Ударих жена с дете-Ще изписват детето !!!!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 18 ное 2008 9:44

vasstop написа:
snupeca написа:Колегата pronobis е прав - важното е, че всички са добре, и че се е разминало с малкия дявол Дано момиченцето се оправи бързо :cry:
От къде знаеш, че е момиченце?

Предполагам, но има ли значение? Важното е да са добре

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 18 ное 2008 9:47

connor cane написа:Баси - настръхна ми косата като прочетох заглавието.
Добре, че няма тежко пострадали.
Ако си минал на зелен светофар, карал си под или около ограничението на скоростта и те са пресичали неправилно, не би трябвало да те наказват.
На кое кръстовище стана инцидентът? :?

На кръстовището на ЦСКА,срещу Дунев,посока колелото.... :D

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 18 ное 2008 9:51

ChimeyJimmey написа: ...Погрижи се за жената и детенцето, ходи на свиждане, говори с тях...

:да: Питай ги от какво имат нужа и ако е по силите ти, им помогни с каквото можеш. Човещина е. Никой не е застрахован. Дано се оправят с по-малко главоболия. Ако има начин споразумей се с тях да се разберете помежду си извън съда, кротко и цивилизовано...

А ти няма да се даваш на тоя и на оня. Обжалвай акта и доказвай обстоятелствата довели до инцидента. 10 точки майната му, но за акта направи каквото можеш да го бутнеш надолу. Дано не вземат книжката. И дано имаш сили да преодолееш стреса и минимум последствия за самия теб. Наистина ти съчувствувам...

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 18 ное 2008 9:58

ChimeyJimmey написа:Свидетели също си намери!

Имам,но не го знам кой е,но се е обадил на 166 след като съм тръгнал с колата към болницата.
Как мога да разбера кой е и какво е видял ?
Нали тези записи се записват и пазят ???

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Вто 18 ное 2008 10:00

Съчувствам ти! Миналата седмица на мен и на още 3ма ни се случи само където не ги одарихме, а излетяхме през един тротоар в насрещното :? Случката стана вечерта, а жената прегърнала дете и седи на средата на платното и не мърда :shock Колата не я карах аз. Жената после дори и не се обърна да ни види как сме, а си тръгна :shock Ние се разминахме с доста голяма доза стрес и бая крива ходова част. Но всички сме живи и здрави което е най-важно!

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Вто 18 ное 2008 10:01

Dead man, дано всичко мине наред без усложнения :arrow:

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Ударих жена с дете

Мнениеот rosy » Вто 18 ное 2008 10:06

Dead man написа:Вчера сутринта на път за работа в 07 и 10,въпросната жена с детето тичаше отстрани на пътя и в един момент реши да пресече кръстовището в което аз навлизах,за да хване трамвая...
......ТЕ СА НЕПРЕДСКАЗУЕМИ...

Не те обвинявам колега, но си могъл да предотвратиш случката. След като си видял преди удара жена и дете да тичат до пътя, едва ли си предположил че си правят сутрешен крос, особенно при наличието на спирка в близост. Точно в тази ситуация са били предсказуеми.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 18 ное 2008 10:12

rosy написа:
Dead man написа:Вчера сутринта на път за работа в 07 и 10,въпросната жена с детето тичаше отстрани на пътя и в един момент реши да пресече кръстовището в което аз навлизах,за да хване трамвая...

Не те обвинявам колега, но си могъл да предотвратиш случката. След като си видял преди удара жена и дете да тичат до пътя, едва ли си предположил че си правят сутрешен крос, особенно при наличието на спирка в близост. Точно в тази ситуация са били предсказуеми.

тук никак не си прав.....преди 2 години...пресичах малка квартална уличка...ЗАБЛЕЯН ДО КРАЯ НА СВЕТА. ЗАМИСЛЕН ЗА ФИНАНСОВИ ПРОБЛЕМИ. Колата ми беше от другата страна на пътя. Без да се замисля и огледам тръгнах да пресичам и легнах върху капака на идващата кола. Хората вътре онемяха /2 борчета бяха/. Седяха 2 минути и не знаеха какво да кажат и направят. Нямаше ми нищо. Извиних се и продължихме. Та идеята ми е че няма как да предвидиш лудостта на другите. В случая за мен лично вина има майката, защото заради смотания рейс е скочила пред колата....

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Вто 18 ное 2008 10:17

и аз съм бил на ръба да отнеса хора, но слава богу се разминах, единия път детето както си седеше на тротуара реше да скочи назаден на улицата, извади късмет че беше малка и карах с 20-30, втория път тичащи деца за автобус които се огледаха само в ляво, без вдясно откъдето идвах, добре че ги видях от по-рано и бях намалил.
трябва да има закон с който да се наказват пресичащите неправилно, не може винаги шофьора да е виновен.
на колегата пожелавам бързо възстановяване от стреса, а на майката и детенцето бързо оздравяване.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Вто 18 ное 2008 10:17

Брат, гледай да се оправиш ти. Ако имаш нужда от нещо казвай ще гледам да помогна с каквото мога.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 18 ное 2008 10:19

chefito написа: ...В случая за мен лично вина има майката, защото заради смотания рейс е скочила пред колата....

Това се доказва в съда, и съдът се произнася кой каква вина има и тн. Да коментираме вината тук няма смисъл, само колегите адвокати могат да кажат нещо по-конкретно. В закона освен права има и ЗАДЪЛЖЕНИЯ на всяка от страните :!: :!: :!: Дано всичко мине по-леко и безболезнено за всички...

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 18 ное 2008 10:21

KingoftheROAD написа:
chefito написа: ...В случая за мен лично вина има майката, защото заради смотания рейс е скочила пред колата....

Това се доказва в съда, и съдът се произнася кой каква вина има и тн. Да коментираме вината тук няма смисъл, само колегите адвокати могат да кажат нещо по-конкретно. В закона освен права има и ЗАДЪЛЖЕНИЯ на всяка от страните :!: :!: :!: Дано всичко мине по-леко и безболезнено за всички...

Съгласен! Просто казах личното ми виждане за нещата! Добре е колегите адвокати да се намесят ида изяснят от правна гледна точка нещата.

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 18 ное 2008 10:21

rosy написа:

Да махнем сфетофарите тогава...
Тя минава на червено,аз съм в правото си ,но накрая аз съм виновен...
За трамвая си има заградена спирка и място за хората,нямащи нищо общо с пътя...
Все пак тя пресичаше диагонално кръстовището за да хване шибания трамвай..... :evil:

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 18 ное 2008 10:23

Dead man написа:
rosy написа:

Да махнем сфетофарите тогава...
Тя минава на червено,аз съм в правото си ,но накрая аз съм виновен...
За трамвая си има заградена спирка и място за хората,нямащи нищо общо с пътя...
Все пак тя пресичаше диагонално кръстовището за да хване шибания трамвай..... :evil:

И все пак ти си я видял в рискова ситуация преди да я закачиш :!: Пак те питам- виждаш жена и дете да тичат до пътя- какво си очаквал? Намаляваш. Не се заяждам.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 18 ное 2008 10:26

Това кръстовище го знам много добре. Отвратително е. Въобще тия трамвайни спирки по средата на пътя са пълна идиотщина.
Търси си правата до дупка. Ако ти трябва адвокат - пиши на ЛС да ти дам координатите на един приятел, който се занимава с такива дела. Ако той не може, ще те пренасочи.
Много съжалявам за майката и детето, то най-малко е виновно и това, че сега го боли, е отвратително. Но, от гледна точка на шофьор, каращ всеки ден в идиотския трафик на София, смятам, че ако си спазвал правилника за движение по пътищата в момента на инцидента, не трябва да те наказват, а напротив - да те увъзмездят за стреса и загубеното време!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”