Фитнес въпрос за разбирачи

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Re: Фитнес въпрос за разбирачи

Мнениеот zloby3400 » Пон 14 май 2012 11:38

joromnt написа:Приятел е започнал с диетка, но иска да подсили ефекта. Темата е подходяща за въпроса ми мисля.
Иска да си вземе карнитин или там как се казва, но се чуди дали да взема течен или капсули? Нещо по тоя въпрос?
И да попитам нещо дето ми е интересно - форума е голям, а темата доста посещаема. Някой пил ли е тия бразилски боровинки дето толкова много ги хвалят, антиоксидантни били, слабеело се от тях... Интересува ме дали е вярно това, щото на мен ми се вижда пълен праз :Mr Green Fun

Ако питаш за това - при мен нямаше абсолютно никакъв ефект. По-скоро виж това, има много добри отзиви: http://lubomirivanov.com/services/

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 14 май 2012 11:52

Vizor написа:Разбира се нищо не пречи да си засилиш метаболизма с един хубав фат бърнър. Мога дори да препоръчам такъв!

я да чуя. Аз май имам различен проблем от другите. На кила съм си добре (185/87) ма съм торба. Трябва ми нещо за "стягане"

Потребителски аватар
zloby3400
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Пон 14 май 2012 11:59

Ми и аз съм така 180см. - 86 кг. / миналата година бях 93 кг. Ама без правилно хранене явно че не стават нещата. За тренировки - болят ме краката и съм достатъчно уморен от бачкане за да имам сили и за упражнения. Ама и с храненето не върви, на работа ям нещо набързо, вечер се прибирам към 23:00 от бачкане и...:-)

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Пон 14 май 2012 12:01

И аз съм торба и ме мързи - 186 95 кила,. ама личат само на корем, паласки и цици... не обръщам внимание и всичко е наред ;) Важното е , че се чувствам добре, а как изглеждам ми е все едно

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Пон 14 май 2012 12:12

Принцип - към килограмите и височината, трябва да добавите и възрастта!
Вчера се мерих 86кила, 188см и 26г. Като цяло мисля, че са ми добре килата, но искам да изчистя още тялото.
Абе както писа колегата над мен важно е да се чувстваш добре в кожата си! Аз понеже все съм недоволен и за тва си давам зор :))))

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 14 май 2012 12:36

Pirogov написа:И аз съм торба и ме мързи - 186 95 кила,. ама личат само на корем, паласки и цици... не обръщам внимание и всичко е наред ;) Важното е , че се чувствам добре, а как изглеждам ми е все едно

И аз съм така. Ама не се чувствам добре. Тежи ми. Уморявам се като ходя...Инак няма да ходя да свалям девойчета по плажа. То не е и само до килата. И годините си казват своето

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 14 май 2012 13:21

Pirogov написа:И аз съм торба и ме мързи - 186 95 кила,. ама личат само на корем, паласки и цици... не обръщам внимание и всичко е наред ;) Важното е , че се чувствам добре, а как изглеждам ми е все едно

Сигурен съм , че тялото ти не е на това мнение, затова и идват повиквателни с времето да се усетиш :012:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 14 май 2012 14:58

колега бях точно в твоето състояние преди 2 месеца
същата височина ,същите килограми - и да ти призная направо ми беше неудобно да се гледам в огледалото :lol:
сега е време за плаж и се чувстваш по-добре в тялото си когато се съблечеш едно на ръка...
да видиш облекчението на ставите от премахването на излишните килограми :idea:
цял ден да си на крак 95 кила е различно от колкото 87 повярвай :wink:

Потребителски аватар
zloby3400
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Пон 14 май 2012 15:02

Как ги свали?

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Пон 14 май 2012 15:23

Ами в моя случай е малко по-различно.И по-точно много ми тежат кокалите... никой не ми дава повече от 85 кила и не ми тежи.Тежеше ми когато бях 105, но ги свалих с малко дисциплина.Иска ми се много неща да направя, но нямам време или ме мързи.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 15 май 2012 7:57

kristianatanasov написа:
pe6kata написа:От невъьстановен мускул/ тяло... пулс... дишане няма как да изкараш 100% от възможностите му.
Силата пада много, съответно и работните тежести, оттам и самото натоварване на мускула...
Това не е въобще, ама въобще високо интензивна тренировка. Времето в залата ти е уплътнено на макс, но не и натоварването
Независимо дали се гони орелефяване или качване, все пречи. Освен ако целта не е издържливост, но тогава не говорим за фитнес :)

Пешо може да поспорим по тоя въпрос...но предполагам че сам знаеш че някои атлети препоръчват почивката м/у серийте да е към 40сек. -аз си я взимам тази почивка,просто при малките муск.групи правя суперсерий със упражнение за корема,или пък суперсерия със напомпващо упражнение за голяма муск.група и корем- например флайс или срипец.... Разбира се няма как след грбане със 150кг.да тръгна да правя корем....или след тяга и лег.Но след по леките упражнения не е проблем,свиква се!

е то някой може да препоръчва и без почивка, това означва ли че така трябва да се тренира?!
Коремните мускули не са от най-малките мускули в тялото. Защо не тренираш по същия начин рамо или ръце например?

суперсерия не са просто две серии изпълнени без почивка една след друга!
суперсерия се нарича, когато се правят мускули антагонисти- демек мускули с противоположна функция както е бицепс/трицепс, двуглав/четириглав на бедрото и т.н.
При товарене мускула се помпи- увеличава се кръвния поток в него- освен че носи кислород и кво ли още не, кръвта отнася и отпадните продукти. Правейки примерно бицепс и веднага след него трицепс, поддържаш напомпването в ръката постояно и с това се подобрява донякъде възстановяването на бицепса.

Има си периоди за суперсерии, за гигантски серии, гигантски суперсерии, специализации на определени мускулни групи...

Да правиш два мускула последователно без почивка, на съвсем различни части от тялото, някакси аз лично не го намирам за особено умно, било то малки или големи мускулни групи.

Не съм чул някой да е станал особено корав от кръгови тренировки :lol:

Дори и суперсерия, пак има почивка след нея (обикновено). А почивката изобщо като време е много относителна- зависи от периода основен или предсъстезателен(орелефяване да го наречем), малка или голяма мускулна група, работна тежест и т.н.

За тия дето търсят вълшебни ефекти с добавките- не си ли стегнете задниците, както в залата, така и за режима извън нея, нищо няма да стане, просто въобще не се хващайте и да си давате парите. Добавката е точно добавка към нещо основно. Когато нямаш основното, няма и какво да му добавяш.

Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layman » Вто 15 май 2012 14:37

pe6kata написа:Не съм чул някой да е станал особено корав от кръгови тренировки :lol:

Ааа, то и от целта зависи! По моите разбирания, най-корави стават точно от кръгови и подобни - табати, кросфитаджийски циркаджилъци и рандори-та.
Но да, за плажа не върши точно работа!
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... BgKB4Gnsw#!
Ся, за мене са корави, ма знам че други ще кажат "то туй не е изобщо набиране".

....и недейте тъй рева с тез кила, че направо ме закопавате - 112. :mrgreen:

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Вто 15 май 2012 14:45

Аз съм 30 годишен, 182 сантиметров, 107 килограмов слон и ми се иска да отслабна ама нещо не съм се надъхал достатъчно.Хапвам и си пийвам доволно.Но това не означава, че се харесвам как изглеждам :lol:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 15 май 2012 22:35

в бодибилдинга не е важно да вдигаш примерно 200кила от лег, а да изглеждаш така, че все едно може да ги вдигнеш.

Така че корав от гледна точка на бодибилдинга е малко по-различно, разбирай голям и красив.

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Сря 16 май 2012 16:35

Ще задам на аудиторията пишеща в тази тема един въпрос.Разбирайте ме както искате,но някой да познава човек занимаващ се с фитнес доста време и да има онкологично заболяване?Аз лично не познавам,а съм в материята от много време,но все пак ме вълнува дали има такива случаи?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”