Има ли логично обяснение защо не слагат камери

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: Има ли логично обяснение защо не слагат камери

Мнениеот musura » Пон 27 окт 2008 22:59

ostavime написа:Само камерите ще оправят движението. Само камери. Няма друг начин. Няма.

Има ;) Както знаем, ние сме примерно с 30 години зад развитите страни (имам предвид развитие на обществото). Това означава, че няма как да прескочим от феодализма в капитализма - това сме го учили по история, с други думи - преди камерите да станат ефективни имаме да изминем дълъг път, да станем що годе нормално общество и евентуално тогава могат камерите да помогнат с нещо. В момента и с камери и без, положението е еднакво, като разликата е само къде даваш парите - в нормалния случай на ченгето на пътя, а с камери - на човека зад бюрото ...

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пон 27 окт 2008 23:06

И 500 000 000 000.......камери да сложат, пак няма да се реши проблема :!:
За да се оправат нещата в БГ, всичката жива номенклатура над 40год от управленския орган на БГ, трябва да :!: ИЗЧЕЗНЕ :!:

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Пон 27 окт 2008 23:10

musura написа:
ostavime написа:Само камерите ще оправят движението. Само камери. Няма друг начин. Няма.

Има ;) Както знаем, ние сме примерно с 30 години зад развитите страни (имам предвид развитие на обществото). Това означава, че няма как да прескочим от феодализма в капитализма - това сме го учили по история, с други думи - преди камерите да станат ефективни имаме да изминем дълъг път, да станем що годе нормално общество и евентуално тогава могат камерите да помогнат с нещо. В момента и с камери и без, положението е еднакво, като разликата е само къде даваш парите - в нормалния случай на ченгето на пътя, а с камери - на човека зад бюрото ...

Не си прав. Време е да смениш мисленето. ;)
Трябва да има промяна. Защо да не започне от там? Камерите.
Не им се плаща. Работят 24/7. Не са корумпирани и т.н.

petko5 написа:И 500 000 000 000.......камери да сложат, пак няма да се реши проблема :!:
За да се оправат нещата в БГ, всичката жива номенклатура над 40год от управленския орган на БГ, трябва да :!: ИЗЧЕЗНЕ :!:

Да не обръщаме всичко на политика.

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пон 27 окт 2008 23:13

ostavime написа:
petko5 написа:И 500 000 000 000.......камери да сложат, пак няма да се реши проблема :!:

Да не обръщаме всичко на политика.

Точно в това е отговора :wink: , повярвай ми :wink:

Потребителски аватар
светослав12345
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот светослав12345 » Пон 27 окт 2008 23:25

Без лична нападка или обида към някой от вас момчета ама кой от вас сутрин си слага колана и потегля с 50км. към работа??? И защо тогава караме коли по 150 коня и нагоре???? АЗ съм на 100% сигурен че няма хора които да карат абсолютно по правилата просто защото такъв ни е манталитета на държавката умряла!Аз лично почети не карам по правилата просто защото обкръжението ми и 2/3 от семейството ми са полицай.Спирали са ме и с 168 км с радар 1 тел. и съм готов без 1ст. Просто работата е такваз че когато шофьора няма сорватка на 2-рия да му монтират и 3 камери на самата кола пак ще се оплеска.
За по горе написаното съм АБСОЛЮТНО неоправдан и грешен,не се и гордея с тези мойте глупости и глупави постъпки НО за жалост това е живата истина в наща страна :banghead:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 27 окт 2008 23:27

да живее лизинга :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Потребителски аватар
ostavime
Двигател:

Мнениеот ostavime » Пон 27 окт 2008 23:27

Въпроса е как да го променим. Ясно е, че политиците са корумпирани. Това не значи да няма камери. Въпроса е защо не ги слагат.

Естествено, че нещата са навързани. Политика, пари и т.н. Не откриваме топлата вода.
В Англия примерно има функциониращи над 4 000 000 (млн.) камери. Не само по пътищата. По принцип, камери, които функционират на обществени места.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 27 окт 2008 23:33

ostavime написа:
rosen79 написа:Момчета квото и да си говорим тея с мерцедесите и бмв-та пак ще се измакват безнаказани, няма да дават пари на улицата ще ги дават там,ама не за глоби.Втая държава нема оправия.Какво ще стане сега с тоя мушмул моториста дето батиса двете момчета в неделя?Ще го смъмрят и той ще обещае,че повече така няма да прави и утре пак е там на същия мотор щото тате има парички да му плаща рушветите.Не камери квото и да сложат пак си е същата простотия.И сега там където има камери пак минават на червено.На това му се вика анархия.Бях в Гърция там като видях как се кара ми стана лошо,кой с колкото може,но светне ли жълто всичко замръзва.Някой да не спре на пешеходна пътека това е немислимо.Много корички хлебец трябва да изядем докато стигнем другите държави.

Добре де, нека останат само те. Само те да са, с мед да ги намажеш. А за другите, които са мнозинство. За тези като теб и мен и 90% от хората. На тях/нас какво им е извинението?
Не много корички хлебец, а много глоби трябва да платим. А тук не плащаме.
За това казвам, че трябват камери. Няма лъжа, няма измама. Или поне в повечето случаи.

Да колега,но я кажи на теб колко пъти ти се е случвало да минеш на червено с пълно съзнание,а не когато светне пред теб.И ти би ли си позволил да го направиш,като знаеш че ще платиш 150лв глоба колко от нас биха го направили?Веднага ти казвам само тея дето си копуват книжките и тате плаща.А това,че никой не спазва закона го знае всяко хлапе.

Потребителски аватар
светослав12345
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот светослав12345 » Пон 27 окт 2008 23:41

ами да се правим на интелигентни според мен няма смисъл Едина съвет от мен който можеби знаете но да се повторя все пак: Когато карате не гледайте само колите около себе си , но и шофьорите вътре- изражението му подсказва достатъчно за действията МУ :wink: не света НЕможем да оправим но можем да се опитаме да запазим поне себе си и доколкото можем околните така пак се намаляват катастрофите макар и с малък %

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 27 окт 2008 23:56

май някои искат да станем полицеиска държава .... ;(
A.C.A.B

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 27 окт 2008 23:59

Но защо мамка им не ги слагат? Такава инвестиция би се избила за месеци. Като получиш 2-3 "картички" с подпис КАТ всяка за по 100-150 кинта ще те питам дали ще караш със 100 в града или ще минеш в третата лента (която не съществува) от ляво, за да се наредиш първи, дали няма да пропуснеш пешеходци, дали ще минеш на червено и т.н.
Само камери му е майката. Видя се, че тия кибици полицаите, по пътищата нищо работа не вършат.
Просто на хората не им пука.

За мен решението е камери. Но защо не се прави нищо в тази насока. Дори и тези, които в момента работят не изпълняват функцията, която би трябвало.

по тъпа тема не бях виждал тук от доста време.
Пусни я в БГ мама предполагам ще имаш доста фенки

Потребителски аватар
ostavime
Двигател:

Мнениеот ostavime » Вто 28 окт 2008 7:32

Кажи "приятелю", какво те мъчи точно теб, че реши да се изакаш точно в тази тема? Или просто сивото не ти е достатъчно за мнение от 3 реда? Собствено мнение. Явно има нещо, което те мъчи, но все не успяваш да го споделиш. По добре ни освободи от присъствието си с безсмислените си мнения и отивай да караш с 200 на червено.
Успех.

П.С. И не се напъвай да ми отговаряш. И без туй нищо няма да излезе. Само ще се изложиш отново пред целокупната младеж на форума. И после трябва да ти се смеят, да те сочат с пръст... абе сещаш се (надявам се). Тъпо е. :lol:

titko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот titko » Вто 28 окт 2008 8:10

R@do написа:
Но защо мамка им не ги слагат? Такава инвестиция би се избила за месеци. Като получиш 2-3 "картички" с подпис КАТ всяка за по 100-150 кинта ще те питам дали ще караш със 100 в града или ще минеш в третата лента (която не съществува) от ляво, за да се наредиш първи, дали няма да пропуснеш пешеходци, дали ще минеш на червено и т.н.
Само камери му е майката. Видя се, че тия кибици полицаите, по пътищата нищо работа не вършат.
Просто на хората не им пука.

За мен решението е камери. Но защо не се прави нищо в тази насока. Дори и тези, които в момента работят не изпълняват функцията, която би трябвало.

по тъпа тема не бях виждал тук от доста време.
Пусни я в БГ мама предполагам ще имаш доста фенки

:да: ама верно който няма какво да прави пуска теми,
- защо не намалят цената на сиренето в била ?

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 28 окт 2008 8:42

ostavime написа:Кажи "приятелю", какво те мъчи точно теб, че реши да се изакаш точно в тази тема? Или просто сивото не ти е достатъчно за мнение от 3 реда? Собствено мнение. Явно има нещо, което те мъчи, но все не успяваш да го споделиш. По добре ни освободи от присъствието си с безсмислените си мнения и отивай да караш с 200 на червено.
Успех.

П.С. И не се напъвай да ми отговаряш. И без туй нищо няма да излезе. Само ще се изложиш отново пред целокупната младеж на форума. И после трябва да ти се смеят, да те сочат с пръст... абе сещаш се (надявам се). Тъпо е. :lol:

Не се и налага да се напъвам. Имам тефтер с 5 клишета за "младежи"
и определено ме мъчат моралисти като теб, използващи форума за излияния на моментното си физико-психологично състояния.
п.п. Колега е прав,че Билла нямат гъвкава политика по отношение на ценообразуването на крайният продукт от млечна суровина.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 28 окт 2008 9:10

Що така лесно ви се вижда това с камерите :roll:
Хубаво ще сложат навсякъде камери. Ама нали трябва и някой да ги гледа. Трябва да се обработва съдържание. Требва и да се пише. Проста сметка: да речем 500 000 коли излизат в София. От тях 300 000 няма начин да не направят в рамките на деня поне едно нарушение някакво си. Така. Значи трябва да се гледат 300 000 записа. Да се записват 300 000 номера и да се пишат 300 000 акта дневно :roll:
Та колко викате човека трябва да работят в този мега център :idea:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”