Загинал водолаз
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kusho написа:Момчето е загинало не защото е нямало бензин в линейката, а защото грешно е излязало. Неговият приятел също не е изравнявал и сега е в болница. Крайно време е младите хора да разберат, че морето не е до колене и държавата да вземе мерки с "водолазите" рапанджий. Сабрал пари, купил неопрен и се мисли за водолаз. ....
Аха. Професионално мнение според теб.
Само да ти спомена гусин отворко, че на излизане не се изравнява. Изравнява се на влизане.
Тема на друг разговор е водолазната подготовка на момчето. Тва няма нищо общо с липсата на бензин.
Дали е кесонна болест или баротравма на белия дроб (надявам се да ме разбираш за какво говоря - или познанията ти са от нета само), ако имаше нормална реакция от страна на лекарите, пича имаше шансове да е още жив!!!!
Stivi написа:Това с линейката наистина е много тъпо но те трябва да са били наясно че е опасно за живота да се гмуркат за рапани с "наргиле" без задължителната бутилчица с кислород на кръста за екстремни случай ! Все едно да караш с 200 и да знаеш че спирачките ти не са в ред
Спред лекарите е кесонна болест. Тя няма нищо общо със свършването на въздуха на момчето
- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
kusho написа:Момчето е загинало не защото е нямало бензин в линейката, а защото грешно е излязало. Неговият приятел също не е изравнявал и сега е в болница. Крайно време е младите хора да разберат, че морето не е до колене и държавата да вземе мерки с "водолазите" рапанджий. Сабрал пари, купил неопрен и се мисли за водолаз.
Това пък, че линейката е без бензин и докторите да не знаят къде има барокамера е за затвор.
По тази логика не трябва да има болници и линейки. Кой му е виновен на някой че си е счупил крака...да си е стоял в къщи ! Кой му е виновен на някой че получил инфаркт...да не е ял тлъсто като малък..... Кой е паднал от скелето ?....да не е ходел на работа !

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Stoi написа:Ами сега едно здраво съдене за да се вгорчи живота на виновния после да видим няма ли бензина да е винаги догоре в таз линейка....ама то верно тука няма съд![]()
![]()
![]()
Съд? Дори да имахме адекватен такъв това ще върне ли онзи загубен живот?
Тази история ми се струва като низ от малки поредни нещастия и лоши случайности. Със сигурност има виновни, но те определено не са само една личност.
За нас остава да си направим изводите и да си вземем поуки. Остава и надеждата, че правните органи ще си свършат работата повече инциденти като този с бензина да няма...
scuba написа:kusho написа:Момчето е загинало не защото е нямало бензин в линейката, а защото грешно е излязало. Неговият приятел също не е изравнявал и сега е в болница. Крайно време е младите хора да разберат, че морето не е до колене и държавата да вземе мерки с "водолазите" рапанджий. Сабрал пари, купил неопрен и се мисли за водолаз. ....
Аха. Професионално мнение според теб.
Само да ти спомена гусин отворко, че на излизане не се изравнява. Изравнява се на влизане.
Тема на друг разговор е водолазната подготовка на момчето. Тва няма нищо общо с липсата на бензин.
Дали е кесонна болест или баротравма на белия дроб (надявам се да ме разбираш за какво говоря - или познанията ти са от нета само), ако имаше нормална реакция от страна на лекарите, пича имаше шансове да е още жив!!!![
Ако ти виждаш морето само по време на почивка, аз в него работя и затова съм учил, и не ми се четат глупави мнения от разни "scubita"
1. Момчето е заминало, мир на праха му. Защо не е декомпресирало НА ИЗЛИЗАНЕ /за пояснение на скубито/ може да каже само другото момче, което също се е закесонило.
2. Като се обърне каруцата разбирачи много-даже от София.
3. Държавата може да направи много, едно от нещата е корекция на току що издадената наредба № Н-7.
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Отговорът е НЕ, няма да върне загубеният живот, НО завбъдеще ще спаси няколко други !groznika написа:Stoi написа:Ами сега едно здраво съдене за да се вгорчи живота на виновния после да видим няма ли бензина да е винаги догоре в таз линейка....ама то верно тука няма съд![]()
![]()
![]()
Съд? Дори да имахме адекватен такъв това ще върне ли онзи загубен живот?

п.п Мир на прахта на момчето заради нелепата му смърт......

лека му пръст на момчето, и ако заради няколко литра бензин си е заминало..........
а преди месец точно когато се удавиха 4 деца от троян, ги държали 1 седмица в моргата пак в Бургас извън хладилните камери - щото не работели и роднините им се простили с тях при затворени ковчези........
думи нямам просто !!!!!!!!!
напълно съм съгласен със скуба
това което се случва или по скоро не се случва в "държавата" минава всякакви граници на цинизъм и безхаберие
има генериран бюджетен излишък от над 3 милиарда лева!!!!
това , който малко разбира от икономика знае какво означава за държава , която не е производителка на петрол - само те могат да си позволят да генерират такива излишъци !
това какво ви говори ? от къде са дошли ? от изключително високите данъци и акцизи !!!!
ок тези пари ще трябва да се похарчат - няма как
и вместо да се закупят примерно за 30 милиона 4 хиликоптера за борба с бедствия (сутринта по бтв слушах от мястото на пожара в рила) .... нови линейки.... да се ремонтират болници училища и детски градини....... да се инвестират истински тези пари в нещо смисленио и жизненоважно .....
управляващите ще ги похарчат за предизборни почивки на пенсионерите на море през октомври...... !!!!!
ще си ги раздадат по партийни фирми и роднини и както стана миналата година - излишъка ще изчезне и ще се трансформира в ултра скъпи леки коли, имоти хотели и т.н лични благинки за активните борци и пак с нашите пари !!!!!!!
БЕСЕН СЪМ !!!!!
ам кво от това, на накой пука ли му ?
а преди месец точно когато се удавиха 4 деца от троян, ги държали 1 седмица в моргата пак в Бургас извън хладилните камери - щото не работели и роднините им се простили с тях при затворени ковчези........
думи нямам просто !!!!!!!!!
напълно съм съгласен със скуба
това което се случва или по скоро не се случва в "държавата" минава всякакви граници на цинизъм и безхаберие
има генериран бюджетен излишък от над 3 милиарда лева!!!!
това , който малко разбира от икономика знае какво означава за държава , която не е производителка на петрол - само те могат да си позволят да генерират такива излишъци !
това какво ви говори ? от къде са дошли ? от изключително високите данъци и акцизи !!!!
ок тези пари ще трябва да се похарчат - няма как
и вместо да се закупят примерно за 30 милиона 4 хиликоптера за борба с бедствия (сутринта по бтв слушах от мястото на пожара в рила) .... нови линейки.... да се ремонтират болници училища и детски градини....... да се инвестират истински тези пари в нещо смисленио и жизненоважно .....
управляващите ще ги похарчат за предизборни почивки на пенсионерите на море през октомври...... !!!!!
ще си ги раздадат по партийни фирми и роднини и както стана миналата година - излишъка ще изчезне и ще се трансформира в ултра скъпи леки коли, имоти хотели и т.н лични благинки за активните борци и пак с нашите пари !!!!!!!
БЕСЕН СЪМ !!!!!
ам кво от това, на накой пука ли му ?
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Stoi написа:Ами сега едно здраво съдене за да се вгорчи живота на виновния после да видим няма ли бензина да е винаги догоре в таз линейка....ама то верно тука няма съд![]()
![]()
![]()
И като вземеш да ги съдиш ще съберат една комисия да разгледа случая, която ще е от лекари, а те нали са колеги ще оправдаят виновника. Така че пак все тая. Май друг е вече начина ама няма да го споменавам...
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Жалко за момчето ....обаче не трябва да хвърляме вината САМО върху бензина или държавата .... в случая има и голяма доза прекомерна самоувереност, която за беда е свършила зле .... естествено и историята с бензина е долнопробна обаче .... хората за това са казали : Морето не е до колене ... Ако направим някакъв анализ на проблема - пак опираме до всекидневните проблеми : лоша организация , лошо обучение ( дали е водолаз или водач на МПС - все тая ) от там пак лоша организация , лошо обучение ..... порочен кръг
винаги съм смятал , че това може да се оправи само с масов мор и после земята на България на по достойни хора ..... доколкото ги има .... ние сме си диваци - факт 

- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kusho написа:..
1. Момчето е заминало, мир на праха му. Защо не е декомпресирало НА ИЗЛИЗАНЕ /за пояснение на скубито/ може да каже само другото момче, което също се е закесонило...
Горните ти писания ще ги оставя без коментар, защото нито знаеш къде съм роденм къде съм израснал и колко време в годината съм в морето!
Това се кесона обаче ще го коментирам. ЗАЩО не е правил деккомпресия едвали някой може да каже. Факт е, че повечето рапанджии се мислят за безсмъртни защото имат много часове под водата. Тази тема се дискутира в друг форум, който смятам е специализарн за такива разговори.
Това обаче не е причина държавата да абдикира от задълженията си. Ако някой тираджия се размаже, кво да правим? Да го оставим да мре ли? Замо защото е надхърлил собствените се граници на умения?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”