Какво да се прави в тази тегава ситуация?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Какво да се прави в тази тегава ситуация?
В момента не продаваш, освен, ако не си на зор, а ако си на зор и искаш бързо смъкваш много цената, въпреки че и тогава хората минават и казват (за кола) - на тая й има нещо, щом е толкова е евтина!
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
Yamaha_R1 написа:имам една конкуренция на магазина,същия като теб. убива се да продава на смешни цени,прави по 200 продажби повече от мен и си мисли че е върха.но реално като си сметни разходите по продавачки,доставката и други такива, аз го надминавам с първите 100 продажби по изкарани пари.
и така върти си човека 10 г. на едно място,важното че е в играта,има застояла стока но няма пари.
другото важно нещо е.
аз зор нямам да я продавам сега
и риба в морето все още се намира
Къв магазин,бе колега.Ти в час ли си с темата.Става въпрос за автомобили--нещо което колкото повече стои,поевтинява,защото става неактуално.Не говорим за хляб и сирене--човек ще не ще и кола да няма и пеш да не ходи,трябва да яде.Кви продавачки,кви 100 лева

Вчера чета в чуждестранен сайт,че на БМВ тая година им вървяло само в продажбите на М-ки.Тоест,нещо рядко и ценно винаги си държи цената и се купува,както и недвижимите имоти в центъра на софия--да не би да паднаха техните цени.
При 220 000 коли втора ръка нов внос чакащи да бъдат продадени според статистиката,и ако поне 30 процента от тези в българското мобиле не са ´´нов внос´´,не виждам как освен чрез цени ще се привлекат купувачи.Предлагането голямо,търсенето нулево,колкото и да не им харесва на някои.
Ами вижте само форумния ´´ПРОДАВА´´,скоро не съм прочел някъде да се е продало нещо кой знае какво.Голфове 4-ки за по 6500-7500 лева и пак така си стоят.За к´во говорим.
propparo написа:
Къв магазин,бе колега.Ти в час ли си с темата.Става въпрос за автомобили--нещо което колкото повече стои,поевтинява,защото става неактуално.Не говорим за хляб и сирене--човек ще не ще и кола да няма и пеш да не ходи,трябва да яде.Кви продавачки,кви 100 лева![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ти май взе да бълнуваш.
да не си ясновидец от скат тв., нямам магазин за храна
имам за дрехи един и за сувенири друг.
кво да ти обяснявам за заплати и за разходи и за бизнес.сигорно си на 17 и още искаш джобни от мама да си караш колата купена от тати.
ай секи да прави каквото му харесва.
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
Ами объркал си форума,опитай във фешънтиви.ком или бгсувениърс.нет, тук говорим за продажбата на автомобили втора ръка и колегата поствал я се притеснява от стагнацията в момента.
Рано още за следобедната ракийка,но като те гледам си я захванал вече,надявам се че и правописните ти грешки са от това.
За години и бизнес ,не ми се говори,това е автофорум,нека не го разваляме с пишкомерене.
А батмилко е най-точен в случая--цената ще пада,независимо дали ще се задълбочава кризата или не.
Рано още за следобедната ракийка,но като те гледам си я захванал вече,надявам се че и правописните ти грешки са от това.
За години и бизнес ,не ми се говори,това е автофорум,нека не го разваляме с пишкомерене.
А батмилко е най-точен в случая--цената ще пада,независимо дали ще се задълбочава кризата или не.
Последна промяна от propparo на Чет 05 мар 2009 18:28, променено общо 1 път.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
няма да се толерират нападки
тук в този форум-няма криза на добър тон и няма да има
всеки си казва мнението, подкрепено с аргументи
що искате зорлем да се ключи една иначе хубава тема

тук в този форум-няма криза на добър тон и няма да има
всеки си казва мнението, подкрепено с аргументи
що искате зорлем да се ключи една иначе хубава тема

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Кризата е тотална. Поръчали сме 5 нови Опел Инсигния в София Ауто. Вчера от Женева (явно имат някаква централа там) се е получил факс, че има вероятност изобщо да не могат да ни изпълнят поръчката и затова не фактурират нищо в момента. Явно може и да не се доредим до такава кола.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колегата батмилко каза най-голямата истина. Колкото повече седи и фтаСва колата, толкоз повече й намалява цената
, колкото и да не им се вярва на някои от вас, които оптимистично си вдигат цената на колата, след като не са могли да я продадат за дадени пари
Из раздел "Продава" се виждат доста надути цени на колите, които според мен са неоправдано високи, всеки си мисли, че неговата кола е много специална и индивидуална... Щом има хора дето искат за по 15-16 годишни коли БЕЗ дори климатик, по 4000 лева, явно няма да има и такива, които да купуват. Иначе сега сигурно е изгодно да се купи кола втора ръка, понеже на търговците на такива коли сигурно доста им е трудно да реализират продажби, а от това печели само и единствено потребителят.

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Има и друг момент,аз моята кола я купих началото на миналата година за 11500лв.до сега съм вложил в подмяна на части и аксесоари около 1500лв.Не мисля че колата ми е специална или нещо от сорта но за парите които съм дал за отстраняване на проблемите по колата спестявам висене по сервизите и хабене на нерви на евентуалния бъдещ копувач.Това че парите които искам за колата са с 1000-1500лв.повече от колкото в някоя автокъща са напълно оправдани.Реално само за стикерите по-предното стъкло(винетка,гражданска,автокаско и преглед)сме дали по една торба с пари.Всеки сам си определя приоритетите при избор на автомобил,понякога евтиното излиза много скъпо.
-
Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:40, променено общо 1 път.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Може би си прав,но не мисля че колите които се продават във форума макар и по-скъпи поради една или друга причина са по-лоши от същите които се продават в която и да е автокъща.По-склонен съм да дам 10 000 за кола карана в БГ.и съвестно поддържана от някой колега отколкото току що внесена от Италия или Германия(без значение)нищо че още от вратата ще ми свалят 1000лв.и ще ме увещават че колата е супер и всичко и е О.К.
Изключения разбира се има винаги!!!
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
forski написа:Може би си прав,но не мисля че колите които се продават във форума макар и по-скъпи поради една или друга причина са по-лоши от същите които се продават в която и да е автокъща.По-склонен съм да дам 10 000 за кола карана в БГ.и съвестно поддържана от някой колега отколкото току що внесена от Италия или Германия(без значение)нищо че още от вратата ще ми свалят 1000лв.и ще ме увещават че колата е супер и всичко и е О.К.
Е нали и караните в БГ коли идват от Германия и Италия ?Вероятноста да случиш на поддържана и гледана кола карана в БГ е същата като да случиш на кола от автокъща нов внос.
А това, че повечето хора си мислят, че парите който са вкарали в колата имат възращаемост при продажба е отделен въпрос.
За мен не е нормално да искаш 5-6-7-8к за кола на 15 и повече години, пък ако ще и да ти е струвала 20к.
Ясно е на всички, че парите вкарани в една кола нямат възвращаемост!
Все едно са аз да пусна мойта по тази сметка :
Цена на колата 12800лв.
Смяна на ремъци, масла, застраховка, каско и винетка няма да смятам макар, че доста хора го пратя

Джанти - 1000лв
Radio navigation system MCD - около 300-400лв
Носачи около 600-700лв
Тотал :
Продавам пасат Б5 98-ма 1.9 ТДИ за 15000 лв... нали ше ми се смеят всички набори.
За тва силно се надявам да му взема около 9 и малко.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Тунинг се прави! Силов тунинг!
ТУУУУНИИИИИНГ!!!
ТУУУУНИИИИИНГ!!!

- forski
- Двигател:
- Контакти:
Мисълта ми беше друга,не казвам че като си дал 10-12к въру тях трябва да слгаш всичко което си купувал или сменял и да я продаваш за 15 или 20к.
Цената на една кола не се определя само от годината на производство или греша?
Навсякъде сиренето е с пари,всички знаем какви коли се вкарват в БГ за да се докарат на цена достъпна за средно статистическия копувач.
И тези които караме идват от Германия и Италия но не идват със джанти за по 1000лв.,не идват със музика,не идват със нови носачи и амортисьори,нови гуми и т.н.Ако си вложил някакви пари след покупката на тази кола нормално е като решиш да я продаваш да ги калкулираш в цената,не на 100%разбира се.Но всичко си има цена инъче излиза че сме Дядо Коледа и раздаваме подаръци!
Цената на една кола не се определя само от годината на производство или греша?
Навсякъде сиренето е с пари,всички знаем какви коли се вкарват в БГ за да се докарат на цена достъпна за средно статистическия копувач.
И тези които караме идват от Германия и Италия но не идват със джанти за по 1000лв.,не идват със музика,не идват със нови носачи и амортисьори,нови гуми и т.н.Ако си вложил някакви пари след покупката на тази кола нормално е като решиш да я продаваш да ги калкулираш в цената,не на 100%разбира се.Но всичко си има цена инъче излиза че сме Дядо Коледа и раздаваме подаръци!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Казваш не идвали с хубави джанти и музика? Аз казвам зависи откъде идват, кой ще ги докара и как ще му хрумне да ти я продаде. В този случай баща ми отиде сам да си я докара от Германия, понеже и той като повечето бай Ганьовци не верва на други
Колата я взеха през лятото на 2007-ма година, произведена 2002 от снимката се вижда точната марка и модел. Още с докарването се набиха едни 1100 лева за обслужване и смяна на някои неща по нея. Вече я карат две години по нашите кратери в България и цената, която може да й се иска е далеч под тази, за която е купена. Гледам вече има такива коли и по 15 000 лева. Нормално е, остаряват, поевтиняват.
Давам ти друг пример - аз разбира се наследих старата кола - ФауВе Джета 1.3. Бях решил преди около година и половина да я продавам, даваха ми 1200 лева за нея тогава. Не я продадох под предтекст "каква кола ще си купя за 1200 лева". Дали сгреших или не е въпрос на гледна точка. Така или иначе се налагаше да се прави ремонт по мотора на колата, който реших вместо да го правя, направо да си сложа друг мотор - АБУ 1.6 с 5-степенна ск. кутия. Това удоволствие ми струваше 1150 лева с труда, не смятам разходите и главоболията след това, докато оправим "майсторлъка" на трансплантаторите на мотора, те са около 150 лева. Купих й табло от ударен Голф ГТИ - 30 лева, седалки от същия - плитко рекаро за 80 лева двете. Наложи се преди около 4-5 месеца да й сменя съединителя и тъй като не обичам колата ми да се движи с менте части заложих на SACHS и това удоволствие ми излезе 380 лева с труд и смяна на жилото. Кефна ми преди месец да си претапицирам рекарото - 160 лева кихнах, стана супер добре, но... Дотук като го смятам трябва да й търся на тази кола цена от порядъка на 3000 лева. Нали се сещаш, че никой няма да ми даде толкоз пари за нея? А това, че "обслужена, сменени ремъци и т.н." мен лично никога не ме е топлило при покупката на кола, тъй като така или инак се сменят, понеже вече на никого да нямаш вяра...

Давам ти друг пример - аз разбира се наследих старата кола - ФауВе Джета 1.3. Бях решил преди около година и половина да я продавам, даваха ми 1200 лева за нея тогава. Не я продадох под предтекст "каква кола ще си купя за 1200 лева". Дали сгреших или не е въпрос на гледна точка. Така или иначе се налагаше да се прави ремонт по мотора на колата, който реших вместо да го правя, направо да си сложа друг мотор - АБУ 1.6 с 5-степенна ск. кутия. Това удоволствие ми струваше 1150 лева с труда, не смятам разходите и главоболията след това, докато оправим "майсторлъка" на трансплантаторите на мотора, те са около 150 лева. Купих й табло от ударен Голф ГТИ - 30 лева, седалки от същия - плитко рекаро за 80 лева двете. Наложи се преди около 4-5 месеца да й сменя съединителя и тъй като не обичам колата ми да се движи с менте части заложих на SACHS и това удоволствие ми излезе 380 лева с труд и смяна на жилото. Кефна ми преди месец да си претапицирам рекарото - 160 лева кихнах, стана супер добре, но... Дотук като го смятам трябва да й търся на тази кола цена от порядъка на 3000 лева. Нали се сещаш, че никой няма да ми даде толкоз пари за нея? А това, че "обслужена, сменени ремъци и т.н." мен лично никога не ме е топлило при покупката на кола, тъй като така или инак се сменят, понеже вече на никого да нямаш вяра...
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Честно да ти кажа с нещата които си изброил ако разполагам с 2000-2500лв. и си търся кола веднага бих я купил.Защо не си цените труда,нервите и парите които влагате в колите си бе хора
Това че байти еди кой си е довлякъл от Италия един автовоз със таралясници и ги е пуснал по 5000лв.(пет иляди леа)парчето за радост на народа не означава че и моята кола струва толкова,далеч съм от мисълта че ще и взема толкова колкото съм дал но няма и да я подарявам.
Въпроса е принципен нищо лично

Това че байти еди кой си е довлякъл от Италия един автовоз със таралясници и ги е пуснал по 5000лв.(пет иляди леа)парчето за радост на народа не означава че и моята кола струва толкова,далеч съм от мисълта че ще и взема толкова колкото съм дал но няма и да я подарявам.
Въпроса е принципен нищо лично

Върни се в “ОФФ-Топик - други”