за боклука около нас....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 08 окт 2008 8:28

Masserati написа:
Adnan написа:.
А проблема вече става сериозен като някой от комшийте си оставят битовия боклук на входа на техния етаж.

Направи като мен!Аз като видя така оставен боклук за повечко от час - два директно го изсипвам пред врата им!На който и съм го направил не си е оставил 2ри път боклука.Имаше само един дет не му дремеше , ама той е друг въпрос :lol:

Това го направих веднъж щото го прави само една комшийка ама явно тя е яко мазохист тоя боклук смърди на умрели лебеди не и не. Седя така там разпилян 1 седмица накрая един комшия от друг етаж дойде и го събра :evil: а тая си пипаше п*тката.

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Сря 08 окт 2008 9:27

никва култура нямаме,сякаш някой е длъжен да събира боклука след нас,някой ще каже-ама то в другите страни така били,онака било!ДА ама тва не те оправдава да си хвърлиш боклука от терасата или ходейки по улицата

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 08 окт 2008 9:32

за хвърлянето на боклука как да е...примирил съм се...
мааа вие как сте сега преди зимата с комшиите ?
нашите като помъкнат въглища с чувалите и дърва по асансьора после не си го чистят...влизам в него и ми рупат фъшкии под краката които внасям в апартамента :x
даже сега имаха събрание на входа и им беше направена забележка на които и да са и пак същия ташак

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 08 окт 2008 9:46

те хората не са хора, а боклуци, Вие искате отпадтците да оправите....

не става с това племе, просто не става

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Сря 08 окт 2008 9:49

One написа:
не става с това племе, просто не става

Като се замисля не е точно така, от 1000 познати примерно 100 мацат където им падне, но това е достатъчно за да съсипе пейзажа...
А от липсата на кофи да не ви казвам какви са ми джобовете на колата вечер... :lol:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 08 окт 2008 11:31

И аз много се дразня. И в града някак си се ядва, защото все пак сме свине, и ни подобава да живеем в кочина :roll: . Но някак направо ме заболява сърцето, когато изляза сред природата и видя на някоя прекрасна полянка разпръснати бутилки, боклуци, консервени кутии и какво ли не... Или всеки, който е ходил за риба на Искър или някой друг язовир, знае за каква кочина става въпрос. Да не говорим за промишлените отпадъци - някой си строи къща например, и изхвърля боклука на първата по-забутана полянка до пътя... Да не говорим и за това, че в някои села е нещо нормално да си изхвърляш боклука... в реката.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 08 окт 2008 12:14

в селата обикновено се хвърлят боклуци в реката, защото няма организирано сметосъбиране (разбирай контейнери). по-същественото в случая е следното - какво ли се случва в селата, където има сметосъбиране? създава се сметище на най-удобния край на селото и всички боклуци започват да "красят" и "ароматизират" природата. това също не е решение на проблема.

п.п. найлоновите торбички и другите неорганични отпадъци обикновено са плод на пребиваването на "граждани" по селските райони.

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Мнениеот soto73 » Сря 08 окт 2008 12:20

Не си мислете че само в БГ е така!Тук испанците са СВИНЕ!Задоволени са отвсякаде,но не пазят!Особено в петък и събота вечер,когато се събират наркоманчетата в градинките!На сутринта е свинщина!Ама нали има кой да чисти след тях.....А в баровете и кафенетата им.....По-добре да не влизате!Всичко се хвърля по земята!Това поне в БГ го няма!

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Сря 08 окт 2008 12:31

Преди събирах билетчетата от градския транспорт в джоба си - нямаше кош около спирката. Събирах и на другите с които пътувахме. Когато ме питаха защо, им казах, че ние минаваме по този път всеки ден и ако ние не си го направим чист и приятен - няма кой друг. Обясних им, че е тъпо да мрънкаш, когато не пазиш. Така стана със съучениците ми и в компанията ми. Тези хора започнаха да правят същото, каквото и аз. И тях са ги питали това, което ме питаха те, каквото и аз съм питал преди. Резултата е на лице. Парка до дома ми се почиства от общински служители веднъж седмично и когато дойдат имат да изпразнят само кошчетата и да съберат листата. С времето квартала ми стана по-чист. Района около техникума беше по-чист (беше, защото от 4 години не съм бил там и не знам как е сега). Колата ми прилича на казан, но се старая да не хвърлям боклуци на неопределени за целта места.

С други думи - правете чисто около вас, покажете на познатите си, че има смисъл. Ако не друго, поне от чувство за вина, ще пазят в присъствието ви. Ефект има!

п.п. Защо сравнявате с други държави?! Това извинява ли ни?! Има ли смисъл?! Овчи принцип - овчи оправдания...

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Сря 08 окт 2008 12:53

миналата седмица,пътувам си за Пловдив,наслаждавам се на гледките минавайки през Беклемето,спирам да пикая и.....останах възхитен от свинщината на "хората".Наистина никъде невидях кош за отпадъци,но немога да възприема селекя дето си хвърля пластмасовата бутилка в гората.За съжаление тва може да се види във всяко едно зелено кътче на нашата страна,което пък ме отвръщава :evil:

Потребителски аватар
don_lisan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don_lisan » Сря 08 окт 2008 15:59

трябва да променим изцяло манталитета "УЙде бУклука У рЯката" и може да се оправим!

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Сря 08 окт 2008 16:37

Аз най-обичам да гледам сутрин съседа си с бял голф2 да си тръска пепелника на асфалта ... много е яко

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 08 окт 2008 19:40

Viktor_99 написа:
canyoubounce написа:Много си е чисто даже :) не си видял хората как живеят и кво се нарича боклук.

От това мислене сме на това дередже. Има хора, които живеят и в по-голяма мърсотия, вярно е, но защо да сме като диваците, а не сме като цивилизованите страни?!?!

От кое мислене бе колега?Аз не си хвърлям и фаса на улицата даже. Като хода на разходка до Витоша и им събирам опаковките от фафлите на всичките ''софиянци'' къде се пръкнаха.
Колко и да се дъвче и да се говори, докато не фанат да се чукнат всички в главата нема се оправи работата.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Сря 08 окт 2008 20:10

H2O написа:Оооо, много болна тема!!! Ако всички българи отидат за 3 дена до Германия или Холандия,може и да се промени нещо!Просто много хора не осъзнават в каква огромна мръсотия живеем...

Да ще се промени,там ще стане по доста по-мръсно.Ако се задържи темата ще постна снимки в махлата какво е :( Стига говорихте за "граждани" и други намеци за хора ,които не са от големи градове.Големия град е синоним на възпитание ли ?Ми за пример Вършец е малък,ама фас не се вижда по улиците.

Последна промяна от Plumber на Сря 08 окт 2008 20:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Сря 08 окт 2008 20:10

София конкретно,никота не е била това което е сега,преди оня бастун Желев да махне соф.жителство.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”