Дайте инфо за DVD система

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 25 ное 2005 22:50

Pioneer написа:
DoDi_DoG написа:Е ти по4ти ме разубеди да си купувам квото и да е ДВД. То по добре на компа да си ги гледам май:)

Аз съм опънал 10 метра кабел до хола :P TV-OUT рулз :) Само имайте 1 предвид - огледайте си зануляването на контактите, че при мене един GF5600 замина така... ;)

е и аз сам директно от комп-а :) с тези торенти няма филм който да ми се е наложило да гледам от двд-то.
За дългите кабели има лек - A/V sender - срещу стотина лева.
За по-голямо удобство има дистанционни за компютър (по радио, не инфраред) за около 50-60 лева.
Изображение
http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/GB/EN,CRID=1970,parentcrid=925,scrid=925,CONTENTID=10549

Има и задължително правило - изключвате кабелната от ТВ-то, че на моя му замина единия вход така, въпреки, че имам някакви джаджи за галванично разделяне ...

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 26 ное 2005 9:24

Тия дет съм ги припоръчал са ДИВ ХИКС :lol: mhihi :drinking: :wink:

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Съб 26 ное 2005 11:25

веселин написа:Недей да изключваш Елит-PV-339x e доста добър за 120 лева,друг вариант е Toshiba SD-340E-за 160 лева,за 140 лева се замисли и за Samsung DVD-P355/всички тези модели са препоръчани от сп.Hi-Fi-звук и визия-брой 68-2005г/-успех в избора!

Твърдо за Samsung P355, въпреки че лично на мен изобщо не ми допада на дизайн. Toшибите SD-340 и SD250 ми харесваха повече, но последните партиди ми прекарват доста време по сервизите още като предпродажбени :(
Някой спомена и LG-тата - DVX9700 и 9900 също се държат добре, но недостатъка им е ужасно малките субтитри на DivX/Xvid

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Съб 26 ное 2005 20:17

musura написа:
DoDi_DoG написа:
musura написа:
Ако ще е DivX плеър - взимай най-евтиното на пазара, че след 6 месеца повечето филми няма да вървят заради по-новите кодеци и ще трябва да търсиш сервиз за ъпдейт или да си прекодираш филмите на ПЦ-то ... а така даваш 60-70 лева за Нео и след 1 година още толкова, докато ако се набуташ с 200 кинта ще ти е жал да го изхвърлиш в последствие :)

бате,значи ELITE доколкото знам поддържат update на сайта си за DivX-a ...сваляш го на компа-пишеш го на CD -слагаш CD-то в DVD-то и то се упдейтва само :))) и верно моделите са им по 100 лв

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 26 ное 2005 21:34

И аз мисля, че Елит е най-добрият компромис. Един колега вече почти година има такъв и е МНОГО доволен. Даже аз смятам да си поискам от Дядо Коледа един такъв, че да не пускам компота като искам да гледам някой филм или да послушам музика. :D

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Пон 28 ное 2005 12:00

Да кажа само няколко думи - минал съм през почти всички варианти - дълъг кабел, сендер... сега съм на Elite 399x.

Сендъра за съжаление не е смислен вариант за мене. Най малкото защото при него се използва composite видео - демек най-некачественото възможно. Освен това ходете обяснявайте на майка си и баща си как да си пуснат филм (в 20 прости стъпки).

Дългия кабел има предимство само ако е S-Video. Иначе същата боза.

Сега малко за Elite-четата. Първо да спомена че така получавате най-качествен образ (може би има и по-добър вариант, ама не и толкова лесно и сравнително евтино). При тях има като цяло два варианта - по-старите, които са със MediaTek чипсет и по новите, които са с Zoran. Най-новите не ги знам с какво са - фирмена тайна явно. Та за всичките с MediaTek има доста силна фенска поддръжка. Примерно във форума на Setcom (имайте предвид че в момента темата е 52 страници - за да прецените дали да си купите такъв плейър трябва да прочетете от 1-ва до 30-та някъде, а като си го купите и се чудите какъв х*й си вкарахте трябва да четете от 30-та нататък).
Така - значи купувате един плейър. Вземате си задължително един китайски кабел Scart-Scart за два три лева и толкоз. След това вече може да се наложи да усвоите изкуството да гласите субтитри. Тук помага ако си вземете най-най новия плейър - Elite PV-400USB. На него доколкото разбрах можете да му включите каква да е Flash памет или външен USB хард и съответно да избегнете момента да записвате и презаписвате CD-та като луди докато нагласите нещата. Недостатък - май няма поддръжка на DTS. Уф.. айде стига съм ви говорил глупости - накратко - ако искате да минете тънко - Elite. Иначе може би има по-добри варианти - LG-та и Samsung-и, ама за тях не мога да дам мнение.

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Пон 28 ное 2005 12:13

добре де ...прочетох всичко ..и да не го бях чел ..егати кашата .я някой да каже, защото и аз искам да си купя ...... отиваш и си взимаш ей това ..марка и модел ...и си го тургаш на ТВито ...защото аз нищо не разбирам :oops:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 28 ное 2005 13:32

Аз съм с NEO F-61 DivX и съм супер доволен - чете всичко което му попадне. /90 лв./
Никой не е застрахован от дефекти. Двама приятели си ги купихме в един ден - неговото бачка и до днес без ядове, на мен на трета седмица /разбира се гаранционно/ ми смениха нещо по четеца и сега е пак пушка. От друга страна колони си имам и затова търсех само плейър. Доста приятно изненадан останах когато си изгледах доста филми сваляни от едно време и субтитрите си течаха напълно нормално. Не се налага както при някои други модели да записвам в точно определен формат и да плъгвам по незнам какъв си начин субтитри.

Последна промяна от R@do на Пон 28 ное 2005 14:54, променено общо 1 път.

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Пон 28 ное 2005 14:49

Принципно и Elite-ите с MediaTek (а може би и без?!?) четат всичко - проблема идва от субтитрите - в тази област доколкото знам има по-добри решения - примерно сега съм сложил некъв update и не ми излизаха въобще субтитрите които са с таг за italic.

@asentm - ми аз мога да взема да ти препоръчам нещо, ама след това ти може да вземеш да ме споменаваш, че и родата ми да споменаваш. Поинформирай се и прецени сам за себе си - аз мога да ти кажа туй онуй за Elite (в частност 399х), а R@do за Neo. Така че питай смело.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”