Инфо за най голямиа танкер - KNOCK NEVIS (Jahre Viking)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
dready написа:Абе ясно но все пак танкера тежи над 550,000 тона ,а това си е сериозна цифра.Относно опита с релсата си мисля ,че пропорциите са доста по различни.Вече и аз не знам какво да си мисля влия ли не влия ли ??
Пропорциите са различни но законите на физиката са едни и същи независимо от мащабите. Вярно, че всичко за влиянието е тероетичен модел, но мен по скоро ме вълнува какво влияние ще окаже това чудо ако недай бог стане беля когато е пълен или някой Screwy реши да му посегне?

Във формулата за центробежма сила участват радиус, маса и скорост на квадрат... Оттам сам можеш да се сетиш, доколко те са се изменили при потапянето на такъв танкер и изместването на водата...
В инерционните сили пък доколкото се сещам участва лицето на сечението, което също не се е изменило или се е изменило пренебрежимо малко...
Все едно да питаш вълните дали изменят центробежната сила...
Ами то ако беше така, нали след построяването на още някой-друг такъв танкер ша са сгромолясаме върху слънцето

В инерционните сили пък доколкото се сещам участва лицето на сечението, което също не се е изменило или се е изменило пренебрежимо малко...
Все едно да питаш вълните дали изменят центробежната сила...
Ами то ако беше така, нали след построяването на още някой-друг такъв танкер ша са сгромолясаме върху слънцето

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Като се замисля за закона на Архимед и стигам до извода, че не оказва влияние, но ако навлезе във водите на Черно море може и има някой друг залят крайморски град
Tова дето някой колега кажа, че нефетената платформа оказва влияние е различно, защото тя стой на пилони, а не е потопена или да плава във водата. Но по тая логика всяка по голям сграда трябва да оказва влияние.
П.С Представятели си тоя кораб да го пуснат извънземните в Охридското езеро -> май няма да има Македония вече

Tова дето някой колега кажа, че нефетената платформа оказва влияние е различно, защото тя стой на пилони, а не е потопена или да плава във водата. Но по тая логика всяка по голям сграда трябва да оказва влияние.
П.С Представятели си тоя кораб да го пуснат извънземните в Охридското езеро -> май няма да има Македония вече