amikus написа: ...буташе и порта на сиското ...
Хъ? Ко речи?
amikus написа:... че като му резнах кабела ...
Ти ми скри шапката...Без юзери няма проблеми, нали?

amikus написа: ...буташе и порта на сиското ...
amikus написа:... че като му резнах кабела ...
ISRalien написа:Аз викам да спрем да спамим преди човека да каже наистина какво иска да направи и с какво разполага
petarkolev написа:В къщи имам ЛАН компа си има АЙПИ съответно. Нося едно 3COM-че(т.е. разклонявам мрежата) в което включвам въпросния комп и успоредно с него друг като съм написал същите АЙПИ адрес и DNS сървър и алтернативен, абе всичко като на първия споменат, в крайна сметка работи само едната машина в интернет, другата не иска. Въпросът ми е могат ли двата да работят едновременно под едно айпи?
Благодаря предварително!
ChimeyJimmey написа:petarkolev написа:В къщи имам ЛАН компа си има АЙПИ съответно. Нося едно 3COM-че(т.е. разклонявам мрежата) в което включвам въпросния комп и успоредно с него друг като съм написал същите АЙПИ адрес и DNS сървър и алтернативен, абе всичко като на първия споменат, в крайна сметка работи само едната машина в интернет, другата не иска. Въпросът ми е могат ли двата да работят едновременно под едно айпи?
Благодаря предварително!
Дали пък не я разбирам, а?
ChimeyJimmey написа:И за какво ти е 80-ти порт навътре? Web сървър ли ще пуска, какво ли?![]()
И я ми обясни как "ще го надушат, че има рутер а зад него компютри" при добре конфигуриран рутер?
Kолко скапани са D-Link аз не знам, важното е, че стабилно върви 3rd party firmware на този модел и за ДОМАШНИ цели върши работа перфектно...![]()
Пак ясно си проличава как всеки тука чел-недочел бърза да покаже колко адски много (не) знае без значение от темата...
ChimeyJimmey написа:Кой е смешен всеки може да види сам.
Това че си пуснал някакъв дъмп на някакъв интерфейс не подкрепя тезата ти. А пък работа на скайпове на 80 и 443 портове просто... Само малоумник би пуснал свободно тази милиционерска програма да си работи свободно навън. Провери конекциите и дебъгни тъпия скайп на ниско ниво, за да се убедиш от какви "невини и наивни студентчета" е правена...
Пусни дъмпа на външния порт с трейс на заявка от вътре. Така ли е?
И изобщо, ако ти си администратор на мрежичка и си направил нещата така, късмет, че не са те избомбили досега и одит не те е хванал.
Както и да е, важното е, че авторът на темата разбра какво му трябва, как да стане и към кого да се обърне.
Аз на занаят няма да уча повече тука...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 50 госта