Мъже или жени са по-силни в амбициите ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Мъжете или жените са по-амбициозни ?

Мъжете
12
30%
Жените
28
70%

Общо гласове: 40
Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 16 яну 2006 22:19

Различен е подхода на половете в това съм убеден за себе си :wink:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 16 яну 2006 22:28

Да :) мъжете и жените се различават по някой специфични мозъчни центрове, което води до различно поведение и до различни способности - примерно жените са по-добри в говоренето, докато мъжете водят в треизмерното проектиране :) това според мен, просто показва, че като цяло има професии които се отдават по-добре на жени, както и такива, които се отдават на мъже. Както има и такива хора, които са много по-добри от средното ниво мъже и жени взети заедно.

Като цяло съм убеден, че една печеливша компания трябва да залага поравно и на мъжете и на жените, защото истината е някъде по средата :)

П.П. А това, че тук сме повече мъже и си мислим, че жените са по-амбициозни, за мен говори само едно: повечето които са гласували за жените, са по-мързеливи от колежките си, които са ги изпреварили в кариерата и сега отдават това на всичко друго, но не и на самият факт, че тази амбициозна колежка може да е по-добра наистина. По лесничко е да кажеш "шефа я такова" или нещо подобно, отколкото един мъж да признае, че има жени по-добри от него самият :)

Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3User » Пон 16 яну 2006 22:38

musura написа:Да :) мъжете и жените се различават по някой специфични мозъчни центрове, което води до различно поведение и до различни способности - примерно жените са по-добри в говоренето, докато мъжете водят в треизмерното проектиране :)

Мозъчният център който отговаря за поведението на индивида се нарича Център на Половият Диморфизъм. При мъжете той е по голям за разлика от жените. Наблюдават се и дефекти при ембрионалното развитие когато индивиди от мъжки пол притежават женски ЦПД и обратното. Тяхното поведение е характерно за другия пол, тоест момченца който си играят с кукли или комиченца които си играят с колички и камиончета.
може да ви прозвучи извратено но това е факт.Това съм го гледал по дискавъри и съм го чел в учебниците по медицина. :?

Потребителски аватар
koko jumbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koko jumbo » Пон 16 яну 2006 23:54

musura написа:Според мен не зависи от пола на човека, това дали е амбициозен или не. Има и мъже и жени пълни марди.

Тази тема е все едно да питаме "Синеоките или зеленооките хора са по-амбициозни" :)

длъжен съм остро да се съглася :applause:

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Вто 17 яну 2006 0:06

Жените! :)

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Вто 17 яну 2006 1:09

musura написа:..............................................................

bowdown

хабсолютну съм съгласен musura

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Вто 17 яну 2006 7:51

Жените - просто с амбициозност компенсират липсата на ред други качества.....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”