Еб...ти и гадовете

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
malcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот malcho » Сря 05 окт 2005 7:10

Едното е франчайз на Лукойл.

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Чет 06 окт 2005 13:41

Kingpin написа:...зареждайте САМО в "Лукойл"...

За бенз да, за газ вече НЕ. Минах на РАФА - определено върви по-добре и харчи по-малко. Напоследък с лукойлска газ раходът ми се вдигна с 3-4 литра поне... :roll:

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 06 окт 2005 13:46

Добре де я да ви питам тогава нещо друго.От къде зареждат горивата си Лукойл и Петрол дали не са от едни и същи петролни бази или пак бъркам.А тези бази не се ли зареждат от един и същи Нефтохим.Или алпииския дизел се докарва специално за нашите нужди.Може и аз да бъркам но да ви кажа само добавките май са им различни.И така щом Лукойл и Петрол са различни би трябвало и качеството да е различно на горивата ,а лично аз не съм усетил такова.

Потребителски аватар
Ice___Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ice___Cool » Чет 06 окт 2005 13:57

Syncro написа:Не само между "Лукойл" и "Петрол" има разлика.Оказа се,че има два вида "Лукойл" :shock: У наше село имаме две такива - едната е с мобилни бутилчици за помпане на гуми,а другата е с колонка за въздух/вода (като на "Шел")Попитах един бензинджия,защо има разлика и се оказа,че едното е към Бургас,а другото било Плевенско :dontknow:

Съвсем не е така :D Става въпрос при големите бензиностанции по принцип за франчяиз, а не за собственост. Затова и са различни бензиностанциите от една верига.

Потребителски аватар
malcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот malcho » Чет 06 окт 2005 15:57

dready написа:Добре де я да ви питам тогава нещо друго.От къде зареждат горивата си Лукойл и Петрол дали не са от едни и същи петролни бази или пак бъркам.А тези бази не се ли зареждат от един и същи Нефтохим.Или алпииския дизел се докарва специално за нашите нужди.Може и аз да бъркам но да ви кажа само добавките май са им различни.И така щом Лукойл и Петрол са различни би трябвало и качеството да е различно на горивата ,а лично аз не съм усетил такова.

Горивата са абсолютно едни и същи, както и тези на Опет, както и на повечето бензиностанции. Някои от другите си вкарват, някои купуват от Нафтекс (пак Петрол), някои купуват от неназовани източници.

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 06 окт 2005 15:59

Да но идеята ми беше следната ,като имат общи бензиностанции ,като зареждат от един и същи източник ,като имат общи петролни бази.Нямат ли много общи работи или пак бъркам.

Потребителски аватар
malcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот malcho » Чет 06 окт 2005 17:26

Ами същото като Петрол и Транскарт - имат много общо, но са си отделни фирми. Може би сръвнението не е от най-уместните, но отношенията са на взаимна изгода: щеше ли да има Транскарт, ако не беше Петрол? Абе звънни на 487 вътрешен утре да пием по кафе и ще ти разкажа :D

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 06 окт 2005 17:34

Хахахах обещавам ,но няма да е утре защото съм почивка в понеделник ако е удобно с удоволствие ще ти звънна :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”