Айде така и така е ден на майстора, ето още една различна причина човек да намрази държавата, базирана на наблюденията ми по т.нар. ремонти по пътищата последния месец:
1. Вчера карам по малка уличка "Вихрен" в София. Някакви от топлофикация или софийска вода отворили 2 шахти на улицата. "обозначили" ги като бутнали контейнер за боклук да ги "скрие". Колега с бял голф 2ка естествено се опита да заобиколи контейнера и пропадна с предно колело в шахтата... Ако викне КАТ 100% ще му пишат акт за несъобразена скорост.
2. Преди седмица минавам по ул. аспарух, между витошка и раковска затворили улицата за ремонт. Естествено знак няма до последно. А тая улица затворят ли я - трябва да обикаляш чак зад НДК или зад пл. Славейков и пощата. Напсувах ги, ама викам - хубаво, дано поне я оправят. Да ама не - изрязаха дупките, направиха ги по-големи и така си седи... Стана много по-зле отколкото беше, точно след витошка направиха дупка такава че аз с пасата забърсвам земята с картера.... Вече седмица си е така. Ако си пробиеш картера сигурно пак ще те изкарат виновен.
3. Често пътувам надолу към радомир. Там правят ремонт напоследък. Преди 2 седмици си карам кротко с 80 в дясната лента (много бях натоварил колата), някакъв ме изпреварва, което е напълно разрешено, лентите там са 2, насрещното е в отделно платно. Излизаме от последния завой почти успоредно и срещу нас в *лявата лента* "паркирани" самосвал и резачка за асфалт.... Без знаци и предупреждения - нищо... На човека в другата кола сигурно му побеля косата. Ако не беше успял да намали и да се прибере зад мен - там щеше да си остане под самосвала.
4. Пак там - на много места "подрязвали" гърбиците на асфалта (безполезна дейност но това е друга тема). Всичко заебано заринато с дребен чакъл - напрактика колата не стъпва на асфалта изобщо. За спирачки забравяш изобщо при това положение. Никакви знаци.
5. Пак там, най-сетне отремонтирали даден участък и пуснали и двете посоки по него. Обаче - кой знае защо не сложили маркировка... Работа за половин час най-много. А да караш на тъмно на чисто нов асфалт без маркировка хич не е приятно, при това движението е двупосочно временно. А банкета заебан изровен - ако някой се излъже да слезе от пътя - до там. А отдругата страна оставени дупки за бъдещи канали без решетки...
Е, ако си потрошиш колата или дори стигнеш до болница зарад тези простотии и за капак от КАТ те изкарат виновен дали няма да намразиш държавата?
Айде приятна събота и неделя на всички.