:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Колбасите Стара планина

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
One
Автомобил:
Двигател:

Re: Колбасите Стара планина

Мнениеот One » Пон 18 окт 2010 8:40

assd написа:който знае руски може да изгледа всички части на това http://www.youtube.com/watch?v=uwDGquYkwxI

аз пък харесвах "дупетата" от тия вакумираните на "камарко" - докато не казаха, че са остатъци си ги ядох на сандвичи. извода е, колкото по-малк ознаем, толкова по-добре :Mr Green Fun

18+! егати ужаса - от къде идва месото, аз си мислех, че малко по-хуманно се правят салами http://www.youtube.com/watch?v=7xK_QGSq ... re=related

ПОТРЕСАВАЩИ КАДРИ - самата истина обаче

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 18 окт 2010 9:17

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Вто 19 окт 2010 16:30

nosex написа:Абе, аз си спомням едно - кисело млеко се разваляше след 3-4 дни, олиото гангренясваше след 15-20 (у зелените мазни шишета), пресното млеко дафаше фира след 2-3 дни, имаше и жлът каймак, луканката и суджука немаха бело (сланини), имаше читав шпек и шунка, яйцата беха с жълтък колко 13-ка джанта и тем подобни :lol:
Опашки и липси на продукти имаше...
83-набор съм :P

Баф, колега ти много помниш бе :shock ...явно на 4-5 години кат си бил си се занимавал със суджуци, олио, мляко, яйца и т.н.
Що не си траеш поне....

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 19 окт 2010 17:32

One написа:ПОТРЕСАВАЩИ КАДРИ - самата истина обаче

Това все пак е за щатите, интересно тук как процедират в нашите кланици.

На някои видове яйца пише "от свободно отглеждани кокошки" или от "подово отглеждани". Това предполагам е за предпочитане пред "клетъчно отглеждани"

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 19 окт 2010 19:11

Krasi написа:
nosex написа:Абе, аз си спомням едно - кисело млеко се разваляше след 3-4 дни, олиото гангренясваше след 15-20 (у зелените мазни шишета), пресното млеко дафаше фира след 2-3 дни, имаше и жлът каймак, луканката и суджука немаха бело (сланини), имаше читав шпек и шунка, яйцата беха с жълтък колко 13-ка джанта и тем подобни :lol:
Опашки и липси на продукти имаше...
83-набор съм :P

Баф, колега ти много помниш бе :shock ...явно на 4-5 години кат си бил си се занимавал със суджуци, олио, мляко, яйца и т.н.
Що не си траеш поне....

Колега, и аз си ги спомням тия неща, само че не от комунистическо време, запазиха се и след това известно време, докато открият новата топла вода ;)
П.П. Същия набор съм - 83.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 19 окт 2010 19:20

ISRalien написа:Колега, и аз си ги спомням тия неща, само че не от комунистическо време, запазиха се и след това известно време, докато открият новата топла вода ;)
П.П. Същия набор съм - 83.

Запазиха се, точно :да:
На една годинка съм проходил, на 2 годинки съм знаел всички думички в наш'та родна реч (без бебешки лигавщини), на 5 годинки съм ходил сам на плуване от Мусагеница до ЦСКА, под 4-ти км.
И да, дори на 4 годинки са ме пращали до супера и борсата зад супера (отдавна я няма) на Мусагеница абсолютно сам да се редя по опашки и т.н.
От тогава ги помня тия неща, колега.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Вто 19 окт 2010 19:24

и аз така, набор 86 съм, но на 4-5 години съм ходил да купувам кашкавал и масло от бившата млекоцентрала в Бургас. В момента такова масло просто на пазара няма, ако ще и от 6 лева да е. :evil:
Спомянм си абсолютно всички продукти, и цените им и вкуса им mhihi

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 19 окт 2010 19:43

Сега като стана въпрос за качеството на ония продукти - още си спомням пясъка в "Хорце"-то mhihi
Ама беше най-убавата лютеница... щото немаше друга :063:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 19 окт 2010 20:40

аз още си спомням га тъшкахме свинятЪ зимъска
по хубаво месо нямаше просто :bowdown

Изображение

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Сря 20 окт 2010 13:08

жоре ти нямаш сърце бе
плача от умиление
няма нищо по-романтично от свинското погребение :patriot

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Сря 20 окт 2010 14:02

maxpayne написа:
One написа:ПОТРЕСАВАЩИ КАДРИ - самата истина обаче

Това все пак е за щатите, интересно тук как процедират в нашите кланици.

На някои видове яйца пише "от свободно отглеждани кокошки" или от "подово отглеждани". Това предполагам е за предпочитане пред "клетъчно отглеждани"

Това може да е от щатите ама преди 30 години в България до преди 10 години беше подобно,има си закони за ,,отношението'' към животните (доста сериозен и подробен)и наште почнаха да го спазват по сериозно от 7-8 години не че няма исключения,Разбира се видеотата предполагам са поръчкови от някоя вегитарианска организация,и за някой който не е запознат определено ще им се върже, например с болните прасета(едното мисля от бруцелоза) никой не е толкова прост да остави такива болни животни да заразят останалите и да му замине продукцията.Специално за прасета и телета никаде в България не съм видял да се колят без да се зашеметят,има много начини за зашеметяването в България най често за прасетата се използва електрическа вилка с малък волтаж от порядака на 60-70 волта(по спомен) с която се обездвижва прасето докато се коли.При телетата се използва едно ,,шило''нарича се Стилет който се забива между първият шиен прешлен и тилната кост(трябва да си много точен особено ако е бик mhihi) по този начин се прекъсва гръбначният стълб и животното е парализирано.Проблем все още в България е самото транспортиране на животните( по-точно товарене и разтоварване)проблема е в нискоквалифицираните работници които го вършат и ,,не добрата инфраструктора''например рампата за растоварване е с един метар по-ниска от пода на камиона :banghead: (тогава най-много страдат животните)ако имате въпроси питайте :oops:

Последна промяна от 1z на Чет 21 окт 2010 8:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Чет 21 окт 2010 7:25

Да но кокошките си ги колят без много церемонии :beer

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 22 окт 2010 13:01

И четирите фирми, за които земеделският министър Мирослав Найденов обяви, че са с отнети лицензи за производство на продукти „Стара планина", са получили отрицателни проби за соя с факсове от лабораторията в Хамбург. Пробите са направени в една от най-реномираните лаборатории в Европа. Прецизността на измерване на съставките в продуктите е от порядъка на 2,5-милионни части от процента

Tакаааа...я да видим сега кой се е осрал...
Аз ако бях на мястото на шефовете на фирмите, щях да скъсам оня министър от съдилища.. за накърняване на името, за пропуснати ползи, за пингвините на полюса, за белите мечки... за всичко..

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 22 окт 2010 13:16

Скуба сега ще има трета независима проба, такава е практиката.

п.п. етиките Стара планина можеш ли да направиш :oops: mhihi

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 22 окт 2010 13:46

scuba написа:
И четирите фирми, за които земеделският министър Мирослав Найденов обяви, че са с отнети лицензи за производство на продукти „Стара планина", са получили отрицателни проби за соя с факсове от лабораторията в Хамбург. Пробите са направени в една от най-реномираните лаборатории в Европа. Прецизността на измерване на съставките в продуктите е от порядъка на 2,5-милионни части от процента

Tакаааа...я да видим сега кой се е осрал...
Аз ако бях на мястото на шефовете на фирмите, щях да скъсам оня министър от съдилища.. за накърняване на името, за пропуснати ползи, за пингвините на полюса, за белите мечки... за всичко..
Туй са пробите изпратени от самите фирми, доколкото разбрах, сега чакат пробите изпратени от държавата в чуждите лаборатории...
те май ше са най-точни :idea:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”