Експеримента в CERN или иде ли свършекът на Света

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Има ли опасност ?

Да
7
19%
Не
5
14%
Напред науката е слънце!
8
22%
Пънко нЕма 'а умрЕ!
16
44%

Общо гласове: 36
Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 09 сеп 2008 21:03

Супер тъп спам
mod edit: group®
:evil:

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Вто 09 сеп 2008 21:03

Спам

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 09 сеп 2008 21:08

Продължавайте в тоя дух, ма после не питайте, защо темите се заключват :idea:

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Вто 09 сеп 2008 21:14

Vizor написа::shock пингпонгеее предупредих те да станеш програмист вече в 2 форума ама ти си упорит деа..
я драсни едно две лични на скубата да ти обясни някоя друга чупка в квантовата механика :)
понятието квантова черна дупка говори ли ти нещо? ;)
до колкото съм чел най-малката възможна е от прядъка на планковата маса ..
според струнната теория (е само теория е) (до колкото след малко ще провериш в гуугъл ) гравитацията е доста по-силна на малки разтояния ..
от там следва, че мини черни дупки могат да се достигнат на много по-ниски енергии

Едит: сега намерих .. 10 на -8-ма степен килограма е най-малката възможна черна дупка :)

Едит пак:

абе радо като спамиш.. поне пиши правилно бе :lol:

Ако някой има да каже нещо по темата да стане хубава и приятна дискусия.. нека го направи.. иначе колкото и да ми е интересна .. ще литне ако стане мазало .. дано не се наложи да обяснявам втори път

Тъп, първо Струнната теория е само теория (сам го каза) и има толкова много поддръжници (вече), щото задълбава по-дълбоко от ядрото на атома. А това означава повече финансиране за изучаването :D Щото паралелно с тия така нашумяли струни се пръкнаха сумати "умове", даже нек'ъв беше казал, че около всяка струна имало 12 измерения.... Второ обясни ми какво общо има сблъсъкът между два протона със струните и "квантовата черна дупка"???? И що до сега, сред стотиците ускорители на елементарни частици, не се е пръкнала поне една от тия черни дупки, мама й стара, та да ни е погълнала всичките? Трето за разлика от тебе аз в гугъл търся много рядко, а специално за квантова физика не ми се пъчи, щото съм готов да се обзаложа, че съм чел в пъти повече учебници, книги и научни статии, отколкото ти си гледал Discovery, IMAX и темподобните там научнопопулярки :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

За последното не ми отговаряй, че ше ми направят и моето мнение от 2 реда в червени букви :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 09 сеп 2008 21:22

винаги са ме радвали теми в който се иска мнение от хора който хал хабер си нямат от тематиката ....в това число влизат пичовете от чудеса дот нет, влизам и аз макар че има гугъл и може да пейстна уикипедията, за това ще се въздържа от каквото и да е коментиране изключаю тези ми размисли и страсти ..... Румене ..как аджаба успя да се събудиш сутринта с мисълта да праснеш тая анкета :lol:

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Вто 09 сеп 2008 22:16

Интересна тема, точно по моето хоби:) Аз до колко знам този ускорители се използват за да се изтрелват елетрони от едната страна, а от другата протони и след сбъсъка се изследват разпада на тези, може би, елементарни части. Ясно е, че протона има градивни частици. Тука споменахте за гравитация, но май много хора не са се замисляли откъде идва гравитацията. Е учените се надяват, че от тези сблъсаци ще изкочи тази частица, която предизвиква гравитация -най-слабата сила, поне в нашето измерение.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 09 сеп 2008 22:32

Баси
Чувствам се тъп... Срам ме е да кажа, че съм завършил физика...
една колежка от университета ходи за 6 месеца да работи в CERN и ми обясняваше как работили намсиколко метра под земята и точно за тези ускорители и как се чудела от къде се финансира цялата идиотщина...
Като цяло събират мозъци от всякъде и им плащат добри пари, явно е важно.. Може би търсят нов вид оръжие... Едва ли ще вкарат толкова пари за едното изследване...
А относно това дали има опасност - според мен винаги когато опитват нещо ново има опасност...
От това, което съм чел за черните дупки обаче знам, че гравитацията на дупката действа на някой обект когато той се доближи до нея.. При такива размери, описани от визора обаче не ми се струва, че ще има някаква опасност...
Утре ще разберем, стискайте палци :)

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 09 сеп 2008 22:34

@Kingpin

БАТЕ като не разбираш.. моля те повече не пиши глупости.. ще почна като групата да трия и аз :(.. просто няма смисъл да се излагаш така.. тука има хора, които разбират :(

гравитацията е доста по-силна на малки разтояния ..
от там следва, че мини черни дупки могат да се достигнат на много по-ниски енергии

Кое не разбра?

А това какво си гледал и какво можеш да намериш в гугъл за 10 минути не ме бърка изобщо

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 09 сеп 2008 22:38

спам

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 09 сеп 2008 22:40

Най-добре да дойдат физиците
http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=4487&hl=cern
:lupe :039: :039: :039: :dontknow:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 09 сеп 2008 22:47

Да.. май и е време..
Благодаря на колегите дето не я заключиха заради мен..

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 10 сеп 2008 12:59

Върни се в “ОФФ-Топик - други”