разрешително за оръжие

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Re: разрешително за оръжие

Мнениеот дърт милиционер » Пет 04 мар 2016 15:23

До абоната от Враца : Без да искам никой да дразня......не само , че съм прибрал 20 заплати/19000/лв........но и днес вие данъкоплатците ми плащате пенсията.... таван на пенсията. Няма да споменавам цифра , че колегата може да изпадне в колапс. Не знам дали съм леке , но съм служил с чест и достойнство 27 г......не съм взел нито лев подкуп , никога не съм наказван нито съм се скрил зад пагона. Живея скромно и не се срамувам от себе си. Това , че си признавам колко безрезултатен е бил труда ми в системата на МВР ме кара единственно сам да се потупам по рамото ........и не очаквам от такива като теб да ме похвалят. Може би във Враца полицаите са много по добри служители от мен.......Възможно е , макар , че напоследък все гледам по медиите колко много случаи на бездействие на полицията .......са все от Врачанска област. То не са пребити старци от Медовница , или от село д-р Йосифово.....все Врачанско. Бъди жив и здрав ......АЗ СЪМ ВЕЧЕ ПЕНСИОНЕР ......с пенсия - таван - шапка на тояга ! Ти му мисли с огромната циганска раждаемост и......престъпност във Врачанска област.

Последна промяна от дърт милиционер на Пет 04 мар 2016 15:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пет 04 мар 2016 15:38

Потупай се между очите.............

Потребителски аватар
дърт милиционер

Мнениеот дърт милиционер » Пет 04 мар 2016 15:43

Мене има кой да ме тупа по очите.....ти го мисли - циганите скоро и Враца ще превземат.......Софето е далече...

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пет 04 мар 2016 15:44

Струва ми се че някой едмин в този момент "вади катинара"..... :lock

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пет 04 мар 2016 16:10

Жалка е работата колеги. Колко ли тумбаци сме изхранили по 27г ?????????..........а те ни се смеят.......шапка на тояга ала бала

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пет 04 мар 2016 16:53

Те истинските "тумбаци",дето сме ги хранили и продължаваме да ги храним толкова години,че и децата им, в момента не са на линия щото са по Гърция ,Турция и някои по-далечни дестинации.Първите "тумбаци" ги чакай около средата на другата седмица,ама не в този форум.По вероятно е да се включат в "оня форум" на една марка с "мерник" на предния капак.. и да ревнат че много им е остарел служебния автопарк и трябва да се подменя....Ама айде -много се отклоних от темата .

Потребителски аватар
дърт милиционер

Мнениеот дърт милиционер » Пет 04 мар 2016 18:11

Абоната от Враца.......може би е паднал от Марс......и сега чак е прогледнал колко тумбаци изхранва с данъците си...... 25години едно и също ..........за братята роми няма да говоря - той по добре от мен и вас го вижда , защото с данъците си издържа най вече тях . В Северозападнала България на един българин се падат по трима циганина да носи на гръб .......Дупе да им е яко.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 04 мар 2016 18:13

myrshavija написа:Хареса ми как намекваш, че полицаите са твърде малко, за да могат да си вършат работата добре! :)

Не намеквам нищо Миро. Просто опровергах журналистическа невероятна хипер мега новина. Иначе който си го има в главата и възпитанието си върши работата, който си е мърляч не свършва работа и за 2 лева и въпреки всичко малкото хора трудно вършат работата на повече хора, извънреден труд и т.н.т

Потребителски аватар
дърт милиционер

Мнениеот дърт милиционер » Пет 04 мар 2016 18:45

Системата на МВР не е акционерно дружество............самоинициативата е табу . За всяко нещо искаш разрешение с рапорт - колкото и да си инициативен и възпитан.........задължително чукаш вежливо на вратата на началника , и той ти казва какво и как да го направиш . Ако го прескочиш - си заминаваш по непригодност......затова ''слушам и изпълнявам , и удряш токовете на кубинките''! Началникът ти от своя страна действа по същия начин с неговия началник.......Криминалните филми са също забранени. А дали някой е имал акъл или не......се разбира едва когато стигне до пенсия/в МВР/........защото повечето не стигат.

Последна промяна от дърт милиционер на Пет 04 мар 2016 19:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 04 мар 2016 19:15

Човека от Швейцария ви написа как е там,всеки има в къщи автомат,може да си купи и пищов.Това според вас как се отразява на престъпноста и пълни ли моргите?Дали ще са така нагли крадците,ако и само предполагат,че вероятноста да налетят на въоръжен е огромна?
Герги,пришки ми излязоха на пръстите да разгранича носене и притежанието на оръжие.Ти с твоя пиян,шамари и кръчми обаче държиш на своето и няма да споря повече.Както споменах,редно е при приемането на подобен закон да се регламентира пределно ясно носене,имане и ползване.По-добре да се подценявам и жив,отколкото да се надценя и умра.
Другия колега с примера от Щатите нещо се е объркал.Там също имаш право да притежаваш,но не и да носиш по коли,чорапи и прочие.
А ако си мислите,че криминалните елементи всъщност не са въоръжени,много бъркате.Даже с тия десетки хиляди действащи и стотици хиляди пенсионирани ченгета и военни + селата с немалкия ловен контингент+немалкото охранители,бих казал,че всъщност голяма част от населението е въоръжено.Какво толкова искам аз,равен шанс за всички с чисто минало и нормален разсъдък данъкоплатци?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 04 мар 2016 19:42

Iezekil написа:Човека от Швейцария ви написа как е там,всеки има в къщи автомат,може да си купи и пищов

Ама дочете ли че няма право да си купи патрони и това което го има в тях се държи разглобено :wink

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пет 04 мар 2016 20:08

Ще разкажа за "Суитзерланд" , -"Да имаш шофьорска книжка е привилегия, а да притежаваш оръжие е гражданско право." - такава е приказката !!! Иммено притежаваш, а не носиш !!!

Та така , на края на учебното от казармата, военнослужещия се прибира в тях със своят ЗИГ, и го държи където му е удобно , без касса. без сейф, но не на видно място. На края на службата, при определени условия , има право да го изкупи, но след като си извади разрешително. Тва че в страна масово има оръжие в къщите , не значи че закона позволява да имаш патрони - НЕ, не позволява.

Иначе , за да се придобие оръжие , пуска се молба за разрешително в месният КОС, до месец ако всичко е ок, няма присъди и други провинения, даже глоба за много превишена скорост, се получава разрешителното и от там , бегом в оръжейния магазин с парите и разрешителното !!!

Оръжието се държи полу разглобено , затвора отделно , магазина отделно. Може да се носи до стрелбището но не на показ, и пак така разглобено. В стрелбището се купуват патрони, изстрелват се, и излизаш от там празен .... :mrgree

Eто това ти казва човека от Швейцария-ДЪРЖИШ в къщи разглобено оръжие и без патрони.
А ти lezekil, както разбирам искаш и ИМАШ ПЪЛНОТО ПРАВО ДА ИСКАШ ДА ЗАЩИТИШ ДОМА СИ СЪС ЗАКОННО ПРИТЕЖАВАНО ОРЪЖИЕ. Явно обаче Швейцарския модел няма да ти е от полза в БГ. Не ме приемай като твой неприятел.Засега в БГ щом имаш право да притежаваш оръжие,никой не ти забранява да го носиш със себе си. И доста хора го правят с цел да са по-сигурни за това оръжие докато жилището им е празно в момента.За съжаление в БГ сме на може би едно от първите места в Европа по брой битови престъпления-обири на жилища,кражби на автомобили, СРЕДНОЩНИ НАПАДЕНИЯ над граждани и тем подобни.Тези факти са ти до болка известни ,предполагам .Та от тая гледна точка и от липсата на ограничение в притежаване и носене на огнестрелно оръжие ти казвам че щом никой не те задължава оръжието ти да си седи заключено у вас,надали няма да се изкушиш да го носиш със себе си в малките часове на денонощието с цел самоотбрана. Просто искам да ти кажа че парадоксалното в нашата мила родина е че използваш ли си оръжието за да се защитиш себе си и семейството в 99% от случаите винаги ще излезеш виновен и както казах по-горе -собственото ти оръжие може да те вкара в затвора.Преди години имаше подобен случай с мой познат-военен. След като го удрят с метален предмет няколко пъти,човека пада на земята и за да се спаси от побой стреля в краката на единия от нападателите си.Чак тогава другия побягва изплашен .Простреляния губи процент от двигателната си активност,за което получава и до ден днешен процент инвалидност от ТЕЛК,а моя познат беше "награден" с условна присъда,беше уволнен от армията по-рано и съответно се "прости" с тия 15 или 20 брутни заплати ,които му се полагаха при пенсиониране.Мога да те свържа с него и да ти обясни какво мисли за притежанието на огнестрелно оръжие.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 04 мар 2016 21:46

Iezekil написа:Човека от Швейцария ви написа как е там,всеки има в къщи автомат,може да си купи и пищов.Това според вас как се отразява на престъпноста и пълни ли моргите?...

Главна експортна стока на Швейцария в продължение на 500 години са били наемните войници. Това по принцип оказва влияние върху битовата престъпност даже в наши дни :mhihi Впрочем и върху оръжейната култура.

Потребителски аватар
genevaboy2
Автомобил: Volkswagen CC
Двигател: CUVC 2016
Контакти:

Мнениеот genevaboy2 » Съб 05 мар 2016 3:28

Така е колега, през средните векове , Швейцарските наемници са били много известни.

Също така, стрелбата на 300м от позиция легнал, със ЗИГ-а е традиция. Децата от 12-13 годишна, могат да се ключат в клуб по стрелба за млади и да се научат правилно и безопасно да боряват с оръжието и да практикуват спортна стрелба (но съС бойни патрони). Още през средните векове, Швейцарсите се смятат за много добри и точни стрелци:

"През 1вата световна война , журналист питал швейцарски генерал:
- Вие сте само 250 000 войника, ако ви нападне 500 000на армия кво ще правите ? "
- Моите войници ще изстрелят по 2 патрона и ще се приберът по къщите си !!! - отговорил Генералът.

Оръжието се държи полу разглобено , затвора отделно , магазина отделно. Може да се носи до стрелбището но не на показ, и пак така разглобено. В стрелбището се купуват патрони, изстрелват се, и излизаш от там празен .... :Mr Green Fun :mrgreen :Mr Green Fun

Еми затова съм сложил Майлис, защото ако много искаш, начин се намира - отиваш на стрелбището , купуваш си 3 кутии патрони, изтрелваш две, последната в чаната, и си заминаваш, Никой няма да се преравя , но отговорност за незаконно съхраняване на боеприпаси.

Ако мене в дома ми нападнат , аз успея да хвана оръжието от едно място, затвора от друго, пълнитеня от 3то, евентуално патроните, и да го заредя за да се защитя ..... :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun, И се докаже ще самозащитата е била пропорционална защото и крадецът е бил с огнестрелно , ще ме оправдаят, но пак ще отнеса глоба или условно за незаконно съхраняване на боеприпаси ... :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 05 мар 2016 8:53

Сега рових по нета и намерих статия,в която се твърди,че освен автомат и пистолет се дават и по 4 пълнителя за вкъщи. Също така при уволнението всеки получава подарък от държавата автоматична ловна гладкоцевна пушка тип “помпа”.Това е от държавата,а отделно си закупуваш каквото искаш.Предполагам и там ходят на лов и притежаването на муниции едва ли е проблем.
Попаднах и на една сентенция,която ми хареса-Доказаното правило е - Колкото повече оръжие - толкова по-малко престъпност.
Даже в Сърбия било разрешено да притежаваш,но не и да носиш.Мярнах нещо и за Чехия,Унгария,Италия но няма пълни данни.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”