Въпрос към компютърните спецове

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Re: ре

Мнениеот Чудомир » Вто 22 юли 2008 0:57

amikus написа: ...буташе и порта на сиското ...

Хъ? Ко речи?

amikus написа:... че като му резнах кабела ...

Ти ми скри шапката...Без юзери няма проблеми, нали? :lol:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 22 юли 2008 9:14

Router Buffalo... Както каза Васстоп звънни му май това има в предвид...
:wink:

Иначе Интернет, който идва до ПЦ от даден доставчик, ВИНАГИ може да се рутира ако ще и на 1000 Машини.

Последна промяна от Tinko на Вто 22 юли 2008 14:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 22 юли 2008 9:23

Аз викам да спрем да спамим преди човека да каже наистина какво иска да направи и с какво разполага :roll:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 22 юли 2008 9:29

ISRalien написа:Аз викам да спрем да спамим преди човека да каже наистина какво иска да направи и с какво разполага :roll:

Ами той е написал какво иска. Иска две машини да работят с едно Ай-Пи.
Ако иска да стане с реалното Ай-Пи няма да може. Но ако този 3-Ком е рутер и има ДМЗ потдръжка поне едното ( вече нерално ай-пи ) ще стане реално. А на другото просто може да си прерутира желаните портове... И все пак дано устройството му е това което трябва, иначе ще трябва ново да си копува....

ПС. За доставчика е важно да се знае дали реже по ТТЛ!!!

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 22 юли 2008 10:02

Слага се рутерче.
D-Link DiR-300 за около 70 лева и dd-wrt фърмуер биха свършили работа. Някой Linksys също, но не и модела WRT54GC.
След това се набива МАC адреса на оригиналното ПеЦе на WAN интерфейса и се добавят команди в конзола, за да се преобработи живота на пакетите (TTL mangling). Компютрите зад рутера се настройват да получават от него адреси автоматично (DHCP).
Пренасочват се всички портове отвън към вътрешната и частна мрежа, която по подразбиране е и транслирана вече (NAT).
Никакви DMZ-та не са необходими.
Толкоз. Не ми се пише повече сега, май имаше и бая теми по въпроса. :wink:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 22 юли 2008 10:32

Бас ловя, че не разбирате задачката правилно и го хвърляте в музиката колегата.. За това казах да се спрем, докато каже какво иска.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Re: Въпрос към компютърните спецове

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 22 юли 2008 10:35

petarkolev написа:В къщи имам ЛАН компа си има АЙПИ съответно. Нося едно 3COM-че(т.е. разклонявам мрежата) в което включвам въпросния комп и успоредно с него друг като съм написал същите АЙПИ адрес и DNS сървър и алтернативен, абе всичко като на първия споменат, в крайна сметка работи само едната машина в интернет, другата не иска. Въпросът ми е могат ли двата да работят едновременно под едно айпи?
Благодаря предварително!

Дали пък не я разбирам, а? :roll:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос към компютърните спецове

Мнениеот Tinko » Вто 22 юли 2008 12:07

ChimeyJimmey написа:
petarkolev написа:В къщи имам ЛАН компа си има АЙПИ съответно. Нося едно 3COM-че(т.е. разклонявам мрежата) в което включвам въпросния комп и успоредно с него друг като съм написал същите АЙПИ адрес и DNS сървър и алтернативен, абе всичко като на първия споменат, в крайна сметка работи само едната машина в интернет, другата не иска. Въпросът ми е могат ли двата да работят едновременно под едно айпи?
Благодаря предварително!

Дали пък не я разбирам, а? :roll:

Ами като я разбираш я ми обясни как ще натнеш 80 порт на две ип-та едновременно... :?: :idea:

По този начин с ( ТТЛ ъп ) ако се направи ще го надушат, че има рутер а зад него компютри, дори може да се предположи колко са... Обикновенно доставчика мегалан спира интернета на такива и им иска доплащане, а вече и не само мегалан.

ПС.
Д-линк са най скапаните рутери които съм срещал....

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Вто 22 юли 2008 12:18

Tinko написа:Router Buffalo... Както каза Ваското1 звънни му май това има в предвид...
:wink:

Иначе Интернет, който идва до ПЦ от даден доставчик, ВИНАГИ може да се рутира ако ще и на 1000 Машини.

благодаря ви момчета за общите усилия, май това е истината, доколкото схващам :D

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 22 юли 2008 12:19

Може и с proxy да стане. Например с тая CC Proxy ама е смотано като изпълнение и лично аз не бих се наел да го правя втори път дори и на работа. :lol:

Последна промяна от black` на Вто 22 юли 2008 12:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 22 юли 2008 12:20

И за какво ти е 80-ти порт навътре? Web сървър ли ще пуска, какво ли? :lol:
И я ми обясни как "ще го надушат, че има рутер а зад него компютри" при добре конфигуриран рутер?
Kолко скапани са D-Link аз не знам, важното е, че стабилно върви 3rd party firmware на този модел и за ДОМАШНИ цели върши работа перфектно... :roll:

Пак ясно си проличава как всеки тука чел-недочел бърза да покаже колко адски много (не) знае, без значение от темата... :kef:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 22 юли 2008 12:30

ChimeyJimmey написа:И за какво ти е 80-ти порт навътре? Web сървър ли ще пуска, какво ли? :lol:
И я ми обясни как "ще го надушат, че има рутер а зад него компютри" при добре конфигуриран рутер?
Kолко скапани са D-Link аз не знам, важното е, че стабилно върви 3rd party firmware на този модел и за ДОМАШНИ цели върши работа перфектно... :roll:

Пак ясно си проличава как всеки тука чел-недочел бърза да покаже колко адски много (не) знае без значение от темата... :kef:

Колега смешен си.... Ще ти дам пример скайп ползва 80 порт и 443 ССЛ ( Secure Sockets Layer ), ако се пуснат по един скайп от всеки компютър ще има проблеми... особенно с пращане на файлове.

Ще ти дам един съвет от мен недей да се пулиш колко знаеш, това ще е само в твой плюс.

Phantom:~# tcpdump -qtnevi eth0|grep "ttl 126"
tcpdump: listening on eth0, link-type EN1000MB (Ethernet), capture size 96 bytes

00:1b:21:04:ed:aa > 00:50:8b:f2:88:a5, PPPoE S, length 62: PPPoE [ses 0x150] IP (0x0021), length 42: (tos 0x0, ttl 126, id 12235, offset 0, flags [DF], proto: TCP (6), length: 40) 82.119.85.200.1135 > 89.252.227.175.41422: tcp 0
00:1b:21:04:ed:aa > 00:50:8b:f2:88:a5, PPPoE S, length 62: PPPoE [ses 0x150] IP (0x0021), length 42: (tos 0x0, ttl 126, id 12235, offset 0, flags [DF], proto: TCP (6), length: 40) 82.119.85.200.1135 > 89.252.227.175.41422: tcp 0

Надявам се да си разбрал по какво, ще те улепят. По същия начин се вижда и браузера който ползваш. Не може да се разбере колко компютъра са зад рутера, но може да се разбере че са над 1, което стига. А сега бягай да четеш и не прави повече подобни изказвания:!:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 22 юли 2008 12:46

Кой е смешен всеки може да види сам.
Това че си пуснал някакъв дъмп на някакъв интерфейс не подкрепя тезата ти. А пък работа на скайпове на 80 и 443 портове просто... Само малоумник би пуснал свободно тази милиционерска програма да си работи свободно навън. Провери конекциите и дебъгни тъпия скайп на ниско ниво, за да се убедиш от какви "невини и наивни студентчета" е правена...
Пусни дъмпа на външния порт с трейс на заявка от вътре. Така ли е?

И изобщо, ако ти си администратор на мрежичка и си направил нещата така, късмет, че не са те избомбили досега и одит не те е хванал.

Както и да е, важното е, че авторът на темата разбра какво му трябва, как да стане и към кого да се обърне.
Аз на занаят няма да уча повече тука... :D

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 22 юли 2008 12:54

ChimeyJimmey написа:Кой е смешен всеки може да види сам.
Това че си пуснал някакъв дъмп на някакъв интерфейс не подкрепя тезата ти. А пък работа на скайпове на 80 и 443 портове просто... Само малоумник би пуснал свободно тази милиционерска програма да си работи свободно навън. Провери конекциите и дебъгни тъпия скайп на ниско ниво, за да се убедиш от какви "невини и наивни студентчета" е правена...
Пусни дъмпа на външния порт с трейс на заявка от вътре. Така ли е?

И изобщо, ако ти си администратор на мрежичка и си направил нещата така, късмет, че не са те избомбили досега и одит не те е хванал.

Както и да е, важното е, че авторът на темата разбра какво му трябва, как да стане и към кого да се обърне.
Аз на занаят няма да уча повече тука... :D

Хахаха... ти даже и не разбра какво съм пуснал. А май изобщо не знаеш как работи скайпа и за какво ползва ССЛ.

Иначе да администратор съм на "Малка Мрежичка" която съм направил да ми известява с СМС за подобни случай....

Върви да четеш приятелю, не мисля че темата или изобщо форума са подходящи да ти набивам в главата какво се случва. Ти изобщо май си нямаш понятие от Time to live..... и от изходящи пакети. Показваш някакви начални познания, но си далеч от самата истина!

Знай само едно че ако е стабилен админ винаги ще те види, че рутираш! Особенно с някой от новите вид връзки като PPPoE, там дори няма да се зори толкова... Друк е въпроса от политиката на доставчика дали това е проблем за него или не.

ПС. По добре не учи на занаят, че учениците ти ще се чудят на кое да вярват на How-To-тата или на теб! :lol:

Нека модовете ако сметнат за добре да почистят темата или заключат. :wink:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 22 юли 2008 13:12

Ясно ми стана, че си администратор на "Малка Мрежичка", където бизнес целите са други.
Иначе, съгласен съм, "че ако е стабилен админ винаги ще те види, че рутираш". Но по други методи. :wink:

А от какво имам понятие съм доказал на когото трябва там, където си изкарвам хляба с това, и то добре.

Живи и здрави! :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”