Гледахте ли рекламата на Алианц за З.Г.З. 2006

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пет 14 окт 2005 9:14

Хора това няма да стане ,просто е пркалено хубаво да е истина :)
Все пак сме в България ,те не могат да оправят пътищата ,вие очаквате да ви намалят таксите :)

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Пет 14 окт 2005 9:14

leavon е абсолютно прав!
Автомобилите не правят престъпления, хората правят престъпления!
И е нормално затраховката да бъде не на автомобил, а на човек!
Само че нали се сещате, че за държавата е по-добре един човек с 3 автомобила да направи 3 затраховки вместо 1.

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Пет 14 окт 2005 9:25

.. пичове .. то тва е начина да се намалят ПТП-тата в белите страни .. камери .. КАТ .. радари .. бля .. бля .. ние българчетата не сме най уникалните идиоти на света .. навсякъде като им се бръкне в джоба .. тогава разбират за какво иде дума ..
.. като знаеш че едно ПТП по твоя вина ще ти донесе освен глобата .. акта .. точките .. и т.н. + 50% рискова премия при сключването на застраховки .. щото то тва ако се въвежда .. няма да е само за гражданската .. :wink:

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Пет 14 окт 2005 19:26

Аз работя в Алианц, но не в БГ а в Ирландия и да ви кажа как седят нещата тук.....

ГО, се прави по следния начин.....

Оценява се риска на автомобила т.е. - коя година е, каква кубатура е и колко коне е!!!

След това се оценява водача - мъжете плащат поне двойно от жените, щото се счита че са по агресивни и по опасни!!! На колко години е водача, какъв пол е, каква книжка има (за БГ примерно В или С), дали има произществия или точки на книжката..... всяка година, при никакви произшествия се трупат % върху премията ви и ГО пада с всяка изминала година.....

Да вземем мен например (21 годишен мъж) и колата ми в БГ (Голф 3 '94 1.8 90к.с.) в Ирландия никой няма да ме пипне да се опита дори да ме застрахова с тая кола или освен ако съм съгласен да плащам по 5000 евро на година....

На вече съществуваща полица могат да се прибавят допълнителни шофьори, например Пенка(20) има Поло 1.4 и иска да включи Пешо(20) към полицата, премията се качва имайки предвид че двамата ще си делят разходите, и също така щото Пешо е "опасен"

Тука съм виждал много семейства и двойки с една кола но винаги жената кара и повечето застраховани са жени, щото е по евтино за тях....

МНОГО РЯДКО МОЖЕ НЯКОЙ ДА КАРА ЧУЖДА КОЛА!!!! Ако не е служебна или за работа нещо, даже е забранено! Глобите са огромни и полицията СИ ВЪРШИ работата.....

Но има какво да пооправят де.....

8)

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Пет 14 окт 2005 19:33

Извинявам се двойния пост.......

Да добавя,

при произшествие застрахователя поема всичките щети на участниците в ПТП-то, като след това взима % от полицата на своя клиент, например аз съм с Алианц и блъскам Гощо който е с AXA..... повреди за 2000 евро примерно (тука са бая скъпи услугите на сервизите)

Алианц плаща щетите на AXA и на мен, като аз трябва да платя примерно 350, 400 или 500 евро от собствения си джоб, губя точки за нарушение, полицата ми се качва за следващата година...... това е!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”