интернет доставчик в Младост 3

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

re

Мнениеот amikus » Нед 19 окт 2008 17:39

Има един доставчик в София при който за 25 лева се вдигат скорости от порядъка на 12.5 МБ/сек БГ пиъринг и от 1МБ/сек до 3МБ/сек инт.Та прехваления ви мегалан доста хляб има да яде докато ги стигне още повече с малоумните си ограничения за втори комп надменното си отношение към клиентите и тн.В кол центъра ти им казваш че ти е ясно всичко а те продължават да ти обясняват като за бавноразвиващи се как да си реснеш компа и тн простотий.Мерси за такъв доставчик със задраве.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 19 окт 2008 17:41

Е то и 100000 МБ/сек да е като ми спира при всяко заваляване или при по силен вятър... мерси

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот amikus » Нед 19 окт 2008 17:48

Това го пропуснах нета не спира никога за 2 години вече....

Последна промяна от amikus на Нед 19 окт 2008 17:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Нед 19 окт 2008 17:48

groznika написа:Мегалан са един от добрите доставчици в София. Глупаво е да се твърди, че са най-добрите особено от хора които нямат опит с други ISP и райони на столицата...
Не знам дали имат покритие в младост, но бих те посъветвал да разпиташ за сели нет или някой техен под доставчик.

И само за справка на колегите:
Мегалан макар и добри още са доста далеч от върха ;)
Имам впечатления от доста доставчици. Мога да ви кажа едно със сигурност:
Забравете за Бол бг и техните производни. За БТК-ADSL също :)
Всичко останало е добра алтернатива стига да е голямо име на пазара.

(горното се отнася само за София)

Интересно ми е ако мегалан са далеч от върха кои са на самият връх в доставката на домашен интернет в София?

А колкото до селинет всеки може да потърси в гугъл "селинет заплахи" и да разбере що за доставчик са.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот amikus » Нед 19 окт 2008 17:50

На върха баце е трафик нет без конкуренция в центъра.

Последна промяна от amikus на Нед 19 окт 2008 17:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 19 окт 2008 17:51

Е кажи де, са да ти вадиме думите от устата.Да не говориш за софиянет ?

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Re: ре

Мнениеот kickd0wn » Нед 19 окт 2008 17:51

amikus написа:Не говоря за Селяниннет а за други.

Е защо ги криеш, кажи кои са?

Потребителски аватар
mitko66
Автомобил: MK8 eTSI DSG
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Нед 19 окт 2008 19:13

Благодаря на всички за мненията, избрах мегалан, ще ме свържат до 2 дни....кой план да избера 25 или 40 лв, т.е ясно е , че 40 е по-добър, но въпроса ми е 25 ще ми върши ли работа...какво е това ограничение за 2-ри комп...имам 2 компютъра ПС и лаптор, ако ползвам във всеки един момент само единият от двата, независимо кой, проблем ли е?

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Нед 19 окт 2008 19:17

mitko66 написа:Благодаря на всички за мненията, избрах мегалан, ще ме свържат до 2 дни....кой план да избера 25 или 40 лв, т.е ясно е , че 40 е по-добър, но въпроса ми е 25 ще ми върши ли работа...какво е това ограничение за 2-ри комп...имам 2 компютъра ПС и лаптор, ако ползвам във всеки един момент само единият от двата, независимо кой, проблем ли е?

И плана от 25 ще ти свърши работа. Можеш да ползваш интернет и на двете пс-та едновременно с помощта на CCproxy вместо да включваш/изключваш кабела постоянно.

Потребителски аватар
Cee
Автомобил:
Двигател: AMX

Мнениеот Cee » Нед 19 окт 2008 19:23

[quote="mitko66"][/quote]

25 колега .... перф. ми е .... мен рядко ми се налага но от arena и замунда ми е някъде 5-6 mb зависи от самия торент :wink:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 19 окт 2008 19:57

kickd0wn написа:Аз пък 5 години съм клиент на мегалан и мога да кажа, че по-добър доставчик в София няма. Имат подземна кебелна мрежа и невероятен съпорт за България. При проблеми идват и вечер извън нормалното работно време. Не се замисляй.

Мегалан е най-добрия избор в София!
За 3 минути реакция на запитване във форума им, след още 3 проблема беше решен.
Просто в София не смятам, че някой може да ги бие по поддръжка и бързина на реакция при проблем. Всички профилактики се извършват през нощта или рано сутрин (6-7), като съответно предупреждават 1-2 дни преди това.
Клиент съм от 2 години почти и до сега ми се е случвало точно веднъж миналата година да съм нямал интернет за повече от 5 минути... Тогава проблема беше, че едни малоумни строители им бяха прерязали цялата оптика за цяла София докато сондирали... За 8 часа си оправиха всичко, като са работили и през нощта.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 19 окт 2008 20:20

kickd0wn написа:
groznika написа:Мегалан са един от добрите доставчици в София. Глупаво е да се твърди, че са най-добрите особено от хора които нямат опит с други ISP и райони на столицата...
Не знам дали имат покритие в младост, но бих те посъветвал да разпиташ за сели нет или някой техен под доставчик.

И само за справка на колегите:
Мегалан макар и добри още са доста далеч от върха ;)
Имам впечатления от доста доставчици. Мога да ви кажа едно със сигурност:
Забравете за Бол бг и техните производни. За БТК-ADSL също :)
Всичко останало е добра алтернатива стига да е голямо име на пазара.

(горното се отнася само за София)

Интересно ми е ако мегалан са далеч от върха кои са на самият връх в доставката на домашен интернет в София?

А колкото до селинет всеки може да потърси в гугъл "селинет заплахи" и да разбере що за доставчик са.

Интересно... Не съм имал подобен опит както въпросната дама със селинет. Разбира се не бих им простил подобна постъпка :)
Прекалено наивно обаче е да смяташ мегалан или който и да било друг за херувимче. Това, че към днешна дата не са им лъснали кирливите ризи не значи, че утре няма да се случи а такива (ризи) повярвай ми има с купища и при всеки (както вероятно и сам добре знаеш) :)

Специално аз съм клиент на техен под доставчик и за последните години нямам забележки. В службата ползваме БТК-ADSL а когато обикалям града напред назад по клиенти ползвам почти всички останали мрежи в столицата :)
Извън служебно имам вземане даване с доста хора притежаващи или управляващи мрежи в София и страната и моля те позволи ми поне мъничко да имам представа кой какви лайна бърка ;)

Като цяло качеството на доставчиците в цялата страна е повече от безобразно. Важно е да разберете едно:
Скоростта която получавате от вашият ISP не е единствена мярка за качество на услугата за която плащате ;)
"Интернет" не е = на "торенти" "даунлоуд" и "ъплоуд"

Съвсем лек ориентир може да ви е външната свързаност и свалянето от чужбина. Когато там скоростите са високи това може (само може и не е задължително) да говори за сериозен доставчик който си плащат за добри скорости и е склонен да инвестира в просперитета на мрежата си гонейки интересите на клиентите си. БГ пиъринга е БЕЗПЛАТЕН! От БГ може да сваляте и със 100 мегабита. Не се подвеждайте по евтини трикове ;)

Качеството на една услуга е комплекс от дребни и на пръв поглед незначителни подробности. Точно тези да речем "дреболийки" издават сериозните хора в бизнеса. Разбира се когато работиш с хора не е възможно да угодиш на всеки. Колкото клиента имаш - толкова и различни мнения ще чуеш.
Това което аз искам е следното:
Когато се обадя на моя доставчик с даден проблем то същият да бъде разгледан като негов собствен! Да ми бъде обърнато необходимото внимание. Да ми бъде демонстрирана нужната заинтересованост. Да бъда изслушан и обслужен вежливо както подобава. Все пак аз съм един от хората които носят приходи на фирмата.
Е, в моята локална мрежа не е точно така.
Нощен съпорт и дежурен нямат. Разполагат с една телефонна линия която често е труднодостъпна. Случвало ми се е при проблем да звъня и да получа рязкост и негативно отношение от страна на девойката отсреща...
Въпреки това съм доволен. Мрежата е изключително добре изградена и не се влияе от атмосферните условия, скоростите са прилични макар и да не ми забиват сатата от трафик, познавам лично целия екип на фирмата и съм в прекрасни съседски отношения с хората. Комуникирам си директно с баровеца когато преценя, че нещата са извън компетенциите на секретарката му, правили са ми безброй услуги и винаги са ми ойдисвали на претенциите за смяна на адреси и др. подобни. В крайна сметка не виждам какво повече бих могъл да очаквам за съответната тарифа... :)

Знайте, че за 20-30 лв не е много това което може да очаквате. Ако пък сте претенциозни и желаете шукар бибитка от знойна блондинка манекенка в комплект с услугата съм сигурен, че ще се намери кой да ви обслужи подобаващо срещу подобаващо възнаграждение разбира се :)

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 19 окт 2008 22:27

аз съм в Младост 3 и съм с нет ис сат.

20 лв, но нета не е много бърз. торентите са бързи, но сайтовете се отварят бавно...

препоръчвам мегалан, от които бях много доволен в Дианабад. 25 лева, но качеството е съвсем друго

Потребителски аватар
Golf2_1600_pila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf2_1600_pila » Нед 19 окт 2008 22:43

kickd0wn написа:Аз пък 5 години съм клиент на мегалан и мога да кажа, че по-добър доставчик в София няма. Имат подземна кебелна мрежа и невероятен съпорт за България. При проблеми идват и вечер извън нормалното работно време. Не се замисляй.

Абсолютно вярно! Най-добрия интернет! Денонощни каси за плащане, и денонощна поддръжка на мрежата! С две ръце...и един крак гласувам за тях!!! :beer

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 19 окт 2008 23:29

groznika написа:...

Колега, ти един вид обясняваш на блондинка процеса по изгаряне на горивото в ДВГ на S-класата й! Нея не я интересува КАК върви колата, а ДАЛИ върви.
Крайния клиент, домашния абонат, както искаш го наречи, не го интересува неговия доставчик на каква цена плаща нета, който му продава. Него го интересува тоя месец като си плати 20 лв да има интернет когато му трябва. Него му трябва вечер като се прибере да си дръпне филмче (от торенти съответно, щото ги има последните, а и се теглят бързо) или като му излезе любимата игра да може да си я дръпне. А това, че БГ пиъринг-а е безплатен е глупост. Колко абоната можеш да закачиш на 100 мбит-а едновременно? Да речем, че наистина никой не ти иска пари за него. А ти ще искаш ли пари за поддръжката на сървъри, рутъри и прочие, за да може пешо от дианабад да може днес да си дръпне филма? Ще искаш, щото и ти плащаш заплати. Демек самата СВЪРЗАНОСТ може и да ти е безплатна (въпреки, че не си го представям), но косвените разходи не са малки.
Това, че само в БГ има бг пиъринг и чуждестранен интернет мен за 2 години не ме е бъркало никога. Трябва да знаеш, че съм програмист и интернет ми трябва, и то най-често международен. Проблем не съм имал. Пешо от дианабад едва ли ще го бърка също, защото при положение, че филма го има в бг торент тракерите, защо да си трови живота да се рови по чуждите такива?
Също него не го е грижа за скоростта на ъплоуд-а му освен ако не е решил да се доказва пред гаджетата в класа му с коефициент в торент тракер (тъпо).
Това което аз искам е следното:
Когато се обадя на моя доставчик с даден проблем то същият да бъде разгледан като негов собствен!

Знаеш ли колко хора НЕ знаят що е то антивирусна? Знаеш ли колко хора НЕ се сещат да си проверят кабела дали е забоден в лан картата СЛЕД като са се спънали в него? Знаеш ли колко хора им звънят да ги питат що не им се отваря еди-кой-си-сайт, пък вчера се отварял нормално?
Накратко - НЕ всички хора са толкова грамотни колкото мен, теб и може би 20% от цялото население на столицата.
Е.. Дали ако си съпорт няма първо да питаш простите неща, които теб те дразнят?
Това, което обсъждаме в тази тема е читав доставчик за домашен абонат в Младост.
Твоето (както и моето вече) си е чист офтопик.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”