VWtiru-liruclub.bg

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Нед 26 окт 2008 20:20

и сега какво да кажа на баба утре mhihi

Кажи и че спамиш!!!
mod edit: group®

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Нед 26 окт 2008 20:23

Напълно съм съгласен с "чичи", че тука се пускат абсолютно малоумни теми - "бисери". :lol: Не ми пречат, не съм длъжен да ги чета, но просто е смешно за всичко да питаш във форума. :wink:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 26 окт 2008 20:24

Да ма на мене темата с тенджерата под налягане ми помогна !

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Нед 26 окт 2008 20:26

вземи й една духалка за първо време. виждал съм и в провинцията да продават такива

Отговор на спам

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Нед 26 окт 2008 20:27

Според мен това се получава защото по авто форумите се е писало почти по всички теми и проблеми и който пусне тема се заключва или се почва с това че вече е писано и да търси с търсачката.И повечете явно скучаят и си чешат пръстите в Офф топика.

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Нед 26 окт 2008 20:27

jijibs написа:вземи й една духалка за първо време. виждал съм и в провинцията да продават такива

евала :bowdown mhihi

И пак спам

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Нед 26 окт 2008 20:53

Чичи браво, най-накрая някой да се "опълчи".

Аз бях писал нещо подобно в една тема преди време, но естеството на темата отиде в много по-различна посока и надали някой е обърнал внимание на написаното от мен. Бях дал за пример една моя много любима тема за операция на ректум.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 26 окт 2008 21:02

Добре айде поне да е конструктивна темата (макар да има вече такава :lol: ).

Дайте реално приложими предложения как да се сортират темите в ОФФ.
Става дума за ясно и точно правило, което да регламентира какви теми може и какви не.
В момента ако ситуацията е следната:
Ако се заключват глупави теми - защо се заключва, нали е форум за взаимопомощ, защо тази я има, а другата не и т.н., и т.н.
Ако се оставят - защо има толкова тъпи теми.

Съвсем сериозно Ви призовавам да дадете примерни критерии.
Мисля, свежи идеи ще са от полза.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 26 окт 2008 21:04

Мисля, че единственото е да всеки да се чукне малко в главата и да ползва google първо и след като не може да намери информация да пуска.Ама всеки си пуска първо тук, щото е по лесно някой друг да го намери.

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Нед 26 окт 2008 21:12

Като за начало да се пускат теми,само в краен случай, не на който когато му стане кеф.Наистина гугъл знае всичко, ама тук е по-лесно. Второ:да се пускат теми, които да нямат за цел да подбуждат спам...със заглавия, точно подсказващи за какво иде реч, и с точно подбрани думи..Ще дам за пример пак "на баба ми печката" :lol: В случая според мен "баба ми" беше излишна, защото колегите ги дърпа от вътре да напишат някоя глупост като видят подобно заглавие(броя и себе си в това число :lol: ).
Трето:Да се формулира точно и ясно правило какви теми не може да се пускат не е най-правилният вариант, тъй като неголяма част от хората посещаващи форума гледат "СЪОБЩЕНИЯ" и "Важни теми"...
Искаме чист и подреден форум - за това трябва да се подрудят не само модераторите, а и самите ние трябва да променим по нещо в себе си, като например да се въздържаме от ненужни и не на място коментари.

Или пък друга идея - да се наложи "модул" за писане в офф-топика за всички потребители, примерно по 3 мнения на ден, мисля базата данни го позволява....

Това е моето виждане - може и да не е много конструктивно, ама нали искате да се изкажем всички :wink:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 26 окт 2008 21:17

Не е решение с тези 3 мнения на ден :( все пак има доста полезни и интересни теми.А и, че една тема не е свързана с VW или с автомобили не значи, че е спам.А както дадох по горе за пример, на мен една точно от тези теми които ти имаш предвид ми свърши работа.Това, че темите не са свързани с автомото и т.н не значи, че не носят полезна информация.

vw_golf_2_dsl написа:Като за начало да се пускат теми,само в краен случай, не на който когато му стане кеф.Наистина гугъл знае всичко, ама тук е по-лесно. Второ:да се пускат теми, които да нямат за цел да подбуждат спам...със заглавия, точно подсказващи за какво иде реч, и с точно подбрани думи..Ще дам за пример пак "на баба ми печката" :lol: В случая според мен "баба ми" беше излишна, защото колегите ги дърпа от вътре да напишат някоя глупост като видят подобно заглавие(броя и себе си в това число :lol: ).
Трето:Да се формулира точно и ясно правило какви теми не може да се пускат не е най-правилният вариант, тъй като неголяма част от хората посещаващи форума гледат "СЪОБЩЕНИЯ" и "Важни теми"...
Искаме чист и подреден форум - за това трябва да се подрудят не само модераторите, а и самите ние трябва да променим по нещо в себе си, като например да се въздържаме от ненужни и не на място коментари.

А това ако можеш да го формулираш като правило ще е супер :да:

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Нед 26 окт 2008 21:22

Все си мисля, че това е форум за взаимопомощ, или бъркам. Ясно е че ако си търся дограма, печка, хладилник, прасенце за коледа, къртачи за банята, плочкаджии и т.н. ще си подиря в гугъл и прочее търсачки. Ще си изровя 1001 фирми и фирмички всички коя от коя по по-най добра.
Стигаме до избора. Коя да бъде. Е затова се обръщам(е) за помощ тук, все някой се е сблъсквал с подобен проблем. Хората са го казали не питай старило, а питай патило.

Че има и безумни теми, има, факт. Все пак сме един от най големите и посещавани автофоруми. Хора всякакви с проблеми най различни.
Но според мен без това не може.
Или се дефинира точно какви трябва да са темите в офтопика, или се закрива раздела за по лесно.
Най трудното ще е пускащите теми малко да се позамислят дали да ги пуснат...

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 26 окт 2008 21:25

vw_golf_2_dsl - не се сърди, но почти всичко, което си писал съществува и сега в правилата(изключение прави това за модула.

И пак опираме до преценката на модератора :roll:
Тоест се връщаме в изходна позиция ...

Да google знае всичко - това значи ли да закрием форума?

Не ме разбирай погрешно. И аз искам по-чист и подреден форум(в частност ОФФ).
Идеята ми беше за предложения за регламент, който ще уреди тези неща без право на тълкуване - точно и ясно. Иначе няма смисъл да дискутираме - всичко продължава по старо му (преценка на модератора).

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 26 окт 2008 21:25

orgasmatron написа:Все си мисля, че това е форум за взаимопомощ, или бъркам. Ясно е че ако си търся дограма, печка, хладилник, прасенце за коледа, къртачи за банята, плочкаджии и т.н. ще си подиря в гугъл и прочее търсачки. Ще си изровя 1001 фирми и фирмички всички коя от коя по по-най добра.
Стигаме до избора. Коя да бъде. Е затова се обръщам(е) за помощ тук, все някой се е сблъсквал с подобен проблем. Хората са го казали не питай старило, а питай патило.

Че има и безумни теми, има, факт. Все пак сме един от най големите и посещавани автофоруми. Хора всякакви с проблеми най различни.
Но според мен без това не може.
Или се дефинира точно какви трябва да са темите в офтопика, или се закрива раздела за по лесно.
Най трудното ще е пускащите теми малко да се позамислят дали да ги пуснат...

Каза го абсолютно точно.
На мен ми ще ми е по комфортно и ще обърна повече внимание на съветите и мненията в този форум ако ми се наложи да си купя кухня например, от колкото да питам в напарви....

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Нед 26 окт 2008 21:31

Ето какво намерих във един друг форум,това е само избирателна извадка и според мен това ни куца на нас:
Задължения на потребителите
1. Да НЕ публикуват теми или мнения с несериозен характер.
2. Да НЕ публикуват мнения или теми, в които се посочват лекарски диагнози или се преписват лекарства!
3. Да уважават мнението на останалите потребители и на модераторите.
4. Да не се месят в работата и решенията на модераторите
5. Да пишат пълно и описателно заглавие на темите си.
6. Да НЕ публикуват мнения, несвързани със зададената тема
7 .Да НЕ публикуват мнения, които с нищо не помагат на потребителя,
пуснал темата

Това съм го извадил на база на наблюденията ми, а смея да твърдя, че най-голяма част от времето ми във форума прекарвам именно в офф-топик и мога дори да ви дам примери по всяка една от изброените точки :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”