КАТ прави хайка за колани на задната седалка
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Re: КАТ прави хайка за колани на задната седалка
Точно това му е целта според мен - да предотврати страшните "щети", дори на цената на по-малки.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе хора...колеги...юристи и каквито се сетите още
Посочете ми текст в закона според който на водача се отнемат точки за неизползване на колан от пътник.Посочете ми нормативно изискване към автомобилите да са задължително оборудвани с колани.Не забравяйте че миналата година КАТ проведе широко рекламирана акция за зимните гуми,която се оказа сапунен мехур поради простия факт че в закона няма такова понятие като зимна гума(което е срамно).Да не споменавам глупостта с антирадарите преди това
Както много хора тук споменаха вече,управляват законите,а не интервютата на Алекси Кесяков в "Труд"и изявите на К.Костов по тИливизора...
Както някой правилно беше отбелязал наскоро в една тема за гсм-ите и бургерите,законите,в частта им относно налагане на наказания се тълкуват буквално...или не?

Както някой правилно беше отбелязал наскоро в една тема за гсм-ите и бургерите,законите,в частта им относно налагане на наказания се тълкуват буквално...или не?
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Закона е разтеглив и може да се интерпретира субективно от налагащите го органи ....за съжаление факт
колкото по малко разправии и занимавки със законо-налагащите органи .....толкова по добре .... по добре всички с колани ...отколкото разправии...

- HAMELION
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
според мен това е поредната хаика като всяко чудо за 3 дни.всяка година се змисля нешо ново порената хаика и после караме по старому.
парво коланите после бяха аптечките после жилетките интересно догодина какво ще измислят.
иначе идеята е добра наистина трябва да сме по отговорни но балгарина не е свикнал да баде отговорен така че ...............
парво коланите после бяха аптечките после жилетките интересно догодина какво ще измислят.
иначе идеята е добра наистина трябва да сме по отговорни но балгарина не е свикнал да баде отговорен така че ...............
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://dokkpbdp.mvr.bg/NR/rdonlyres/866 ... 512008.xls
абе след 1970 все по 1000 човека си отиват годишно ...сега колите са мнооооогоооооооо повече ..така че не виждам какъв е проблемът
даже през 80-те е било най сеч ....ама то ясно защо .... 
абе след 1970 все по 1000 човека си отиват годишно ...сега колите са мнооооогоооооооо повече ..така че не виждам какъв е проблемът

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Tyan написа:http://dokkpbdp.mvr.bg/NR/rdonlyres/866E3D8D-C315-43F4-93A1-0D914876AB55/0/UR19512008.xls
абе след 1970 все по 1000 човека си отиват годишно ...сега колите са мнооооогоооооооо повече ..така че не виждам какъв е проблемътдаже през 80-те е било най сеч ....ама то ясно защо ....

-
- Автомобил:
- Двигател:
Дашо написа:black` написа: Ето защо едва ли някога ще карам хората отзад да си слагат колани.
...
Колега, но нали се сещаш, че никой няма да дойде и насила да те накара да сложиш коланите. Спират те веднъж, взимат ти парите и 8 точки, така още няколко пъти и си готов![]()
![]()
Дълбоко в манталитета на българите е заседнало разбирането, че всеки може да прави каквото си ще, но надявам се да зачестят случаите, в които държавата да покаже, че определените правила трябва да се спазват (макар че ще мине доста време, но все от някъде се почва)
Колега аз говорех, че отпред винаги слагам, ама за отзад да дойдат да ми вземат пари и точки няма как да стане. Поради фактите които съм описал. Ако някога има мантинели и мрежи по нашите "обезобасени" пътища може и да им кажа да сложат. След 20-30 години и отзад колани хората.

Че метнем ли се у вода нито КАТ ще ги вадят, нито бърза помощ, нито пък тия дето пишат тука. Просто си имам мои презумпции и реални случки.

Тука не става въпрос за манталитет. Защото и манталитет е да се предават крадените мрежи за падащи камъни и мантинелите, и знаците на вторични суровини ама тях полицията не ги хваща нали? Поне аз не съм чул нито един такъв случай, а и там играят доста пари. Манталитет е да не се сложи нито една мигаща лампичка за безопасност на главен път когато има 3 тона скала на него, както е по Гърция да речем, дори и по селските пътища при ясно време и без видими опасности на пътя. Манталитет е да ти се стовари скала на платното, 2 метра пред тебе при слаб дъжд, щото бай мангал е окрал мрежите и ти за малко да се метнеш в реката, но не от несъобразена скорост както казват ограните, а КАТ да седят 50 метра по-надолу в храста, за да дебнат за колани отзад?!

Така че айде първо да ги видим тия неща пък тогава пак може да говорим полезни ли са или вредни коланите отзад. Манталитети и други глупости. И какво прави КАТ, освен да събира парите и точките на хората, и да дебне от храстите.

А колко много по-опасни неща има по наще родни пътища от неслагането на задните колани само. Та сте се втренчили тука 100 човека в такава базмислена тема, която едва ли ще помогне на някого.

О Бойко, о Борисе докъде докара тия хора в отчаянието им ...

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Кат не си върши работата в ТОВА Е проблема. Дали някой е виждал при ПТП, КАТ да са състави акт на "не виновното" лице за ПТП-то, че е управлявал или се е возил без предпазен колан ? Едва ли !!!!
Поставянето на предпазен колан е единствено за Ваша безопасност, но НЕ касае единствено Вас. На виновното лице при ПТП, не му е все едно дали, ще го съдят за купчина ламарина и няколко натъртвания, или И за счупен таз и няколко ребра, и това само защото Ти не си сложил колана. Станалото , станало, теб ко та касе вече за ко ще го съдят?!! Но ако КАТ започне да пише актове на ВСИЧКИ, които не спазват закона, Ти отивайки при застроховател, който би трябва да ти изплати лечението , те просто ти кажат да го д...хаш, и следващият път да караш и се возиш с колан, може би ще се научиш да слагаш колан.
Пък и виновното лице утре може да си ТИ - от това никой не е застрахован.
Както и да го погледнеш, сте прецакани и двамата.
ПП: Мой познат го удариха. Виновното лице поиска експертиза, дали е карал с предпазен колан (при колите с пиропатрони това много лесно се установява). След което съдът му разпореди изплащане на минимални суми, именно защото приятелят ми е карал без предпазен колан, (нарушавайки закона) и съпричастно е отговорен за нанесените му телесни щети.
Поставянето на предпазен колан е единствено за Ваша безопасност, но НЕ касае единствено Вас. На виновното лице при ПТП, не му е все едно дали, ще го съдят за купчина ламарина и няколко натъртвания, или И за счупен таз и няколко ребра, и това само защото Ти не си сложил колана. Станалото , станало, теб ко та касе вече за ко ще го съдят?!! Но ако КАТ започне да пише актове на ВСИЧКИ, които не спазват закона, Ти отивайки при застроховател, който би трябва да ти изплати лечението , те просто ти кажат да го д...хаш, и следващият път да караш и се возиш с колан, може би ще се научиш да слагаш колан.
Пък и виновното лице утре може да си ТИ - от това никой не е застрахован.
Както и да го погледнеш, сте прецакани и двамата.
ПП: Мой познат го удариха. Виновното лице поиска експертиза, дали е карал с предпазен колан (при колите с пиропатрони това много лесно се установява). След което съдът му разпореди изплащане на минимални суми, именно защото приятелят ми е карал без предпазен колан, (нарушавайки закона) и съпричастно е отговорен за нанесените му телесни щети.

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
[quote="HAMELION"парво коланите после бяха аптечките после жилетките интересно догодина какво ще измислят.[/quote]
Ами тези неща трябва да ги има. Съжалявам че пропадна закона за зимните гуми и все още повечето карат с галоши, особено по малките населени места. Все някога и българина трябва да започне да кара, а не да се вози.
Акция е по друга причина. Като се кашират в храстите е по-лесно да спират за сигурни неща. Скорост, изпреварване, червено. Ако тръгнат да си вадят хляба с рутинни проверки и тук там да има някой без аптечка или без колани....няма да заработят много рушвети, а те за това са там
Аз отпред винаги съм карал с колан. Явно и отзад ще нося, щом вече е задължително. Единствено неприятния момент е че правят шофьора отговорен за коланите на пътниците, защото от сега знам такива, с които ще имам караници всеки път като ходим някаде.
Ами тези неща трябва да ги има. Съжалявам че пропадна закона за зимните гуми и все още повечето карат с галоши, особено по малките населени места. Все някога и българина трябва да започне да кара, а не да се вози.
Акция е по друга причина. Като се кашират в храстите е по-лесно да спират за сигурни неща. Скорост, изпреварване, червено. Ако тръгнат да си вадят хляба с рутинни проверки и тук там да има някой без аптечка или без колани....няма да заработят много рушвети, а те за това са там
Аз отпред винаги съм карал с колан. Явно и отзад ще нося, щом вече е задължително. Единствено неприятния момент е че правят шофьора отговорен за коланите на пътниците, защото от сега знам такива, с които ще имам караници всеки път като ходим някаде.
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Добре де, има хайка!
Има закон който трябва да се спазва!
Оповестени са всички!
Едни слагат, дриги не слагат!
Едни се мъчат да налеят акъл, ама акъл не се налива!
Аз виждам 10страници излишни приказки!
Темата беше информативна, а не арена за свади!
Оттдавна се загуби смисъла на темата, във войната за колана!
Има закон който трябва да се спазва!
Оповестени са всички!
Едни слагат, дриги не слагат!
Едни се мъчат да налеят акъл, ама акъл не се налива!
Аз виждам 10страници излишни приказки!
Темата беше информативна, а не арена за свади!
Оттдавна се загуби смисъла на темата, във войната за колана!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”