Голямо нанадолнище с гладък асвалт и Детски Истории

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 29 дек 2008 18:42

snickers_ написа:екстра с завои е още по добре таман да откриеме дрифт сезона каде то4но се намира я го отвори на бг мапс и го маркирай го видиме :)

отсечката са пада на разклона за горни или долни окол. Тоест тръгваш посока самоков, след което минаваш първата отбивка за окол-ите и на втората свиваш нагоре ( пада се малко преди дългата права преди самоков ).
По този път има няколко оправени отсечки като най-горната ( точно преди селото ) я превеха тази есен.. дори още не са сложили мантинелите на колчетата.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 29 дек 2008 18:47

Що кожа съм оставил и аз по родните баири дори и сега бих седнал в болида :drive мойта имаше формата на болид от F1 даже задните лагери бяха малко по големи и широки от предните :cry: Колко шамари съм отнесъл от бабите на село (за едно лято им потроших нервите на горките женици по цял ден нагоре надолу) спомени спомени :cry: От здрач до зори по баирите кой да ти мисли за ядене или пиене а сега какво знаят хлапетата пред компютъра по цял ден пуцат (Counter-Strike) или се правят на шофьори (NFS) а като им разкажеш какво си правил на техните години те гледат като ударени със мокър парцал :roll:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 29 дек 2008 23:56

Мани, бегай! :lol:
Едно лято в Смолян бях избягал от къщата на баба ми, за да се пускаме с лагерници!
в 10 сутринта се вдигнах- в 10 вечерта се прибрах. Трябва да съм бил на около 9-10 години.
Три пъти спирахме на метър-2 от камиони, единия, помня, се завря под учебна кола...
Ама баба ми и без да го е видяла това сигур ще да е отнесла 2-3 микроинфаркта! :lol:

Потребителски аватар
Spasov_G
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spasov_G » Вто 30 дек 2008 1:26

Ами не съм баш от старото поколение през което се е зародило модата на лагерниците , но и Аз имам доста километраж на лагери, че да кажа и една случка на кратко, действието се развива по един стръмен наклон (байр) надолу ама изхода на тази улица се преплита с главен път с много трафик, а самият път води към градско сметище и изведнъж както си плъзгаме с бясна скорост гледам с/у мен един камион превзема байра нагоре в първия момент реакциата ми каква беше ами скочих от лагерницата по дупе иначе под камиона , е няма да ви кажа след това как се чувствах близо седмица след пренудителното спиране ..... охлузени задни части и много сълзи от болка ...... ама какво казваха старите хора на времето Юнак без рана , не се става , та така де тогава комповете са били някъде много далеч от нашия свят, но за сметка на това детсвото ни ще си остане незабравимо и много истинско .....

Потребителски аватар
///HAMANN///
Автомобил:
Двигател: AFN

Мнениеот ///HAMANN/// » Вто 30 дек 2008 5:01

Колеги и мене ме хвана нещо носталгията по тия колички ето тука едно кратко описание направено от мене как да си направим най проста лагерна количка с 3 лагера :wink:

Изображение

п.с. Тва е един от най - добрита варианти за количка :)

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 30 дек 2008 10:01

ISRalien написа:Няма ли да е по-забавно с няколко дупки тук-таме, да правиш слалом надолу :lol:

:wink:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 30 дек 2008 10:04

///HAMANN/// написа:Колеги и мене ме хвана нещо носталгията по тия колички ето тука едно кратко описание направено от мене как да си направим най проста лагерна количка с 3 лагера :wink:

Изображение

п.с. Тва е един от най - добрита варианти за количка :)
Колега , а къде е болта смисъл как става предния мост да е подвижен :)

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Вто 30 дек 2008 15:28

Схемата му е грешна .... или обяснението лошо :wink:
Там където пише че са крачетата, още по в страни са двата предни лагера.
А там където е кръгчето отпред се слага болта за да можеш да управляваш с крачетата 8)
А пирони .... колкото повече, толкова по добре. Не са били един-два случаите в които заради слаби пирони ти изхвърча лагера :lol:

Още една аматьорска схема на лагерница :)
Сиво - основна носеща дъска
Червено - там си слагаш гъзо
Синьо - задна носеща щанга - от дърво :D
Жълто - предна такава дето си слагаш и краката да управляваш между лагерите и основната носеща дъска
Черна точка - там е болта с който е прикрепена предната част с основната за да може да се върти и управлява
Зелено - дръжка за ръцете
Елипсите са лагерите
А пирони слагаш на воля и където прецениш за да е достатъчно здраво :)
Емблемата - no comment ... for zealots only :D

Изображение

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Вто 30 дек 2008 16:20

Ето един шедьовър:
Изображение

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Вто 30 дек 2008 17:28

xaaxax e Много е як шедиофара а пица 3-те лагера немз как да стане номера брат нема как да се дрифтираш така ;) общо взето както писа колегта ти треат 1 болт 4 лагера 2 моста и пирони ;) рацете е по готино да ги даржиш на задния мост по рейсинг е ;) по някой пат може да има и жертви но спорта си ги изисква
По желание и 1 шише с продупчерна капачка с вода да пръскаш задните лагери така вари повече машината :)

аре некоя друга история да разкажа
Понеже ни марзеше да варвим по патя 2-3 км нагоре че сакратиме акто минеме през поляните и ние малки баце като видехме 1 смок бегай да видиж ти физ зарядка у нивата с лагерницата тичаш хахах

Един пат карам зад 1 с 1 колело и то 1 огромно нанадолниже кам км ама много страмно и тоя се засветкал и самото нанадолнище сваршва с главен пт и след главния пат дере е кво да ви каже как се смях като видех че на пича му падна веригата беше с контра хахахаха от там като скочи (тука си мислите спирачктие) но не скочи с джапанките (онези джапанки дето мангалите ги дават по 1.5) на гумата бате гледма мачи се да спира по 1 време гледам джапанката на 2 леле от там още смех хахахах не моа спра се смя щех се утрепам сас се него от смех :)

Потребителски аватар
lavidaloca
Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
Двигател:

Мнениеот lavidaloca » Вто 30 дек 2008 19:49

Ами освен идвайте някой път към град Елена. Носете си бегачките, а пък аз си знам къде да ви заведа..... :wink:

Потребителски аватар
///HAMANN///
Автомобил:

Мнениеот ///HAMANN/// » Вто 30 дек 2008 20:03

bomber написа:Колега , а къде е болта смисъл как става предния мост да е подвижен :)

Колега самите странични летви се сучат отзад и отпред така завива и е мега добро много яко се усеща като завиваш :D

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 30 дек 2008 20:45

///HAMANN/// написа:
bomber написа:Колега , а къде е болта смисъл как става предния мост да е подвижен :)

Колега самите странични летви се сучат отзад и отпред така завива и е мега добро много яко се усеща като завиваш :D

как да се сучат нещо несхващам?

Потребителски аватар
///HAMANN///
Автомобил:

Мнениеот ///HAMANN/// » Вто 30 дек 2008 22:05

Ами колега страничните летви се местят когато примерно правиш десен завой и буташ с левия и десния крак на дясно и самаите летви се движат лявата излиза напред а дясната отива назад при ляв завой е обратното ако не се сещаш пак как стана мога да направя кратка схемичка :roll:

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Вто 30 дек 2008 22:41

///HAMANN/// написа:Ами колега страничните летви се местят когато примерно правиш десен завой и буташ с левия и десния крак на дясно и самаите летви се движат лявата излиза напред а дясната отива назад при ляв завой е обратното ако не се сещаш пак как стана мога да направя кратка схемичка :roll:

Е да ама той е заковал предните "колела" и не може да завива :lol:
2 лагера отпред, 2 лагера отзад и 1 болт отпред посредата за да се вътри предния мост :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”