http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=9358
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=9359
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=9719
тука черпя знания
Лепило за плочки
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
chefito написа:zdravko_dimitrov1986 написа:Я и аз да се консултирам тук. Теракола нали става примерно за външна замаска. Имаме вила, и там по пътеките са се образували пекнатини. Викам да ги подмажа с Теракол, като го смеся с малко цимента за по голяма здравина. Кажете става ли, и в какво съотношение да е разтвора. Мисля на три мистрии теракол, да сложа по една мистрия цимент.
става....
Мне не ще се напука и натроши, няма да кара много!
Направи си колега, хубава циментова замаска с пясък!

А и с парите за една торба теракол, ще купиш 3 торби цимент и пясък за тях!

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zdravko_dimitrov1986 написа:Еми в какво отношение да го направя.Преди правих циментова в отношение 2:1 и от жегата доста бързо се напука. Въпреки ,че мокрех по време на съхненето.

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zdravko_dimitrov1986 написа:Отначало го слагах 3:1. Това го знам. Но циментът беше стар и просто сместта не ставаше добра, за това направих отношението 2:1. сега днеска ще ходим до вилата и ще го погледна как е. Мисълта ми е да направя сместта малко по влогоустойчива, защото ще е подложена на дъждовно влияние.
Когато слагаш повече цимент пука! Така знам от стари майстори.

zdravko_dimitrov1986 написа:Отначало го слагах 3:1. Това го знам. Но циментът беше стар и просто сместта не ставаше добра, за това направих отношението 2:1. сега днеска ще ходим до вилата и ще го погледна как е. Мисълта ми е да направя сместта малко по влогоустойчива, защото ще е подложена на дъждовно влияние.
основата се напоява хубаво за да не дърпа влагата на замаЗката.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Някой да знае как се прави насипна замаска? Седи много гладко от цимент е и е вечна. Такава е правена едно време в къщата на село. До колкото имам някакви познания и спомени, пълни се кофража, посе се заглажда и отгоре се насипва с сух цимет. Нямам си на идея но седи гладко като джам и няма грам пукнатина за 20-30 години! 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Мисля че със саморазливна или с шлайфана с "хеликоптери" ще получиш същия ефект ама и цената е яка.Ако е само за здравина и да не се пука/въпреки че не виждам що ти е/ можеш отгоре да сложиш армираща мрежа за топлойзолация и цимен или теракол/в моя апартамент стройтеля така направи ,ама там замазката първо беше от лек бетон/
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега преди 30 години е нямало такива екстри и шлайф. Направо е огледало. Просто ми беше интересно как е направено по онова време...Rabbit_TDI написа:Мисля че със саморазливна или с шлайфана с "хеликоптери" ще получиш същия ефект ама и цената е яка.Ако е само за здравина и да не се пука/въпреки че не виждам що ти е/ можеш отгоре да сложиш армираща мрежа за топлойзолация и цимен или теракол/в моя апартамент стройтеля така направи ,ама там замазката първо беше от лек бетон/

Върни се в “ОФФ-Топик - други”