Висока кръвна захар...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
1.8i
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1.8i » Пет 24 окт 2008 22:01

Колега пиши на лично какво е станало с изледванията в Токуда. Ако се съмняваш може да ти я измера захарта. Без да обиждам колегите ама повечето мнения са НЕВЕРНИ и АБСУРДНИ!
Имам доста опит вече, за съжаление.
Ама както се знае че 2230 година всички ще са болни от диабет... :horror:
П.С. градските трябва да си помагат

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Пет 24 окт 2008 22:08

ISRalien

Първото и най-простото изследвай си кръвата захар сутрин на гладно най добре да си вечерял към 20.00 и да я изледваш към 8.00часа.
Още по точно е ако си направиш КЗП- кръвно захарен профил -ще рече 3 х се измерва за деня да кажем 8-12 -17 часа.
Има и друг начин :обремянаване с глюкоза- след първата сутршна се изпива р-р с глюкоза и се измерва през 30 мин-1 час.
Това което са ти изследвали напрактика се нарича постпрандиална кр. захар - т.е след нахранване -също е доста важен показател. Най-често се оказва нарушен въглехидратен толеранс-т.е не е заболяване но е сигнал за внимание.
Най честите причини -обездвижане /много се возим в тези коли :?/ , повечко килограми, и разбира се стрес.
Но направи лабораторните изследвания може да се окаже че всичко е случайност.
успех и здраве!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 25 окт 2008 13:04

Благодаря на ВСИЧКИ колеги за отговорите :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown
Днес изпуснах Токуда защото един познат лекар вчера ми се обади и каза да се успокоя и горе-долу нещата които пишете тук, че е възможно да се вдигне от какви ли не причини. Също каза, че Токуда е болница като всяка друга и дали ще си направя теста там или на друго място е все тая.
Сега се сещам, че до обяд с кафето пих и кола, в нея предполагам има стабилно количество захар, та най-вероятно и тя е повлияла.
В понеделник същата докторица най-вероятно ще идва, да продължи прегледите на останалите във фирмата (100 говеда сме егати) и тогава ще я помоля отново да ми я измери. За всеки случай утре ще прескоча до поликлиниката до нас пак на гладно да ми направят теста. В петък си заминавам за Видин и там ще помоля личния да го повтори. Белким от 3-4 теста излезе истината :lol:
Иначе наистина като се замисля от доста време съм се обездвижил - сутрин колата, на работа цял ден седя на стол, вечер пак колата, прибирам се ям и лягам. Сигурно с тоя начин на живот създавам перфектните условия за всякакви болести, ама наскоро пак започнах да ходя на фитнес, та там белким малко компенсирам :)
Още веднъж БЛАГОДАРЯ на всички. Ще пиша при следващи тестове :)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 25 окт 2008 14:59

Да кажа и аз нещо а?......норма за кръвна захар на гладно до 6.0 ммол
Кръвна захар над 11.1 измерена [color=blue]при каквито и да е условия
...сигурен диабет.[/color]..всички междинни стойности изискват т.н тест с обременяване с глюкоза.....задължително!!!!той дава най-точна информация за това какъв е въглехидратния обмен...това е ....от извора....Тестът с обремняване с глюкоза задължителен дори и при стойности надвишава щи с 0.1 нормата, когато има роднини диабетици...диабетът има доказана наследственост.....възможно е да се касае за нарушен глюкозен толеранс,което също се третира като диабет...

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 30 окт 2008 8:26

Колеги, вчера си измерих захарта в поликлиниката тук до нас в младост и ме зарадваха, че е 5.9 :) Направо камък ми падна от сърцето. За всеки случай ще потретя теста и във Видин, при личния ми лекар.
МНОГО ви благодаря за мненията :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown : vw fen love.vwclub love.vwclub :обичам ви

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 30 окт 2008 9:28

ISRalien написа:Колеги, вчера си измерих захарта в поликлиниката тук до нас в младост и ме зарадваха, че е 5.9 :) Направо камък ми падна от сърцето. За всеки случай ще потретя теста и във Видин, при личния ми лекар.
МНОГО ви благодаря за мненията :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown : vw fen love.vwclub love.vwclub :обичам ви

Не се хаби нищо ти няма.При дори и най малко хапване _даже и една солета кръвната захар се вдига Всички колеги които ти казаха ,че изследванията се правят на Абсолютно гладно са прави Ти си омахал два сандвича ииии не ще ти се вдигне захарта .Седи си спокойно стига търча по болници Нормата на гладно е до 6.0

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 30 окт 2008 9:36

радвам се, че всичко е ОК

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Чет 30 окт 2008 9:41

И аз се радвам,остана само да почерпиш по едно кафенце с кроасанче.... :bananarock

Потребителски аватар
princo
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 1.8T Quattro 1997

Мнениеот princo » Чет 30 окт 2008 10:42

R@do написа:радвам се, че всичко е ОК
и аз се радвам :да:

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 01 ное 2008 12:12

Последно:
Вчера идва същата лекарка на работа, потрети теста - 5.0, направи още веднъж - 6.5 :shock
Прибрах се във Видин и тук направих за 5-ти път теста и резултата беше 3.96 :shock :shock Или кръвната захар си играе или тия са откачили всичките :)
Все едно, причина за притеснения не виждам...
Благодаря на всички за мненията, големи сте, Хора!
Благодаря на модовете, че изтърпяха темата, въпреки че нямаше нищо бензиново в нея :lol: Може да ключите ако не ви мързи :)

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 01 ное 2008 13:08

Не знам човече... Аз преди години когато боледувах лошо и висях по болниците, лекаря ми каза да си избера една лаборатория в която да си правя всички изследвания защото на различните места работят с различни тестери и реактиви и са възможни отклонения в показанията които в моя случай трябваше да се следят прецизно като вариация спрямо приложените медикаменти.
В този ред на мисли не се шашкай :) Очевидно при теб всичко е жик-так ;) Не се чуди толкова на разликите които ти дават в различните лаборатории ;)
Щом си в нормите пей сърце :)

Потребителски аватар
LEADER_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот LEADER_ » Съб 01 ное 2008 14:50

До миналата седмица не чувствах абсолютно нищо.Хапване,пийване и мадами.Отидох на преглед защото ме налегна една дископатия.Доктора реши да ми измери кръвната захар за всеки случай и резултата беше потресаващ-15.3.Взеха ме в болницата и диагнозата беше диабет.Колега радвам се че си добре защото това не е шега работа.Но за всеки случай ходи по честичко на лекар за да не пострадаш като мен :(

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Съб 01 ное 2008 17:02

groznika написа:Не знам човече... Аз преди години когато боледувах лошо и висях по болниците, лекаря ми каза да си избера една лаборатория в която да си правя всички изследвания защото на различните места работят с различни тестери и реактиви и са възможни отклонения в показанията които в моя случай трябваше да се следят прецизно като вариация спрямо приложените медикаменти.
В този ред на мисли не се шашкай :) Очевидно при теб всичко е жик-так ;) Не се чуди толкова на разликите които ти дават в различните лаборатории ;)

Грозния е прав точно с това се занимавам.Работя в болница .Много лаборатории пестят пари от калибрация-излиза скъпичко и оттам идват разликите Иначе всяко изследване си има референтни стойности и не би трябвало да има разлики независимо от апаратаи реактива/няколко десети не са фатални/

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 01 ное 2008 17:06

mely написа:
groznika написа:Не знам човече... Аз преди години когато боледувах лошо и висях по болниците, лекаря ми каза да си избера една лаборатория в която да си правя всички изследвания защото на различните места работят с различни тестери и реактиви и са възможни отклонения в показанията които в моя случай трябваше да се следят прецизно като вариация спрямо приложените медикаменти.

Грозния е прав точно с това се занимавам.Работя в болница .Много лаборатории пестят пари от калибрация-излиза скъпичко и оттам идват разликите Иначе всяко изследване си има референтни стойности и не би трябвало да има разлики независимо от апаратаи реактива/няколко десети не са фатални/

Няколко десети да, ама няколко единици е грубо откъде и да го погледнеш mhihi

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Съб 01 ное 2008 18:41

ISRalien написа:
mely написа:

Няколко десети да, ама няколко единици е грубо откъде и да го погледнеш mhihi

Малеееее не можеш да си представиш какви случаи има.Затова пеканите лекари предпочитат да използват точна лаборатория/нищо че някои лаборатории плащат процент бонус на изпратен пациент пък еб...л съм ти резултата .Да не кажа ,че някои ги пишат "на око"/

Върни се в “ОФФ-Топик - други”