лесно ? наркотици проститу..... кражби и т.н.canyoubounce написа:Добре обясни ми как един нормален човек на моите години може да си позволи собствено жилище ?И да живее нормално ?

canyoubounce написа:Добре обясни ми как един нормален човек на моите години може да си позволи собствено жилище ?И да живее нормално ?
canyoubounce написа:Хубаво, ама айде постави си за цел с 1000-1500 лв заплата да изплащаш жилище и да живееш нормално, ти и семейството ти.
работя само с българи шефа ми е българин мога да ти оредя работа и квартира стига да си сериозен ако искаш да ззн повече инфо пиши на лично , фирмата която работя има над 150 българи и 120 са от плд :Д хах , мога да намирам работа на българи , работата е в строителствотото...andro_ написа:Не се връщай.Живей си там.Стисни малко зъби и ще претръпнеш.
Съгласен съм,че и в БГ могат да се печелят пари (аз лично не знам как,но може - сигурно с много труд).
Но БГ в рамките на моя живот и на живота на евентуалните ми деца няма да живеем с много по-висок стандарт на живот,както е в ЮК примерно.
Защо?
Защото сме тъпи и мързеливи.
И ЮК-ейците може да са тъпи,ама на тях не им е необходимо да са остри,защото вече един път са си направили труда да си осигурят добър стандарт.
Седи си там.
Там може да е мръсно,ама на сутринта го метат.
Тук в БГ си е винаги мръсно,а ако някой се обърка да го изчисти,друг ще го намърси ей така,за спорта.
Ако ти е скучно,върни се в БГ(за малко),намери си гърлфренд или ако имаш си го вземи при тебе в ЮК и живейте щастливо в спокойна държава.![]()
Свиквай,докато си млад.
Послушай ме или поне малко си помисли над моите мисЪли.
Гут найт.Слийп уел.
П.С. Ако случайно знаеш за някой читав работодател,мога да дойда в ЮК,да ти правя компания,да не ти е скучно.Не се бъзикам.
Когато аз бях там,глупави обстоятелства в живота ми,лека плахост от моя страна, липса на късмет и "тъгата по родината" ме върнаха в БГ.Малко от малко акъла ми идва с годините и смятам,че решението да се върна в БГ не беше правилно.
Каквото и да си решиш ти желая успех!
CellNet ™ написа:моите наблюдения са че цените в БГ са си доста високи
всичко което каза е варно но не работа на ден а на обект, и сам си определям така да се рече парите , дават ми жилище за 4 дни да го направя и ми дават 200 лири аз го праа за 1-2 дена и праа по 200 лири за 2 дни, понякога ми се е случвало в месеца да напраа 2000 лири и също така и 800 лири , зависи косме бързи в работата си , аве викам да остана още малко да събера повечко пари за бг да поработа още 1-2 месеца и ще се прибирам, и точно спойния живот ми е скучен тукаmusura написа:Има поне две причини да се върнеш в БГ.
Първата е, че от строителство в Англия богат няма да станеш никога. Ако разсъждаваш реално ще го осъзнаеш. В момента предполагам, че не взимаш повече от 50 лири на работен ден, като в близките години трудно ще минеш 80 лири. Като си платиш кваритрата, която делиш с още няколко нашенеца, телефона, интернета и т.н. консумативи и няма как да ти останат някакви прилични пари. Помисли си само, колко би ти струвала издръжката в Англия, ако имаш съпруга, дете и трябва сам да плащаш за къща и т.н. разходи, които в момента делите на 4-5-6 или повече човека![]()
Втората е, че и в момента в БГ в строителството можеш да изкарваш подобни пари, стига да ти се работи това, но ще ги харчиш при много по-нисък стандарт на живот, ще имаш помощта на родителите си и приятелите си. Основния проблем е, че тук хората не искат да работят "непрестижна" работа. Ако някой ти беше предложил в БГ да носиш вар по строежите, щеше да го отсвириш, предполагам? В момента общ работник трудно пада под 1000 лева в БГ, а има и доста варианти за така наречения "час-мак" след работно време... демек при желание, даже неквалифициран работник спокойно си докарва по-сериозна сума, да не говорим за така наречените "майстори", които взимат повече от колкото ИТ специалистите в престижни фирми.
Плюса да останеш в Англия са, че ще научиш езика (пак при желание, защото със 120 колеги от БГ най-вероятно говориш английски само в супермаркета, докато плащаш на каста) или ако имаш желание да учиш нещо там. Общо взето, ако ще оставаш на острова, се оглеждай за не-българска фирма с не-българи колеги. Рано или късно ще усетиш, че единствената далавера в престоя ти е за този който те е "уредил" да работиш тамОбаче сериозни пари ще направиш само или с образование или със солидна квалификация - демек ще минат дълги години на къртовски труд, докато получиш някакво признание и съответно по-добро заплащане и шанс за по-нормален живот. В крайна сметка, обаче ти си на 19 и кога да ходиш в Англия, ако не сега? На 29 ще ти е много по-трудно, а на 39 въобще няма да си мислиш за ходене някъде
![]()
Сядай си на Д-то и работи здраво, поне имаш шанс (за разлика от много други младежи в БГ) да си създадеш солидни трудови навици и на научиш професия, която в последствие, и в БГ ще ти носи добри доходи, ако не си с две леви ръце де.
Имам достатъчни приятели навън, долу-горе да съм запознат с това как се живее там и за мен си остава единственото предимство, че там живота първо е по-спокоен (което не е екстра за 19 годишен) и по-сигурен от законова гледна точка (което пак не е голям плюс за 19 годишен). За да живееш нормален "бял" живот и да си изхранваш децата и жената си трябват солидно количество евра, независимо, че някой неща са им по евтини от колкото в България.
petko5 написа:canyoubounce написа:Добре обясни ми как един нормален човек на моите години може да си позволи собствено жилище ?И да живее нормално ?
1. На първо и основно място е, да знаеш, какво искаш от живота![]()
(когато разбереш, следва второто правило):!:![]()
2. Поставяш си цели и ги преследваш до край
3.........всяко друго щастие идва само
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 12 госта