на някой да му липсва нещо

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Съб 03 яну 2009 1:08

palikari написа:имаше доста мнения,че хората от провинцията не били по еди какви си от софиянците.е,да,ама в това да се правят на тарикати нямат равни.значи ,аз плащам данъци,да се пълнят дупките по София,за да може някой дето хабер си няма от данъчно у-ние да задръства улиците.щом живееш и лапаш в София,трябва и да си плащаш за избора.

цяла България плати парното на Тарикатите!
Същите тези тарикати, на който аз плащам бая солен наем!
Получаваната от мен заплата, в този град на Тарикати, я харча за да си платя сметките и да купувам стоките в тарикатските магазини...

Ето Вчера си купих винетка 67лв. Имам сключена застраховка ГО... Имам минат ГТП в тарикатски сервиз... Зареждам от бензиностанциите в тарикатския град...
!!!
От 2 години и половина имам автомобил. Този Автомобил пребива постоянно в Тарикатския град последните 2 години....
За последни 2 години съм платил данък МПС на обща стойност 12.60 + 34.хх = 46 - 47лв.....
Къде е проблема? Проблема е явно че тези 50лв съм ги внесъл в община Варна а не в Община Тарикатска...

Гатанката в темата е: Кой са Тарикатите?

П.П На 4-ти се връщам ей :)... много мерси за темата! Не знаех и не очаквах, че ще ви липсвам :love :love :обичам ви

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 03 яну 2009 1:30

Ludia написа:Лека нощ колеги ;)
Почна Ultimate Survival - Toя идиот е в Сибир :lol: :lol: :lol:

Да бе, и аз него гледам.. Са ще влиза в езерото, "да видите как е вътре" :shock :shock :shock
И си грея краката в гореща вода, че подсмърчам...

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Съб 03 яну 2009 1:35

Lizard написа:.....

Нищо не каза... :roll:

Не знам кои са тарикатите..., но нали за вас парата прави борбата..... другото няма значение...
Какво сте направили за този град, че да имате тези претенции... плащал бил данък.. ха ха, плащал винетка хахаха, държавата ни платила парното мухахахаха.... е това беше най големия виц...

Някой каза, че в провинцията хората били много дружелюбни... :lol: :lol: :lol: , затова като ходя по командировки с колежката.., като разберат че сме от София и веднага почват с наглото си поведение....

След като сме тарикати, не стойте в София... :lol: :lol: :lol:

И никой не отговори на въпроса - Как мислите, че ще се живее в София след 3-4 години..., когато половин българия е вече тук... :?: :?: :?: :?: :?: :?: Абе кво ни грее... ще му мислим тогава...

И по ангелите разберете един път за винаги, че никой не говори за вас колеги..

Като гледам успялите не са близо 2 млн софиянци,а по-скоро са няколко хиляди..... и няколко стотин хиляди гонещи последния влак.Ама и той пълен....,пък и в обратна посока.

Разликата между вас и нас е, че вие имате въможност да се върнете по родните си места и си починете или да заживеете на спокойствие.., а ние не, а най лошото е че положението става все по зле с всеки изминал ден...

Това е последния ми пост в тази тема... Изразявам мнението си с това видео...

http://www.youtube.com/watch?v=OXJtT3JLPFw

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 03 яну 2009 10:06

Spectre™ написа:
Lizard написа:.....

Нищо не каза... :roll:

Не знам кои са тарикатите..., но нали за вас парата прави борбата..... другото няма значение...
Какво сте направили за този град, че да имате тези претенции... плащал бил данък.. ха ха, плащал винетка хахаха, държавата ни платила парното мухахахаха.... е това беше най големия виц...

Някой каза, че в провинцията хората били много дружелюбни... :lol: :lol: :lol: , затова като ходя по командировки с колежката.., като разберат че сме от София и веднага почват с наглото си поведение....

След като сме тарикати, не стойте в София... :lol: :lol: :lol:

И никой не отговори на въпроса - Как мислите, че ще се живее в София след 3-4 години..., когато половин българия е вече тук... :?: :?: :?: :?: :?: :?: Абе кво ни грее... ще му мислим тогава...

И по ангелите разберете един път за винаги, че никой не говори за вас колеги..

Като гледам успялите не са близо 2 млн софиянци,а по-скоро са няколко хиляди..... и няколко стотин хиляди гонещи последния влак.Ама и той пълен....,пък и в обратна посока.

Разликата между вас и нас е, че вие имате въможност да се върнете по родните си места и си починете или да заживеете на спокойствие.., а ние не, а най лошото е че положението става все по зле с всеки изминал ден...

:bowdown :bowdown :bowdown :beer евала брато ;)

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Съб 03 яну 2009 10:36

Spectre™ написа:Разликата между вас и нас е, че вие имате въможност да се върнете по родните си места и си починете или да заживеете на спокойствие.., а ние не, а най лошото е че положението става все по зле с всеки изминал ден...

Да те ожали човек!
Я кажи какви са ти точно претенциите срещу "селяните", но не тези че ти правят задъстване и че "парата прави борбата" и други клишета, защото са меко казани инфантилни. Кажи "трябва да си ходите защото..."

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 03 яну 2009 10:51

Аман от "софиянци",дето са с огромните претенции,а всъщност бабите и дедовците им още говорят на гаден диалект и се врът като мишки в бетонените блокчета!!!В Перник много често се случва да ошамарят някой столичанин,но не заради нещо друго,а поради факта че всеки "столичанин" със знаен и незнаен произход се има за голяма работа и почва да третира хората в прованса като хора втора ръка и така си тръгват като помяри от нашия град-със свити опашки и посинени очи!
Честно казано никой не може да спре хората от където и да било да си търсят късмета на друго място различно от родното им такова-било в София,било в Париж и Лондон.Аз лично вече девета година уча в София но тази ми е последна и нямам търпение повече да не стъпвам там!!!Че ми писна вече от хора с големи претенции и самочувствие,а без абсолютно никакво покритие!!!Хора чиито родители още смърдят на обор,които още по времето на комунизма са се борили със зъби и нокти да се измъкнат от село,а сега техните деца забравят че редовно си ходят до родните села баба и дядо да помагат с каквото могат!Но все пак те са столичани-те са богопомазани-пълни лежляци!!!СМЕХ!!! mhihi
Не искам да засегна никого!Просто такава е реалността за мен!!!

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Съб 03 яну 2009 10:53

Dan4ote написа:Да те ожали човек!
Я кажи какви са ти точно претенциите срещу "селяните", но не тези че ти правят задъстване и че "парата прави борбата" и други клишета, защото са меко казани инфантилни. Кажи "трябва да си ходите защото..."

Е от 10 страници не разбра ли? Или четеш както дявола евангелието?
А и никой не "Ви" гони,а се опитваме да ви научим да водите нормален живот в Софията!Клишета...Нека някое "клише" да паркира като за трима в малката централна уличка и да видим тогава!Или някой идиот ти твърди,че паркместото е негово и го пази.Или докато си прострял прането(било то в двора на къщата си)някой селяндур да си изхвърли презерватива на него.Примери бол и повечето ги правят провинциалисти тип селяндури!
Всеки иска апартамент в София ,да кара кола,да има пари и т.н е да ама не може!Не може всички да са завършили ФМИ и да се казват Иван. Дори да има решение на този проблем,то никога няма да се разреши,защото е удобен на много хора.Все пак ако се разреши се превръщаме в европейска столица.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Съб 03 яну 2009 11:04

BastunSelski написа:
Dan4ote написа:Да те ожали човек!

Е от 10 страници не разбра ли? Или четеш както дявола евангелието?
А и никой не "Ви" гони,а се опитваме да ви научим да водите нормален живот в Софията!Клишета...Нека някое "клише" да паркира като за трима в малката централна уличка и да видим тогава!Или някой идиот ти твърди,че паркместото е негово и го пази.Или докато си прострял прането(било то в двора на къщата си)някой селяндур да си изхвърли презерватива на него.Примери бол и повечето ги правят провинциалисти тип селяндури!
Всеки иска апартамент в София ,да кара кола,да има пари и т.н е да ама не може!Не може всички да са завършили ФМИ и да се казват Иван. Дори да има решение на този проблем,то никога няма да се разреши,защото е удобен на много хора.Все пак ако се разреши се превръщаме в европейска столица.

Някои хора се опитват точно да гонят. На другите не ви стиска да го кажете и затова водите лекции по възпитание. И да ти докажа, че в София е пълно със софиянци, които покриват описанията по горе за провинциалисти тип селяндури, ще направя снимков материал.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 03 яну 2009 11:26

Какви сте тясно скроени и от едната, и от другата страна на барикадата ахахахахахах ще падна :p Аз съм гражданин на света ...всеки да живее където го кефи и се чувства добре :)

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Съб 03 яну 2009 11:35

Не знам какво ще снимаш?Да не би на челото да им пише на хората,че са софиянец 3-то поколение.Предполагам ще снимаш точно такива дето ги описвам в мненията си.Истината е една хората от провинцията наричат простаците с думата софиянец,а хората от София наричат простаците с думата селянин.То затова и спора е в задънена улица!
Айде отивам да медитирам в Sacred 2,че да се готвя за 5-ти.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Съб 03 яну 2009 11:39

BastunSelski написа:Не знам какво ще снимаш?Да не би на челото да им пише на хората,че са софиянец 3-то поколение.Предполагам ще снимаш точно такива дето ги описвам в мненията си.Истината е една хората от провинцията наричат простаците с думата софиянец,а хората от София наричат простаците с думата селянин.То затова и спора е в задънена улица!
Айде отивам да медитирам в Sacred 2,че да се готвя за 5-ти.

Оставяме София само на кореняци 3 поколения софиянци :lol: :lol: Разбрах те. Тогава ще има да ревеш, че взимаш пари като селянин на село.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 03 яну 2009 11:45

......една шепа хора наречени управляващи вместо да се вземат ръце и да решат най належащите проблеми .....защото всеки проблем има решение .....им е по лесно да не правят нишо да крадат и да настройват хората едни срещу други

......... много хора от провинцията имало ..ставали задръствания ....... ходете пеша бе като ви пречат задръстванията ...или всички взели по една кола за всеки от семейството и юруш ...е не става :)

..... някой да се сети да довърши метрото експедитивно ..няма бате ..... градския транспорт е отврат ..... улиците са на гъз ......... ама понеже всичко горе краде вместо да действа и да оправи тия неща е много по лесно да настроят хората един срещу друг .........то и без това тука винаги се подразбира, че друг е виновен не съм аз и на хората малко им трябва да запалят .. :)

.......Спектре, Лудия направо не знам какво сте пили по празниците та да се кефите на подобни клипчета..... предполагам сте били по света ...... за урбанизация чували ли сте ..... на места е в пъти по зле от тука положението и пак хората си жевеят и си се кефят, но има огромни мегаполиси дето нямат нашите проблеми ..... задай си възпроса ЗАЩО град с два милиона жители има проблеми дето такива с по над 10 нямат? ....

.......Ако бяхме подчинени на източните философии за живота щяхме да живеем Райски с това което имаме..... но за нещастие сме Западна култура ...... много на изток ......... и хората тук сме дефектни .......

Потребителски аватар
VAB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VAB » Съб 03 яну 2009 12:00

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 03 яну 2009 12:02

Нямаше да пиша уж повече в темата,но...........
Абсолютно вярно е че не придошлите са виновни за положението в столицата.Процесът на нарастване на този град е ясен от години,а и това е нормален процес---няма начин нуждата от работна ръка,умствен потенциал и кадри да се попълни само от местното коренно население--просто няма такъв прираст на населението.Икономическото развитие на страната като цяло,откриване на чуждестрани вериги магазини,производства,банки,най-различни общественообслужващи фирми и т.н. имат нужда някой да работи за тях.
Вместо управляващите на столицата да предвидят в перспектива,че града ще се нуждае от още по-мащабни средства за комуникация,транспорт,учреждения,пътна мрежа,правилен план за строителство и градоустройство,на тях им е по-удобно да не правят нищо,да отклоняват средства в собствения си джоб и да казват все че преждеуправляващите са виновни.
Затова,че уважаеми колеги софиянци---сами сте си виновни че си избирате тези хора да ви контролират парите,които им давате като данъци и такси и такива определени от разни еврофондове и т.н....И сегашния ви кмет е един......с него хубаво,ама без него още по-хубаво.Ама вие даже си го хвалите,че се и надявате на него.Съжалявам за заблудата ви----нещата са във вашите собствени ръце,но пред монитора е лесно да се пише,нали,а да се излезе на улицата и да се потърси отговорност от пряко виновните за ситуацията се иска и малко гражданска съвест.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 03 яну 2009 12:07

яяяя ...имало мислещи хора ......ама къде, къде е по лесно да се обвиняват другите и да се пускат клипчета :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”