Латекс

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 10 ное 2008 21:50

Rabbit_TDI написа:DULUX - английски е.Всички цветове имат 3 типа повърхност - мат,сатен и гланц.Имат и за баня боя.

Подкрепям :да:
А по принцип и аз ползвам Леко и съм доволен :)

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 10 ное 2008 22:01

латекса идва от едно и също място.
всяка марка е различно разредена.
всичко друго дето пише е маркетингов трик.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 10 ное 2008 22:07

golfer написа:латекса идва от едно и също място.
всяка марка е различно разредена.
всичко друго дето пише е маркетингов трик.

има нещо такова.
за квартирата взехме една бака 25кг бял на Белофлекс или нещо такова...цената му беше 21 лв за цялата кутия.
майка ми си взе за апартамента леко или някаква такава боза от практикер...по-скъп,по-малко, същата работа върши

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 10 ное 2008 22:31

А за грунда наистина е добре да се направи. След това покрива много по-добре. Може да се направи и с латекс, разреден 1/1 с вода.

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Пон 10 ное 2008 23:38

BigTo написа:FAUST- немски ли беше или австрийски, не помня точно, но е много добър. Навсякъде съм боядисвал с него и е доста устойчив на мърсотия, а и цената му е голяма. Имаше го в Метро последно го гледах.

тоя е много коварен :lol: и аз боядисвах с него, като почнах като че ли само мокри! и си викам бати боклука, ама след 20 минути като изсъхна ще ми избоде очите бялото! добре става и е евтинко

друг добър съм ползвал на БОРО ама му забравих името, бяла кофа с червен капак :D малко по-скъпо ама е гъстичко и с една ръка става бомба

Потребителски аватар
golf avenue
Автомобил: vw golf variant
Двигател: azj 02

Мнениеот golf avenue » Пон 10 ное 2008 23:53

от бг латексите само Леко, ние работим предимно с него има добра покривност както на нова шпакловка така и на стара основа. става да се ползва и за грунд- добре разреден с вода както казва dobrin

VesMil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VesMil » Вто 11 ное 2008 7:57

Стига с тези Боклуци които предлагате.
Вижте това http://www.sklad1.com/content/view/10/4/lang,bulgarian/
Тази година правих ремонт и си взех такъв Латекс , мога да каже че е в пъти по-качествен от другите.

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Вто 11 ное 2008 11:43

Flugger - в дания бояджийте ползват тези бои защото са миещи се там със закон е забранено да си боядисваш къщата сам и глобите са невероятни а труда е изключително скъп (50 евро на квадрат взимат бояджийте ) за това хората предпочитат тези бои излиза им по- ефтино да мият стените пред това да пребоядисват. http://www.colorsystems-bg.com/?t=item/show&target=230
Друг варянт са LEVIS - аз лично от тях съм доста доволен нямам забележка към тях но все пак и те са си скъпички.
Най- ефтиния варянт е оргахимски латекс(примерно Cassa Bella) с ДЕКО грунд концентрат (1:10) и оцветители( и то на боро защото има едни оцветители които като се боядиса с тях и мерише на тежки метали и не се отмерисват).
Успех

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Вто 11 ное 2008 12:08

От българските латекси ти препоръчвам Боролекс на фирма Боро. По-добър е от Леко -то но съответно и по-скъп. Тази година боядисвах с Леко и съм доволен. Но ако минаваш върху шпакловка си направи една ръка грунд или ако не ти се занимава се слага 50-100 мл. лепило С200 в едно бъркало латекс. И двата продукта са на водна основа и няма проблем да се смесват. Така се постига здрава основа занапред. Иначе след 5-6 боядисвания ще започне латекса да се отделя и става мазано.
А относно Борото има различни видове - за мокри помещения с антибактериални съставки и всякакви други видове. В банята минах с Боро и съм изключително доволен.

Потребителски аватар
chicki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chicki » Вто 11 ное 2008 12:10

Бате земи си на Боро аз специално в миналата работа съм работил с него и съм доволен.Тва си е мое мнение де :wink:

Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Вто 11 ное 2008 21:34

Аз пък съм доволен от тоя новия -Декоратор се казва.има тефлон в него.Пролетта боядисвахме с него исе мие стената супер.Аз съм с две малки деца и стените се цапат доста.После минаваш с мокра гъба и готово.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Re: Латекс

Мнениеот StS » Пет 05 сеп 2014 19:27

Малко стара тема но - какъв БГ латекс да се търси, имаше един със сребълни йони и прочие ама му загубих дирите - някой да се е сблъсквал?

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Съб 06 сеп 2014 12:51

На леко отново са пуснали сатенен латекс - малко е скъп но си струва. Седи обаче леко лъскав

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пон 08 сеп 2014 17:10

StS написа: какъв БГ латекс да се търси

Колега, караш Голф 6 и вярвам ти е по джоба, както е писано в началото на темата Dulux или Levis.
Да скъпи са, но имат невероятна покриваемост. Освен това с тях може да работи пълен аматьор в боядисването, както направихме ние. В общи линии се потвърждава английската поговорка "Не сме толкова богати, че да купуваме евтиното".
Знаеш майсторята колко са нагли и скъпи. :confused
Разбира се ако става въпрос за някое невзрачно помещение българският е твоят избор. :icon_lol

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пон 08 сеп 2014 19:01

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:
StS написа: какъв БГ латекс да се търси

Колега, караш Голф 6 и вярвам ти е по джоба, както е писано в началото на темата Dulux или Levis.
Да скъпи са, но имат невероятна покриваемост. Освен това с тях може да работи пълен аматьор в боядисването, както направихме ние. В общи линии се потвърждава английската поговорка "Не сме толкова богати, че да купуваме евтиното".
Знаеш майсторята колко са нагли и скъпи. :confused
Разбира се ако става въпрос за някое невзрачно помещение българският е твоят избор. :icon_lol

Преди бях навсякъде със сатенен латекс и бях доволен. Като го спряха си боядисах навсякъде с dulux. Еми дулукса като го тръкнеш по силно да изчистиш нещо и заминава, докато при българския не е така. Но пък не е и много по-евтин май. Не съм го смятал. Така, че не само цената на латекса /и на голфа/ е важна

Върни се в “ОФФ-Топик - други”