mladvampirTDI написа:От друга страна, мисля, че тук, в БГ достигнах максимума си на развитие - един от малкото добре подготвени технически специалисти в областа ми, мръднах малко и в мениджмънта, но без подпори в Бг толкова.
mladvampirTDI написа:Колега nurv, знам за linkedin.com и имам акаунт. Въпросът ми е точно за документи, изисквания и т.н. Знам, че не е това мястото за търсене на работа.
ChimeyJimmey - абе 5 бинки не се взимат лесно.... а и не ми е за заплатата, и сега взимам повече от достатъчно. Други са ми причините и загатнах за тях. Нямам амбиции да забогатявам, просто искам да живея - аз и семейството ми, в нормална среда.
jivkojj написа:...Bewerbung, Lebenslauf, Zwischenzeugnis (ако имаш), дипломи, курсове колкото повече покажеш, толкова по-добре - с тези се кандидатства. ...
Не разбитам кое не е ясно?!
jivkojj написа:mladvampirTDI, написах ти какви документи се искат: Bewerbung, Lebenslauf, Zwischenzeugnis (ако имаш), дипломи, курсове колкото повече покажеш, толкова по-добре - с тези се кандидатства. Ако ти трява нещо специално работодателя ще ти каже. Приемат ли те на работа - вече ще ти оправят работната виза, застраховки и т.н. но ти до там я докарай.
Не разбитам кое не е ясно?!
AmW написа:
Много ми е интересно що всички мислите, че в Германия, Англия и т.н всичко е наред...(отностно причините които ти спомена)
Относно предаването по БТВ за което споемана, мога да ти кажа, че според мен децата не са виновни, родителят е този който е виновен...
biol написа:AmW написа:
Много ми е интересно що всички мислите, че в Германия, Англия и т.н всичко е наред...(отностно причините които ти спомена)
Относно предаването по БТВ за което споемана, мога да ти кажа, че според мен децата не са виновни, родителят е този който е виновен...
Позволи аз да ти отговоря
мои съседи двама братя единия е на 36 години- от 92 година е в щатите - работи с мрежи - Ако го видиш трдно би му дал 26 години- свеж, здрав, чисто лице... спокоен и сигрен живот...
Брат му е на 32 години - изглежда на на 32 или на 42 - тук си е и работи в пожарната, има камион - работи и с него когато не е на смяна
95% от нещата коиго ни тормозят, тревожат, притесняват ,на запад ги няма, качеството на живот е много важно
Помисли колко пъти на ден псуваш и по какво ...
AmW написа:но съм почти сигурен, че и там нещата не са много по различни.
jivkojj написа:не знае и добре немски. Нито е посещавал курсове нито нищо, а не е кой-знае какъв спец. Почна да търси едва преди 2 месеца
Чудомир написа:Спамим на човека в темата, НО:
Българската представа за богатсво е една доста изкривена величина. Потвърждавам, че никъде в Германия с редови труд няма да надиплиш парите, които един БГ строителен "предприемач" (на)трупа. (като пример искам да спомена, че немски ерген плаща над 40% данъци, ясно ти е строителя кво плаща и кво не => разликата между двамата при един и същ доход е брутална)
Твоята дефиниция на "добре" е "пачка", моята може би е "сигурност", "инфраструктура", "спокоен живот". Зависи какво си търси човека. Затова му предложих да обменим мисли на ЛС.
Айде стига спам
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 26 госта