Протест ? Защо пък не ?? + Анкета

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Бихте ли участвали в подобен протест?

Анкетата завърши на Пет 23 дек 2005 17:58

ДА
42
75%
НЕ
14
25%

Общо гласове: 56
Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 23 ное 2005 18:38

Аз няма намерение да убеждавам никой.Всеки сам кове съдбата си.Но просто за идеята си струва.Предполагам че и доста колеги от други клубове ще се съгласят ако пък не живи и здрави :).Не знам дали ако направим протест ще се получи нещо.Но имаше една поговорка.

"Единствения сигурен начин да се провалиш е като да спреш да опитваш"
Нищо няма да ни коства да опитаме.Какво ще коства ако някой ден постодуваш един два часа.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 23 ное 2005 18:52

Не са скъпи горивата-заплатите са ни малки :x :banghead: :censored:

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Сря 23 ное 2005 18:54

веселин написа:Не са скъпи горивата-заплатите са ни малки :x :banghead: :censored:

Донякъде ти прав, ама гледах по TV-то американците се оплакват за някаквп смешно покачване - остави, че при тях бенз-а е 2 пъти по евтин и взимат 10 пъти по-големи заплати!!! :evil: А да знаете как ще се израдвам като открият алтернативен източник на енергия за колите... ааууу... САЩ ще го издуха...

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 23 ное 2005 18:56

Pioneer написа:
веселин написа:Не са скъпи горивата-заплатите са ни малки :x :banghead: :censored:

Донякъде ти прав, ама гледах по TV-то американците се оплакват за някаквп смешно покачване - остави, че при тях бенз-а е 2 пъти по евтин и взимат 10 пъти по-големи заплати!!! :evil: А да знаете как ще се израдвам като открият алтернативен източник на енергия за колите... ааууу... САЩ ще го издуха...

Ами те 100% са го открили и умишлено не го пускат на пазара.Та това е все едно да имаш златна мина и да я взривиш.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 23 ное 2005 19:31

Днес жената ми взе ключовете от колата и ме прати на рейса.Мисли,че си давам парите на друго място.Вика днеска бензин,утре газ......е.а му мамата ше фалираме!Ше зазимяваме убавицата оффффффффф.........

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 23 ное 2005 19:44

Дотук 1 към 3 в полза на протеста ,продължавайте в същия дух колеги :).Не знам дали ще постигнем нещо но въпроса е принципен :)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 23 ное 2005 20:04

Ех бре хора .... единствения протест, който би имал ефект е да спрем да купуваме ..... което няма да стане .. мислите ли че на 500 автомобила изкарани на улицата за два часа протестно ще спрат накарат някой производител да се откаже от останалите 2 000 000 :) а то ко, кантарят ни с gsm, с бензини , кантярат ни с всичко ... Значи това че живеем в демокрация, е доста голяма илюзия ... зависими сме от прекалено много неща .... препочитам вместо да ходя на протест и да задръствам движението да си изкарвам парички бачкайки защото парите са независимост ..... :) Не ме разбирайте погрешно надявам се да успеете ... просто отдавна спрях да викам по глухото и да се оплаквам ..... на си ли реша проблемите аз .. да дава господ здраве няма кой друг да ми помогне и да чуе жалбите ми .....

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 23 ное 2005 21:54

Съжалявам, че не изчетох всички мнения и се извинявам, ако се повтарям с някой преди мен, но директно на въпроса:

Подобна идея може да хрумне на два типа хора - тези след 60-65 години и тези до 25 години. Едните са изживели живота си в "равенство и братство", всичко е било евтино и го е нямало по магазините - та точно тези хора нямат право да плачат за цените, защотот преди 89-та година всеки ли имаше автомобил? Всеки ли караше по 20к километра на година?
Втората група хора, са тези, които още не са започнали реално да печелят пари, разчитат на мама и тате и на фона на джобните си определят кое е скъпо и кое е евтино.

Припомням, че живеем в демократична държава с действаща пазарна икономика и подобен простест е срам за всеки свободомислещ и вобще МИСЛЕЩ човек.
Трябва да не забравяме, че никой не ни продава нищо на сила. Има много начини за транспорт и на който не му изнася един, може да ползва някой от другите. В много цивилизовани държави нарочно се стимулира използването на велосипеди, градски и ЖП транспорт. Ако някой си мисли, че в момента е скъпо, да си представи какво ще е, когато започне и да плаща НАВСЯКЪДЕ за паркиране по 5-6 лева на час. Тази лудница от автомобили, катастрофи, жертви и т.н. може да се разреши само чрез финансов натиск върху гражданите и той ще се усети - единият е доста по-солени застраховки в близките години, после ще последват яки данъци (за кола с газово навсякъде по европата данъка е доста по-як от този за бензинова кола) и накрая ще дойде ред на солени тарифи на всички сервизи, авточасти и т.н.

П.П. Подобни простести можем да спретнем за абсолютно всеки продукт. Едни хора ще протестират, че мерцедесите са много скъпи, други, че хляба е много скъп ... абе простести за всеки джоб. Варианти много - смисъл - никакъв. След 15 години демокрация би трябвало да имаме поне малко пазарно мислене...

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Сря 23 ное 2005 22:05

musura написа:...
ГЛУПОСТИ :!: :No :No :No

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 23 ное 2005 22:07

Jerom, един офтопик въпрос, на колко си години? И колко си в час с пазарните принципи? И ако не си в час, защо се изказваш неподготвен?

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 23 ное 2005 23:11

Ето сега си получих сметката за телефона ... три цифрена сума .. така е MTEL с тия цени от 4 лв на МБ ... обаче за да мога да управлявам сервератата си през интернет от телефона VNC, RDP, Putty... се налага .. и за това ще взема кинта : щото ако забие и 2000 човека останат неудовлетворени няма да ми е ни до цена на бензина ни до сметки :P няма смисъл да се оплаквания, нито на депутатите нито на лукойл му дреме....... мойта гледна точка... ако има много сметки значи е време за изкарване на повече пари, винаги има място за повече парицииии. Требе да се работи момци.... никой не е казал че ще бъде лесно, няма смисъл от оплаквания, никой освен нас не може да ни помогне .....

Тука сега някой ще каже аз работя много ама парите са малко .... съгласен съм за това, но с оплакване няма да стане по-добре

Потребителски аватар
paro_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paro_k » Сря 23 ное 2005 23:42

tyan написа:... препочитам вместо да ходя на протест и да задръствам движението да си изкарвам парички бачкайки защото парите са независимост .... на си ли реша проблемите аз .. да дава господ здраве няма кой друг да ми помогне и да чуе жалбите ми .....

С такива разсъждения поне още 500 години няма да разберем що е демокрация - "Аз си изкарвам парички...що ме боли за другите". Би трябвало да помислим и обсъдим дали наистина има основание за недоволство и, ако да - да подкрепим идеята. Иначе никой не е застрахован - днес изкарва, утре...?

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Сря 23 ное 2005 23:44

dready,скоро ще разбереш защо ти пожелах успех(след още няколко мнения...)

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 24 ное 2005 2:45

Ами аз вече разбрах но ще ви кажа нещо.Ако Левски и Ботев са мислели като вас още щяхме да сме под турско робство.И ако не се лъжа Априлското възстание не е имало за цел да освободи България защото е било невъзможно това да стане без чужда помощ.Имало е за цел да се привлече вниманието на великите сили и да се разбере какви безчинста са ставали тогава.Да не мислите ,че отивам там за да смъкнат цените?Искам да отида защото имам мнение и това е цивилизования начин да го изразиш.А не само да псуваш политиците и да се възмущаваш на бензиностанцията.
Извинете ме ако бъркам.

ЗАКЛЮЧВАЙТЕ видя се колко можем да защитим интересите си.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 24 ное 2005 9:52

Ти добре даде за пример турското робство :) 500 години не успяхме да си помогнем сами.. и накрая ни освободиха икономическите интереси на великите сили ;) Ние сме малка държава, както казах единствения протест който би имал ефект е да спрем да купуваме ... с една разходка на 500 автомобила освен псувните за задръстването което се е получило и 30 секунди в новините нищо няма да се постигне .. това е мое мнение и аз го защитавам....
Колкото до Левски и Ботев, възхищавам се на саможертвата им и на това че са били истински мъже. те и всички други дали живота си за родината....

/ОФФтопик: в днешно време човек трудно може да умре като мъж ...... много се еманципираха нещата :twisted: какво му е достойното да умреш от ракета изстреляна на 200 км от тебе .....

Не трябва да се трие и заключва много си е хубава темата ... просто аз за себе си така смятам

Върни се в “ОФФ-Топик - други”