Бягство в Канада

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3User » Вто 17 яну 2006 9:43

XpacTa написа:Аз това което знам е че във френскоговорящата част на Канада е по-лесно да се емигрира, защото-о-о-о... бе бали му мамата защо - нещо от типа на че са по-малко и че имат повече територийки, ама те са по-на-майната си и никой не иска да ходи там. Бе накратко - проучи го това и ако наистина е така - тръгвай на уроци по френски.

проблема е че знам само англииски и малко немски и малко руски :(

vento5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vento5 » Вто 17 яну 2006 15:34

Аз съм в процес на имиграция за Канада-минахме успешно интервюто и чакаме медицинските.Има няколко начина да се отиде там:
1.Като отидеш да учиш
2.Като инвеститор, но има изискване колко трябва да инвестираш там
3.Като временно работещ
4.Като постоянно пребиваващ-икономически имигрант-магаре за работа :)
Ние избрахме последният и най-разпространен вариант.
ПО-лесно се кандидатства за Квебек(френската провинция).Процедурата минава за около 1-1.5 години.За английските провинции се чака много повече- 3-4 години.Сайта който си дал е с много богата информация и ще отговори на почти всичките ти въпроси.
Искам само да вметна че начинанието не е леко нито евтино.По мои сметки цялото приключение ще НИ излезе около 10 000 лв. и година и нещо чакане и учене на френски 8)
Не искам никого да отказвам с тази сума, но всеки може да си ги сметне ако прояви интерес.
Дано усилието да си заслужава :?

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Вто 17 яну 2006 20:10

Golf3User написа:Интересувам се знае ли някой как стоят нещата с миграцията към Канада...

Canada very, very Изображение

musura написа:Надявам се колегата tyo да отива по работа в Германия...

Мдаа...... Изображение

Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3User » Вто 17 яну 2006 20:18

човече ти направо ме хвърляш в духовата музика с тия 10 000.наи вероятно и аз ще избера вариант 4.Като постоянно пребиваващ-икономически имигрант-магаре за работа
надявам се че усилието ще си заслужава. а за Квебек незнам.от френски не отбирам бъкел.явно ще трябва да се учи :(

П.П. vento5 дай още инфо

vento5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vento5 » Сря 18 яну 2006 12:44

Това е за двама
1. такса за Виена-обработка на документите 540 CAD=680 лв. + таксата за банковия превод + пощенските разходи =720-730 лв.
2.превод на един куп документи(май ни излезе към 200 лв., без самото им изваждане):
свидетелство за раждане-вади се препис(копие) от общината където си роден
свидетелство за брак- вади се препис(копие) от общината където си се объркал да се бракуваш :lol:
дипломи-средно, висше и други ако имаш включително сартификати, изкарани курсове и прочие(ако някой доцумент е на английски или френски не се превежда).
препоръки
трудови книжки или спревка от НОИ
военна служба-оная бележка дето ни я дават като се уволняваме от казармата и ни се признава за стаж
документа от банката за налични пари по сметката го вадиш дирецтно на английски за да не го превеждаш.Него го пращаш в оригинал и отново си вадиш такъв преди интервюто.
Не съм смятал колко ни е струвало всичко това, но се събират; тук 10 лв. там 15 лв., в УНСС за доцумент че дипломите ни се приравняват на магистер- не помня колко бяха.Ако трябва да бръмчиш и в провинцията за нвкой документ- айде още някой лев.
До тук е малкото изваждане.
Упс, забравих уроците по френски- за една година на частен учител си е бая сума :)
Следващото изваждане е след успешно интервю- по 465 USD на човек за завеждане на досието в Букурещ- хайде още 1530 лв.+изпращане на вторите документи.
Следват мвдицински- около 200 лв.
Следва най-голямото изваждане- по 820 USD на човек за виза + изпращане на паспортите с куриер=2800 по груби сметки
Самолетни билети-около 400 EUR на човек=1600 лв.
Останаха парите с които ще влезеш в Канада
Май не съм ги сметнал добре-излизат повече :?
5000 лв. са само различните такси които плащаш на канадците(540 CAD+930USD+1640USD)
Успех

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 18 яну 2006 14:41

ми тия 10 000 лв дето ги давате за да ходите да работите в Канада - ми инвестирай ги тук в нещо смислено разварти ги - не са малко пари , пък и банките заеми дават.....напрегнете си малко мозъците вместо да ревете и да се чудите как да забегнете , щот зад океана ви чакат с отворени убятия....не мога да ви се начудя на такива ей... имам позната дето накара мъжа си да си зареже собствения бизнес тук(човека с петрол работеше и хич не беше зле, както може да се сетите - апартаменти , коли - всичко продаде...), ама тя нереализиран амбициозен инженер....та човека бачка като луд там сега (строител) това му викам луда работа

vento5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vento5 » Сря 18 яну 2006 16:14

Риск печели, риск губи :)

Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3User » Сря 18 яну 2006 20:19

One в какво мога да инвестирам тук 10 бона + това нямам бизнес с петрол :( незнам що ама имам чувството че тука е много умрела работата

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 18 яну 2006 23:34

One написа:...та човека бачка като луд там сега (строител) това му викам луда работа

Ха такааааа :) Пак си дойдохме на думата - прочутият БГ мързел... "Епа я оти да одим там да бачкам като луд, а не си седим тука при ракийцата и при винцета и салатката и хахо хихи-то..."
Много пъти вече го пиша това нещо, изтърка ми се клавиатурата вече да го повтарям - ами ще бачка и още как!!!! И за тоя труд му плащат яко кинти, щом не се е върнал до сега. Защо си мислите, че като отидете там, непременно трябва да работиш банкер или директор???? Естествено, че никой няма да те посрещне с отворени обятия и да ти каже "вземи тея 5 бона на месец пък ходи си леж дома, ние ше се грижиме за тебе". Нееееее, не, не, не и не. Ние не обичаме да бачкаме, щото там нема да сме директори, разбийш ли... българинът иска да работи малко и да взема много пари (поне повечето от хората, които познавам са такива и много пъти заформяме здрави караници, щото те искат да имат много свободно време, а тук в БГ то е в изобилие и затова са ни пълни кафенетата и кръчмите) И после - нема парееее... епа нема. поляците били номер едно миналата година... ами ще бъдат, защото те имат едно голяааамо преимущество - бих казал, предимство - не са БЪЛГАРИ!!! Не са МЪРЗЕЛИВИ!!! И успяват хората, разбира се, че ще успеят. Истината на успеха се крие в здравото бачкане. В БГ то така или иначе пък не може да просъществува, щото самите заплати са ниски и хората не са мотивирани - това е друг важен фактор... И така - кат нема тука паре и бачкане, който иска - да ходи по чужбина и да бачка здраво и ще изкара парички. Който му аресва тука, седи си тука и тва е. Търпи циганията, чалгата, простотията, турцизацията и други такива особено приятни процеси, които напоследък много се ширят навред... А, щях да забравя ;) милите ни родни кратери - абе трябвада пратят от NASA един екип да ги поизследва малко...
Канада си е Канада - може и да е студено, може и да се говори на френски - тва е положението. От много хора съм чувал че е било хубаво и страшно добре уредено за живот. Така е било, така ще си остане. Не мисля, че са ме излъгали, щот и до сега са все още там. (приятели, бачкат си и си живеят живота)

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 19 яну 2006 9:20

VW_FEN написа:
One написа:...та човека бачка като луд там сега (строител) това му викам луда работа

Ха такааааа :) Пак си дойдохме на думата - прочутият БГ мързел... "Епа я оти да одим там да бачкам като луд, а не си седим тука при ракийцата и при винцета и салатката и хахо хихи-то..."
quote]

VW_FEN нещо май не си разбрал - идеше реч за това, че варианта парите които даваш за да ходиш в чужбина спокойно можеш с малко повече наптване на мозъка да направиш бизнес с тях ТУК
за човека който дадох за пример и ти така добре изкриви казаното - не е ли меко казано тъпо да имаш добър , работеш и печеливш бизнес ТУК , да зережиш всичко и да ходиш да работиш на някой друг...верно всичко е въпрос на личен избор, НО занаете че болшинството то тези заминаващите скоро скоро се завръщат с подвита опашка и почват да плюят какво било там и почват пак отново да се самосъжаляват. Работа в България има и то много . Друг е въпроса че някои предпочитат да си седят дома пред телевизора и да казват "аз за малко пари няма да работя..." Щот всеки иска да почне веднага на директорска заплата па ако може и да не ходи до работата дори. Аман от такива !!!! ФАКТ - който може да се реализира тук - ще се разлизира навсякъде. Който не може тук - ми той ще мие чиниите на баровците в чужбината и пак няма да се реализира и да е доволен, ама няма да може да си седи пред телевизора, нали ?
айде със здраве и успех

vento5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vento5 » Чет 19 яну 2006 10:15

Няма смисъл да се караме-всеки от нас си има глава на раменете и прави своя избор и ако сбърка се носи последствията :wink:
С 10000 лв. за една година колко ще изкараш-още толкова т.е 100% възвращаемост на инвестицията.Чудесно, но за ги имам на година и не са ми достатъчни.Затова и искам да отида там за да получавам скромно 30000 CAD (над 40000 лв.) на година.Надявам се разликата да ме компенсира за това че съм далеч от Родината.Освен това има и едно нещо наречено Авантюризъм-искам да пробвам нещо ново, да видя други страни, хора, друг начин на живот.
:lol: Всеки луд с номера си :lol:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 19 яну 2006 10:57

vento5 написа: :lol: Всеки луд с номера си :lol:

... ;) подкрепям :)

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Чет 19 яну 2006 15:42

vento5 написа:Няма смисъл да се караме-всеки от нас си има глава на раменете и прави своя избор и ако сбърка се носи последствията :wink:
С 10000 лв. за една година колко ще изкараш-още толкова т.е 100% възвращаемост на инвестицията.Чудесно, но за ги имам на година и не са ми достатъчни.Затова и искам да отида там за да получавам скромно 30000 CAD (над 40000 лв.) на година.Надявам се разликата да ме компенсира за това че съм далеч от Родината.Освен това има и едно нещо наречено Авантюризъм-искам да пробвам нещо ново, да видя други страни, хора, друг начин на живот.
:lol: Всеки луд с номера си :lol:

Това ми се вижда малко даже...........аз лично съм решил да карам phD в Торонтския.......и докато уча си намерих работа........като складов работник, заплатата за такъв е 2500кад което прави точно 30 000кад........обаче едно имай предвид Венто......това е супер мизерна заплата и не се съгласявай да работиш за такава.............примерно средната заплата......за средно добър специалист, да кажем мрежовик, администратори некви и етц е около 60 000кад......което е някъде средна работна заплата...........девелоперите, тестери , програмисти на ниско ниво - асемблер, си.......те взимат 80-100 000кад.........което са 130 000лв.....за година. :wink:

vento5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vento5 » Чет 19 яну 2006 15:46

Прав си, само че предпочитам да залагам на по-малко за да е по-сладко като ти изскочи повече.А иначе говорех за 30000 чисто, което значи към 45000 бруто.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 19 яну 2006 16:12

е успех Ви желая
само да споделя личен опит
фирмата , в която работя - най голямата е в бранша в БГ, наскоро си търсеше сис админ.
такаааа пуснахме обява в Капитал започнаха да идват всякакви момчета и момичета, кой от кой с по и най големи претенции колко може и знае, на елементарни въпроси свързани с бъдещата им работа или не можеха да отговорят или беше някъв шит....но като станеше въпрос за това какви да са им заплатите...Бил Гейтс направо е стисльо...
та това го казвам по повод на това колко много не можем, а колко много искаме да получаваме като заплащане , и за мокрите сънища за големите пари които ще Ви изсипят назапад - Който може тук ще може и там.......другото е чешене на езици, а самозалъгване.

Последна промяна от One на Чет 19 яну 2006 16:14, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”