Детската градина и психика до побъркване

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 11 сеп 2008 9:32

Васе,мое да имаш ама само за колко време :lol: ги виждаш :D

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 11 сеп 2008 9:33

Мисля аз и майката полагаме максимални усилия да му създадем комфорт колкото ни е по силите и няма да се откажа от това!

Моя зор е като почне да реве кво да направиме да го успокоиме щото вече ме боли сърцето като почне да реве и не казва и думичка.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Чет 11 сеп 2008 9:34

group® написа:
rosy написа:Опитай да го подкупиш с някой подарък :!:

А моля ви стига вече глупости!!! Роси сори ама това е най-голямата глупост!!!
Затова писах без съвети!!!

group®, батка ти колко деца си отгледал, че даваш акъл кое било глупост и кое било спам :roll: Почти 3 годишно дете показва характер, както каза и автора на темата разглезено от баба си. Тази седмица е така, другата ще му мине. Какво толкова е станало. Ревяло детето, ами ще реве-дете е. То и мойто реве като не става неговото.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 11 сеп 2008 9:37

Adnan написа:
Моя зор е като почне да реве кво да направиме да го успокоиме
ами разсей го с нещо дето му е любимо :wink:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 11 сеп 2008 9:42

мите-вервай ми-доволно доста прекарвам с тях.
единия е на 3-другия на 5. нали ти казвам-все едно са мои... :wink:

моите наблюдения в случая показват че колкото повече се мъчиш да му угодиш-толкова по зле става...
гадничко е, ама ако се насилиш да не му обръщаш хич внимание-то много бързо разбира че рева с нищо не му помага, а и го кара то да се чуства кофти. и спира.
децата, дори на тая възраст, ние дето си мислиме че нищо не разбират, са адски хитреци и си имат механизми да става тяхното. и ако видят че работи-ела да видиш какво става...
от възрастния зависи да ги дебне и да прави така че това което не трябва-да не работи.
но пак е тънко...
вие сте му родители-вие трябва най добре да усещате границата от всички.
който учил-много добре, учил. ама твоето дете не е негово... ти си объркан и искаш съвет, който много трудно се дава готов.
премисли, анализирай положението, успокой се и ще намериш отговора.
никой не го знае по добре от тебе и майка му на детето. :wink:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 11 сеп 2008 9:42

LILO&STICH написа:
Adnan написа:

Ама на тебе наистина не ти се случвало да ти се събуде дете в 03.00 и реве без дори да ти каже и дума.
След 1 час реване и наши безполезни опити за успокоение детото показва с жестове какво е видяло на съм.
Показва как някой му отрязъл гърлото, аз съм на толкова години и съм гледал какви филми такова нещо не сънувам. А у нас не се пуска нищо друго осевен картон и музикални канали.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 11 сеп 2008 9:44

rosy написа:
group®, батка ти колко деца си отгледал, че даваш акъл кое било глупост и кое било спам :roll:

Гледай си детето/децата и ти пожелавам успех - дано станат достойни и добри хора.
Но да даваш съвет на друг родител ... това е голяма отговорност!!!
Мога да ти напиша дисертация, защо да не се подкупва детето с подарък. Мога да ти изватя цитати от поне 100 психолози на детското развитие, защо да не се прави. Мога да ти изредя поне няколко течения от модерната психология, които отричат 'подкупите' на деца. Мога още доста ... ма ти си родител и ще даваш смело съвети.
Пак казвам - това е безотговорно

Последна промяна от group® на Чет 11 сеп 2008 10:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 11 сеп 2008 9:47

Adnan написа:
LILO&STICH написа:
Adnan написа:

Ама на тебе наистина не ти се случвало да ти се събуде дете в 03.00 и реве без дори да ти каже и дума.
След 1 час реване и наши безполезни опити за успокоение детото показва с жестове какво е видяло на съм.
Показва как някой му отрязъл гърлото, аз съм на толкова години и съм гледал какви филми такова нещо не сънувам. А у нас не се пуска нищо друго осевен картон и музикални канали.
не,никога.Освен всяка вечер(от 01 до към 05:00 :lol: ) че ни мъчат зъби(все пак сме на 8 месеца) и се разхождаме на ръце(че още неможем да ходим) докато немине болката :lol:
Аре,ще чета че нещо ми се нервиш :wink:

Последна промяна от LILO&STICH на Чет 11 сеп 2008 9:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 11 сеп 2008 9:48

С подаръци нищо не става, у нас има само книги за рисуване и приказки. Играчките които се търкалят по земята са или на други деца нежно прибрани от моята.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 11 сеп 2008 9:52

Adnan написа: Ама на тебе наистина не ти се случвало да ти се събуде дете в 03.00 и реве без дори да ти каже и дума.

:036:
шоктопки!
първото което ми идва наум е дали не го мъчи нещо гърло да го стяга и да му докарва някви такива асоциации насън?
отделно дали в детската градина не са си говорили децата и у някой да не се пускат само картуни и музика?
те имат нечовешко въображение...
може пък бабата да не е 100/100 проблема, може просто да са си разправяли нещо децата и твоята щерка да го е взела много навътре...
я опитай на майтап, някак, да я разпиташ...? :shock

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 11 сеп 2008 9:52

LILO&STICH написа:не,никога.Освен всяка вечер(от 01 до към 05:00 :lol: ) че ни мъчат зъби(все пак сме на 8 месеца) и се разхождаме на ръце(че още неможем да ходим) докато немине болката :lol:

Нещо не ме разбираш, мене не ме боли космическия член че се събуждам през ноща. Времето с зъбите и коликите сме го минали всички. Говоря за съвсем различно нещо.
Ако го оставя да реве а те реве от нещо друго примерно го боли корем?
Има видове ревене, както казва Ваското то си личи кога го прави да стане неговото и точно тогава си го оставям да си се нареве колкото иска. Но говоря за плач от дъното на душата на детето.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 11 сеп 2008 9:55

vaskoto1 написа:
Adnan написа: Ама на тебе наистина не ти се случвало да ти се събуде дете в 03.00 и реве без дори да ти каже и дума.

:036:
шоктопки!
първото което ми идва наум е дали не го мъчи нещо гърло да го стяга и да му докарва някви такива асоциации насън?
отделно дали в детската градина не са си говорили децата и у някой да не се пускат само картуни и музика?
те имат нечовешко въображение...
може пък бабата да не е 100/100 проблема, може просто да са си разправяли нещо децата и твоята щерка да го е взела много навътре...
я опитай на майтап, някак, да я разпиташ...? :shock

При всяка възможност разпитвам за времето прекарано в градината, дали си играе дали се опитва да комуникира, как са лелките. Имаме комшийче на 3'ти етаж от неговата група като се видят не спират да се прегръщат, играят, тичат.
Само ми идва на ума, причината, че остава последно в групата и ни чака 1 час след като всички си заминат друго не мога да се сетя.

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Чет 11 сеп 2008 9:57

Абе това сладурче да не го тормозят нещо в детската градина разни други деца? Може някои родители да ги възпитават чрез екшъни, бой и т.н. Не вярвай на думите на учителките, че всичко е розово. Пробвайте, ако пропусне градината ден два дали няма да има промяна.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 11 сеп 2008 9:57

баси!
чакай ве човек-не може това че те взимат последен да те кара да сънуваш че ти режат гръцмуля ве! :shock
има някаква асоциация с нещо-тва не се сънува току-така...
освен ако.... (все спам глупости ми у главата а тва е сериозно -няма да ги пиша) :roll:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 11 сеп 2008 9:59

Adnan написа:
LILO&STICH написа:не,никога.Освен всяка вечер(от 01 до към 05:00 :lol: ) че ни мъчат зъби(все пак сме на 8 месеца) и се разхождаме на ръце(че още неможем да ходим) докато немине болката :lol:

Нещо не ме разбираш, мене не ме боли космическия член че се събуждам през ноща. Времето с зъбите и коликите сме го минали всички. Говоря за съвсем различно нещо.
Ако го оставя да реве а те реве от нещо друго примерно го боли корем?
Има видове ревене, както казва Ваското то си личи кога го прави да стане неговото и точно тогава си го оставям да си се нареве колкото иска. Но говоря за плач от дъното на душата на детето.

не съм учил психология... ама ако може да кажа нещо ?! :roll:
ако не може, пак ще кажа

Аднан, това ми се вижда сериозно :?
аз бих си взел отпуска, и или с детето 1 седмица нон стоп по кина градинки и т.н или с него при бабата към която е толкова привързан.... мисля че печеливша тактика ще бъде да използваш отношенията м/у детето и бабата, за да се вмъкнеш и ти помежду им... :roll:
ако искаш, приятелката ми е психоложка и точно с травмирани деца от домове е работила.... ако искаш нещо като професионално мнение - да я запозная със случая? :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”