След 1 юни ще си пушим навсякъде, а след 01.06.12само навън

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: След 1 юни ще си пушим навсякъде, а след 01.06.12само навън

Мнениеот rosen79 » Сря 18 апр 2012 8:06

Пуша,защото ми доставя удоволствие.Пуша,защото искам.Познавам доста хора,които са пушили и то здраво и доживяха до почти 100г,а познавам и такива дето нито пушеха,нито пиеха и си отидоха на по 60 години.Всичко е много индивидуално.И не може да се спре да се говори,че заплатите на запад са различни,защото е факт,който не може да се оспори.Покупателната способност на хората от"белите"държави е в пъти по-голяма от нашата.Ще ти дам прост пример на който бях свидетел.Преди три седмици бях в Кирхейм(Германия) в Лидъл да си пазарувам.Пред мен бях възрастни хора пенсионери.Хората оставиха 200Е без никакъв проблем и си тръгнаха.Айде кажи ми кога тук обикновения пенсионер ще може да иде в магазина и да похарчи почти 400лв?Та нали това му е пенсията за два или повече месеца.Ето за това ти говоря.Съотношението цена-заплата тук е много сбъркано.

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Сря 18 апр 2012 8:10

rosen79 написа:Пуша,защото ми доставя удоволствие.Пуша,защото искам.Познавам доста хора,които са пушили и то здраво и доживяха до почти 100г,а познавам и такива дето нито пушеха,нито пиеха и си отидоха на по 60 години.Всичко е много индивидуално.И не може да се спре да се говори,че заплатите на запад са различни,защото е факт,който не може да се оспори.Покупателната способност на хората от"белите"държави е в пъти по-голяма от нашата.Ще ти дам прост пример на който бях свидетел.Преди три седмици бях в Кирхейм(Германия) в Лидъл да си пазарувам.Пред мен бях възрастни хора пенсионери.Хората оставиха 200Е без никакъв проблем и си тръгнаха.Айде кажи ми кога тук обикновения пенсионер ще може да иде в магазина и да похарчи почти 400лв?Та нали това му е пенсията за два или повече месеца.Ето за това ти говоря.Съотношението цена-заплата тук е много сбъркано.

Тъй тъй ... и на сбърканите заплати и пенсии, още по-сбърканите хора да си дават малкото пари за отрова, и да се самозаблуждават че последиците от тютюнопушенето ще им се разминат ....
И да вземах 3000 евро пак лев нямаше да дам за цигари - личен избор!!

п.с. и топика тук не е заплата

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 18 апр 2012 8:13

това е едно добро решение, едно от малкото :012:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 18 апр 2012 8:17

bugster написа: личен избор!!

Ти го каза.Никой и нищо не може да ме накара да променя личния си избор.Няма закон,който да ме накара да променям това,което съм избрал аз.Да забраняват каквото си искат.Като не се пуши в заведенията,решението за мен е много просто.Няма да посещавам заведения (Закрити) и толкова.Но вярвай ми,че собствениците на заведения първи ще скочат срещу този закон поради една проста причина.А тя е,че оборотите им ще спаднат дръстично.

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Сря 18 апр 2012 8:39

rosen79 написа:
bugster написа: личен избор!!

Ти го каза.Никой и нищо не може да ме накара да променя личния си избор.Няма закон,който да ме накара да променям това,което съм избрал аз.Да забраняват каквото си искат.Като не се пуши в заведенията,решението за мен е много просто.Няма да посещавам заведения (Закрити) и толкова.Но вярвай ми,че собствениците на заведения първи ще скочат срещу този закон поради една проста причина.А тя е,че оборотите им ще спаднат дръстично.

А дано ,ама надали .

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 18 апр 2012 8:41

Ми в нас няма кой да ми забрани да си пуша,най-малкото.

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Сря 18 апр 2012 8:48

rosen79 написа:Ми в нас няма кой да ми забрани да си пуша,най-малкото.

И в колата ти няма кой да ти забрани да пушиш ... и в яхтата ти ... и др. тем подобни :012:

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Сря 18 апр 2012 9:01

Чудесен е законът :) Все пак сме 21 век, не е време оно, влезте в крак с времето :applause:

ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 18 апр 2012 9:48

Едва ли има пушач, който не съзнава каква простотия и гадост са цигарите. Пушачите знаят това несравнимо по-добре от непушачите и е нелепо да бъдат поучавани. Отказването е много трудно, затова пушим (ефективното отказване, защото аз ги отказвам неефективно по 30 пъти на ден). Непушачите гледат на пушачите по същия начин както гледат слабите хора на шишковците - ми да не ядат толкова и готово проблема им е лесен. На практика не е толкова просто.
Според мен ефективен закон срещу цигарите би бил закон забраняващ продажбата им на лица родени след 1994г. Дори вече да пушат (масово се пропушва на 15 - 16г) не са така пристрастени и е сравнително лесно да ги откажат. И закона да си важи постоянно, дори 2100 година да има някой 104годишен от този набор пак да няма право да си купи цигари. Пушачите няма да изчезнат за един ден, но с времето ще изчезнат напълно.
Логиката, че пушенето е вредно и затова пушачите боледуват повече и трябва да им се скубят паричките за да има пари за здравеопазване е много лицемерна - влезте в което и да е здравно заведение и ще видите, че там пушачите са малцинство.
Струва ми се, че ако държавата не ми скубеше толкова усърдно изкараните с труд пари живота ми щеше да е по-спокоен и щях да откажа цигарите много по-лесно.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 18 апр 2012 10:01

ktamen написа:Логиката, че пушенето е вредно и затова пушачите боледуват повече и трябва да им се скубят паричките за да има пари за здравеопазване е много лицемерна - влезте в което и да е здравно заведение и ще видите, че там пушачите са малцинство.
Струва ми се, че ако държавата не ми скубеше толкова усърдно изкараните с труд пари живота ми щеше да е по-спокоен и щях да откажа цигарите много по-лесно.

Аз съм на 32 години и пуша от 12 годишен.На лекър в последните 17 години ходя само когато ми трябва медицинско за работа.Тъста и тъщата не пушат и всяка зима боледуват по няколко пъти.Зададе ли се грип или нещо друго те са го лепнали веднага.При мен освен безобидна хрема друго не се е проявявало.

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Сря 18 апр 2012 10:10

Относно колко е добър закона ,бих отговорил с чужди думи:

Ето защо когато се загуби Дао,
се появява доброта.
Когато добротата е загубена,
се появява милост.
Когато милостта е загубена,
се появява справедливост.
...................................................

Колкото повече закони и забрани има,
толкова по-бедни стават хората.
Колкото по-остри са хорските оръжия,
толкова по-неспокойна е страната.
Колкото по-умни и изобретателни са хората,
толкова по-странни неща стават.
Колкото повече закони и забрани,
толкова повече крадци и разбойници.

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Сря 18 апр 2012 10:32

rosen79 написа:
ktamen написа:Логиката, че пушенето е вредно и затова пушачите боледуват повече и трябва да им се скубят паричките за да има пари за здравеопазване е много лицемерна - влезте в което и да е здравно заведение и ще видите, че там пушачите са малцинство.

Аз съм на 32 години и пуша от 12 годишен.На лекър в последните 17 години ходя само когато ми трябва медицинско за работа.Тъста и тъщата не пушат и всяка зима боледуват по няколко пъти.Зададе ли се грип или нещо друго те са го лепнали веднага.При мен освен безобидна хрема друго не се е проявявало.

Блажени са вярващите, но най-често те са и невежите.
Фактите пеят съвсем различна песен от твоята, но явно не е лесно да се излезе от собственото аз и да си поотвориш очите.
Дано не ти се налага да го разбереш по кофти начина и все така да не ти се налага да ходиш на лекЪр !!
За съжаление ефекта от пушенето е кумулативен и се проявава след време .....

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Сря 18 апр 2012 12:16

2.4I написа:Относно колко е добър закона ,бих отговорил с чужди думи:

Изби рибата :) Това Лао Дзъ ли е?

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Сря 18 апр 2012 12:45

nurv написа:
2.4I написа:Относно колко е добър закона ,бих отговорил с чужди думи:

Изби рибата :) Това Лао Дзъ ли е?

Дао Дъ Дзин ,препоръчително да се прочете ,още по препоръчително да се осмисли.
За отговор търсих друго ,думи на Конфуций доколкото си спомням ,но не намерих точния цитат.
С мои думи бих го казал така - щом има нужда от закон ,то значи положението е много зле ,по горе бе споменато да не се продава на набор 1994 +..... примерно това би могло да доведе до обратен ефект ,исторически погледнато за да имаш трайно решение ,трябва промяна в съзнанието на подрастващото поколение ,науките морал и етика се смятат за излишни от време оно в БГ ,а именно това липсва.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 18 апр 2012 12:47

а дали не ми писна вашата ялова полемика?
има закон->спазваш го!
не го спазваш->ядеш хурката.
точка.
който пуши-да си мисли. уй да е-да му го набиеш, па то-акъл, е казал народа.
доста!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”