Аз работя в Алианц, но не в БГ а в Ирландия и да ви кажа как седят нещата тук.....
ГО, се прави по следния начин.....
Оценява се риска на автомобила т.е. - коя година е, каква кубатура е и колко коне е!!!
След това се оценява водача - мъжете плащат поне двойно от жените, щото се счита че са по агресивни и по опасни!!! На колко години е водача, какъв пол е, каква книжка има (за БГ примерно В или С), дали има произществия или точки на книжката..... всяка година, при никакви произшествия се трупат % върху премията ви и ГО пада с всяка изминала година.....
Да вземем мен например (21 годишен мъж) и колата ми в БГ (Голф 3 '94 1.8 90к.с.) в Ирландия никой няма да ме пипне да се опита дори да ме застрахова с тая кола или освен ако съм съгласен да плащам по 5000 евро на година....
На вече съществуваща полица могат да се прибавят допълнителни шофьори, например Пенка(20) има Поло 1.4 и иска да включи Пешо(20) към полицата, премията се качва имайки предвид че двамата ще си делят разходите, и също така щото Пешо е "опасен"
Тука съм виждал много семейства и двойки с една кола но винаги жената кара и повечето застраховани са жени, щото е по евтино за тях....
МНОГО РЯДКО МОЖЕ НЯКОЙ ДА КАРА ЧУЖДА КОЛА!!!! Ако не е служебна или за работа нещо, даже е забранено! Глобите са огромни и полицията СИ ВЪРШИ работата.....
Но има какво да пооправят де.....