Ще си продаваме колите без нотариус и такса !!!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Ще си продаваме колите без нотариус и такса !!!
Те и за държавна измяна дават 10-20г, но от 1989 насам никой не е осъден. Макар че кандидатите са хиляди.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Somi написа:Нали се досещаш че като някои ми продаде колата по този начин и отида в полицията да се оплача пускат колата за издирване по рама и двигател отиваш ти с менте договора в кат подаваш документите и светва?
Да ама представи си, че аз някак успея да се докопам до големия талон и днес продавам твоята кола на мене си. Без да съм я виждал. Отивам в КАТ с талона и договора за покупко-продажба и искам смяна на талон с новия собственик. Ако не се налага смяна на номера, колата изобщо не я искат да присъства. Ти изобщо не знаеш, че колата ти е продадена, защото тя си е пред вас.
След това идвам с новия талон, викам си един ключар, отваря ми я и си заминавам. Вече като пуснеш жалба, че ти я няма колата се оказва, че в КАТ тя изобщо не е на твое име

Да така е .Първото което ми хрумна е , да се искат в кат всички документи на колата Голям , малък талон , данък , преглед , гражданска .
Така само с липсващ документ няма регистрация .За да си продадеш колата трябва да ги имаш тези документи разбира се ако някои си е направил труда да се интересува какво ще му трябва.
Има начин ще видим дали нотарялната мафия ще си запази кокала .
Така само с липсващ документ няма регистрация .За да си продадеш колата трябва да ги имаш тези документи разбира се ако някои си е направил труда да се интересува какво ще му трябва.
Има начин ще видим дали нотарялната мафия ще си запази кокала .
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Vlad777 написа:Somi написа:Нали се досещаш че като някои ми продаде колата по този начин и отида в полицията да се оплача пускат колата за издирване по рама и двигател отиваш ти с менте договора в кат подаваш документите и светва?
Да ама представи си, че аз някак успея да се докопам до големия талон и днес продавам твоята кола на мене си. Без да съм я виждал. Отивам в КАТ с талона и договора за покупко-продажба и искам смяна на талон с новия собственик. Ако не се налага смяна на номера, колата изобщо не я искат да присъства. Ти изобщо не знаеш, че колата ти е продадена, защото тя си е пред вас.
След това идвам с новия талон, викам си един ключар, отваря ми я и си заминавам. Вече като пуснеш жалба, че ти я няма колата се оказва, че в КАТ тя изобщо не е на твое име
http://www.monitor.bg/article?id=61103
В този случей ко прайм?
Сядам с моя авер нотариуса и ти придобивам колата без никакъв проблем, изглежда също толкова лесно колкото и описаната по-горе от теб схема.
Много сте мнителни бе колеги, как на всякъде може само тук не, защо трябва да е трудно като може да е супер лесно?
"с моя авер нотариуса"... Ти имаш ли приятел нотариус, толкова голям, че да ти направи услуга-кражба? Ако си роднина с началника на полицията може и да убиеш някого и да не "успеят" да те открият. Само че началниците са малко.
Проблема с измамите е препродажбата на колата. Прехвърлят я с измама, продават я на много добра цена на някого и после отиди се разправяй с новия собственик (или със стария, ако си купувач).
Проблема с измамите е препродажбата на колата. Прехвърлят я с измама, продават я на много добра цена на някого и после отиди се разправяй с новия собственик (или със стария, ако си купувач).
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Говоря примерно ...
Ако започнем да си продаваме колите без нотариус ти
ще тръгнеш ли да крадеш на хората каручките с фалшиви документи?
И колко хора ще излъжеш преди да те направят на салата някъде или да те приберат в кауша?
В сферата на хипотезата, ако ще и Господ да ти парафира договора, пак който иска и може ще намери начин да те излъже
И колко хора ще излъжеш преди да те направят на салата някъде или да те приберат в кауша?
В сферата на хипотезата, ако ще и Господ да ти парафира договора, пак който иска и може ще намери начин да те излъже

forski написа:Говоря примерно ...
На хората каручките, ако могат да се продадат спешно за 1 ден за 1000+ лв може да си сигурен, че има кой да прави измами. Тия дето са с по 20 висящи дела и живеят ден за ден винаги имат спешна нужда от 1000-2000лв да се покажат вечерта какви са паралии.
То и сега се продават коли дето струват 10+к за 1000 2000 лв само че без договори и обикновено на познати хора дето за 4 часа са я разглобили и после си купуваме части от тях.Така че оправия няма .Поне да не пълним гушите на нотариуси то не че кат ще го прави даром поне според мен няма да си купиш обявена за крадена запорирана и тн.Примери в Жандармерията във Враня има хиляди задържани като доказателство.
-
- Автомобил: PASSAT B5.5 1.8T CRAFTER 2.5
- Двигател: AWT-2001 BJK-2007
Somi написа:Поне да не пълним гушите на нотариуси то не че кат ще го прави даром поне според мен няма да си купиш обявена за крадена запорирана и тн.

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
нотариуса проверява собствеността, а не тежестите
това важи и при сделките с недвижими имоти
да има яснота го пища
да има яснота го пища
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Pichaga написа:нотариуса проверява собствеността, а не тежестите
да има яснота го пища
А дали си сигурен в това ?? За колите съм съгласен че не ги ебават ама да не се проверява имот за тежести.....

- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Stivi написа:Pichaga написа:нотариуса проверява собствеността, а не тежестите
да има яснота го пища
А дали си сигурен в това ?? За колите съм съгласен че не ги ебават ама да не се проверява имот за тежести.....
Ми ако трябва да сме честни реално НЕ проверяват. Ден преди изповядването или в деня на изповядването се взима удостоверение за тежести. Веднага след сделката или на следващия ден пак се вади. Всяко експресно вадене по 50лв. ей ти ги 100лв. за оня дето духа супата

А при сделките с МПС е толкова рехава работата, че.... "Женен ли си?" Ми не. И тва е. Не знам кво би ми попречило да излъжа, ако съм наистина женен. Може да имат някакъв регистър да сверка, ма ако имат пък за къв чеп питат

Въобще тва нотариусите са толкова излишна бримка в цялата верига и толкова излишни и грешни пари им наливаме в гушите, че не е истина направо.
Малко инфо за тва как ще стават нещата от човек, който бил участвал в работната група
като искаш да продадеш колата: отивате заедно с купувача по едно и също време на специално гише в кат /на което няма да има опашки, защото в този ден и час едва ли други хора ще са се сетили да си продават колата/ и там си давате лични карти, големи талони, гражданска и т.н. /жената на продавача също трябва да присъства/ - служителката на гишето, започва да прави проверка за запори в ЦКР и НАП, после проверка за платен данък за годината, после проверка за неплатени снимки с камери и т.н. и ако всичко е наред ви дава една хартия да се подпишете..таксата ще е 20лв на сделка, без значение на цената.../аа, трябва да си носите експертна оценка за сумата на автомобила/, после там при нея плащате 2.5% местен данък на база сумата от оценката (пример - гоуф 5 с оценка 3000лв, плащаш 75лв) пари които се обуславят от закона за местните данъци и такси и по който няма никаква промяна...и ако всичко е ОК, си тръгваш с нов талон на твое име (за който си плащаш съответните такси също) а щастливия продавач си тръгва с една бележка, че колата е продадена, с която отива в данъчното да си я отпише...
къде са преебавките:
1. ако не си си декларирал изобщо колата досега в данъчното - например нов внос - не може да се продаде - трябва да ходиш, да я декларираш, да платиш със задна дата + полагащите се глоби /недобор се нарича/ и да се връщаш в КАТ пак.
2. ако дължиш някакви данъци за друго /кола, апартамент, акт на фирмата ти ЕТ, ЕООД, ЕАД за нещо/ не можеш да продадеш - трябва да платиш, да минат 2-3 дни да се осчетоводят плащанията и пак в КАТ.
3. ако имаш разни фишове и снимки неплатени - плащаш веднага на място и тогава продължавате по сделката...
4. трябва само ходене до КАТ - досега, ако си натоварен и баровец и имаш по 60-70 сделки на месец, може да си поканиш нотариуса у вас или в офиса и да ти завери сделка, има тарифа официално и тя е +25% надбавка.
преимущества:
1. запорирани коли или такива с ипотека /изтеглен целеви кредит от банка, или предмет на съдебна делба, разводи, наследства/ ще излизат веднага и купувача ще разбира - иначе досега, плащаш колата, плащаш нотариус и чак в КАТ разбираш че си се пре*бал яко...
2. намалява се нотариалната такса - дефакто изчезва...но на нейно място се слага 20лв за КАТ...остава си местния данък, за регистрирани автомобили иначе.
:priest:
в европата е малко по-друго, някои от вас знаят
щом имаш големия талон на колата (отрязък еди кой си в ЮК, Австрия и т.н.) дефакто си собственик, договора може да си го напишеш на бял лист, има и бланки в интернет, има бланки по автокъщите и си я пререгистрираш...тази схема обаче в БГ нямаше да издържи дълго...нали се сещате... :jacko:
та сега в момента се чака дооформянето на процедурата и гишето в КАТ и ноември някъде официално стартира....вече се заформят групи, фирми и лобистки кръгове, които да търгуват с "ред" за това гише в КАТ...тъй като ще бъде с номерца теглени от автомат....и ако отидеш рано сутрин, около 8.30, ще изтеглиш номер 398 за деня, а в момента пред гишето ще чака номер 1 или 2.... :whistle:
Колко КАТ-а има в София? Ако е само един, голямо чакане ще пада. Защото прехвърляния от N нотариуса ще се събират само в КАТ. Не е уточнено и за кой кат става дума - в окръга на продавача или на купувача.
Един е много ясно, както и ако горното е вярно, търговията с номерчета също ще е факт и всичко става като едно време с регистрацията, разни "консултанти" срещу едни 50-70 лева ще ви превеждат по бързата процедура. А относно кой кат, сигурно на продавача, от там ако купувача не е местен си взима едни временни номера и се оправя.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”