Голямата главоблъсканица с покупката на жилище..

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 25 юли 2008 18:41

Значи тогава (септември 2006г.) двустайните панлеки бяха около 34-35-36-37к а новото мисля, че беше около 38-39-40к и тристайните ново за около 42-43к.
Сега е точно обратното... новите двустайни са по 45 до 50к а панелите почват от 55 нагоре :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 25 юли 2008 19:05

Не купувай панел, за бога! Тези блокове ще започнат да се разпадат след 10-12 години, че някои и по-скоро - заради ръждясалите сглобки. Санирането е скъпо удоволствие, а за да се санира блок трябва да има съгласие на всички собственици. Съгласието обаче е най-вече свързано с пари, които повечето хора няма да имат, и тогава е стане неприятно.
Новото строителство е за предпочитане - като новата кола и младата жена. :D Общите части са набутвация, ама няма как - законът позволява на строителите и те си ги прибавят. Обаче и нови блокове има супер зле изпълнени - ужас направо - по-зле от панелка.
Гледай и ЕПК. :D

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 25 юли 2008 19:10

connor cane написа:Не купувай панел, за бога! Тези блокове ще започнат да се разпадат след 10-12 години, че някои и по-скоро - заради ръждясалите сглобки. Санирането е скъпо удоволствие, а за да се санира блок трябва да има съгласие на всички собственици. Съгласието обаче е най-вече свързано с пари, които повечето хора няма да имат, и тогава е стане неприятно.
Новото строителство е за предпочитане - като новата кола и младата жена. :D Общите части са набутвация, ама няма как - законът позволява на строителите и те си ги прибавят. Обаче и нови блокове има супер зле изпълнени - ужас направо - по-зле от панелка.

Последните няколко години се занимавах с ремонтни дейности в България, преди да замина за Англия.Знам много добре как строят новите блокове и знам колко е качествено, знам какви материали се използват и знам как се пукат всички стени след няколко месеца.
Все пак предпочитам панелка и да си я направя сам както искам, нали все пак мога да си направя санирането само на моя апартамент ?

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пет 25 юли 2008 19:36

Наскоро ми вдигнаха наема и доста се порових, дали да не си взема нещо направо, ама цените ме отказаха, поне при тези доходи....100К лева за гарсониера в младост, за 25 години вноската ми гони 800 лева...сега, ако скочат лихвите скача и тя, иначе от всичко което изчетох, стигнах до извода че цените просто ще нарастват по бавно, няма да падат, единственото в което бяха единодушни анализаторите е че панелките ще поевтинеят, ама не много....абе по-добре си вземи нещо новичко, дано да съм бил полезен :wink:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 25 юли 2008 19:45

canyoubounce написа:
connor cane написа:Не купувай панел, за бога! Тези блокове ще започнат да се разпадат след 10-12 години, че някои и по-скоро - заради ръждясалите сглобки. Санирането е скъпо удоволствие, а за да се санира блок трябва да има съгласие на всички собственици. Съгласието обаче е най-вече свързано с пари, които повечето хора няма да имат, и тогава е стане неприятно.

Последните няколко години се занимавах с ремонтни дейности в България, преди да замина за Англия.Знам много добре как строят новите блокове и знам колко е качествено, знам какви материали се използват и знам как се пукат всички стени след няколко месеца.
Все пак предпочитам панелка и да си я направя сам както искам, нали все пак мога да си направя санирането само на моя апартамент ?

Принципно можеш да си санираш само твоя, ама като почнат тия под, над и около теб да падат, да текат и всякакви такива екстри, каква ти е файдата, че твоя е ремонтиран?
Гледай нови и това е. Все пак има и фирми, които строят качествено - за разлика от мнозинството измекяри. :wink: :arrow:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 25 юли 2008 19:49

Знам, че е така колеги.Новото си е ново няма спорт в това, но просто това което ми предлагат.... никак не ми се иска след време като имам дете да трябва да разпъвам дивана в хола и да спим там нали така?!
А с ремонтите съм наясно и не ме плаши мисълта от протичания и т.н :) това да е проблема :D Мерси за мненията колеги

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Пет 25 юли 2008 20:29

canyoubounce написа:Знам, че е така колеги.Новото си е ново няма спорт в това, но просто това което ми предлагат.... никак не ми се иска след време като имам дете да трябва да разпъвам дивана в хола и да спим там нали така?!
А с ремонтите съм наясно и не ме плаши мисълта от протичания и т.н :) това да е проблема :D Мерси за мненията колеги

Аз мислех същото преди месец, но се спрях на новото стройтелство. Помисли си и за това, че ако си купиш апартамент на т.н "зелено" (но само и единствено ако си 101% сигурен, че фирмата е стабилна и ще започне и довърши строежа) ще платиш на няколко пъти и можеш да се разминеш с потребителски, а не жилищни кредити щом имаш някакви начални средства :wink:

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Пет 25 юли 2008 20:42

Колега и аз съм за новото строителство, жилище не се купува всеки ден, панелките навремето като бяха по-новички бяха добре, но наистина почнаха да се разпадат, незнам да ли си чул в Стара Загора как падна стена на панелен апартамент

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 25 юли 2008 20:50

Абе то е ни така ни така :( :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: е*а се сам във въздуха.
Ще преценя плюсовете и минусите, ще се посъветвам с хора които се занимават с това и ще преценя :)
Дано само да не ми се пръсне главата :) хаха

Благодаря пак на всички за мненията

Потребителски аватар
mimo4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimo4o » Съб 26 юли 2008 10:04

Февруари месец минах по този път с покупката на ново жилище. Взех го когато строежа беше на 2-ра плоча. На доста добра цена. След като направиха грубия строеж цената им скочи с около 250 - 300 евра. Иначе трябваше при предварителния договор да внеса 30% от сумата и после на акт 14 останалата част. Относно жилищния кредит процедурата отнема 10-тина дни. Аз лично действах с брокер и той ми уреди всички нещата със строителя и банката.

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Съб 26 юли 2008 15:22

хей здрасти, аз имам опит и с ново строителство (сега живея в нов блок) и с панелка и стара кооперация (от 33-та година)

ами за новото строителство мога да кажа че евтиното си е евтино... от апартамент 40 000 Е не чакай нещо качествено - супер малко, супер скапано, супер евтини материали, за тия пари получаваш стайче 10кв, хол с кухня (много тъпо) и голям балкон колкото половината стая! или го преустройваш като мен да имаш 3 нормални помещения или плащаш повече пари за тристаен :?

за панелката, много са неподдържани и не бих живял повече там, и не ми се струва добра инвестиция (за ЕПК не знам как е, но може д апровериш)
а за старото строителство мога да кажа че ако къщата е поддържана е върха! нищо общо с новото смотано строителство - високи тавани, чудесно разпределение, дебели стени без да чуваш съседите ако ще и топ да гърми в тях, абе хубавото си е хубаво но е много скъпо!
успех, но неприятното започва едва като ти дадат ключа :lol:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 26 юли 2008 18:55

Ух колега дано да стигна до момента с даването на ключа :) после ще се оправя с каквото и да е :lol: (с ремонтни дейности и т.н се занимавам)
Най добре ще е ако намеря нов двустаен който мога да преустроя на хол с кухня и 2 спални(малка - 10тина квадрата и голяма - 13-14-15 квадрата)

Ще проучвам нещата за сега и ще събирам парички, пък дано да не скочат цените много докато посъбера парички :)

Потребителски аватар
nadia23
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nadia23 » Нед 27 юли 2008 0:03

Кое съсловие строи новото строителство?
Отговор:Тъмнолилавото.
Така че добре си се насочил към панелката,ама ако имаш/изкараш повече гледай за тухлен.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пон 28 юли 2008 9:12

В тая държава не можеш нищо да прогнозираш. Мислиш си че всичко се е успокоило и бааам инфлация, бааам лихвите скачат, сиренето двойно и почваш да се чудиш как да връщаш кредита. А че като вземеш 30к ще върнеш 50к това трябва да ти е ясно по презумция. В София са такива цените защото всичко живо отива там да работи. Тук в прованса не е така. Така че в дългосрочен план смятам, че цените няма да падат, а дали ще се качат никой не може да каже. Ако растат заплатите и цените ще растат, ако падат заплатите или затегнат кредитите цените ще се задържат или леко ще паднат но за кратко. Успех с търсенето и дано извадиш късмет!!!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 28 юли 2008 9:27

canyoubounce написа:Ух колега дано да стигна до момента с даването на ключа :) после ще се оправя с каквото и да е :lol: (с ремонтни дейности и т.н се занимавам)
Най добре ще е ако намеря нов двустаен който мога да преустроя на хол с кухня и 2 спални(малка - 10тина квадрата и голяма - 13-14-15 квадрата)

Ще проучвам нещата за сега и ще събирам парички, пък дано да не скочат цените много докато посъбера парички :)

тва да купиш панелка е се едно да си заровиш парите на бунището и след време да се превърнат в злато... никъв шанс да се случи...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”