Бърза Помощ = 50мин

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Re: Бърза Помощ = 50мин

Мнениеот drmilendd » Чет 07 май 2009 20:56

spam
Айде всички дето са им ясни "тия" да кажат дали напълно са си платили данъците и осигуровките?
Щото в тая държва някой трябва да плаща! И като няма кой да плаща, това е положението :evil:

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Чет 07 май 2009 21:23

И това какво общо има с това, че се мотат с часове бе пич.
Айде трай си а.
:evil:
Поздрави.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 07 май 2009 21:27

drmilendd написа:spam
Айде всички дето са им ясни "тия" да кажат дали напълно са си платили данъците и осигуровките?
Щото в тая държва някой трябва да плаща! И като няма кой да плаща, това е положението :evil:

Да колега , напълно са ми платени и данъци и осигуровки!
и какво от това , като ходя в болница за някакъв проблем , все ми искат пари за нещо , а след като съм изряден не трябва да е така ...

ПП: Скоро се очудих много на ценоразписа на Първа градска

Вадене на кърлеж - 10лв
отдолу
Вадене на кърлеж - 20лв

егати пумярите , егати нещото!
(не за докторите , а за министрите)

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Чет 07 май 2009 21:33

Айде трай си а.
Поздрави.

Има общо бе пич!
Като не си плащаш данъците - няма пари за повече линейки и за повече лекари в тях.
И за това има дежурни пет линейки за цяла софия, вместо 50.
Ясно ли ти е сега
бе пич?

и какво от това , като ходя в болница за някакъв проблем , все ми искат пари за нещо , а след като съм изряден не трябва да е така ...

Проблема е, че си малцинство - т.е. много са малко тези, които са изрядни и за това няма пари...

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Чет 07 май 2009 21:36

drmilendd написа:spam

сичко е платено пич, и то не на минимално осигорителния праг! Майка ми е държавен служител 20 и кусур години!
Какво означава всичко ли е платено?
Чакай бре те не трябва ли да идват да помогнат на човека, или преди това трябва да ме разпитат по телефона за ЕГН, къде работи на колко се осигорява и т.н.
Не ти го пожелавам да ти се случи такова нещо, да видиш колко си безсилен и да стоиш и да чакаш единствените хора които могат да ти помогнат в тая ситуация 50мин. да гледаш майкаси в очите и да знаеш че нищо неможеш да направиш....
Да си жив и здрав и ти и всичките ти близки и дано никога не се чувстваш както се чувствах аз снощи!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 07 май 2009 22:24

не намесвайте политики, осигуровки и данъци
милиони пари се дават за щуротии, няма за линейки, шефа на Бърза помощ е недоказан престъпник...
факта е факт и е грозен-50 минути :screwy

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 07 май 2009 22:42

Pichaga написа:не намесвайте политики, осигуровки и данъци
милиони пари се дават за щуротии, няма за линейки, шефа на Бърза помощ е недоказан престъпник...
факта е факт и е грозен-50 минути :screwy

Този още същия си е май?
http://bulgaria.actualno.com/news_75405.html

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 07 май 2009 23:12

drmilendd написа:
Айде трай си а.
Поздрави.

Има общо бе пич!
Като не си плащаш данъците - няма пари за повече линейки и за повече лекари в тях.
И за това има дежурни пет линейки за цяла софия, вместо 50.
Ясно ли ти е сега
бе пич?

Проблема е, че си малцинство - т.е. много са малко тези, които са изрядни и за това няма пари...

айде не говори глупости , моля ти се!!!
като гледам , мисля че си доктор (правя асоциации с ника ти...)
това е несериозно и недопустимо което истъкваш като причина ...
а ако е така , ами кажи защо да си ги плащам , като пак ще закъснее линейката и пак ще трябва да си плащам ???? чакам адекватен отговор...
аз в пиков час когато бързам , стигам от точка до точка (независимо къде в София) за 30 мин , а линейка ще ми се бави 50 минути , при положение че всички знаем как карат бившите шофьори на линейки и не само бившите...
недопустимо , тъжно и глубаво е това да е времето за бърза помощ!!!!!

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Чет 07 май 2009 23:45

преди години при нас се случи следното , в тенекеджийно отделение един колега се подхлъзва пада и си удря главата в ръба на заваръчен апарат , на пръв поглед нищо но след секунди разбрахме че си е глътнал езика , обадихме се на бърза помощ и настоявахме да дойдат веднага , а те отвърнаха "ми ще дойдем утре" :shock , аз искам това да се тълкува от закона като престъпление , защото човек се обажда и чака или недочаква , да стане ясно поне при спешен случай няма кво да му мислите качавате болния в колата или таксито и карате в болница

пак казвам предлагам , ако аз получа инфаркт и се обадя и ми кажат че идват до 2 мин а идват след 50 и аз умирам това е непредомишлено убийство от тяхна страна от 10-до 20 години затвор за виновните

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 08 май 2009 6:12

цялата система е ялова.плащам осигуровки на цялата си заплата и като ми се наложи да ходя на доктор се започва че здравната каса покрива само еди какво си а другото трябва да си го платиш и т.н.на жена ми се наложи да и оперират жлъчката, операцията се поема от здравната каса, но консумативите за операцията се ги поемаш ти.цената на консумативите беше 670 лв.защо не се направи лична сметка на всеки пациент, това което ти удържат се събира в твоя сметка и когато се наложи да се лекуваш ти взимат пари от там.да ама ако го направят така как ще се краде?
относно линейките и спешната помощ, преди няколко години чичо ми почина от инфаркт защото линейката дойде след 45 минути.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 08 май 2009 7:57

handycam написа:защо не се направи лична сметка на всеки пациент, това което ти удържат се събира в твоя сметка и когато се наложи да се лекуваш ти взимат пари от там.да ама ако го направят така как ще се краде?

Шегуваш се нали ! Помисли колко ти е здравната вноска и после си представи че трябва да те лекуват за 5000лв например а има и мнооого по-скъпи лечения и с калкулатора смятай колко години трябва да внасяш за да не умреш от липса на пари по сметката ти :wink: А само като си представя колко пари за линейки и заплати отиват да се лекуват братята роми /при спешен случай не могат да ги върнат/ които не са чували термина здравно осигуряване.... :twisted:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 08 май 2009 17:35

въобще не се шегувам, не съм ходил на лекар от 10 години, сметни колко пари съм внесъл и ги няма вече.ако ми се наложи да отида ще се започне плати си това плати си онова.преди години направих алергичен шок, отивам в спешна помощ и доктора ми написа рецепта и ме прати до аптеката да си купя лекарството, като се върнах би ми инжекцията и каза да му дам 2 лева.какво точно от това ми пое здравната каса?

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пет 08 май 2009 18:35

Абе системата е нема такава.

Случвало ми се е и преди да карам майками в Нетложното в 25-та П-ка
и като я закарам, не е първо да я прегледат ми първо почват да ме разпитват
за 3-те имена,години,адрес, кой ни е личния лекър
не веднъж съм им крещял " абе прегледайте майка ми после ще се разправяме за тия работи", а отговора винаги е един и същи " 2.40 е таксата" и докато не им дадеш шибаните 2.40 и не си изпееш всичко никъв преглед. Е а кажете ми тва Нетложна помощ ли е?! и случилото ми се от онази вечер Спешна Помощ ли е?!
В тези случей по спешност нито, здравната каса има неква роля нито каквито и да било данъци. Спешната Помощ е за да помага на хората. А то какво се случва.... Всеки ден на кръстовището на Ал.Стамболийски и Константин Величков минават минимум по 10 Линейки които са включили сирените за да избегнат чакането на светофара и задръстването, а като има спешни случей пристигат нито без светлини нито без звукова сигнализация :banghead:
Реваха за заплати дадоха им се и к'во?! Ако продължават така нещата най-накрая ще се стигне до :bishop
Пи каза да не намесваме политиката, знам ли тя ли е виновна за целата работа?!
Или просто такъв е всеобщия "овчи" манталитет на българина.
За к'во да си давам зор след като мене не ме засяга?! Що да не краднем като можем па другите да краднат ако могат?! Що да не преебем някой като е балък?!

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Пет 08 май 2009 21:57

Съжалявам за късното включване - явно, да. Частна бърза помощ (6-150) е за Пловдив. Не зная дали другаде има.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 08 май 2009 22:42

Прищипах нерв днес.. Предполагам де, болката още я има..
Алекс ме закара до Токуда, защото там се надявах на по-добро и по-адекватно отношение.
Отидохме, упътиха ни до неотложния център, да съм ходил на регистратурата.. Мацката само дето не си извади пиличка.. "Имате ли карта" "не" после се почна егн, трите имена, адрес, телефон, бла бла и накрая се обади по телефона, каза "има още един пациент", после ми каза да седна и да изчакам.
50 минути чаках.
Вътре имаше една лекарка и една мед. сестра.
Те ти неотложна помощ в България, при това в частна болница. 50 лв си платих, но ми беше ясно, че ще плащам.
Поне лекарката беше свястна и се държеше добре с мен. Ама си беше сама, с 3 пациента и се разкъсваше...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”