помните ли,уважавате ли ,обичате ли вашите учители??????

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Пет 05 окт 2007 14:43

ciucci_galant написа: e...

Много добре казано. :applause: :applause:[/quote]

Спонсори се намират колега, ама зависи и как играете, и явно щом 10 години не сте си намерили спонсор нещо куца в играта!

ciucci_galant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ciucci_galant » Пет 05 окт 2007 15:00

mafiota написа:
ciucci_galant написа: e...

Много добре казано. :applause: :applause:

Спонсори се намират колега, ама зависи и как играете, и явно щом 10 години не сте си намерили спонсор нещо куца в играта![/quote]

Ми какво да ти кажа за 2003г Носители на купата на БГ и 2ри в шампионата. 2003г пак така. Според теб как играеме. При това само с юношите на клуба. 2004 - 3ти за шампионата. 2004 - 4ти. 2005 - 6. 2007 пак 6ти. 2006 година не играхме шампионата поради бойкот срещу федерацията и ни изхварлиха. В момента сме 2ри.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пет 05 окт 2007 16:59

„Попитаха Талеса: що е мъчно?
А той отвеща: да познай человек себе си.
Пак го попитаха: ами що е лесно? И той рече: да учим другаго”.
(Петър Берон - "Рибният буквар")

Ето няколко въпроса, които учителите да си зададат:
- Колко книги е купил всеки от тях последните 6 месеца- специализирана литература в областта си,
художествена различна от "Разговор с бога", "Чудото на НЛО" или розов роман?
- Компютър с добри характеристики спокойно се взима на изплащане за 30-40лв месечно. Колко са
купили такъв?
- Такса за интернет е 10-15лв при нормална връзка. Колко ползват интернет вкъщи за четене на статии, дискусии по форуми с колеги? Ползване на интернет не е сайт за запознанства, чат, теглене на филми и музика.
Лесно се проверява колко форуми на български има на учители по различни предмети, колко страници за обмен на информация за учебния процес, помощни материали има.
Два часа в интернет дневно в търсене на информация за работата и при незнание на чужд език от огромна част от хората, които не преподават такъв, означават при нормални условия огромен
поток от информация на български, пускана в българското интернет пространство.
- На колко курса са ходили? Един за 300лв за 6 месеца за добра компютърна грамотност или език е в рамките на 50-60лв месечно.

Така, отговорихте си. Сега вече ви казвам и защо като гражданин ви казвам, че сега е хубаво да ви се дадат пари, но не след поледната стачка да няма промяна и да не се търси отчет. При предната парите са искани за конкретни пера, които вие в бюджетите на домакинствата си сте изместили с нова дреха, вечеря навън, даже да е с хляб. Не сте искали хляб тогава!
Сега и аз съм съгласен, че парите ви са малко, но това не значи, че този път не искам да видя резултат.
На въпрос защо децата отсъстват, учителите пишат нереално високи оценки, за да скрият неграмотността и искат пари отговор "Защото 300-400лв са малко!" не минава! Това е подигравка с родителите и умениците от хората, които са длъжни да дават пример за това, че първо работиш, после искаш признание на труда си. Особено, ако питащият е със заплата 300лв, е пълна подигравка и израз на безотговорно мислене.
Нормалният отговор, който би спечелил човека отсреща е, че няма пари, нужна е реформа, която ще се борим да постигнем, защото децата страдат от проблемите на нереформираната система, нямат стимул да учат, защото не са сигурни в реализацията си със сегашните знания и т.н. Това е отговорът на умния човек, на който майката, задала въпроса, би свалила шапка и, когото би подкрепяла от сърце.
Министерството, бюрократите в инспекторатите, популистите в системата нямат интерес за реформа вече 18 години, като са минали правителства на всички възможни големи партии. Проблемът явно не е до партийна принадлежност на хората в МОН, а до дребни политически сметки каква подкрепа ще се изгуби от този, който наложи реформата, на следващите избори, как да се взима сигурна заплата в училище без много зор и разправии с недоволни родители или конфликти с инспекторат и директори при опит за прокарване на нови идеи. В нормално гражданско общество това води до иницииране на обществена дискусия по проблема и поставяне на ясно искане от хората какво да се направи от министерството. Тогава вече се говори и за смяна на управлението при липса на желание да свърши възложената му от обществото задача.
Реформата в нормалните страни е направена от хората. Във Франция през 60те, по времето на Дьо Гол, студентите правят протести съпроводени даже с кървави инциденти и те казват каква да е промяната. Сега Франция е пример за отлично образование и никой не казва, че френска диплома не означава и квалификация.

Последна промяна от tyo на Пет 05 окт 2007 17:08, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Пет 05 окт 2007 17:04

joker написа:[Joker нещо все повече изперкваш.
Идеалите са едно, кой е казал да сме без идеали , амбицията е друго.
Ти сам казваш , че изкарваш прилични пари за да ти стигат да живееш.
Нямаш амбиции ти , не идеали.Амбицията и желанието за усъвършенстване е това което движи прогреса. И конкуренцията.
Сигурно си напълно задоволен от Голфа и ще го караш докато се разпадне.
Аз имам амбицията да сменям колата на три години и всяка да е по-хубава от предната.
Имам амбиция, след като завърших образованието си и нямам помощ от никого, защото баща ми е починал , а майка ми е песионер, да си изградя живота от нула.
[b]Да отгледам сина си като едновременно не го ограничавам и не го е срам от баща му.
Да си купя собствено жилище, да си направя своя фирма......
Всеки си поставя цели.... и ги гони.
Ако се оставиш на течението и кажеш , че нещо ти стига, значи си се отказал.
Същото е с учителите , те нямат амбицията и мотивацията да се развиват.
След като видяха ,че на шофьорите вдигнаха заплатите скочиха и те.
Защо не скочиха преди 5 години, тогава парите стигаха ли им?
Всички са жертви на политически интриги това е.
Ааааа и да не забравяме за амбицията и мотивацията.

VESO 101
[b]Тъй като не ме познаваш и дори не знаеш точно с какво се занимавам и къде съм достигнал с моите" амбиции" не е редно да се изразяваш така катагорично.....

[color=darkblue]Да така е много съм доволен от Голфа и няма да го сменям скоро.....защото го взех в доста плачевно състояние и точно благодарение на моите амбиции го докарах в състояние да ми служи поне още 5 години безотказно ....евтина,здрава,несложна за ремонт,сравнително икономична,подходяща за цели за които я ползвам кола....това ми бяха амбициите....е идeалът затова е идеал за да не ie достигне напълно....
Понеже виждам,че не можеш да мислиш аналитично ще ти кажа,че [b]амбициите се раждат от идеалите
.....човек се стреми да ги достигне и това поражда неговите амбиции...А последствията от рпеализирането на твоите амбиции води до мотивация......
Твоят идеал са парите и .....оттам и твоите амбиции....и ето ти и мотивация-нова кола на три години,фирма и т.н...
Без да искаш си казал само част от истината за учителите....те имат амбиции(поне повечето от тях),но няма мотивация -тук си абсолютно прав!
Аз работя със съвсем други категории непознати за теб......гледам на света под съвсем друг ъгъл(просто животът и смъртта са ми ежедневие)......а идеалите ми са много далеч от света на материалното......респективно от твоите...
Нищо чудно,че мислиш,че съм изперкал!!!Това е най-лесното бягство от разсъжденията......и от опита да разбереш другите...[/b[/b]][/b][/color][/quote]

извинявай за думата изперкал, по-скоро си мислех за нещо като Дон Кихот както те бях описал в един предишен пост.
Как реши че не мога да мисля аналитично, като и ти не ме познаваш?
Ако твоите амбиции и идеали са да поправяш 15 годишна кола, моля, оставям те на тях.
Как и реши , че моя идеал са парите ми е много интересно.
Парите са лоста , който ми помага да постигна целите си , респективно амбициите си.
Като ти описвах по-горе какво искам, случайно да споменавах че искам милиони , а?
Идеалите са твърде идеално нещо, по-скоро може да си говорим за морал , етика и култура.
Идеалите бяха за комунизма, не за сега.

BTW Много съм те ядосал май с тоя пост, треперили са ти ръцете като си писал, много шарено цитати, болд.
Айде със здраве, отивам за седмица до Германия - търся си идеалите. :beer

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пет 05 окт 2007 19:23

Темата стана :evil: :evil: ...това ни е лошото на българите,вечно сме в кръгова отбрана и всеки срещу всеки...като вълци единаци...затова и в ада за българите няма отговарящи дяволи-няма нужда-един на друг се гледат,а някой е изплувал от казана,а пет -шест го натискат надолу :evil:.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 05 окт 2007 19:48

Затова спрях да пиша в темата,ЗАЩОТО Е СРАМ И ПОЗОР ДА СЕ ИЗПРАВИШ СРЕЩУ ОБРАЗОВАНИЕТО!!!
Ние няма да Ви опраим държавата,ние няма да Ви ограбим!!!
Ние сме едни от всички честни хора!!!
Ае чао до скив!!!

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Пет 05 окт 2007 21:48

Даскала™ написа:Затова спрях да пиша в темата,ЗАЩОТО Е СРАМ И
Ае чао до скив!!!

Разгеле!!

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 06 окт 2007 8:43

leavon написа:Разгеле!!

Кажи майна :roll:
Всъщност само това ли можеш да кажеш :?:
По-добре да не беше казвал нищо :idea:

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Съб 06 окт 2007 9:36

Еми аз помна щото си хода на училище :)
По темата:
От учител до учител има огромна разлика :!:
Когато учитела се държи добре с учениците, а учениците се отнасят също толкова добре с учителите си тогава може да говорим за уважение :!:
Обаче когато учитела отсреща се държи по отвратителния начин с учениците си неможе да гооворим даже и за търпимост :!:

П.п. Ама и учениците са си калпави :!: ME 2 mhihi

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Съб 06 окт 2007 13:36

Даскала™ написа:
leavon написа:Разгеле!!

Кажи майна :roll:
Всъщност само това ли можеш да кажеш :?:
По-добре да не беше казвал нищо :idea:

Чуй се само...
Не бих си губил времето да ти цитирам всички глупости, грубости, невъздържаности и простотии, които си писал във форума, за да ти докажа, защо, лично за мен, ти си образа на учителя, когото не бих подкрепил за по-високо заплащане! Това е единствената ми реплика към теб, досега и за в бъдеще! Не се чувствай задължен да ми отговаряш - нито ще ме ядосаш, нито ще ме накараш да ти пиша каквото и да било...

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 06 окт 2007 13:49

Знаеш ли колко ГОЛЯМА забележка си взех :?:
Огромна просто :!:
Нито съм историк,нито съм философ,нито съм психолог за да ти поднасям мнението си така както ТИ би искал да го чуеш :!:
Дали съм писал глупости.......малко по-близо съм от теб до сферата на образованието за да знам и малко повече :!:
Грубости няма :!:
Невъздържаности......ами има,съдейки по митингите и палаткови лагери :!:
Простотии............защо просто не ме игнорираш и да си решиш проблемите :?:
И определено се радвам,че това ти е единствената реплика към мен засега и за в бъдеще :idea:
Няма да се чувствам задължен да ти отговарям,просто ме игнорирай :idea:

п.п кратки,лаконични изказвания.........

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 06 окт 2007 13:55

хаха ...майка ми каза че в здравната каса готвели стачка ......... хахаха ...абе не трябва да остане нищо държавно ...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 06 окт 2007 16:16

Tyan написа:хаха ...майка ми каза че в здравната каса готвели стачка ......... хахаха ...абе не трябва да остане нищо държавно ...
[/color
TYAN ти настина изсмука най-издълбоко сърцевината на това което става у нас!!!!Браво!!!!Направо 10 пъти в десятката!!!Eй това е истината!
P.S.
Извинявай,че го пиша в този пост,ама [color=red]за ония дето мислят ,че ми терепрят ръцете или,че ме ядосват..... :wink:
Аз просто обичам да пиша шарено и болтвано....просто като нямам интонация на клавиатурата използвам визуални средства за избягване на еднообразието...А понякога бъркам в клавиатурата тъй като страшно много бързам ......по-обясними причини.....
И 15 годишната кола ще си я карам с удоволствие защото съм си я направил САМ такава КАКВАТО ИСКАМ да е и защото в това състояние и вид отговаря най-реално на моите сравнително точно преценени сегашни потребности....засега..И най-важното-колата няма никакво ,ама никакво отношение към моето самочувствие и рейтинг в обществото.....Приятно пътуване до Германия VESO 101!!!!Ако някога се срещнем ..живот и здраве(може и заради твоето здраве)...ще ти обясня по-подробно(пък може и ти сам да разбереш)за моите идеали

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Пон 08 окт 2007 9:39

Темата е разводненаааааа........няма на къде повече.....
И въпреки всичко искам да върна малко от идеята!!!
ПОДКРЕПЯМ УЧИТЕЛИТЕ ЗА ВСИЧКИТЕ ИМ НАЧИНАНИЯ,ТЕ ГО ЗАСЛУЖАВАТ И ВСЕКИ ДЕН ДОКАТО ОТИВАМ НА РАБОТА МИНАВАМ ПРЕЗ ГРАДИНКАТА ПРЕД ТЕАТЪРА И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ПОДПИСВАМ,ВСЕКИ РАБОТЕН ДЕН,ВСЕКЪ ПЪТ!!!!
А те ми казват почти всеки път едно и също нещо"...оо много Ви благодарим...Вие сте първия млад и костюмиран господин,който се спира и подписва тук...".Моля????? Как така 1-вия.... :?

П.С.Това е бомба със закъснение бе хора!!!!Не го ли разбирате!В ръцете на учителите е бъдещето на една държава!!Как така те не заслужават допълнително матерялно стимулиране?!?!?!Вие имате ли представа на какво прилича класната стая?!Знаете ли с какво се борят учителите??!Ако отговора е "не"....препоръчвам Ви да си вземете почивен ден и да се разходите до най-близкото основно училище....и ако не се възмутите от гледката там...разходете се и до средното...от там със сигурност ще Ви се промени мирогледа!!!И вината не бих казал, че е точно и само на учителите!!!Къде са родителите...къде е обществото формиращо младите умове...къде да се изгради този морал и ценностна система и т.н./не искам да дрънкам повече/.Основите се изграждат вкъщи...е как ще стане, като мама и тате се цепат по шевовете от работа...на улицата ли..е как и там ще стане, като има само дрога/хе-хе как звучи/, простотия, деградация и т.н...остана в училище...ееее ама и там скоро няма да става след като демотивирани и умаломощено-безпомощни хора се борят да събудят и малкото останало в тези деца,децата на България...бъдещето!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”