Измама - потребител "trv", "kossis"

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
D1D00
Автомобил: Volkswagen Golf GT
Двигател: ABD 1994

Re: Мошеник-потребител "trv", "kossis"

Мнениеот D1D00 » Чет 16 фев 2017 20:20

400 лв. са си 400 лв. :exclaim . Тия части не се ли водят вид консуматив ? Добре щеше да е да събереш още малко пара за нов съединител, защото това е важна част от двигателя все пак. Избягвам да купувам такива важни части втора употреба. За други неща ДА, но за консумативи и особено за съединител, не трябва да се разчита на втора ръка и на думи, защото реално няма как да знаеш на колко км. е. Имах случай като се прецака съединителя на Голфа, да стоя без кола месец,два, докато не събера пара за хубав съединител, беше трудно но след смяната с новия чакането си струваше :th_up

Дано колегата ти върне парите по мирен път, не е честно от негова страна...Защото на този живот и лева си е лев..

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 16 фев 2017 20:41

Съжалявам да го кажа, но в днешно време не очаквай някой да живее с мисълта да помага на другите. По-скоро е обратното. Ако се случи - отлично, но в повечето случаи трябва повече резервираност.
И друго - не се купуват така на сляпо износващи се неща. Фар, калник, броня - друга работа, но съединител, който не се сменя лесно и евтино... Същата работа е с прочутите коли от собственик в Бг и разни форумни. Лека вечер и успех на колегата. Ала се съмнявам...
Да, колегата пред мен го е казал, докато пишех.

ant1ni
Автомобил: Passat
Двигател: AVF

Мнениеот ant1ni » Чет 16 фев 2017 21:16

muns61 написа:Съжалявам да го кажа, но в днешно време не очаквай някой да живее с мисълта да помага на другите. По-скоро е обратното. Ако се случи - отлично, но в повечето случаи трябва повече резервираност.
И друго - не се купуват така на сляпо износващи се неща. Фар, калник, броня - друга работа, но съединител, който не се сменя лесно и евтино... Същата работа е с прочутите коли от собственик в Бг и разни форумни. Лека вечер и успех на колегата. Ала се съмнявам...
Да, колегата пред мен го е казал, докато пишех.
D1D00 написа:400 лв. са си 400 лв. :exclaim . Тия части не се ли водят вид консуматив ? Добре щеше да е да събереш още малко пара за нов съединител, защото това е важна част от двигателя все пак. Избягвам да купувам такива важни части втора употреба. За други неща ДА, но за консумативи и особено за съединител, не трябва да се разчита на втора ръка и на думи, защото реално няма как да знаеш на колко км. е. Имах случай като се прецака съединителя на Голфа, да стоя без кола месец,два, докато не събера пара за хубав съединител, беше трудно но след смяната с новия чакането си струваше :th_up

Дано колегата ти върне парите по мирен път, не е честно от негова страна...Защото на този живот и лева си е лев..

Абсолютно сте прави, като цяло исках нова, но препоръката от kossis ме насочи към това...не че е оправдание...просто за глупостта си аз съм виновен и никой друг. Приел съм загубата на 400-те лева, той човека си ги стиска като катерик лешниче в ледена епоха.....Да е жив и здрав. Основната цел на темата е да споделя една схема, която евентуално да предпази други колеги. темата се разгорещи и определено ще сте по-мнителни според мен...Просто толкова пъти го попитах, разпитвах, че не мога да повярвам, че женен човек с дете може да лъже така...абе всички живеем на заплати бе!!!

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 16 фев 2017 21:19

Ама тя схемата не е само тука...Тъпото е, че няма как форума или админите да ни защитят, докато не се парне някой от някой такъв измамник. Единствения начин ти го пратих на ЛС. Полицията няма да направи нищо, вярвай ми!!! Камерите също, които описа къде са! За съжаление, това е положението...

ant1ni

Мнениеот ant1ni » Чет 16 фев 2017 21:20

vucata написа:Ама тя схемата не е само тука...Тъпото е, че няма как форума или админите да ни защитят, докато не се парне някой от някой такъв измамник. Единствения начин ти го пратих на ЛС. Полицията няма да направи нищо, вярвай ми!!! Камерите също, които описа къде са! За съжаление, това е положението...

Може би си прав, но не съм по тези извъннормативни начини, може би си прав, не зная. Но каквото такова здраве да е...ще работа по законов начин пък докъдето до там!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 16 фев 2017 21:21

Препоръка от колега... Като четеш някой форум, би трябвало да имаш горе-долу представа на кой да имаш доверие. На Косис като му чета глупостите, не бих му повери ли събиране на стара хартия по кошчетата:)
Тъй като продавам някои специфични неща в други форуми, съм си изработил механизъм за проверка на клиента, за да не ме разкарват напразно. Хубаво е да се учиш от чужди грешки, не от собствени.

ant1ni

Мнениеот ant1ni » Чет 16 фев 2017 21:23

muns61 написа:Препоръка от колега... Като четеш някой форум, би трябвало да имаш горе-долу представа на кой да имаш доверие. На Косис като му чета глупостите, не бих му повери ли събиране на стара хартия по кошчетата:)
Тъй като продавам някои специфични неща в други форуми, съм си изработил механизъм за проверка на клиента, за да не ме разкарват напразно. Хубаво е да се учиш от чужди грешки, не от собствени.

Абе именно...защото ми беше познат и доста активен и компетентен го раздаваше и си казвам, няма начин този да е схемаджия.....ама...

И пак казвам да сме живи и здрави...хората имат къде къде по-серизни проблеми, просто ме е яд, защото реално гледаш да спестиш, той не знае какъв компромис съм направил за тези пари. Или евенуално друг купувач е направил, но пък виж ти морала не съществува....както и да е - нека си ги харчи. няма да му оправят социалния статус или манталитет тези пари. Взех си и отпуск за утре-ще се разправям с това, не очаквам чудеса! Тъкмо ще се запозная с организационната структура и на НЕКл :D :D :D

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 16 фев 2017 21:32

Морал! Гледал ли си Уолстрийт? Темата за алчността? Това е съвременния морал.

ant1ni

Мнениеот ant1ni » Чет 16 фев 2017 21:36

muns61 написа:Морал! Гледал ли си Уолстрийт? Темата за алчността? Това е съвременния морал.

Дълга тема за морала, няма смисъл да я нищим, просто какво ги радва такива хора бе?! вместо да дойде като човек да ми продаде нещо да съм доволен, той да си получи парите, пък ще се видим на някой събор, ще пием по една бира, ще сподели, ще споделя....такива нормални неща. Както и да е...при всяко развитие ще ви държа в течение...

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Чет 16 фев 2017 21:42

Добре де,всяко действие си има и противодействие.По-горе "плъзнах" едно предложение ,да се съберат колеги от форума,да го изчакат след работа тоя син-майчин и да си поговорят с него ,за да го убедят-това не значи непременно да го бият,но е показване на "зъби",т.е. имаме си форум за взимопомощ м/у феновете на марката и "дъщерите" и .Няма как някой да реши да се понамаже от форума,извън регламента.Няма смисъл някак си да сме хиляди потребители,и то повечето коректни и накрая да обсъждаме,без да действаме ,своеволията на един човек.
Форума е сила,не говоря само за физическа-тя е за в най-краен случай,но явно е дошло време да се понатиснат до стената тарикатите и далавераджиите.Просто някои хора да разберат че не са уцелили мястото,времето и хората за да се ебават. :thumb_down

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Чет 16 фев 2017 21:48

gergeto написа:
Xaxy написа:все пак не са 20/30 лв да кажеш, айде майната му

Не е така колега,колко време работиш за да изкараш 20-30 лв.? Някои работят къртовски цял ден ,а други дори 2 дни за да изкарат такъв надник. Моето поколение се научи лесно да казва "маината му" на труда си,ама вие по-младите -научете се да цените всяка стотинка,която сте изкарали с ръцете или умът си.Колкото и клиширано да звучи-парите не се намират на улицата ,за да те измами някой и да кажеш "майната му",независимо за каква сума говорим.
Тая вечер гледам по новините-"Осъден ало-измамник с ефективна присъда-затвор",дай боже на всеки,който е бил измамен - виновника да получи такова възмездие,да се разбере че все пак има някакви справедливи закони и магистрати в тая наша Родина.

Не е, важно аз за колко време ги изкарвам тези пари. Но все пак ще ти отговоря, сега ги изкарвам за 8 часа, лятото когато хотела е пълен и работа има за бара, ги изкарвам за 3/4 часа тези пари. Не споря, че има хора които работят за тези 20-30 лв, по 12 часа и повече. Аз ценя, това което си изкарвам с труда си, но погледни и от тази гледна точка, едно е да метнеш 20-30 лв ще ги прежалиш, но едно е да метнеш 400 лв, толкова пари трудно биха се прежалили. Това исках да кажа, тези 20/30 лв пак са си пари, това не го отричам никак, но аз бих ги прежали колкото и после да ми е кофти и да псувам като луд.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 16 фев 2017 22:13

gergeto написа:По-горе "плъзнах" едно предложение ,да се съберат колеги от форума,да го изчакат след работа тоя син-майчин и да си поговорят с него

Винаги за.

fighter-interceptor
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHW 2000

Мнениеот fighter-interceptor » Чет 16 фев 2017 22:23

Човек за човека е вълк са казали някога...

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Чет 16 фев 2017 22:36

bobocamaro написа:
gergeto написа:По-горе "плъзнах" едно предложение ,да се съберат колеги от форума,да го изчакат след работа тоя син-майчин и да си поговорят с него

Винаги за.

Евалата . :th_up Ако нещо подобно се случи в нашия регион+ Варна и аз бих подкрепил активно колега в нужда.Дано не се налага де.

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Чет 16 фев 2017 23:05

Колега, щом му имаш телефонния номер, иди при някой мобилен оператори и помоли да ти дадат адрес на тоя измамник. Ако трябва им дай няко лев, и му иди на гости. Запознай цялото му семейство що за човек е! Не е хубава тая постъпка, ама и неговата не е за пример!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”