носталгия

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Пет 24 окт 2008 21:58

canyoubounce написа:Добре обясни ми как един нормален човек на моите години може да си позволи собствено жилище ?И да живее нормално ?
лесно ? наркотици проститу..... кражби и т.н. :) никой не е забогатял с честен труд хах .

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пет 24 окт 2008 22:03

canyoubounce написа:Добре обясни ми как един нормален човек на моите години може да си позволи собствено жилище ?И да живее нормално ?

1. На първо и основно място е, да знаеш, какво искаш от живота :!:
(когато разбереш, следва второто правило):!: :wink:

2. Поставяш си цели и ги преследваш до край :wink:

3.........всяко друго щастие идва само :wink:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 24 окт 2008 22:05

Хубаво, ама айде постави си за цел с 1000-1500 лв заплата да изплащаш жилище и да живееш нормално, ти и семейството ти.

manarata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот manarata » Пет 24 окт 2008 22:12

canyoubounce написа:Хубаво, ама айде постави си за цел с 1000-1500 лв заплата да изплащаш жилище и да живееш нормално, ти и семейството ти.

Пич, без да се засяаш, как ще живееш зависи най-вече от главата ти (разбирай мироглед и психическо състояние). А тази заплата, дето я споменаваш - нямаш си представа (може би) колко народ живее с доста по-малко и част от тях не виждат проблем в това.
Ако ти не си вярваш, че можеш нещо и не се стремиш към него, и на Луната да отидеш е все тая - вечно ще си недоволен.

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пет 24 окт 2008 22:16

zliq_golf83 написа: лесно ? наркотици проститу..... кражби и т.н. :) никой не е забогатял с честен труд хах .

Има и много по-лесен начин, поварвай ми, стига "софтуера " да ти е наред :wink:

В крайна сметка, завръщането ти в България или оставането ти в UK , зависи единствинно и само от теб :!: :wink:

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Пет 24 окт 2008 23:30

аз не знам за място където на 19 можеш да си купиш апартамент. Трябва или да си компютърен гений в щатите или дядо ти в австралия да ти е завещал няколко милиона. Мизерията май е навсякъде, само че при нас е малко по-голяма

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 24 окт 2008 23:49

Не се връщай.Живей си там.Стисни малко зъби и ще претръпнеш.

Съгласен съм,че и в БГ могат да се печелят пари (аз лично не знам как,но може - сигурно с много труд :lol: ).

Но БГ в рамките на моя живот и на живота на евентуалните ми деца няма да живеем с много по-висок стандарт на живот,както е в ЮК примерно.
Защо?
Защото сме тъпи и мързеливи.
И ЮК-ейците може да са тъпи,ама на тях не им е необходимо да са остри,защото вече един път са си направили труда да си осигурят добър стандарт.
Седи си там.
Там може да е мръсно,ама на сутринта го метат.
Тук в БГ си е винаги мръсно,а ако някой се обърка да го изчисти,друг ще го намърси ей така,за спорта.
Ако ти е скучно,върни се в БГ(за малко),намери си гърлфренд или ако имаш си го вземи при тебе в ЮК и живейте щастливо в спокойна държава. :wink:
Свиквай,докато си млад.
Послушай ме или поне малко си помисли над моите мисЪли.
Гут найт.Слийп уел.

П.С. Ако случайно знаеш за някой читав работодател,мога да дойда в ЮК,да ти правя компания,да не ти е скучно.Не се бъзикам.
Когато аз бях там,глупави обстоятелства в живота ми,лека плахост от моя страна, липса на късмет и "тъгата по родината" ме върнаха в БГ.Малко от малко акъла ми идва с годините и смятам,че решението да се върна в БГ не беше правилно.

Каквото и да си решиш ти желая успех!

Потребителски аватар
mk2_Golf83

Мнениеот mk2_Golf83 » Съб 25 окт 2008 0:16

andro_ написа:Не се връщай.Живей си там.Стисни малко зъби и ще претръпнеш.

Съгласен съм,че и в БГ могат да се печелят пари (аз лично не знам как,но може - сигурно с много труд :lol: ).

Но БГ в рамките на моя живот и на живота на евентуалните ми деца няма да живеем с много по-висок стандарт на живот,както е в ЮК примерно.
Защо?
Защото сме тъпи и мързеливи.
И ЮК-ейците може да са тъпи,ама на тях не им е необходимо да са остри,защото вече един път са си направили труда да си осигурят добър стандарт.
Седи си там.
Там може да е мръсно,ама на сутринта го метат.
Тук в БГ си е винаги мръсно,а ако някой се обърка да го изчисти,друг ще го намърси ей така,за спорта.
Ако ти е скучно,върни се в БГ(за малко),намери си гърлфренд или ако имаш си го вземи при тебе в ЮК и живейте щастливо в спокойна държава. :wink:
Свиквай,докато си млад.
Послушай ме или поне малко си помисли над моите мисЪли.
Гут найт.Слийп уел.

П.С. Ако случайно знаеш за някой читав работодател,мога да дойда в ЮК,да ти правя компания,да не ти е скучно.Не се бъзикам.
Когато аз бях там,глупави обстоятелства в живота ми,лека плахост от моя страна, липса на късмет и "тъгата по родината" ме върнаха в БГ.Малко от малко акъла ми идва с годините и смятам,че решението да се върна в БГ не беше правилно.

Каквото и да си решиш ти желая успех!
работя само с българи шефа ми е българин мога да ти оредя работа и квартира стига да си сериозен ако искаш да ззн повече инфо пиши на лично , фирмата която работя има над 150 българи и 120 са от плд :Д хах , мога да намирам работа на българи , работата е в строителствотото...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 25 окт 2008 1:30

Има поне две причини да се върнеш в БГ.

Първата е, че от строителство в Англия богат няма да станеш никога. Ако разсъждаваш реално ще го осъзнаеш. В момента предполагам, че не взимаш повече от 50 лири на работен ден, като в близките години трудно ще минеш 80 лири. Като си платиш кваритрата, която делиш с още няколко нашенеца, телефона, интернета и т.н. консумативи и няма как да ти останат някакви прилични пари. Помисли си само, колко би ти струвала издръжката в Англия, ако имаш съпруга, дете и трябва сам да плащаш за къща и т.н. разходи, които в момента делите на 4-5-6 или повече човека :idea:

Втората е, че и в момента в БГ в строителството можеш да изкарваш подобни пари, стига да ти се работи това, но ще ги харчиш при много по-нисък стандарт на живот, ще имаш помощта на родителите си и приятелите си. Основния проблем е, че тук хората не искат да работят "непрестижна" работа. Ако някой ти беше предложил в БГ да носиш вар по строежите, щеше да го отсвириш, предполагам? В момента общ работник трудно пада под 1000 лева в БГ, а има и доста варианти за така наречения "час-мак" след работно време... демек при желание, даже неквалифициран работник спокойно си докарва по-сериозна сума, да не говорим за така наречените "майстори", които взимат повече от колкото ИТ специалистите в престижни фирми.

Плюса да останеш в Англия са, че ще научиш езика (пак при желание, защото със 120 колеги от БГ най-вероятно говориш английски само в супермаркета, докато плащаш на каста) или ако имаш желание да учиш нещо там. Общо взето, ако ще оставаш на острова, се оглеждай за не-българска фирма с не-българи колеги. Рано или късно ще усетиш, че единствената далавера в престоя ти е за този който те е "уредил" да работиш там ;) Обаче сериозни пари ще направиш само или с образование или със солидна квалификация - демек ще минат дълги години на къртовски труд, докато получиш някакво признание и съответно по-добро заплащане и шанс за по-нормален живот. В крайна сметка, обаче ти си на 19 и кога да ходиш в Англия, ако не сега? На 29 ще ти е много по-трудно, а на 39 въобще няма да си мислиш за ходене някъде ;)
Сядай си на Д-то и работи здраво, поне имаш шанс (за разлика от много други младежи в БГ) да си създадеш солидни трудови навици и на научиш професия, която в последствие, и в БГ ще ти носи добри доходи, ако не си с две леви ръце де ;).

Имам достатъчни приятели навън, долу-горе да съм запознат с това как се живее там и за мен си остава единственото предимство, че там живота първо е по-спокоен (което не е екстра за 19 годишен) и по-сигурен от законова гледна точка (което пак не е голям плюс за 19 годишен). За да живееш нормален "бял" живот и да си изхранваш децата и жената си трябват солидно количество евра, независимо, че някой неща са им по евтини от колкото в България.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Съб 25 окт 2008 2:26

:idea: Моят съвет е:
:arrow: послушай Мусура /много обосновано мнение/

П.С. Мусурски само тва за стандарта в Бг не вярвам :wink: ,
моите наблюдения са че цените в БГ са си доста високи :?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 25 окт 2008 3:25

CellNet ™ написа:моите наблюдения са че цените в БГ са си доста високи :?

За съжаление има нещо вярно, особено погледнато от гледна точка на човек живеещ в САЩ... с този нисък курс на долара и качените цени в БГ наистина разликата започва да си струва все по-малко, освен ако не изкарваш наистина прилични по американските стандарти пари в САЩ. Много хора, които примерно караха камиони зад океана и си изкарваха прилични пари за преди 4-5 години, в момента реват, че заради стагнацията в транспортния бизнес все по-трудно си намират работа, и отделно - с доларите които изкарват там, не могат да си позволят нищо по-така в България. Един приятел казваше "Преди изкарвах една почивка с 300$ в БГ, сега не ми стигат 1300$..." Много от тях се ориентираха към Европа, изкарват долу-горе същите пари, но в евро.

А по цени на имоти смятам, че долу-горе подминахме някой европейски страни, но като цяло все още стандарта ни е по-нисък и то в една основна за живота област - кръчмите ;) В провинциален град все още можеш да се напиеш прилично с 20-30 лева, което няма начин да се случи където и да е в ЕС, отделно в БГ все още си пушим навсякъде на воля, което си е направо екстра на фона на останалите страни :twisted:
Другата готина екстра, която си имаме е примерно зимата да отидеш на 5 звезден спа хотел по черноморието за 50 евро двойната стая с включени сума ти екстри в тази сума, което също няма как да срещеш по света, благодарение на нашите родни перачи на пари, които са излели едни милиони в луксозни хотели :twisted:

Лошото е, че темпа на доближаване на цените до средно европейските е доста по-бърз от повишаването на доходите, което неминуемо ще доведе до масово обедняване, особено при наличието на настоящата икономическа криза. Голяма част от парите, които харчим ги има благодарение на чужди инвестиции в бизнеса и най-вече в банковия сектор, което позволи да се раздадат огромно количество кредити. С тези кредити народа повиши като цяло оборота в държавата, хората започнаха да печелят по-добре, да плащат по-добри заплати и за малко да се почувстваме наистина по-богати... Обаче сега си мисля, че ще намалеят парите, които влизат в България, от там ще спадне общото потребление, от там няма да има ръст на заплатите и нови кредити, даже предполагам, че ще има леко увеличение на безработицата и тук-там ще затворят някой друг завод/предприятие ... и като цяло очаквания догодина икономически разтеж и бюджетен излишък, може да се окаже икономически спад и бюджетен дефицит... Та затова се чудя на умното ни правителство, на какво от горе реши с лека рака да изхарчи 1.5 милиарда лева по коледа за "социални" и "инфраструктурни" дейности...

Има една приказка, че като кихне света, ние се насираме... дано не се случи и този път :?

Потребителски аватар
mk2_Golf83

Мнениеот mk2_Golf83 » Съб 25 окт 2008 4:10

musura написа:Има поне две причини да се върнеш в БГ.

Първата е, че от строителство в Англия богат няма да станеш никога. Ако разсъждаваш реално ще го осъзнаеш. В момента предполагам, че не взимаш повече от 50 лири на работен ден, като в близките години трудно ще минеш 80 лири. Като си платиш кваритрата, която делиш с още няколко нашенеца, телефона, интернета и т.н. консумативи и няма как да ти останат някакви прилични пари. Помисли си само, колко би ти струвала издръжката в Англия, ако имаш съпруга, дете и трябва сам да плащаш за къща и т.н. разходи, които в момента делите на 4-5-6 или повече човека :idea:

Втората е, че и в момента в БГ в строителството можеш да изкарваш подобни пари, стига да ти се работи това, но ще ги харчиш при много по-нисък стандарт на живот, ще имаш помощта на родителите си и приятелите си. Основния проблем е, че тук хората не искат да работят "непрестижна" работа. Ако някой ти беше предложил в БГ да носиш вар по строежите, щеше да го отсвириш, предполагам? В момента общ работник трудно пада под 1000 лева в БГ, а има и доста варианти за така наречения "час-мак" след работно време... демек при желание, даже неквалифициран работник спокойно си докарва по-сериозна сума, да не говорим за така наречените "майстори", които взимат повече от колкото ИТ специалистите в престижни фирми.

Плюса да останеш в Англия са, че ще научиш езика (пак при желание, защото със 120 колеги от БГ най-вероятно говориш английски само в супермаркета, докато плащаш на каста) или ако имаш желание да учиш нещо там. Общо взето, ако ще оставаш на острова, се оглеждай за не-българска фирма с не-българи колеги. Рано или късно ще усетиш, че единствената далавера в престоя ти е за този който те е "уредил" да работиш там ;) Обаче сериозни пари ще направиш само или с образование или със солидна квалификация - демек ще минат дълги години на къртовски труд, докато получиш някакво признание и съответно по-добро заплащане и шанс за по-нормален живот. В крайна сметка, обаче ти си на 19 и кога да ходиш в Англия, ако не сега? На 29 ще ти е много по-трудно, а на 39 въобще няма да си мислиш за ходене някъде ;)
Сядай си на Д-то и работи здраво, поне имаш шанс (за разлика от много други младежи в БГ) да си създадеш солидни трудови навици и на научиш професия, която в последствие, и в БГ ще ти носи добри доходи, ако не си с две леви ръце де ;).

Имам достатъчни приятели навън, долу-горе да съм запознат с това как се живее там и за мен си остава единственото предимство, че там живота първо е по-спокоен (което не е екстра за 19 годишен) и по-сигурен от законова гледна точка (което пак не е голям плюс за 19 годишен). За да живееш нормален "бял" живот и да си изхранваш децата и жената си трябват солидно количество евра, независимо, че някой неща са им по евтини от колкото в България.
всичко което каза е варно но не работа на ден а на обект, и сам си определям така да се рече парите , дават ми жилище за 4 дни да го направя и ми дават 200 лири аз го праа за 1-2 дена и праа по 200 лири за 2 дни, понякога ми се е случвало в месеца да напраа 2000 лири и също така и 800 лири , зависи косме бързи в работата си , аве викам да остана още малко да събера повечко пари за бг да поработа още 1-2 месеца и ще се прибирам, и точно спойния живот ми е скучен тука :) а англиския си го знам но не го използам само както ти каза каде :Д

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 25 окт 2008 4:55

petko5 написа:

1. На първо и основно място е, да знаеш, какво искаш от живота :!:
(когато разбереш, следва второто правило):!: :wink:

2. Поставяш си цели и ги преследваш до край :wink:

3.........всяко друго щастие идва само :wink:

Точно,ясно и конкретно!!!!!!!!!!!!!!!!!От това по-точно не може да е!!!Спазва ли се ...успехъте гарантиран.....колкото и зле да изглеждат нещата......пример!..ами моя милост!!!!...уж на"старта" бях качен на магаренце,а пък някои колеги бяха на "мерцедеси.....да ама моето магаренце се оказа като това на Исус Христос и днес 25 години по-късно то вече ме е отвело мноооого много по-напред...а голяма част от мерцедесите вече изгниха!!

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 25 окт 2008 6:12

България НЕ предлага перспектива само за мухльовците, мързелите, търтеите, готованковците и маминковците.
Ти си млад (19 г.), забил си се самичък на края на света и си късаш дупата от работа... За такива пичове реализация и просперитет има дори и на луната!
Наистина тук не е лесно, но не виждам защо се плашите... Това, че в БГ няма алтернативи просто не е вярно. Цял един народ живее тук. Много млади хора се реализират и образоват именно в БГ.
Твърдо смятам, че един човек който не се страхува от бачкане и от несгодите ще се оправи, ако ще и на пустинен остров да го захвърли живота.
Когато се прибрах от чужбина преди 5 години не можах да си намеря работа веднага. Това не ме разколеба ни най-малко. Наистина вече не изкарвам 1000-1500 евро на месец (изкарвам към 6-700 евро), но не забравяй, че парите не са всичко ;)
Тук е семейството ми, приятелите, любовта ми, родината ми, земята ми, народа ми... тук съм си у дома... Тук спокойно мога да бъда АЗ. Такъв какъвто съм :)

Доказано е, че не парите и благосъстоянието правят човека щастлив :)

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Съб 25 окт 2008 12:43

Чичи и аз съм на това мнение и затова не мърдам от тук :D

Върни се в “ОФФ-Топик - други”