Нещо недоизмислена ми се вижда тая история....или все още няма нищо ясно, а журналистите си пълнят боклучивите издания.
Не мога добре да си представя тая история на фона на менташката ни държавица - всеки гледа да ти вземе кинтите и по възможност без да направи нищо - важи за всички сфери на живота...
По повод на екипите от "застрахователи", които ще ме "убеждават"....дано са бронирани и имат добра застраховка "живот", защото онова време отмина, а опита за саморазправа ще ми даде реален шанс за оневиняване при неизбежна самоотбрана...

Вече няма да викаме КАТ за ударен калник
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
Re: Вече няма да викаме КАТ за ударен калник
Поредната недомислена глупост,чудно ми е докаде могат да стигнат с малоумието си?...не ми се мисли какво ще бъде ако го въврдат това 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам защо, но ми се струва, че това новото предложение за споразумение между водачите при ПТП противоречи на закона.За да възникне ПТП някой не е спазил правилника (дистанция ,предимство ,превишена скорост и т.н.) за което според правилника носи съответното наказание и му се отнемат точки.А сега в идеалния случай признава вината си, разписва протокола и неговия застраховател поема щетата,а виновния водач се измъква безнаказано като най- много да се наложи следващата година да си смени застрахователя.И какво означава минимални щети ако ми пукне задната броня (вече два пъти я сменям защото ме блъскат) щетата е 1200 лева видимо е минимално но финансово е майчинството на жена ми за 6 месеца.И какво ще стане отивам при застрахователя той ще каже нямаш протокол от КАТ и няма да платим,звъня при ПТП на КАТ те питат има ли пострадали и ако няма споразумейте се няма да дойдем и тогава започва нашето ходене по мъките или Параграф 22.тази система я имаше преди години ,но не проработи не знам кое ги кара да си мислят че сега ще работи и защо пак ние ще сме опитните мишки.Ако някоя мутра или Някой по ВИП спре в мен коя божия сила ще го накара да подпише протокола, че е виновен, те сега при доказана вина полицайте променят актовете да ги изкарат невнни примери във форума има доста.Не знам защо по телевизиите го коментират като че ли това ще оправи всичко и не поглегдат от този ъгъл.Моля за коментари може би не съм прав разубете/успокойте ме.Като на КАТ не им стигат хората да подобрят работоспособноста си или да наемат повече хора ,а не да занижават контрола по-пътя.Уж се борим за по-строги наказания, а правим законно заобикалянето на правилника.Това са моите расъждения написани в темата за тежките катастрофи и ми се стори странно, че почти никой няма мнение по въпроса но явно не е така.А относно това че ще хвърлиш на някой 50-100 лева и готово нали може да ударят и теб и тогава тези пари нямали да ти се видят малко.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Вярно, че такава схема за решаване на леки щети имаше и преди години, но за кратък период. Тогава я приех като по-удачна и спестяваща време и нерви. Не си спомням да съм имал случай, в който да ми се е наложило да я ползвам.
При всяко положение си има плюсове и минуси, но и в ЗДП не са разгледани всички възможни ситуации, в които може да попадне шофьор и в повечето случаи се прилага с достатъчна доза субективизъм най-близката или удобна норма от него.
При всяко положение си има плюсове и минуси, но и в ЗДП не са разгледани всички възможни ситуации, в които може да попадне шофьор и в повечето случаи се прилага с достатъчна доза субективизъм най-близката или удобна норма от него.
- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
Ок сичко много хубаво ама аз съм направил 20 катастрофи и мойта полица ще прябва да ми струва 1000 лв. примерно ама полицата се прави на колата доколкото знам (т.е. стига колата да има гражданска всики с книжка може да седне и да я кара), е да ама аз карам колата на баща ми бето ми е направил пълномошно че мога да я карам, а той от 30 години няма нито едно ПТП и неговата полица е 50 лв. и като направя ново ПТП със неговата кола какво правим.
Иначе тва с мобилните групи ми се струва добре щото за един протокол последния път неможах да изчакам дежурния по ПТП (един нещастен дядка в една нещастна желязна бутка с едно нещасно трабанче отпред) да ми издаде протокол, а катаджиите ги чаках 4-5 часа.
Иначе тва с мобилните групи ми се струва добре щото за един протокол последния път неможах да изчакам дежурния по ПТП (един нещастен дядка в една нещастна желязна бутка с едно нещасно трабанче отпред) да ми издаде протокол, а катаджиите ги чаках 4-5 часа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
днес попълвах такъв портокол
блъсна ме една заспала "шофЕрка"
няма големи щети по колата само малко огънат калник и одрана боя
застрахователя и направи оглед и снимки и сега чакам оценка на щетите
има ли към кого да се обърна ако не съм доволен от оценката и как да процедирам
предварително благодаря на отзовалите се 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”