10 = 11.6? Според OMV - да.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Re: 10 = 11.6? Според OMV - да.

Мнениеот batmilko » Съб 14 фев 2009 18:19

vasstop написа:
Дашо написа:...
Виж колко км ще изкараш със зареденото гориво и пак ще си поговорим.
И аз имам една такава случка, но явно количеството е било точно, изкарах доста повече км тогава.. ;)

щото и навън е доста студено... та може и да са се събрали приблизително толко кила...
ама като покараш ще кажеш

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Съб 14 фев 2009 19:37

само един път ми се е случвало да ми заредят повече газ в бутилката, а именно 47 литра в бутилка която обикновенно празна събира 40 литра,но после минах и повече километри и като цяло разхода остана същия
а относно бензиностанциите/газостанциите има и такива който сипват точно и такива дето ментят ,макар да са от една верига бензиностанции
пример:
редовно си сипвам гориво на лукойла в сливен до тец-а който е и там винаги е ок,бензиномера в колата е точен явно и винаги се сипва точно,с газта е същата работа
един ден отивам до варна с голфето сливен-варна 220 км изразходих 15 литра газ,разхода ок 6.5-7 на 100км,в варна зареждам пак на лукойл догоре 30 литровата бутилка и пак в сливен,е да ама на 30 км преди сливен/на петолъчката/ газта свърши :shock :shock което са си 200 км с 30 литра,разхода 15/100 :screwy :horror:

цаката е да си намерим добра и точна бензинджииница

инъче от другите лукойл в града не съм доволен-тем или бенца е скапан или ментят с литрите

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 14 фев 2009 20:29

OMV са си мноо зле и това е, ето нещо от мен. Болезнен житейски опит.

viewtopic.php?f=22&t=98875

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Съб 14 фев 2009 21:43

ОМВ за мен е синоним на проблеми.

Под влияние на теста на колегите от офф-роуд форума сложих алпин дизел и месец по-късно още не мога да си изчистя колата.
Бензоностанцията е до ЖП гарата във Варна,спирам,други коли няма, момчетата се правят на разсеяни и никои не идва да ме зарежда, гледам на обикноновения дизел има табелка "извенете за неудобството" неработи. Почвам да сипвам алпина и загрявам защо има табелка на обикноваения и никои не ме обслужва при липса на други коли-замръзнала е колонката с дизела. Веднага спирам зареждането си, но твърде късно. Месец по-късно още се чистя с добавки от вибрациите и пушека от супа дупа извънземния алпин.
Тази случка я споделих по-рано и се появиха разбирачи и КУРифей, да защитават ОМВ. Жалко, навремето беше качествено, БМВ-то ми много харесваше ОМВ-100, но сега с дизела заобикалям от далеч.

Потребителски аватар
KING-T
Автомобил: VW Bora TDI 90кс
Двигател: AGR 2000г

Мнениеот KING-T » Съб 14 фев 2009 22:55

И аз никога повече няма да заредя от ОMV.Преди година и нещо заредих пълна бутилка с газ и стана едно мазало с колата.За да върви и развих троиника до края.То не бе гаснене ,не държеше обороти.От този момент не съм стъпвал на ОMV.

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Съб 14 фев 2009 23:24

Откакто OMV Alpin Diesel-а ми замръзна, повече в OMB не съм сипвал.

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Мнениеот valkilmera » Нед 15 фев 2009 11:54

Наистина в тубите се отпуска малко по-голямо колкичество,както при безалкохолните напитки и изобщо всякакъв вид течности!!!
Всичко е стандартизирано по БДС!!!
Но съм сигурен че количеството което се налива по бензиностанциите не е реално,защото държавните служби не си гледат работата.
Преди около 2-3 месеца имаше подобна тема в новините и там се оказа ,че след проверка на министерството на тези органи ,че от 5 или повече години в България не се проверяват бензиностанциите,нито за октана на Горивото,нито проверки за мерките на количеството гориво по бенз.колконки!!! :applause:
Когато няма контрол и санкции няма да има и качествено и точно количество.... :не:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 15 фев 2009 14:38

batmilko написа:щото и навън е доста студено... та може и да са се събрали приблизително толко кила...
ама като покараш ще кажеш

Сега засичам, но аз зареждам през 2-3 дена и температурите са сходни.Още повече вчера сутринта беше няколко градуса под нулата.Зареждал съм и на по-ниска температура от -10 но никога не с е побирало повече от 22-23 литра. Така че до 2 дена ще си кажа впечатленията-колко км съм изминал с тези литри. Обикновено зимата разхода ми е 9,5-10,5/100 :wink:

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Нед 15 фев 2009 22:04

извинете ме за тъпия въпрос, но... :oops:
водата, бензина и дизела с еднаква плътност ли са?

Аз лично си сипвам от Лук. Побирало ми е над 55 литра, но до капачката :beer тъй, че по-скоро им вервам. Да чукна на дърво до сега не ми е замръзвала нафтичката, нито пък да ми се е задръствал горвния филтър.

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Нед 15 фев 2009 22:09

И аз не ходя на ОМВ от като изкараха на един приятел голф 2-та че побира 72 литра бензин :063:

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Нед 15 фев 2009 23:24

За колегата valkilmera
Как да не се проверяват като не знаеш не пиши глупости всички големи вериги си правят контрол на коривата фирмата е http://www.bg.sgs.com/bg/quality_.htm?s ... obId=82525
а за количеството се грижат Лаборатория за калибриране на средства за измерване на маса http://www.bim.government.bg/index.php?lang=bg&itmid=47
в началото на темата съм дал съвети какво да се направи преди да почнете да пишете
колко глупости се изписаха в темата не е истина

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 17 фев 2009 14:54

Аз съм бил свидетел как на OMV Враца сипват на човек 5 литра повече, от колкото пише че му побира газовата бутилка с обяснението, че тя се разширява и събира малко повече.... Спасение няма. Гледаш кое е най-удобно като местоположение, с кое върви най добре и това е...

Потребителски аватар
StefanDragnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StefanDragnev » Вто 17 фев 2009 15:26

theultimate написа:Аз съм бил свидетел как на OMV Враца сипват на човек 5 литра повече, от колкото пише че му побира газовата бутилка с обяснението, че тя се разширява и събира малко повече.... Спасение няма. Гледаш кое е най-удобно като местоположение, с кое върви най добре и това е...

Може да се свива, ама да се разшири и да събере повече ... :roll:

Потребителски аватар
cardan
Автомобил: Audi A4 avant
Двигател: ABC

Мнениеот cardan » Вто 17 фев 2009 19:42

на майка ми на полото са й сипвали 70 литра.

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Мнениеот valkilmera » Вто 17 фев 2009 23:47

GARTNER написа:За колегата valkilmera
Как да не се проверяват като не знаеш не пиши глупости всички големи вериги си правят контрол на коривата фирмата е http://www.bg.sgs.com/bg/quality_.htm?s ... obId=82525
а за количеството се грижат Лаборатория за калибриране на средства за измерване на маса http://www.bim.government.bg/index.php?lang=bg&itmid=47
в началото на темата съм дал съвети какво да се направи преди да почнете да пишете
колко глупости се изписаха в темата не е истина

Много добре колега,благодаря за информацията!!!
Нормално е големите вериги да си правят самоконтрол,това е същото все едно да се проверявам сз сам себе си!!!нали?
Така но нали се сещаш че от коментарите никой от нас не се е почувствал ощастливен когато вместо 55лтр.напълни своят резервоар за 50лтр а точно обратното!!!
Казах както преди по-горе че в България от няколко години няма контрол върху тези продукти или по телевизията са Лъжци,дори и ако не се лъжа по Частен Случай се разиска точно тази тема!!!
Разбираемо е ,че големите си правят някакъв контрол но когато държавата не си гледа работата този контрол да кажа ли колко е Лигитимен!!!
Пример:
-Аз имам бензиностанция и ме проверяват---- Баща ми ,чичо ми,дядо ми и брат ми!!!
За това говоря....
На документо всичко е ок!!!
Но в нашата корумпирана държава всичко е възможно!
За тока ни лъжат,парното също,водата въздуха камо ли за гориво и храна... :banghead:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”