Важно ли е за вас образованието и променя ли възгледите ви?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Какво е Вашето образование?

Висше
76
64%
Средно
39
33%
Основно
3
3%

Общо гласове: 118
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Важно ли е за вас образованието и променя ли възгледите

Мнениеот hooligans » Нед 27 юли 2008 22:15

kam_tod написа:За мен, не! Аз съм с основно образование и въпреки това се научих да работя с компютър, да ползвам интернет и понякога да се изказвам с неизкореним абломб!

без да те обиждам , ама какво работиш? и колко зимаш ако не е тайна?

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 27 юли 2008 22:20

а това колега не е важно според мен какво работи и колко взима. не зависи какво е у4ил или къде е завършил. познавам много келеши ,които не могат д си напишат името с по- малко от 5 грешки и са все по високите длъжности... да ти кажа само, 4е там където аз работя има бивш нау4ен сътрудник към БАН е работил 4овека а сега върши 4ерната работа където има една приказка и работи за 400 лв :wink: така ,4е в бг е нямаш ли връзки тате и мама да бутат 10 висши за пари

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Нед 27 юли 2008 22:22

stoqn_g60 написа:...бивш нау4ен сътрудник към БАН е работил 4овека а сега върши 4ерната работа където има една приказка и работи за 400 лв ....
те и в бан работят и сега за толко :evil:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 27 юли 2008 22:24

Лично за мен не е важно.
Завършил съм средно със почти отличен успех, висшето го прекъснах заради тъпите недомислици на НБУ, иначе 4 години изкарах там и пак със среден успех около 5.7. Кандидатствах 4 пъти за стипендия и какво се оказа - не се класирам защото не съм ВЪТРЕШЕН. От подобни работи ми писна и в един момент спрях да ходя. Надявам се някой ден да го завърша
:lol: :lol: :lol:
Иначе това което съм научил сам за последните 3 години няма училище, университет и т.н. в който и за 10 да го научиш.
А по темата за това трябва ли или не - учих информатика и средно и висше /просто беше модерно преди няколко години/, сега се занимавам със счетоводство и коли.

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 27 юли 2008 22:26

batmilko написа:
stoqn_g60 написа:...бивш нау4ен сътрудник към БАН е работил 4овека а сега върши 4ерната работа където има една приказка и работи за 400 лв ....
те и в бан работят и сега за толко :evil:
друго имах в предвид колега, но и дори да е 400 лв заплатата все пак за да стигнеш до нау4ен сътрудник трябват знания и много услия ...и за кво да работиш за стотинки

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 27 юли 2008 22:54

batmilko написа:да, не е толкова важна тапията, колкото промяната в обстановката, хората, с които се срещаш и общуваш.... всичко това води до промяна в начина ти на мислене, което пък те прави по-отворен за нови неща и възприятия, което пък те обогатява като личност.

и въпреки всичко си зависи от човека. Винаги :wink:
:idea:

на мен университетът много ми помогна! понаучих някои неща, които не ги пише в учебниците, но се учат там...

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Нед 27 юли 2008 23:02

Цитат:
"Вишето образование и алкохола не прощават"

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 27 юли 2008 23:17

Аз съм вече към края на висшето ми образование и смятам,че има висше и висше.За мен има няколко университета дето се броят на пръстите на едната ръка на сапьор ветеран,за които мога да кажа че дават добра подготовка и останалата плява-разни свободни,полусвободни т.н. университети,които за нищо не стават а само прибират парите на мераклии,дето не са им стигнали парите/акъла за да следват на по-добро място.
В момента положението в България е такова,че хората с висше образование тук не се толерират и не могат да практикуват по професиите си.
А относно втория въпрос-"Да",висшето промени до голяма част,възгледите ми (смятам към по-добро).Вече имам доста по-трезв поглед над нещата от живота

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Нед 27 юли 2008 23:29

Дашо написа: ... В момента положението в България е такова,че хората с висше образование тук не се толерират и не могат да практикуват по професиите си.
А относно втория въпрос-"Да",висшето промени до голяма част,възгледите ми (смятам към по-добро).Вече имам доста по-трезв поглед над нещата от живота

Напълно съгласен! :006:
Образованието променя доста неща у хората.Вече зависи дали човека, който учи се вслуша в думите на доценти, професори, асистенти и пр. или всичко влиза през едното и илиза през другото без да гадилка мозъка, както казваше един мой учител.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 27 юли 2008 23:30

Дашо написа:

отделно от това , не мисля че ще съм пълноценен човек който работи на автомивка или нещо такова , хора! учете!

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Нед 27 юли 2008 23:35

А до колко образованието формира мирогледа на човека? И как го формира?
Защото се сещам за едим разговор между мои познати, единия старшина, а другия офицер (и двамата вече от запаса), та коват греди на покрив, а офицера вика на старшината: "Да знаеш, че висшата математика много ми помага!"
Та, помага ли висшата математика?

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Нед 27 юли 2008 23:43

Не е важно. Следващата година завършвам УНСС.. а като гледам вече мой връстници карат коли, за които още само мога да мечтая, че ще си купя някога. Хората които ни управляват са пълни неграмотници и некадърници, а тези, които могат и имат желание да се развиват и да учат просто нямат финансите.. няма кой да им помогне, а и държавата само ги спъва. Естествено има хора, които са се развили и са успяли, евала правя на такива... но масата са забогатяли под масата... ;)

Потребителски аватар
_ST_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _ST_ » Нед 27 юли 2008 23:46

chefito написа:най-богатите и интелигентни хора, които познавам са със средно образование... :idea:
аз знам човек който е доста заможен /не от черен бизнес / , а няма завършен 8 клас :? според мен това са хитри хора :roll:

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Нед 27 юли 2008 23:53

Има хора,които и с 5 висши не могат да си оправят живота,това е защото в България не се цени умствения труд.От друга страна пък е възприето,че като кажеш,че си висшист хората едва ли не гледат на теб вече по различен начин,уважават те.Според мен трябва да се набляга на образованието,защото малко или много това си е научаване на нови работи,трупане на опит.Това което не одобрявам е че повечето хора записват някво висше колкото да отбият номера,че учат нещо,а на практика си е чиста загуба на време и пари и крайният резултат е няква хартийка(диплома) която после да се чуди човек в кой заден двор да я затрие.Хората с цели винаги ще успяват,било то с висше със средно или основно обраозование,защото винаги ще търсят новото в развитието си.Тези които не са находчиви и умни просто ще тъпчат цял живот на едно място и ще се чудят после що заплата е 400,а не 4000.Сега ми предстои да се записвам в университет и ме приеха точно това,което исках,а не отивам просто да си разходя шапката да види и тя ква е хавата

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Пон 28 юли 2008 0:07

В България няма много голям смисъл от вишуто.Тва вишу може да ти помогне,ако кандидатстваш в някоя голяма компания и до там.
kam_tod написа:А до колко образованието формира мирогледа на човека? И как го формира?
Защото се сещам за едим разговор между мои познати, единия старшина, а другия офицер (и двамата вече от запаса), та коват греди на покрив, а офицера вика на старшината: "Да знаеш, че висшата математика много ми помага!"
Та, помага ли висшата математика?

Аз съм завършил "Математика" и да ти кажа единственото положително нещо е,че се научаваш на "мислене" и на подход към даден проблем.Демек в твоя случай коването на покрива :lol: .

А и не знам защо правите сравнение с вишу и парите??Ако даден човек му харесва да се занимава с наука ще го прави независимо от заплатата.
А ако гледа само паницата ще почне да пее фолк,да точи фондове,да продава кокаин,да лъже в кантара,да помпа клиентите,да чака бакшиш и всеки божи ден да повтаря-колко е скапана тая държава и колко съм беден :))))

Върни се в “ОФФ-Топик - други”