Заслужава ли си покупката на винетка за паркиране?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ВАН
Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
Двигател: PN

Re: Заслужава ли си покупката на винетка за паркиране?

Мнениеот ВАН » Съб 01 сеп 2012 22:10

аз се "вдигам" от 3-4 месеца, когато излезе решението на СОС, говоря, обеснявам на съседите... питам ги вчера: какво правим....
... ама аз във фейсбук (СУРА ТЕФТЕР) се включих, ко повече искаш.........
или: много ми е гадно, с теб съм, ама си пуснах документите в общината и си чакам стикера.....

.... наредбата засяга, както живеещите в цетъра, така и работещите там, да не говорим за хората с увреждания, които трябва да преследват с патерици служителите със зелените жилетки.....

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Нед 02 сеп 2012 1:34

Най гадното е че тъпанарите са направили така ,че влизайки в зоната и спирайки някъде ако не си пуснал СМС ти лепват скобата ,няма знаци на улиците,няма разчертавания на местата .Въобще идиотизъм в действие.Ей злобата върти човека.Това тъпите управници са много злобни ,сякаш всички са минали през Симеоново.Толкова са изобретателни да направят лошо та...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 02 сеп 2012 10:13

Аз ако живеех в "големото село" щях да съм от тези дето се радват на разширяването на синята зона ! Те дори и в Поморие направиха такава /смешна работа ама това е друг въпрос/ и пак бих се радвал ако нашата улица попадаше в нея понеже като си платя и няма да има нужда в сезона да обикалям като идиот за място или да изнасям столове,туби с вода или тухли за да си "браня" мястото пред вкъщи :) Който са му много парите за винетка значи на него кола не му трябва :idea: Общината може да я обвиняват за много други неща с право ,но да и вменяваш задължението че видиш ли трябвало да ти осигури място за колата /а в някой случай за 2 или 3/ пред ТВОЯТА къща ама на НЕЙНА територия безплатно е меко казано нелепо !

Потребителски аватар
ceneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceneto » Нед 02 сеп 2012 10:45

въпроса е като плащаш за какво плащаш
да не стане в поморие, платил съм винетка ама пак дебна с тубите

т.е идеята е добра ама изпълнението и ще я опропасти според мен

Потребителски аватар
fly_free
Контакти:

Мнениеот fly_free » Нед 02 сеп 2012 12:21

Stivi написа:Аз ако живеех в "големото село" щях да съм от тези дето се радват на разширяването на синята зона ! Те дори и в Поморие направиха такава /смешна работа ама това е друг въпрос/ и пак бих се радвал ако нашата улица попадаше в нея понеже като си платя и няма да има нужда в сезона да обикалям като идиот за място или да изнасям столове,туби с вода или тухли за да си "браня" мястото пред вкъщи :) Който са му много парите за винетка значи на него кола не му трябва :idea: Общината може да я обвиняват за много други неща с право ,но да и вменяваш задължението че видиш ли трябвало да ти осигури място за колата /а в някой случай за 2 или 3/ пред ТВОЯТА къща ама на НЕЙНА територия безплатно е меко казано нелепо !

Колега май ти е объркана програмата.Вземи преразгледай приоритетите на постоянните величини.
Плащайки тъпата винетка никой не ти гарантира нищо,което автоматично означава плащаш за това че присъстваш-демек данък таркане на зъби в Османската империя.

stefan_doc

Мнениеот stefan_doc » Нед 02 сеп 2012 13:45

А някой знае ли какво стана с цената на тези винетки? Говорят, че са отложили с 1 месец влизането в сила на тази част от наредбата, но кога се очаква да се дискутира цената на винетка или да се премахне изобщо?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 02 сеп 2012 13:53

Не съм засегнат от тази неприятна ситуация, в която попадат доста колеги, но мога да мисля логично. Да започнем чисто юридически. Паркомясто не е самостоятелна вещ и няма много ясен регламент за собственост и ползване. Улиците, предблоковите пространства, троторарите от друга гледна точка са собственост на общината, т.е както човек от Люлин има право да паркира в центъра, така и близо живеещият има точно същото право. Ясно е, че общината иска да намали трафика в центъра. Слага логично такси за паркинг /сини зони, червени зони и зелени..../ на своята ОБЩИНСКА земя /улици, градинки, пространства, тротоари, паркинги и всичко нейно/. И тук е тънкият момент, че на хората в центъра, не стига че им дават някакви не малки привилегии и намаление на цените да паркират на същите тези общински места, а и те са недоволни, че чак вдигат стачки. Колеги, да бяхте си купили и гаражи, когато купувахте гъзарски апартаменти в центъра. /били те и вашите родители преди 40-50 години/. Това е малко странна ситуация, може би продиктувана от завареното положение, при което всеки си паркираше където му е кеф. Е това време май свърши от поне 5-6 години и започнахме да ревем. Свиквайте колеги в центъра....сега за вас...след време и за всички останали...предполагам.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 02 сеп 2012 14:03

fly_free написа:Плащайки тъпата винетка никой не ти гарантира нищо,което автоматично означава плащаш за това че присъстваш-демек данък таркане на зъби в Османската империя.

Гарантира ти че такива провинциалисти като мен като дойдат в София и идат да прескачат трамвайните линии да не ги удари тока или служителите от съседната офис сграда /с малко паркоместа/ няма да си оставят колите на улицата пред твоята кооперация за цял ден /или 3-4 дни ако са на гости/ и вероятността като се прибереш от някъде да има къде да спреш нараства в пъти :lol: А иначе си е като данък лукс-който живее или иска да живее в централната градска част /и полуцентрална :wink: / си плаща за това а ако не му харесва....все още има доста квартали които нямат зони и скоро няма да имат,да продава скапания апартамент на който и данъците му даже са по-скъпи и да тръгва към периферията :beer

stefan_doc

Мнениеот stefan_doc » Нед 02 сеп 2012 14:49

Живял съм в Правец, ма..ма..та си е е...о. В центъра на София верно си е лукс.

Потребителски аватар
fly_free
Контакти:

Мнениеот fly_free » Нед 02 сеп 2012 15:43

Основните пострадали са от зелената зона ,която няма нищо общо с центъра.Всичко е направено да се събира допълнителен данък от живущите там.

Потребителски аватар
arni 74
Автомобил: Audi S3
Двигател: 1.8T

Мнениеот arni 74 » Нед 02 сеп 2012 19:23

Ето с такива обозначения ни опасаха в района на "Дондуков",и Сточна гара"...навярно и на много други места...
Изображение
пп( повечето вече се изтъркаха от минаващите автомобили :Mr Green Fun )
пп(добре че имам гараж)
:Mr Green Fun

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Нед 02 сеп 2012 20:34

много са ми интересни разни хора заставащи зад принципа "щом живееш в центъра ще плащаш". На тях само ще им кажа, че преди няколко години почнаха от центъра с псевдо оправдания за задръствания, как видиш ли центъра бил лукс и тем подобни глупости. Много хора им се вързаха и продължават да го вярват. Само че вече сме сивдетели как се появи и зелена зона, обхващаща много по-голяма част от града, която няма нищо общо с центъра на софия. По същата логика ще се появвят жълти, червени и бенбени зони във всички останали части на софия, а и не само, днес тук, утре и във вашия град. Тогава ще ви питам какво ще мислите, ама леко ще е доста късно. Зонирането в софия не решава абсолютно никакви проблеми, или ще ги реши на 5% макс, но ще повиши прихода на общината стабилно. Подобно зониране има в много евро столици, така е, но то е следствие на подобрените условия на живот в тези зони, осигурен транспорт, изнесен трафик от централните части, и не на последно място, истински алтернативен транспорт (скутери, преференции за ел коли, смартове и подобни). Искам някой софианец честно да ми каже дали е спокоен да си държи скутера на улицата без застраховка !? Аз честно казано аз съм в по-изгодно положение спрямо преди, щото мога да си регна още три коли ако пожелая, и въпреки това съм против заради принципа, ама да му мислят "гостите" на центъра, за тях увеличението е повече от двойно и въпреките това те са "кефят", е тва не мога да го разбера, честно.
Та на въпроса, заслужава си покупката на винетка, щото нямаш друга алтернатива, но не си заслужава да живееш в софия и да плащащ за псевдо "лукса". Са трябва да мисля как да си избия разхода по нея :twisted: което в бг не е проблем, ама що треа да стигаме до там всеки път :evil:

Потребителски аватар
veronika92
Автомобил:
Двигател:

Трябва да има равнопоставеност

Мнениеот veronika92 » Пон 03 сеп 2012 2:10

Аз например работя на ул Аспарух и за да паркирам съм си взела подземен паркинг. Обаче когато някой работи в моя квартал Люлин идва и си паркира както му е кеф, е не е честно така. Аз съм за високи такси за паркиране по центъра и за кв. Люлин също

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Трябва да има равнопоставеност

Мнениеот VWGT » Пон 03 сеп 2012 7:42

:applause:
Я не сакам мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле!

Потребителски аватар
ВАН
Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
Двигател: PN

Re: Трябва да има равнопоставеност

Мнениеот ВАН » Пон 03 сеп 2012 9:02

veronika92 написа:Аз например работя на ул Аспарух и за да паркирам съм си взела подземен паркинг. Обаче когато някой работи в моя квартал Люлин идва и си паркира както му е кеф, е не е честно така. Аз съм за високи такси за паркиране по центъра и за кв. Люлин също

Аз живея на същата улица и от сърце ти пожелавам да те изритат от подземния паркинг - да те видя, колко ще изкараш "на общо основание". Също така ти пожелавам виолетова зона в Люлин.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”