ciucci_galant написа: e...
Много добре казано.

Спонсори се намират колега, ама зависи и как играете, и явно щом 10 години не сте си намерили спонсор нещо куца в играта!
mafiota написа:ciucci_galant написа: e...
Много добре казано.![]()
„Попитаха Талеса: що е мъчно?
А той отвеща: да познай человек себе си.
Пак го попитаха: ами що е лесно? И той рече: да учим другаго”.
(Петър Берон - "Рибният буквар")
Ето няколко въпроса, които учителите да си зададат:
- Колко книги е купил всеки от тях последните 6 месеца- специализирана литература в областта си,
художествена различна от "Разговор с бога", "Чудото на НЛО" или розов роман?
- Компютър с добри характеристики спокойно се взима на изплащане за 30-40лв месечно. Колко са
купили такъв?
- Такса за интернет е 10-15лв при нормална връзка. Колко ползват интернет вкъщи за четене на статии, дискусии по форуми с колеги? Ползване на интернет не е сайт за запознанства, чат, теглене на филми и музика.
Лесно се проверява колко форуми на български има на учители по различни предмети, колко страници за обмен на информация за учебния процес, помощни материали има.
Два часа в интернет дневно в търсене на информация за работата и при незнание на чужд език от огромна част от хората, които не преподават такъв, означават при нормални условия огромен
поток от информация на български, пускана в българското интернет пространство.
- На колко курса са ходили? Един за 300лв за 6 месеца за добра компютърна грамотност или език е в рамките на 50-60лв месечно.
Така, отговорихте си. Сега вече ви казвам и защо като гражданин ви казвам, че сега е хубаво да ви се дадат пари, но не след поледната стачка да няма промяна и да не се търси отчет. При предната парите са искани за конкретни пера, които вие в бюджетите на домакинствата си сте изместили с нова дреха, вечеря навън, даже да е с хляб. Не сте искали хляб тогава!
Сега и аз съм съгласен, че парите ви са малко, но това не значи, че този път не искам да видя резултат.
На въпрос защо децата отсъстват, учителите пишат нереално високи оценки, за да скрият неграмотността и искат пари отговор "Защото 300-400лв са малко!" не минава! Това е подигравка с родителите и умениците от хората, които са длъжни да дават пример за това, че първо работиш, после искаш признание на труда си. Особено, ако питащият е със заплата 300лв, е пълна подигравка и израз на безотговорно мислене.
Нормалният отговор, който би спечелил човека отсреща е, че няма пари, нужна е реформа, която ще се борим да постигнем, защото децата страдат от проблемите на нереформираната система, нямат стимул да учат, защото не са сигурни в реализацията си със сегашните знания и т.н. Това е отговорът на умния човек, на който майката, задала въпроса, би свалила шапка и, когото би подкрепяла от сърце.
Министерството, бюрократите в инспекторатите, популистите в системата нямат интерес за реформа вече 18 години, като са минали правителства на всички възможни големи партии. Проблемът явно не е до партийна принадлежност на хората в МОН, а до дребни политически сметки каква подкрепа ще се изгуби от този, който наложи реформата, на следващите избори, как да се взима сигурна заплата в училище без много зор и разправии с недоволни родители или конфликти с инспекторат и директори при опит за прокарване на нови идеи. В нормално гражданско общество това води до иницииране на обществена дискусия по проблема и поставяне на ясно искане от хората какво да се направи от министерството. Тогава вече се говори и за смяна на управлението при липса на желание да свърши възложената му от обществото задача.
Реформата в нормалните страни е направена от хората. Във Франция през 60те, по времето на Дьо Гол, студентите правят протести съпроводени даже с кървави инциденти и те казват каква да е промяната. Сега Франция е пример за отлично образование и никой не казва, че френска диплома не означава и квалификация.
joker написа:[Joker нещо все повече изперкваш.
Идеалите са едно, кой е казал да сме без идеали , амбицията е друго.
Ти сам казваш , че изкарваш прилични пари за да ти стигат да живееш.
Нямаш амбиции ти , не идеали.Амбицията и желанието за усъвършенстване е това което движи прогреса. И конкуренцията.
Сигурно си напълно задоволен от Голфа и ще го караш докато се разпадне.
Аз имам амбицията да сменям колата на три години и всяка да е по-хубава от предната.
Имам амбиция, след като завърших образованието си и нямам помощ от никого, защото баща ми е починал , а майка ми е песионер, да си изградя живота от нула.
[b]Да отгледам сина си като едновременно не го ограничавам и не го е срам от баща му.
Да си купя собствено жилище, да си направя своя фирма......
Всеки си поставя цели.... и ги гони.
Ако се оставиш на течението и кажеш , че нещо ти стига, значи си се отказал.
Същото е с учителите , те нямат амбицията и мотивацията да се развиват.
След като видяха ,че на шофьорите вдигнаха заплатите скочиха и те.
Защо не скочиха преди 5 години, тогава парите стигаха ли им?
Всички са жертви на политически интриги това е.
Ааааа и да не забравяме за амбицията и мотивацията.
Даскала™ написа:leavon написа:Разгеле!!
Кажи майна![]()
Всъщност само това ли можеш да кажеш![]()
По-добре да не беше казвал нищо
[/colorTyan написа:хаха ...майка ми каза че в здравната каса готвели стачка ......... хахаха ...абе не трябва да остане нищо държавно ...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 132 госта