Една тема за мотористите и отношението ни към тях на пътя

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Вто 21 окт 2008 21:15

zaro написа:с две думи имам им уважение и по принцип винаги съм толерантен на пътя, независимо дали е камикадзе летящо със 160...

Значи щом лети със 160 или кара 60-тонен самосвал с превишена скорост е достоен за уважение :?: :?: :?:

Уважавам всеки който се съобразява с останалите участници в движението и кара разумно :idea:

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 21 окт 2008 21:17

zaro написа:Моториста сам се пази, никой не казал да спирате и да отбивате, а просто да сте внимателни и като ги видите да не правите резки маневри.
а специално по задръстванията винаги ще направя всичко възможно за да може да мине човека за да не виси заедно с мене половин час, при положение че не е нужно защо да го държа.
с две думи имам им уважение и по принцип винаги съм толерантен на пътя, независимо дали е камикадзе летящо със 160 или баба която пресича или моторист или такъв с бетоновоз винаги се старая да не се създава предпоставка за нещо неприятно и напрежение от подсвиркване и ръкомахане и прочие.
Същото е със включващите се коли, с престрояващите се, на едни и същи хора всичко им пречи и само си създават излишни нерви.

И аз съм на това мнение :да:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 21 окт 2008 21:20

Ами колеги аз съм МНОГО против мотористите! Карат като идиоти, ръгат се и се престрояват все едно всички останали сме им длъжни... Арогантни и нахални са...
Когато видя моторист (ако въобще го видя) бягам далече и го пускам да се разкара.

Ето ви нещо интересно на не каращите мотори и особено на каращите. Дайте си сметка че сте равен участник в движението, а двете ви колеленца няма да ви предпазят дори и от малко по силен вятър!

18+ 18+ 18+
Страницата съдържа ИЗКЛЮЧИТЕЛНО гадни фотографии!
http://home1.gte.net/res0ak9f/bike.htm

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 21 окт 2008 21:22

Определено е самоубииство карането на мотор тука и аз съм го мислил много. Не се занимавай. Просто на никой не му пука. Всяко чудо за 2 дни, недай си боже стане нещо няма и кой да те вдигне от пътя, даже ще ти минат отгоре 3 пъти на зад, за да ти е още по-гадно. Те щом в колата се забиват на права отсечка, карайки 1-2 км. след мен, под предлог, че не са я видяли спряла... Нямам думи. :lol: Просто хората са на такова първично ниво, че никой не цени и мисли за живота и здравето на другия. В Солун примерно дето е по-голям от София, ми прави впечатление, че всеки, ама абсолютно всеки пази по минимум 2 метра дистанция от моторите. А тея там са къде къде по-голями селтаци от нас, но поне им пука и за другите. :?
Тука най-много някой джип да мине през тебе с 200 и после да се измъкне под предлог, че не те е видял. :lol:
Да не говорим за избутаните от пътя мотори заради спящите и глухи шофьори, които са ставали на 5 метра зад мен. Да избегнат дупка или неравност не чуват и виждат мотора до тях... Че даже повечето не спираха да видят как е човека, ами гледаха да си "бият шута" веднага. :shock
А за пишещите с колите, като карат с 140 в бус лента, изпреварват по тротоарите и не пускат пресичащите на десения завой на зелено какво? Да вземем да пишем за тях по мото форуми ли? Все си е тая. Ефект 0. Важното е, че нито автомобилисти, нито мотористи се съобразяват с някой. Така, че не плюйте по мотористи и по всички ами си погледнете ваща паница първо! Ама такъв ни е манталитета, все някой ми е крив, а аз нали съм си "изряден" винаги.
То ако ставаше за нещо тоя смачкан народ в София, досега да се е напълнило със скутерчета и мотори, както е навсякъде по света в големите задръствания. :wink:

Последна промяна от black` на Вто 21 окт 2008 21:59, променено общо 5 пъти.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 21 окт 2008 21:22

groznika написа:А
Ето ви нещо интересно на не каращите мотори и особено на каращите. Дайте си сметка че сте равен участник в движението, а двете ви колеленца няма да ви предпазят дори и от малко по силен вятър!

18+ 18+ 18+
Страницата съдържа ИЗКЛЮЧИТЕЛНО гадни фотографии!
http://home1.gte.net/res0ak9f/bike.htm

лично мен страницата ме кефи, много е въздействаща.... дал съм я на предишната страница от темата ;)

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 21 окт 2008 21:25

Plarol написа:...........:

НЕ
Започвам задължително да им набивам спирачки и да им преча, обаждам се на фадромиста да го питам защо той толкова го е натоварил тоя камион и си удрям гъза в тавана от яд че някой кара бързо. Скъсвам си нервите и ми побеляват косите и за капак вече зверски изнервен някой се опитва да се включи в движението и слизам и го пребивам. Те така ми минават 5 те километра който минавам днес, а че някой всеки ден пътува по 1000 километра не ми дреме, че трябва да чака да мине задръстването за да се включи да чака.

С нерви нищо не става.
Особено с мотористите.Едно време бащами е бил моторист, много от вашите родители също, верно карали са по бавни мотори, амам добре че не са ги изпопребили нерваците или блейките дето докато се оглеждат кой прави нарушение да му направят мръсно и направят сами някоя беля mhihi mhihi mhihi

На пътя трябва толерантност

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Вто 21 окт 2008 21:32

Plarol написа:Уважавам всеки който се съобразява с останалите участници в движението и кара разумно :idea:

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Вто 21 окт 2008 21:39

Моторист = самоубиец

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 21 окт 2008 22:32

Стига глупости. Все едно аз да пусна тема "Как едно приятелче моторист, почина 5 години след жесток удар от кола зад него."
И изявления от сорта АВТОМОБИЛИСТ=УБИЕЦ. А и случката е реална тъй че... :cry:
Айде живи и здрави. :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 21 окт 2008 22:43

black` написа:Стига глупости. Все едно аз да пусна тема "Как едно приятелче моторист, почина 5 години след жесток удар от кола зад него."

виж линка, който съм пуснал ;) интересен е :wink:

ПП: разгледай всички снимки :lol:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 21 окт 2008 22:54

black` написа:Стига глупости. Все едно аз да пусна тема "Как едно приятелче моторист, почина 5 години след жесток удар от кола зад него."

Не е точно така колега...
Шофирайки автомобили всеки един от нас си дава сметка за евентуалните последици и за нещата които могат да му се случат на пътя. Истината е, че няма застраховани.
Качването на мотор обаче за мен си е чисто дърпане дявола за опашката особено в този безумен град София и в тази безумна страна България.
Че тук кое ни е наред? Пътищата ли? Културата на шофиране ли? Знаците ли? Полицията ли?
Смятам, че всички знаете как се кара в БГ. Всеки за себе си а другия да си е*ава мамата... Мене ако питате не на кола а на танк бих се качил само и само да знам, че няма да ме пребие поредния пиян/дрогиран идиот със скъп джип или, че няма да се витосам в някой кратер на централен столичен булевард...
Автомобилът в доста случаи е необходимост до колкото моторът си е чист гъзарлък с евентуални кофти последици. Познавам доста мотористи. Голяма част от тях карат без съответната категория. Други пък са си сертифицирани както трябва. В заимовия парк лятото всеки може да ги види как идват със мощните си возила, наливат се с бирички и после се мятат на същите железни коне да вдигат олелия насам натам...
Не познавам обаче нито един стар моторист който да не е строшил поне един мотор и поне няколко кокала... Не съм видял нито един моторджия да се движи нормално по улиците както следва на равен участник в движението.
За мен мотор е = на диагноза и си е чиста руска ролетка...

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 21 окт 2008 22:56

виждам ги само на извънградско пътуване...когато го видя в огледалото (ако ми се даде тази възможност)...
карам си карам си кротко в лентата като се старая да не мърдам ни на ляво ни на дясно....
тъй като минават от където им падне....
не мога да кажа че ги мразя за безразсъдието им макар че не веднъж са ми изкачали на среща и съм се чудил на къде да завия за да не мина през него...
но съм виждал и как други шофьори не са се съобразявали с тях...
така че...колкото и да ми е неприятно да фучат с 200 от дясно ми и през мен .... солидарност...
пазя ги за да опазя и себе си...очаквам същото от тях.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Вто 21 окт 2008 23:07

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Вто 21 окт 2008 23:37

Добре бе има ли смисъл от тази тема като в крайна сметка нищо не се променя с писането по форумите, пролетта имаше подобна "пазете мотористите" май и беше заглавието и голям спам падна.За колегата с тея призиви да се пазят мотористите - ТЕ НЕ СА ПО-РАЗЛИЧНИ ОТ ОСТАНАЛИТЕ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО ЗА ДА ЗАСЛУЖАВАТ ПО-ГОЛЯМО ВНИМАНИЕ, нека им дойде акъла в главата колкото повече се толерират по-лошо става

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 21 окт 2008 23:38

sick_fuck написа:нека им дойде акъла в главата колкото повече се толерират по-лошо става

Ми дай да ги прегазим всичките, белким се научат?
Не съм подозирал, че е имало толкова теми.. Ако модераторите решат може да продължим в някоя друга...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”