Вече няма да викаме КАТ за ударен калник

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
magician
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Вече няма да викаме КАТ за ударен калник

Мнениеот magician » Пет 16 яну 2009 22:04

Нещо недоизмислена ми се вижда тая история....или все още няма нищо ясно, а журналистите си пълнят боклучивите издания.
Не мога добре да си представя тая история на фона на менташката ни държавица - всеки гледа да ти вземе кинтите и по възможност без да направи нищо - важи за всички сфери на живота...
По повод на екипите от "застрахователи", които ще ме "убеждават"....дано са бронирани и имат добра застраховка "живот", защото онова време отмина, а опита за саморазправа ще ми даде реален шанс за оневиняване при неизбежна самоотбрана...

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Съб 17 яну 2009 2:56

Поредната недомислена глупост,чудно ми е докаде могат да стигнат с малоумието си?...не ми се мисли какво ще бъде ако го въврдат това :?

Jijo_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jijo_M » Сря 21 яну 2009 9:20

Не знам защо, но ми се струва, че това новото предложение за споразумение между водачите при ПТП противоречи на закона.За да възникне ПТП някой не е спазил правилника (дистанция ,предимство ,превишена скорост и т.н.) за което според правилника носи съответното наказание и му се отнемат точки.А сега в идеалния случай признава вината си, разписва протокола и неговия застраховател поема щетата,а виновния водач се измъква безнаказано като най- много да се наложи следващата година да си смени застрахователя.И какво означава минимални щети ако ми пукне задната броня (вече два пъти я сменям защото ме блъскат) щетата е 1200 лева видимо е минимално но финансово е майчинството на жена ми за 6 месеца.И какво ще стане отивам при застрахователя той ще каже нямаш протокол от КАТ и няма да платим,звъня при ПТП на КАТ те питат има ли пострадали и ако няма споразумейте се няма да дойдем и тогава започва нашето ходене по мъките или Параграф 22.тази система я имаше преди години ,но не проработи не знам кое ги кара да си мислят че сега ще работи и защо пак ние ще сме опитните мишки.Ако някоя мутра или Някой по ВИП спре в мен коя божия сила ще го накара да подпише протокола, че е виновен, те сега при доказана вина полицайте променят актовете да ги изкарат невнни примери във форума има доста.Не знам защо по телевизиите го коментират като че ли това ще оправи всичко и не поглегдат от този ъгъл.Моля за коментари може би не съм прав разубете/успокойте ме.Като на КАТ не им стигат хората да подобрят работоспособноста си или да наемат повече хора ,а не да занижават контрола по-пътя.Уж се борим за по-строги наказания, а правим законно заобикалянето на правилника.Това са моите расъждения написани в темата за тежките катастрофи и ми се стори странно, че почти никой няма мнение по въпроса но явно не е така.А относно това че ще хвърлиш на някой 50-100 лева и готово нали може да ударят и теб и тогава тези пари нямали да ти се видят малко.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 21 яну 2009 11:20

Вярно, че такава схема за решаване на леки щети имаше и преди години, но за кратък период. Тогава я приех като по-удачна и спестяваща време и нерви. Не си спомням да съм имал случай, в който да ми се е наложило да я ползвам.
При всяко положение си има плюсове и минуси, но и в ЗДП не са разгледани всички възможни ситуации, в които може да попадне шофьор и в повечето случаи се прилага с достатъчна доза субективизъм най-близката или удобна норма от него.

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Сря 21 яну 2009 11:35

Ок сичко много хубаво ама аз съм направил 20 катастрофи и мойта полица ще прябва да ми струва 1000 лв. примерно ама полицата се прави на колата доколкото знам (т.е. стига колата да има гражданска всики с книжка може да седне и да я кара), е да ама аз карам колата на баща ми бето ми е направил пълномошно че мога да я карам, а той от 30 години няма нито едно ПТП и неговата полица е 50 лв. и като направя ново ПТП със неговата кола какво правим.
Иначе тва с мобилните групи ми се струва добре щото за един протокол последния път неможах да изчакам дежурния по ПТП (един нещастен дядка в една нещастна желязна бутка с едно нещасно трабанче отпред) да ми издаде протокол, а катаджиите ги чаках 4-5 часа.

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Сря 08 апр 2009 17:06

днес попълвах такъв портокол :banghead: блъсна ме една заспала "шофЕрка" :evil: няма големи щети по колата само малко огънат калник и одрана боя :043: застрахователя и направи оглед и снимки и сега чакам оценка на щетите :roll: има ли към кого да се обърна ако не съм доволен от оценката и как да процедирам :?: предварително благодаря на отзовалите се :bowdown

Върни се в “ОФФ-Топик - други”