Глобалното затопляне ли топи квадратурата?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Глобалното затопляне ли топи квадратурата?
В интерес на истина момента не е лош за покупка или да се строи точно сега. Виртуалния офертен пазар силно се различава от реалния, като разликите са в рамките 30-50% надолу. Прави ми впечатление, че за терасите ми казват цената наполовина. Но и въпреки достигането на добра цена вътре живеенето в новия апартамент би било предизвикателство. Как да обезаведа спалня от 12 кв. в която на всичко отгоре архитекта е направил някакви неизползваеми извивки и за капак вратата се отваря навътре 
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
rosy написа: Как да обезаведа спалня от 12 кв. в която на всичко отгоре архитекта е направил някакви неизползваеми извивки и за капак вратата се отваря навътре
Викаш си някой кйто се занимава с обзавеждане.Казваш какво искаш.Той си взима "точните" размери.Те така се прави в "новите" суперлуксозни апартаменти

То затова и станаха много мастерите резачи на мебели
Да ме прощават подвизаващите се във форума

- RADO 8463
- Автомобил:
- Двигател:
LILO&STICH написа:rosy написа: Как да обезаведа спалня от 12 кв. в която на всичко отгоре архитекта е направил някакви неизползваеми извивки и за капак вратата се отваря навътре
Викаш си някой кйто се занимава с обзавеждане.Казваш какво искаш.Той си взима "точните" размери.Те така се прави в "новите" суперлуксозни апартаменти
Бе то е така ама 12 м2 са си 12м2 за какво по напред!!!
Иначе по темата: Аз съм строителен техник и знам как се "мери" и какво се продава!!!За съжаление колегите по горе са ти го казали и истината е такава.Преди се мереше само вътрешно пространство и прочие.Сега мерят и зидове и тераси,идеални часи,общи части и всичко това го плащаш като квадратен метър.друг е въпросът , че плащаш 90 м2 а получаваш реално 77 м2.
Но в момента нашият бранш е в криза , така да се каже или пренасищане му викам аз, Та дано да се коригират цените и да станат "реални",защото сега не са!!!
mod edit: batmilko
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Аз съм в панелка строена 1988, как да разбера колко квадрата е ? Иначе се води 80 (или 79.6) ?
- Pichaga
- Антиспамър №1

- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
kossel написа:Аз съм в панелка строена 1988, как да разбера колко квадрата е ? Иначе се води 80 (или 79.6) ?
ами виж си нотариалния акт, или договора за покупка, ако е купен от общината, преди 90 година доста точно се изчисляваха квадратурите и то БЕЗ-общи части, стени, тухли, тераси, САМО чиста и светла жилищна площ
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И сега апартаментите имат много повече чупки и скосявания и такива шитове.
Всичко се прави с цел максимално извличане на квадратура от наличния терен.
Използва се всеки сантиметър.
И накрая 3 стаен - 16 квадрата хол с кухня и трапезария, 12 квадрата спалня и 6 квадрата детска стая, 2 квадрата кенеф със душ и това е байка, 98 квадрата с общите части, гледаш прането на съседите и спираш на 6 пресечки от там.
Класическото старо строителство си е най-добре. Малко панелките са кофти, амам какво да се прави, мина им времето:)
И хората си мислят мезонетите за ефектни, а те са дефектни

Всичко се прави с цел максимално извличане на квадратура от наличния терен.
Използва се всеки сантиметър.
И накрая 3 стаен - 16 квадрата хол с кухня и трапезария, 12 квадрата спалня и 6 квадрата детска стая, 2 квадрата кенеф със душ и това е байка, 98 квадрата с общите части, гледаш прането на съседите и спираш на 6 пресечки от там.
Класическото старо строителство си е най-добре. Малко панелките са кофти, амам какво да се прави, мина им времето:)
И хората си мислят мезонетите за ефектни, а те са дефектни

- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
rosy написа:В интерес на истина момента не е лош за покупка или да се строи точно сега. Виртуалния офертен пазар силно се различава от реалния, като разликите са в рамките 30-50% надолу. Прави ми впечатление, че за терасите ми казват цената наполовина. Но и въпреки достигането на добра цена вътре живеенето в новия апартамент би било предизвикателство. Как да обезаведа спалня от 12 кв. в която на всичко отгоре архитекта е направил някакви неизползваеми извивки и за капак вратата се отваря навътре
всеки проект архитекта го дава с обзавееждане ,
вярно е че някой , лъжат с мащаба, блока в един мащаб ,а озавеждането в друг
така минават и с подземните гаражи , понеже има наредба , че трябва да има осигурени еди колко си паркоместа , пичовете слагат 100 коли , покриват изискванията и го одобряват в общината , а друг е вапроса че тези коли са в по малък мащаб и реално има място за 50 коли...

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
hooligans написа:а друг е вапроса че тези коли са в по малък мащаб и реално има място за 50 коли...
Колко по малък мащаб 50 коли ако ще и смарт да са пак ще има места за 40 броя. Сега няма места дори и за 15 броя !
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
zaro написа: Малко панелките са кофти, амам какво да се прави, мина им времето:)
Че кво им е кофти на панелките. Аз на моята панелка и смених тръби, кабели, дограми, направих изолация и стана супер. Стандартна двустайна панелка с прихващане на терасата спокойно става тристайна и си имам още една голяма тераса. Много съм си доволен даже.
Чувството за простор е доста по голямо (66.5 кв.м. по нотариален акт) при мен, отколкото в апартамент 87 кв.м. ново строителство.
- hooligans
- Модератор

Adnan написа:hooligans написа:а друг е вапроса че тези коли са в по малък мащаб и реално има място за 50 коли...
Колко по малък мащаб 50 коли ако ще и смарт да са пак ще има места за 40 броя. Сега няма места дори и за 15 броя !
нещо не те разбрах
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
The^Maniac написа:Че кво им е кофти на панелките. Аз на моята панелка и смених тръби, кабели, дограми, направих изолация и стана супер. Стандартна двустайна панелка с прихващане на терасата спокойно става тристайна и си имам още една голяма тераса. Много съм си доволен даже.
Чувството за простор е доста по голямо (66.5 кв.м. по нотариален акт) при мен, отколкото в апартамент 87 кв.м. ново строителство.
Така е колега,то и на стара тухла има нужда от всички тези неща.
По-скоро колегата имаше впредвид,така наречения срок на годноста на панела---няколко десетки години най-много.И то при правилна експлоатация,проверка редовна на свръзките между панелите,едно добро саниране,а като се има впредвид масовата възраст на панелките и средните доходи на живущите в такъв тип жилища--огромен процент от тях са в окаяно състояние,да не говорим за общите им части че всеки си прави пас.
Та за младо семейство покупката на 20-25 годишна панелка едва ли е добра инвестиция,новото строителство пък е пълен шит и така кръга се затваря.
В тоя форум ако има и 5 процента хора които могат да си позволят строежа на собствена къща,със собствени средства и проект пак е добре.
Един добър вариант е долгосрочното живеене под наем в добре избрано жилище с опция за покупка и приспадане на пълния изплащан наем досега от цената.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де,има ли още хора които не знаят че в квадратурата за плащане се включват общи части,тераси и всичко каквото се сетиш?? А като знае човек защо не се поинтересува колко точно е чистата жилищна площ /за 10мин с една рулетка всеки може да си ги сметне ако мисли че го мотат/ и ако не му изнася да си търси друго жилище ! Например искахме да купим 2 нови апартамента за настаняване на туристи,но продавача каза че в момента има други клиенти и ако те не ги вземат ще ни се обади,та тези хора са се отказали точно понеже решили че общите части са им много а на нас ни трябваха точно такива и ги купихме. Та в заключение -Не е луд този който яде зелника а този дето му го дава 
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ще попреседи тоя зелник според мене.
Роси ти на 12 квадрата спялня си случил даже
.Какви чудесии съм виждал, от вратата скачаш в леглото и гардероба с плъзгащи врата да може да се отваря 
Роси ти на 12 квадрата спялня си случил даже
.Какви чудесии съм виждал, от вратата скачаш в леглото и гардероба с плъзгащи врата да може да се отваря 
- hooligans
- Модератор

абе вие, на какви стройтели сте попаднали
Ние работим с една стройтелна фирма , която много качетвено и непестеливо строй .
Ние работим с една стройтелна фирма , която много качетвено и непестеливо строй .
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
hooligans написа:абе вие, на какви стройтели сте попаднали![]()
![]()
![]()
Е на какви, като процента некачестено стрйтелство е много голям.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”