Не, много грешите ако отговорите. Най-яко е някой да се пени отгоре ти, а ти да го гледаш съвсем спокойно. Все едно, че не става дума за теб и да си караш нещата по ред съвсем спокойно. Направо насрещния вкарва оборотомера в червения сектор.
Добре е, че не се е отдръпнал иначе щеше да бъде психически победен. Така излиза "победител".
Само пиши съвем спокойно ли му каза искам това, това и това.
Има ли наказание според закона, за продавач който се кара ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
Re: Има ли наказание според закона, за продавач който се кара ?
колеги един съвет от мен!
като клиент ако не сте доволни от каквото и да било в даден магазин вълшебните думи са комисия за защита на потребителя
давам ви пример от преди два дена!
преди три месеца си купувам бетонобъркачка за 680лв. от Практикер-Плевен!преди два дни я ползваме за първи път и на първото пускане с материал за разбъркване след две минути работа отказа да върти!отиваме в Практикер и започват едни спорове че била в гаранция и трябва да се прати незнам си къде на сервиз да се ремонтира аз му обяснявам че нямаме време да ги чакаме един месец ремонт защото неможем да си оставим обекта така(е тука преувеличихме защото можем да си бъркаме и на ръка) и така след кратки спорове реших да ги сплаша и след думите е сега ще се обадя на комисията за защита на потребителя след 10 минути си имахме нова бетонобъркачка в кашон и нова гаранционна карта
!
така че търсете си правата където и да сте дори и за стоки за смешни пари
като клиент ако не сте доволни от каквото и да било в даден магазин вълшебните думи са комисия за защита на потребителя
давам ви пример от преди два дена!
преди три месеца си купувам бетонобъркачка за 680лв. от Практикер-Плевен!преди два дни я ползваме за първи път и на първото пускане с материал за разбъркване след две минути работа отказа да върти!отиваме в Практикер и започват едни спорове че била в гаранция и трябва да се прати незнам си къде на сервиз да се ремонтира аз му обяснявам че нямаме време да ги чакаме един месец ремонт защото неможем да си оставим обекта така(е тука преувеличихме защото можем да си бъркаме и на ръка) и така след кратки спорове реших да ги сплаша и след думите е сега ще се обадя на комисията за защита на потребителя след 10 минути си имахме нова бетонобъркачка в кашон и нова гаранционна карта
!така че търсете си правата където и да сте дори и за стоки за смешни пари

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
ChimeyJimmey написа:КЗП? НСБОП? МВР?
ЦКнаБКП,ССС,и т.н.
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги не сте прави с изказванията си, че като не ти изнася не пазаруваш от там или от някое друго място. Тоя мухал щом е отворил магазин, трябва да бъде любезен и да се държи добре с клиентите си, защото дефакто те му дават хляба в устата, нали така! Ако тръгнем по принципа тук не ми харесва отношението няма да пазарувам, аз накрая ще умра от глад, защото на всякаде (99%) от магазините обслужването е под всякаква критика. Нямат най-елементарното отношение към клиента, пък камоли нещо повече.
Всичко много добре знаем, че към даден клиент, независимо в коя сфера, трябва да има отношение, за да го запазиш като клиент и дори той да ти доведе нови и нови клиенти. Не и в БГ. Тук сме на принципа "е*ал съм ти майката ти като нема да пазаруваш тука ше дое друг..."
Моят съвет е, във всяка една такава ситуация да се прави по нещо, ще се звъни ли, на място ли ще се ходи, за да му стане малко гадно поне на тоя. Той, че няма да се промени няма. Другият вариант е цялата му клиантела да се откаже от него, да си затвори скапания магазин и да умре от глад, но и това няма да стане, защото ние сме мишки, те ни плуят и мачкат, ние се бършеме и пак там отиваме
Всичко много добре знаем, че към даден клиент, независимо в коя сфера, трябва да има отношение, за да го запазиш като клиент и дори той да ти доведе нови и нови клиенти. Не и в БГ. Тук сме на принципа "е*ал съм ти майката ти като нема да пазаруваш тука ше дое друг..."
Моят съвет е, във всяка една такава ситуация да се прави по нещо, ще се звъни ли, на място ли ще се ходи, за да му стане малко гадно поне на тоя. Той, че няма да се промени няма. Другият вариант е цялата му клиантела да се откаже от него, да си затвори скапания магазин и да умре от глад, но и това няма да стане, защото ние сме мишки, те ни плуят и мачкат, ние се бършеме и пак там отиваме
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
MITKO_DVD написа:ChimeyJimmey написа:КЗП? НСБОП? МВР?
ЦКнаБКП,ССС,и т.н.![]()
SS, Гестапо...FBi, ЦРУ
Петко, интересно ми е какво очакваш от собственика? Сподели...да се "скара" на пишлемето? Да го уволни? Не се заяждам, но ми е интересно какво очакваш....
- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Наистина, обясни защо е било толкова важно да пазаруваш от там !?????
Не можа ли просто да си излезеш ?
Не можа ли просто да си излезеш ?
- дзвера
- Автомобил: ford escape
- Двигател:
аве кво ще говориш с управителя ,отиди пак все едно не си ходил и се е*вай с продавача като поръчваш дадена стока и хммм не дай еди кое си и накрая нищо не купувай ,аз така права като не ме кфи продавача/ката
п.п верно тоя кФо продаа там ?
п.п верно тоя кФо продаа там ?
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
аз съм продавач,
винаги гледам да съм вежлив колкото и да ми е терсене, гледам да обслужвам хората подобаващо, даже ги и четкам(според зависи човека насреща) всичко това го правя с цел печелене на нови клиенти, и мога да ви кажа успява се. Има хора с който може да се бъзикаш, хора с които може да се сприятелиш. Мога да кажа че винаги когато е дошъл всеки е оставал доволен. Благодарят ми за обслужването което за мене е много голямо нещо, не са рядко и случейте когато ми оставят и бакшиш. Най-големия бакшиш и то за продаването на нищо и никви авто-части ми е 50$. Кеф голям и клиента доволен и аз.
Но понякога идва някой киселяк, е няма оправия. Мъчиш се потиш се малко да го разведриш и предразположиш да си остави паричките, а той се кара и крещи срещу тебе, е вервайте ми гонил съм и хора от магазина. Като се разкрещи и ми изгони некой клиент е как да не го изгоня. Верно е "Клиента винаги има право", но аз не съм некой боклук който само да стой с мазната усмивка насреща.Или другия вариант е прсото ми минава настроението, обслужвам го криво ляво и по живо по здраво, като излезе му теглим една и деня си продължава.
Но най-голямата истина е "Клиента винаги има право!!!"
винаги гледам да съм вежлив колкото и да ми е терсене, гледам да обслужвам хората подобаващо, даже ги и четкам(според зависи човека насреща) всичко това го правя с цел печелене на нови клиенти, и мога да ви кажа успява се. Има хора с който може да се бъзикаш, хора с които може да се сприятелиш. Мога да кажа че винаги когато е дошъл всеки е оставал доволен. Благодарят ми за обслужването което за мене е много голямо нещо, не са рядко и случейте когато ми оставят и бакшиш. Най-големия бакшиш и то за продаването на нищо и никви авто-части ми е 50$. Кеф голям и клиента доволен и аз.
Но понякога идва някой киселяк, е няма оправия. Мъчиш се потиш се малко да го разведриш и предразположиш да си остави паричките, а той се кара и крещи срещу тебе, е вервайте ми гонил съм и хора от магазина. Като се разкрещи и ми изгони некой клиент е как да не го изгоня. Верно е "Клиента винаги има право", но аз не съм некой боклук който само да стой с мазната усмивка насреща.Или другия вариант е прсото ми минава настроението, обслужвам го криво ляво и по живо по здраво, като излезе му теглим една и деня си продължава.
Но най-голямата истина е "Клиента винаги има право!!!"
На мен ми е безкрайно интересно какво е било това ценно нещо ,което си държал да закупиш точно от този магазин ?????
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
One написа:На мен ми е безкрайно интересно какво е било това ценно нещо ,което си държал да закупиш точно от този магазин ?????
Сумата беше 10,20лв
И колеги, още веднъж уточнявам, че КЗП се занимава само с правата на физически лица. В конкретния случай, нашият колега е искал фактура (предполагам на фимра) и по този начин тази сделка не попада под защитата на закона за защита на потребителите. В този случай КЗП не работи.
Та на въпроса, каква беше точно важната стока за 10 лева (2 кутии цигари примерно?), която не я продават никъде?
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Нещата са специализирани ел. м-ли.
В случая мисля че няма значение какво си купувал, важно е отношението
И така:
Днес се срещнах със собственика и се оказа, че аз не съм единствения недоволен клиент.
В крайна сметка:
продавача е уволнен, а управителя е с последно предопреждение
Благодаря на всички, които се отзоваха
Поздрави
п.с.
Ако някой продавач ви нахока, търсете си правата !
Аз работа като продавач в единствен по рода си магазин и на никой клиент не съм си позволил лукса да му се скарам, колкото и да ме изкарва извън нерви
В случая мисля че няма значение какво си купувал, важно е отношението
И така:
Днес се срещнах със собственика и се оказа, че аз не съм единствения недоволен клиент.
В крайна сметка:
продавача е уволнен, а управителя е с последно предопреждение
Благодаря на всички, които се отзоваха
Поздрави
п.с.
Ако някой продавач ви нахока, търсете си правата !
Аз работа като продавач в единствен по рода си магазин и на никой клиент не съм си позволил лукса да му се скарам, колкото и да ме изкарва извън нерви
- Nadya_
- Автомобил:
- Двигател:
Браво!
В крайна сметка с малко акъл и самоконтрол човека си е постигнал задоволителни резултати.
Иначе най- лесно е да му разбиеш муцуната и после да се разправяш с жалби и простотии по районните, щото не са ти издържали нервите примерно. (щото и такива мишоци има)
Ето че могло всяка жаба да си знае гьола

В крайна сметка с малко акъл и самоконтрол човека си е постигнал задоволителни резултати.
Иначе най- лесно е да му разбиеш муцуната и после да се разправяш с жалби и простотии по районните, щото не са ти издържали нервите примерно. (щото и такива мишоци има)
Ето че могло всяка жаба да си знае гьола
- Pichaga
- Антиспамър №1

- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
айде, Петко
казвай какви бяха стоките, че се превърнахме тука на Народно събрание
- Nadya_
- Автомобил:
- Двигател:
Pichaga написа:айде, Петко
Абе то като гледам скоро и магазина ще вземе да фалира, та има ли смисъл, като няма значение...

- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Прати му данъчни. Обади се от автомат и кажи, че не с издават касови бонови .
Върни се в “ОФФ-Топик - други”