Питане за Уника и Дженерали ??

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Чет 13 ное 2008 15:12

На моя позната застрахована в Уника след първия месец в който е застрахована там и изплатиха щета за 1200лв.при цена на каското и 500лв. и тя получи такова писмо което казват че прекратяват каското до седмица,ами останалите 11месеца кво правим нали си е платила каско и за тях :?: :?:
В деня в който получи писмото че след седмица няма каско,момичето отива да заведе нова щета за надрана врата и иказват че тя вече няма каско там :shock :shock .Момичето най-вежливо показва писмото от тях където пише че има още 1седмица каско при тях,а онези пак-не вие вече нямате каско при нас...
Е то това ако неса нагли хора незнам,аз също имам каско при тях и въпреки че до момента за моята кола съм нямал проблеми много се замислям дали воабще да плащам втората вноска при тях която е след 1 седмица :? :?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 13 ное 2008 15:36

Хаха, върла простотия. Докато само плащаш без щети - всичко е ОК. Като почнат да плащат - духаш. Вероятно в договора някъде пише, че ЗК могат да прекратяват договорите по собствено усмотрение. Страхотно - честито на печелившите - всички!

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Чет 13 ное 2008 16:19

santo_trafficante написа:Дженерали след 3 щети прекратява полицата и връща остатъка от премията по банков път.
пример правиш 3 щети до 6тия месец.прекратяват полицата с предупреждение и ти връщат премията за 6месеца по банков път.
това го направиха поради огромния брой щети.
не може кола с каско на 1 месец да ми направи 3 щети
а друга дето е на 3год с премия 1400лв прави 3 щети на обща стойност 7000лв в 1 месец

п.п. и в Алианц също има подобни промени. в един ден го направиха

:010: Опаааа - не намесвайте с лека ръка "Алианц"! В "Алианц" имат системата "Бонус-Малус"-демек ако нямаш щети - Бонус (намаляват ти премията следващата година);ако имаш щети - Малус (увеличават ти премията като рисков клиент)! Само не съм сигурен ако не си виновен при ПТП дали начисляват 'Малус"! Друг въпрос е дали дилърите на застраховки го обясняват на клиентите. Отделно до момента бонуса се увеличаваше всяка година за която си бил застрахован без щети, но малус се начисляваше директно от следващата (ако има щета де) без да се взима предвид, че човек може 5г. да не е имал щета. От тези дни вече няма да е така! Може да са прекратили застраховка при подозрения за застрахователна измама (и пак остатъка от платената премия се връща).
П.П.Не може да са те изгонили от 3 застрахователни компании (отказали да те застраховат отново поради прекалено много "щети") и като се застраховаш на 1-вия месец да заведеш 3 щети за спукана 20" гума като посочиш място на произшествието където няма кьорава дупка (правата преди караулката на влизане в София по магистрала "Тракия")! :wink:

Потребителски аватар
Scout
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Scout » Чет 13 ное 2008 17:28

колеги аз работя за ДЗИ . Идейте при застрахователите е горе долу една и съща , имаш каско на стойност 5000 лв . ОК . Правиш 3 щети на обща стойност 2600 лв.... ОК . Недай си Боже ти открадват колата, вече от сумата са ти останали 2400 лв . За това да добавъците . На процента , на който си застрахован доплащаш отново за тези 2600 лв и каското отново ти е на стойност 5000 лв.
Ако се замислим трезво , вече са ти изплатили 2600 , колата ти изчезва и ти дават още 4600 да кажем (80-ина процента от стойноста).
Няма как да стане застрахователите да са назад сещате ли се :)

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 13 ное 2008 17:37

Scout написа: ...Няма как да стане застрахователите да са назад сещате ли се :)

абе аз се сещам, че има регулаторен орган на застрахователите, който е крахно време да се самосезира и санкционира това безумие
ама г-ца агайн е заета да върти минети и не се сеща

Потребителски аватар
Scout
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Scout » Чет 13 ное 2008 17:39

neon написа:
santo_trafficante написа:Дженерали след 3 щети прекратява полицата и връща остатъка от премията по банков път.
пример правиш 3 щети до 6тия месец.прекратяват полицата с предупреждение и ти връщат премията за 6месеца по банков път.
а друга дето е на 3год с премия 1400лв прави 3 щети на обща стойност 7000лв в 1 месец

:010: Опаааа - не намесвайте с лека ръка "Алианц"! В "Алианц" имат системата "Бонус-Малус"-демек ако нямаш щети - Бонус (намаляват ти премията следващата година);ако имаш щети - Малус (увеличават ти премията като рисков клиент)! Само не съм сигурен ако не си виновен при ПТП дали начисляват 'Малус"! Друг въпрос е дали дилърите на застраховки го обясняват на клиентите. Отделно до момента бонуса се увеличаваше всяка година за която си бил застрахован без щети, но малус се начисляваше директно от следващата (ако има щета де) без да се взима предвид, че човек може 5г. да не е имал щета. От тези дни вече няма да е така! Може да са прекратили застраховка при подозрения за застрахователна измама (и пак остатъка от платената премия се връща).
П.П.Не може да са те изгонили от 3 застрахователни компании (отказали да те застраховат отново поради прекалено много "щети") и като се застраховаш на 1-вия месец да заведеш 3 щети за спукана 20" гума като посочиш място на произшествието където няма кьорава дупка (правата преди караулката на влизане в София по магистрала "Тракия")! :wink:

Колега много добре звучи този Бонус-Малус, НО само да ти кажа , че в момента БулИнс, ДЗИ,Алианц и коята и да е друга застрахователна фирма , нямат обща база данни. Така че никой не може да прецени къде,кога,колко и защо си имал щети. Така че тази схема я има само в Европа при нас ще се правят довършителни работи по нея още 10 години поне . Но мисля че си наясно с тази информация :)

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Чет 13 ное 2008 17:43

-

Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Scout
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Scout » Чет 13 ное 2008 18:01

jims написа:Колега дозастраховането няма нищо общо с това което прави Уника.
Тука не говорим колко е застрахователната стойност на колата. Става на въпрос колко си платил за автокаско.
При мен например ще ти кажа какво беше:
350 лв автокаско
първа щета - две жулнати брони - 260 лв.
втора щета - одрана цяла дясна страна - сума х лв.

Една седмица след втората щета ми прекратяват договора защото Уника много се е "вкарала" с мен и не е на печалба. Аз какво съм виновен, че някъв 10-годишен келеш нямал какво да прави и ми одрал колата?

Съгласен съм с теб. Единственият вариант е да не се правят застраховки в Уника явно

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Чет 13 ное 2008 18:52

Scout написа:
neon написа:

Колега много добре звучи този Бонус-Малус, НО само да ти кажа , че в момента БулИнс, ДЗИ,Алианц и коята и да е друга застрахователна фирма , нямат обща база данни. Така че никой не може да прецени къде,кога,колко и защо си имал щети. Така че тази схема я има само в Европа при нас ще се правят довършителни работи по нея още 10 години поне . Но мисля че си наясно с тази информация :)

Какво общо има "обща база данни"? Става въпрос, че тази схема се прилага ако си повече от 1 година клиент на "Алианц"! А и няма как да има обща база, защото ще почнат да си "крадат" клиентите! При всички случаи обаче на ниво началник компаниите имат връзка помежду си и ако имат подозрения за определен клиент си предават информация!

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Чет 13 ное 2008 19:55

И на всичкото отгоре Уника вече не правят каско на коли над 10 години,това е от 1 октомври...

Потребителски аватар
dimitarpetrov
Автомобил: HONDA CR-V 2003
Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp

Мнениеот dimitarpetrov » Чет 13 ное 2008 19:56

Отатък голямата вода има един термин - "Кредитен рейтинг"
Банки, застрахователи и мобилни оператори трупат информация за теб дали си изряден платец и примерен шофер. И това отива в специална база данни.
Като отидеш да кандидатстваш за кредит или застраховка - поглеждат вътре и според рийтинга - процента лихва или оценка на премията. Ако си рисков - премията литва в небето.
А тази компания е за съд - ако в полицата в момента на подписване тези "специални" условия не са споменати и ти не си подписал в последствие официален анекс към полицата за тях - това си е неспазване на договорни отношения.
По тази логика да им кажа - " абе вижте какво, тука 3 месеца подред ми се късат новите скъпи маратонките на детето, ожених щерката, жената я оперираха, а пък на тъста му трябваше нова бъчва за вино и като цяло групата е на минус и за това спирам да си изплащам премиите по застраховката щото съм на загуба!"
Мен не ме интересува това, че давате КАСКО на сульо и пульо без да проверявате и ви набутват и изведнъж заради дупка, заспал щматарок на кръстовището и пияни хлапета с остро желязо ще ми спирате ДОГОВОРЕНАТА услуга?!?!

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 13 ное 2008 20:17

dimitarpetrov написа:Отатък голямата вода има един термин - "Кредитен рейтинг"
Банки, застрахователи и мобилни оператори трупат информация за теб дали си изряден платец и примерен шофер. И това отива в специална база данни.
Като отидеш да кандидатстваш за кредит или застраховка - поглеждат вътре и според рийтинга - процента лихва или оценка на премията. Ако си рисков - премията литва в небето.
А тази компания е за съд - ако в полицата в момента на подписване тези "специални" условия не са споменати и ти не си подписал в последствие официален анекс към полицата за тях - това си е неспазване на договорни отношения.
По тази логика да им кажа - " абе вижте какво, тука 3 месеца подред ми се късат новите скъпи маратонките на детето, ожених щерката, жената я оперираха, а пък на тъста му трябваше нова бъчва за вино и като цяло групата е на минус и за това спирам да си изплащам премиите по застраховката щото съм на загуба!"
Мен не ме интересува това, че давате КАСКО на сульо и пульо без да проверявате и ви набутват и изведнъж заради дупка, заспал щматарок на кръстовището и пияни хлапета с остро желязо ще ми спирате ДОГОВОРЕНАТА услуга?!?!

Mдаа - в Америка на тва му викат bad credit. Ма там е друга губерния.
Ако направят такова нещо там - ще ги съсипят от дела и ще фалират.
А да ги видим как ще действат тука.
Нещастници тотални
Чакам писмото. :D

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Чет 13 ное 2008 20:19

-

Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 13 ное 2008 22:00

трябва да имат единна система КАТ и застрахователи.
ГО трябва да е персонална със система бонус-малус.
каското трябва да го забранят със закон.
няма да има застрахователни измами и произшествията ще намалеят драстично.
само в България всеки лети ниско с мисълта, че има каско на тенекията а не, че може да умре или да претрепе друг човек!

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пет 14 ное 2008 1:28

golfer написа:трябва да имат единна система КАТ и застрахователи.
ГО трябва да е персонална със система бонус-малус.
каското трябва да го забранят със закон.
няма да има застрахователни измами и произшествията ще намалеят драстично.
само в България всеки лети ниско с мисълта, че има каско на тенекията а не, че може да умре или да претрепе друг човек!

и като си намериш колата на паркинга с вдлъбната врата и калник какво правиш?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”