Инфо за най голямиа танкер - KNOCK NEVIS (Jahre Viking)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 26 яну 2006 10:36

А гледахте ли по Дискавъри за проекта за мн. голям пътнически кораб ...не мога да се сетя името, който ще е плаващ град направо.

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 26 яну 2006 10:48

L&R написа:А гледахте ли по Дискавъри за проекта за мн. голям пътнически кораб ...не мога да се сетя името, който ще е плаващ град направо.

Абе ясно ,но все пак е проект.То имаи проект за мост над беринговия проток.Но това е реално :)

Shadow_GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Shadow_GL » Чет 26 яну 2006 11:02

dready написа:Абе ясно но все пак танкера тежи над 550,000 тона ,а това си е сериозна цифра.Относно опита с релсата си мисля ,че пропорциите са доста по различни.Вече и аз не знам какво да си мисля влия ли не влия ли ??

Пропорциите са различни но законите на физиката са едни и същи независимо от мащабите. Вярно, че всичко за влиянието е тероетичен модел, но мен по скоро ме вълнува какво влияние ще окаже това чудо ако недай бог стане беля когато е пълен или някой Screwy реши да му посегне? :horror:

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Чет 26 яну 2006 11:19

Това за центробежната сила ми се струва измишльотина, защото, когато се потопи той измества вода равна на собствената му тежест... Тази вода се разпределя из световния океан в тънък слой и няма как да окаже влияние...

Така че според мен отговора е "НЕ" :)

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 26 яну 2006 11:25

Може и да си прав ,но може и да не си.

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Чет 26 яну 2006 11:32

Във формулата за центробежма сила участват радиус, маса и скорост на квадрат... Оттам сам можеш да се сетиш, доколко те са се изменили при потапянето на такъв танкер и изместването на водата...

В инерционните сили пък доколкото се сещам участва лицето на сечението, което също не се е изменило или се е изменило пренебрежимо малко...

Все едно да питаш вълните дали изменят центробежната сила...

Ами то ако беше така, нали след построяването на още някой-друг такъв танкер ша са сгромолясаме върху слънцето :lol: :lol:

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 26 яну 2006 11:43

Ахахххааххахах ебаси ти ще ме съсипеш от смях.Виж аз просто исках да разбера дали това е вярно или съм се заблудил.

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пет 27 яну 2006 18:45

Сигурно оказва влияние върху въртнето на земята. едно време имах една книжка - най-големите кораби - и в нея се казваше, че най-големата плаваща конструкция е някаква нефтена платформа, която оказвала влияние върху въртенето на земята.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 27 яну 2006 19:10

Като се замисля за закона на Архимед и стигам до извода, че не оказва влияние, но ако навлезе във водите на Черно море може и има някой друг залят крайморски град mhihi mhihi
Tова дето някой колега кажа, че нефетената платформа оказва влияние е различно, защото тя стой на пилони, а не е потопена или да плава във водата. Но по тая логика всяка по голям сграда трябва да оказва влияние.

П.С Представятели си тоя кораб да го пуснат извънземните в Охридското езеро -> май няма да има Македония вече :shock

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пет 27 яну 2006 20:14

niikoo_1 написа:
П.С Представятели си тоя кораб да го пуснат извънземните в Охридското езеро -> май няма да има Македония вече :shock

Хихихих да ще има едно голяяяямо Охридско езеро ,и може и да имаме излаз на него.Тогава вече може да му казват охридско море.

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Пет 27 яну 2006 21:09

GAD написа:Ами то ако беше така, нали след построяването на още някой-друг такъв танкер ша са сгромолясаме върху слънцето :lol: :lol:

За бисери от форума mhihi mhihi mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”