аз се "вдигам" от 3-4 месеца, когато излезе решението на СОС, говоря, обеснявам на съседите... питам ги вчера: какво правим....
... ама аз във фейсбук (СУРА ТЕФТЕР) се включих, ко повече искаш.........
или: много ми е гадно, с теб съм, ама си пуснах документите в общината и си чакам стикера.....
.... наредбата засяга, както живеещите в цетъра, така и работещите там, да не говорим за хората с увреждания, които трябва да преследват с патерици служителите със зелените жилетки.....
Заслужава ли си покупката на винетка за паркиране?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Re: Заслужава ли си покупката на винетка за паркиране?
Най гадното е че тъпанарите са направили така ,че влизайки в зоната и спирайки някъде ако не си пуснал СМС ти лепват скобата ,няма знаци на улиците,няма разчертавания на местата .Въобще идиотизъм в действие.Ей злобата върти човека.Това тъпите управници са много злобни ,сякаш всички са минали през Симеоново.Толкова са изобретателни да направят лошо та...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ако живеех в "големото село" щях да съм от тези дето се радват на разширяването на синята зона ! Те дори и в Поморие направиха такава /смешна работа ама това е друг въпрос/ и пак бих се радвал ако нашата улица попадаше в нея понеже като си платя и няма да има нужда в сезона да обикалям като идиот за място или да изнасям столове,туби с вода или тухли за да си "браня" мястото пред вкъщи
Който са му много парите за винетка значи на него кола не му трябва
Общината може да я обвиняват за много други неща с право ,но да и вменяваш задължението че видиш ли трябвало да ти осигури място за колата /а в някой случай за 2 или 3/ пред ТВОЯТА къща ама на НЕЙНА територия безплатно е меко казано нелепо !

въпроса е като плащаш за какво плащаш
да не стане в поморие, платил съм винетка ама пак дебна с тубите
т.е идеята е добра ама изпълнението и ще я опропасти според мен
да не стане в поморие, платил съм винетка ама пак дебна с тубите
т.е идеята е добра ама изпълнението и ще я опропасти според мен
- fly_free
- Контакти:
Stivi написа:Аз ако живеех в "големото село" щях да съм от тези дето се радват на разширяването на синята зона ! Те дори и в Поморие направиха такава /смешна работа ама това е друг въпрос/ и пак бих се радвал ако нашата улица попадаше в нея понеже като си платя и няма да има нужда в сезона да обикалям като идиот за място или да изнасям столове,туби с вода или тухли за да си "браня" мястото пред вкъщиКойто са му много парите за винетка значи на него кола не му трябва
Общината може да я обвиняват за много други неща с право ,но да и вменяваш задължението че видиш ли трябвало да ти осигури място за колата /а в някой случай за 2 или 3/ пред ТВОЯТА къща ама на НЕЙНА територия безплатно е меко казано нелепо !
Колега май ти е объркана програмата.Вземи преразгледай приоритетите на постоянните величини.
Плащайки тъпата винетка никой не ти гарантира нищо,което автоматично означава плащаш за това че присъстваш-демек данък таркане на зъби в Османската империя.
А някой знае ли какво стана с цената на тези винетки? Говорят, че са отложили с 1 месец влизането в сила на тази част от наредбата, но кога се очаква да се дискутира цената на винетка или да се премахне изобщо?
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм засегнат от тази неприятна ситуация, в която попадат доста колеги, но мога да мисля логично. Да започнем чисто юридически. Паркомясто не е самостоятелна вещ и няма много ясен регламент за собственост и ползване. Улиците, предблоковите пространства, троторарите от друга гледна точка са собственост на общината, т.е както човек от Люлин има право да паркира в центъра, така и близо живеещият има точно същото право. Ясно е, че общината иска да намали трафика в центъра. Слага логично такси за паркинг /сини зони, червени зони и зелени..../ на своята ОБЩИНСКА земя /улици, градинки, пространства, тротоари, паркинги и всичко нейно/. И тук е тънкият момент, че на хората в центъра, не стига че им дават някакви не малки привилегии и намаление на цените да паркират на същите тези общински места, а и те са недоволни, че чак вдигат стачки. Колеги, да бяхте си купили и гаражи, когато купувахте гъзарски апартаменти в центъра. /били те и вашите родители преди 40-50 години/. Това е малко странна ситуация, може би продиктувана от завареното положение, при което всеки си паркираше където му е кеф. Е това време май свърши от поне 5-6 години и започнахме да ревем. Свиквайте колеги в центъра....сега за вас...след време и за всички останали...предполагам.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
fly_free написа:Плащайки тъпата винетка никой не ти гарантира нищо,което автоматично означава плащаш за това че присъстваш-демек данък таркане на зъби в Османската империя.
Гарантира ти че такива провинциалисти като мен като дойдат в София и идат да прескачат трамвайните линии да не ги удари тока или служителите от съседната офис сграда /с малко паркоместа/ няма да си оставят колите на улицата пред твоята кооперация за цял ден /или 3-4 дни ако са на гости/ и вероятността като се прибереш от някъде да има къде да спреш нараства в пъти

Живял съм в Правец, ма..ма..та си е е...о. В центъра на София верно си е лукс.
- fly_free
- Контакти:
Основните пострадали са от зелената зона ,която няма нищо общо с центъра.Всичко е направено да се събира допълнителен данък от живущите там.
много са ми интересни разни хора заставащи зад принципа "щом живееш в центъра ще плащаш". На тях само ще им кажа, че преди няколко години почнаха от центъра с псевдо оправдания за задръствания, как видиш ли центъра бил лукс и тем подобни глупости. Много хора им се вързаха и продължават да го вярват. Само че вече сме сивдетели как се появи и зелена зона, обхващаща много по-голяма част от града, която няма нищо общо с центъра на софия. По същата логика ще се появвят жълти, червени и бенбени зони във всички останали части на софия, а и не само, днес тук, утре и във вашия град. Тогава ще ви питам какво ще мислите, ама леко ще е доста късно. Зонирането в софия не решава абсолютно никакви проблеми, или ще ги реши на 5% макс, но ще повиши прихода на общината стабилно. Подобно зониране има в много евро столици, така е, но то е следствие на подобрените условия на живот в тези зони, осигурен транспорт, изнесен трафик от централните части, и не на последно място, истински алтернативен транспорт (скутери, преференции за ел коли, смартове и подобни). Искам някой софианец честно да ми каже дали е спокоен да си държи скутера на улицата без застраховка !? Аз честно казано аз съм в по-изгодно положение спрямо преди, щото мога да си регна още три коли ако пожелая, и въпреки това съм против заради принципа, ама да му мислят "гостите" на центъра, за тях увеличението е повече от двойно и въпреките това те са "кефят", е тва не мога да го разбера, честно.
Та на въпроса, заслужава си покупката на винетка, щото нямаш друга алтернатива, но не си заслужава да живееш в софия и да плащащ за псевдо "лукса". Са трябва да мисля как да си избия разхода по нея
което в бг не е проблем, ама що треа да стигаме до там всеки път 
Та на въпроса, заслужава си покупката на винетка, щото нямаш друга алтернатива, но не си заслужава да живееш в софия и да плащащ за псевдо "лукса". Са трябва да мисля как да си избия разхода по нея

- veronika92
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва да има равнопоставеност
Аз например работя на ул Аспарух и за да паркирам съм си взела подземен паркинг. Обаче когато някой работи в моя квартал Люлин идва и си паркира както му е кеф, е не е честно така. Аз съм за високи такси за паркиране по центъра и за кв. Люлин също
- ВАН
- Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
- Двигател: PN
Re: Трябва да има равнопоставеност
veronika92 написа:Аз например работя на ул Аспарух и за да паркирам съм си взела подземен паркинг. Обаче когато някой работи в моя квартал Люлин идва и си паркира както му е кеф, е не е честно така. Аз съм за високи такси за паркиране по центъра и за кв. Люлин също
Аз живея на същата улица и от сърце ти пожелавам да те изритат от подземния паркинг - да те видя, колко ще изкараш "на общо основание". Също така ти пожелавам виолетова зона в Люлин.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”