покана за demonoid

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: покана за demonoid

Мнениеот groznika » Сря 15 юни 2011 9:50

ChimeyJimmey написа:99,8% от нещата са копи-пасти от такива тракери, като демоноида и пиратебай... :roll:
Иначе, в демона много рядко си харесвам и аз нещо...

Всъщност не си съвсем прав. В замунда и арена се релийзват ОСНОВНО неща от така наречените scene тракери и/или директно от масивите на сцената. Замунда и арена са достатъчно големи и стари сайтове и разполагат с ъплоудъри част от сцената, а също така и със собствени релийз групи. Голяма част (да не казвам почти цялата) от БГ контента, който се качва там също е собствено производство дело на рипъри (тв предавания, филми с бг дублажи, чалга клипове, бг музика).
В този ред на мисли свободно посочените от теб цифри (99,8%) доста се отдалечават от реалността.
Винаги ме е изненадвало как почти цяла България ползва тези ресурси, а всъщност колко малко хора са наясно от къде и как се появяват нещата, от къде идват субтитрите и въобще как функционира цялата работа и не защото всичко е някаква голяма тайна, а защото никой не се интересува. На никой не му пука, но по форуми се пишат ей такива цифрички базирани на незнайни "факти"
В крайна сметка тоалетната хартия не се ражда сама в тоалетната, но както и да е mhihi

Демоноида е хубав тракер основно за софтуер. Там се намира много софт за мобилни телефони от всякакъв вид, MAC приложения и програмки за PC. От към филми, сериали и музика не е изобщо силен тракер. Качва се бавно, неща с неясен произход, качество и съдържане, няма достатъчно сийд.
Въпреки това демоноид си остава крайъгален камък на P2P обществото и е един от символите му редом с пиратския залив, торентс.ру и тн.

Последна промяна от groznika на Сря 15 юни 2011 10:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 15 юни 2011 9:52

Абе да питъм аз пробвах с паролите дет сте ги пуснали и нестава,вече са заети ли или какво.С една парола колко човекамогат да влизат?,Ако някой може да даде такъв код да видя за кво иде реч ще съм благодарен :beer

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 15 юни 2011 10:00

Oхаааа...
Благодаря ти, че ме осветли... :beer
Ама нямаше нужда.
Знам отлично как се прави тракер, форум, как се създават релийзи (да, рипове и т.н.), как се "правят" субтитри и още доста неща. :D

Не виждам нищо читаво в останалите да съществуват "родни" тракери.
И не ги ползвам, само минавам и се хиля като див петел на малоумието. :)

Както и да е, отклонихме се доста от "основната идея на темата" ( mhihi ), а и намирам отклонението за безпредметна дискусия.

Та, има покани за демона. :041:

P.S. МITKO_DVD, това е код само за регистрация, не е парола.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Сря 15 юни 2011 10:09

ChimeyJimmey написа:Не виждам нищо читаво в останалите да съществуват "родни" тракери.
И не ги ползвам, само минавам и се хиля като див петел на малоумието. :)

Аз също не ползвам тези сайтове, но и тук не си съвсем прав в заключенията си ;)
Това, че на теб и на мен подобни места са ни скучни, не добре заредени и лошо организирани не значи абсолютно нищо.
Има стотици хиляди хора които не знаят друго. Тези родни тракери са полезни за тях :)

Дори един ден след като ги закрият (което е неизбежно рано или късно) вероятно ти, аз и други не кой знае колко ентусиасти няма да останем без контент, но за адски много българи няма да има алтернатива.
Ето в това е смисъла от съществуването им. Недей да гледаш само от собствената си камбанария ;)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 15 юни 2011 10:20

Последно...

Не съм съгласен, защото в крайна сметка тези сайтове се оказа, че формират съзнанието на народа. За интелект хич не смея да отворя дума.
И така това съзнание се формира с говняни рипове, неграмотни и малоумни субтитри (в повечето случаи), комплексарско избиване в коментари, никакво старание да доразвиеш малко копираното и т.н., защото няма качествен контрол на ниво. Всичко е бизнес.
Та, така после лумпенът те засича от десен завой наляво. И псуваш. Но няма как. Мандалото е хлопнало. :)

Приключих участието си в дискусията. :beer

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 15 юни 2011 10:24

arena-та е бледо подобие на това което беше преди. като изключим музика и стари филми няма нищо стойностно останало в нея.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Сря 15 юни 2011 10:26

Истината за нашите тракерчета е - добра машина за пари.А това, че голяма част от нещата са copy-paste от няколко тракера е ясно.Организация си има и тя едва ли е много лесна.Иначе си прав за няколкото човека рипващи от CRT - то си и после се води от групата на еди кой си.Има и свестни хора сред тях, но те са единици.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 15 юни 2011 10:32

Като си такъв експерт.. ела ще ти пусна един тракер и прави пари :)

АБЕ ТИ ВИЖДАЛ ЛИ СИ НЯКОЙ ДА ПРАВИ НЕЩО ЗА СЛАВА?!

Много ясно, че е за пари. Ти за какво работиш? За оня дет духа?!

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Сря 15 юни 2011 10:43

Ти май си прочел поста ми през ред?.Написал съм, че организация си има и едва ли е толкова лесна, но кой да чете - нали трябва да покажеш, колко ги разбираш нещата.Самия замисъл на P2P средата е всичко да е свободно без каквито и да е облаги.Това не харесвам на наЩе хубавци.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 15 юни 2011 10:49

Демек другите не правят пари, а нашите да?

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Сря 15 юни 2011 11:23

Демек,да. Замисълът тук е доста изкривен.По принцип тракерите се спонсорират само от дарения и то да се плати хоста.Тук, ако ти кажа колко е един период ще се хванеш за главата.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 15 юни 2011 12:04

Познавам един двама "боса" от там и знам колко е ;) Аз примерно не бих го направил ако няма да изкарам лев. Всички са доволни в случая.. и аз и вие :)

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Сря 15 юни 2011 12:08

От писалите над мен, май надделяват недоволните, но това не означава, че ние сме прави.

prodan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот prodan » Пет 12 авг 2011 20:59

може ли и за мен една покана

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Съб 13 авг 2011 18:30

То всичко е възможно, дори и да си поискаш покана за тракер в авто-форум.Лошото е - регнал си се заради това. :063:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”