Какъв монитор-19(19,1),20, 22 WIDE или 19' 4:3?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- okokore
- Автомобил:
- Двигател:
за мен няма по-добри от GX2 серията на NEC
[url=http://www.pazaruvaj.com/monitori-c3126/nec-20wgx2-p2173997.html[url]20'[/url] & [url=http://www.ciao.co.uk/NEC_MultiSync_90GX2__6479714#productdetail[/url]19'[/url]
супер екран "Бляскаво покритие" идеален за игри, а за нета е без значение - важното е да свети
[url=http://www.pazaruvaj.com/monitori-c3126/nec-20wgx2-p2173997.html[url]20'[/url] & [url=http://www.ciao.co.uk/NEC_MultiSync_90GX2__6479714#productdetail[/url]19'[/url]
супер екран "Бляскаво покритие" идеален за игри, а за нета е без значение - важното е да свети

- kambone
- Автомобил: Passat b5.5 2001
- Двигател: 1.8T AWT
- Контакти:
и аз минах през всички, дълго време бях с лаптоп и когато реших че пак искам PC и си мислех че 22 е твърде много и няма да ми е удобно ме убеждаваха че ще съжалявам а и разликата в цените не е толкова голяма
сега съм с 22' SAMSUNG SM-2253BW и съм безкрайно доволен
а един приятел направи така, взе си 32" sony hd tv слойи го на метър и половина напред и си го врътка към спалнята за HD филми или към бюрото за ПС и игри, невероятно е
сега съм с 22' SAMSUNG SM-2253BW и съм безкрайно доволен

а един приятел направи така, взе си 32" sony hd tv слойи го на метър и половина напред и си го врътка към спалнята за HD филми или към бюрото за ПС и игри, невероятно е

аз след известно умуване си смених 22" Asus VW222U(който се води един от най-добрите с TN матрица) за Asus PW201 и разликата в цветопредаване е огрооооомна. На първия колкото и да се борих неможах да го накарам до някъде реални цветове да извади. Не казвам че и на PW201 са перфектни, щото е лъскав тип, но разликата е верно много голяма. А за ъглите да не говориме... А цената е просто нереална и нямаше как да не го взема. Не му ползвам нищо освен дви входа, но не е лошо да има и другите екстри де. Просто няма аналог на пазара в момента. А тея смешни ТН матрици ако искат и минусово време за реакция да имат, немогат да се сравняват с P-MVA матрица.
ПП: гаранцията е за ярки пиксели само
ПП: гаранцията е за ярки пиксели само
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Zoran написа:scuba си взе такъв
http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09029743
аз му го калибрирвах и искара доста верни цветове.
Доволен съм от монитора. 7 списания пускам вече от него и докарва идеален цвят за сега.
До колкото знам, тва е един от малото 22 инча монитори с 3000:1 контраст
Апропо: идеален е за работа. Работната среда е доста, а менютата се падат от дясно, без да пречат на работното изображение
Dr.Watson написа:Категорично "за" 4:3. Тия широкоекранни са оптическа измама и най-вече НЕПРАКТИЧНИ. Замисли се какъв формат са книгите - широки или във височина? Неслучайно са толкова "изгодни" широкоекранните.
А книгините според теб 4:3 ли са? Ето какво прави моя PW201, което доста повече се доближава до книгите... А на нормално завъртян широкоекранен, можеш да гледаш 2 страници на документ или книга, едновременно. Просто 4:3 вече е отживелица и мен ми е много неудобно. Ограничава ме.

scuba написа:Доволен съм от монитора. 7 списания пускам вече от него и докарва идеален цвят за сега.
До колкото знам, тва е един от малото 22 инча монитори с 3000:1 контраст
Апропо: идеален е за работа. Работната среда е доста, а менютата се падат от дясно, без да пречат на работното изображение
Няма такова нещо засега, като 3000:1 реален контраст. В случая става въпрос за адски дразнещ "динамичен контраст", който просто като стане по-тъмна сцената, намалява осветеноста. Абсолютно безполезна функция. Реалния е не-повече от 800-1000:1.
Spunky написа:Dr.Watson написа:Категорично "за" 4:3. Тия широкоекранни са оптическа измама и най-вече НЕПРАКТИЧНИ. Замисли се какъв формат са книгите - широки или във височина? Неслучайно са толкова "изгодни" широкоекранните.
А книгините според теб 4:3 ли са? Ето какво прави моя PW201, което доста повече се доближава до книгите... А на нормално завъртян широкоекранен, можеш да гледаш 2 страници на документ или книга, едновременно. Просто 4:3 вече е отживелица и мен ми е много неудобно. Ограничава ме.
Не са 4:3 много ясно, по-скоро са 3:4 книгите. Кажи ми като отвориш една страница (форум), който е дълъг надолу, а настрани и да искаш не можеш да четеш безкрайно широки редове - за какво ти е това пространство? Да си пуснеш Скайп или на Виста-та часовника ли? Не ми трябват такива оправдания на излишната ширина при липса на височина. Широкоекранните екслоатират суетността на хората да могат да се похвалят с много инчове без да дават много пари. А това че нисък монитор накрая даже не го и осъзнават. Телевизия да гледаш - смачкана картина... Аз имам желание за 24" вече, но реални 24" в отношение 4:3, а не рекламни параметри.
PS: Така както си го обърнал вертикално на снимката може ли да ми кажеш, че е практичен? Аз въобще не смятам така. Да беше не-широкоекранен - става, но в твоя случай е колкото да демонстрираш какво "може"...
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Колега Dr.Watson, каквото и да си говорим, 4:3 е отживелица
Първо очите имат по-широко възприятие на страни, отколкото по вертикала, второ - всички филми вече са широкоекранни, трето - абсолютно всеки съвременен софтуер, дори и тривиалния офис пакет, е проектиран за широкоекранен монитор и на такъв се работи стократно по-комфортно, да не говорим за професионалните софтуери като Аутокад, Фотошоп, Корел, Илюстратор и каквото се сетиш - там е немислимо да свършиш някаква прилична работа на монитор 4:3
Мога да ти изпиша още доста по темата, но в крайна сметка, докато не се убедиш сам, предполагам, че няма да мирясаш
Да спорим кое е по-добро от двете е като да спорим дали едновремешните харддискове големи като перални и с капацитет 5МБ са по-добри от съвременните 3.5" 1ТБ дискове
Та и с мониторите така, след време с носталгия ще разказваме на внуците, че навремето телевизорите и мониторите са били почти квадратни, а те с очудване ще питат "Ами как се е събирало всичко на тях?" ...
Аз ползвам в офиса основно 4:3, а в къщи 16:10 и определено вторият в много по-удобен дори за елементарното четене на форуми

Аз ползвам в офиса основно 4:3, а в къщи 16:10 и определено вторият в много по-удобен дори за елементарното четене на форуми

Пределно ясно ми е, че всички сте си накупили широкоекранни и затова дърпате чергата натам. Само че едно време в училище сме учили, че телевизорите са 4:3 точно защото такова е зрителното поле на очите. Кой ти каза, че офис пакетите били проектирани за 16:9? И защо почти всички телевизии са жалко смачкани на широкоекранни телевизори - може би някой го е домързяло да натисне едно копче.
PS: musura, като даваш сравнение с офисния си монитор я кажи колко инча е единия и колко другия? Най-вероятно по вертикал са еднакви, ако не и в полза на домашния ти.
PS: musura, като даваш сравнение с офисния си монитор я кажи колко инча е единия и колко другия? Най-вероятно по вертикал са еднакви, ако не и в полза на домашния ти.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”