Работа , търся , каквото и да е ...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Re: Работа , търся , каквото и да е ...

Мнениеот jijibs » Пет 05 юни 2009 19:03

Аз сегашната работа не я намерих по обява. Просто влязах в сайта на фирмата и пратих един мейл с автобиографията и нещо като мотивационно писмо. Трябва да се пробва и търси. Между другото на мен джобса ми е вършил работа.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 05 юни 2009 19:05

Аз звънях на обяви във вестника последно като търсех работа, и попаднах на агенция. 5лв ми струваше регистрирането и след няколко дена бях на интервю.

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Пет 05 юни 2009 19:14

Здрасти колега. Ако не се лъжа ти си от Ямбол но живееш в София,затова предполагам че търсиш работа в София. Преди 20 дена смених работата и новата я намерих в jobs.bg, ама там и 100 обяви да пратиш, по-рано от 15-20 дена никой няма да ти се обади. Аз за месец и половина бях пуснал на 75 места и нищо. След това почнаха да звънят на ден по 2-3 пъти да ме викат на интервюта, та се наложи набързо да напусна старата работа и да почна нова.
Сега по същество: предимството при тебе е че сега не работиш никъде - затова давай смело по телефона се обаждаш и уговаряш среща. Хората като разберат че можеш да започнеш веднага (стига да те одобрят в което не трябва да се съмняваш при твойте умения)и веднага ще те вземат. За всеки случай си подготви свидетелство за съдимост и здравна книжка. Успех и да почерпиш близките с първата заплата :да:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 05 юни 2009 20:02

parno написа:
Papa_Dock написа:..

колега ти как би процедирал ако търсиш персонал.
ще преценяш щяло и нещяло по интернет CV интервю или ще предпочетеш човек който ти е дошъл на крака да се видите,стиснал ти е ръката ,представил се е и т.н.
за това и написах че jobs.bg само ако има оставен телефон за директна връзка с работодателя.
първо че съм се регистрирал там...това не ти е предимство с нищо...просто можеш да си качиш CV-то на сайта им...
друго че съм разпратил над 40 за 1 месец.
отговор ни 1...малко късно се усетих че никой не ги чете тия е-маили и номера става само по тел и среща очи в очи...та казвам го пак само защото знам колко е гадно да си без работа ..а ако някой разчита на тези джобс кибер интервюта му напомням да не се надавя много.

Говориш глупости.
jobs.bg върши работа да си напишеш CV.
НИКОЙ не може да направи "кибер интервю".
Повечето фирми търсят хора през jobs.bg, за да видят тоя човек с какво се е занимавал, какво може и т.н.
След като ти одобрят CV-то ти звънят за интервю, където си стискате ръцете.
Казвам ти от опит, не си го изсмуквам от пръстите!
Това, че не ти звънят е съвсем друг въпрос.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Съб 06 юни 2009 7:11

ISRalien написа:
parno написа:
Papa_Dock написа:..

колега ти как би процедирал ако търсиш персонал.
ще преценяш щяло и нещяло по интернет CV интервю или ще предпочетеш човек който ти е дошъл на крака да се видите,стиснал ти е ръката ,представил се е и т.н.
за това и написах че jobs.bg само ако има оставен телефон за директна връзка с работодателя.
първо че съм се регистрирал там...това не ти е предимство с нищо...просто можеш да си качиш CV-то на сайта им...
друго че съм разпратил над 40 за 1 месец.
отговор ни 1...малко късно се усетих че никой не ги чете тия е-маили и номера става само по тел и среща очи в очи...та казвам го пак само защото знам колко е гадно да си без работа ..а ако някой разчита на тези джобс кибер интервюта му напомням да не се надавя много.

Говориш глупости.
jobs.bg върши работа да си напишеш CV.
НИКОЙ не може да направи "кибер интервю".
Повечето фирми търсят хора през jobs.bg, за да видят тоя човек с какво се е занимавал, какво може и т.н.
След като ти одобрят CV-то ти звънят за интервю, където си стискате ръцете.
Казвам ти от опит, не си го изсмуквам от пръстите!
Това, че не ти звънят е съвсем друг въпрос.

Не се карайте моля!
В джобса съм регистриран от 4 години (откак съм в софия), работа ми е намирал точно 2 пъти , но за по половин година, период в който съм бил абсолютно свободен и съм си бачкал...
За момента, точно от 60 дни , пускам СВ-та на фирми , в които мога да работя и отговарям на всичките им условия, но никой не се е обадил , преди ми звъняха още на деня в който съм пуснал св-то. И са ми звъняли много фирми и съм ходил на интервюта и съм отказвал работа дори.
Сега нещо има, и мои колеги от университета също се оплакват че от джобса никой не звъни.Но пък сайта не е развален, понеже , на мойта женъ и се обадиха за промоутърка :063: , и тя естествено отказа след като разбрахме че първо плащаш 120 членски вноска, и после незнам какво и после торбата с кремчетата и си ги продавай по улицата ....

Потребителски аватар
tedy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tedy » Съб 06 юни 2009 9:15

Само да кажа, че jobs-a си работи много добре и всичко му е наред
но, знаете ли, че за едно вакантно място на ден идват по 100+ CVта
избора е огромен, а и обработването и пресяването на всички автобиографии отнема време
в този момент на кризата, когато всички фирми са оптимизирали персонала
наистина е трудно, има хора които идват на интервюта и казват, че от 4-ри месеца търсят работа
един съвет от мен
не кандидатствайте на посоки
изпращайте своите кандидатури за позиции, където имате нужната квалификация и опит
иначе вашите CV-та заминават директно към "кошчето"
на колегата мога да кажа - търпение и успех, не губи надежда

Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Съб 06 юни 2009 14:58

Сега предлагате работа на колегата или спорите джопса дали бачка?
По същество - един приятел си търси човек за оранжерията, парите варират от 15 до 30 лева на ден, според натоварването, но работата "смърди", ако ме разбираш и като ти гледам предишните дейности не ти я препоръчвам, но все пак е някой лев.
Ако до края на месеца не си намериш нещо, ще мога да ти предложа работа с едни пресички, но трябва да си добър в предпечата или поне да знаеш основите, за да можеш да я поемеш изцяло работата, а не някой да ти виси на главата :да:

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Нед 07 юни 2009 3:37

Толкова ли е ужасно в София да се намери работа.
Можеш ли да пишеш код Embedded C/C++ или сървър Java,JSP, Ajax?

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Нед 07 юни 2009 15:38

Има един момент при търсене на работа, че много фирми не наемат хора, които преди това често са си сменяли работодателя. Особенно ако кандидастваш при по-сериозни работодатели на по-добри позиции и пари това си е сериозен фактор. Аз лично работя от първи курс и съм натрупал стаж по време на ученето ми. Колегите в университета не работеха, понеже цял живот после щели да работят. Сега кандидастват на позиции, сходни с моята и се чудят защо не им се обаждат. Ако нямаш стаж поне година по в някаква квалифицирана дейност не си губи времето да кандидастваш през CV-та. Хвани и бачкай нещо, което не те отдалечава от интересите ти макар и не толкова квалифицирано. В момента в ИТ сферата особенно ниските позиции са замразени и се наема по необходимост с голяма цедка. Под ниски позиции визирам, всичко, което е под Senior (старши) ниво, за да няма обидени и подценени. Моят съвет е, хвани нещо, стой поне година там и после си търси, не чакай мечтаната позиция точно сега. Успех!

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Нед 07 юни 2009 16:29

съвсем не съм в сверата на ИТ , понеже специалността ми не е такава, ако е в Ит , най силно ми е хардуер и поддръжка, програмистките глупости са ми чужди.
Иначе , е вярно това с честата смяна на позиции, но помисли какво можеш да работиш когато си в университета от понеделник до четвъртък от 9 сутрин до 4 слетобед (в най добрия случай), и кой ще те трае ... Плюс това лятото си търсиш "бързи пари" , и работиш какво да е , стига да е долу горе добре платено.
После естествено си го пишеш на СВ-то , щото все пак е добре да се знае че си бачкал нещо , а не , да не знаеш какво е да си на работа ...
Момента ми въобще не е за мечтаната позиция, по скоро трябват пари и работа до октомври ... После каквото сабя покаже , ако пак ни изгърбят здраво ... няма да бачкам ...

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Нед 07 юни 2009 16:59

Моят опит е доста близък до твоя. Решението бе една неквалифицирана работа за година и половина да изкарвам някакви кинти, бачках във фитнес зала. Подържах уредите да са изправни и смазани и подреждах залата след последният клиент. Работа за 20 минути вечер. След това почнах като съпорт (нощем) в един хостинг, за да мога да ходя на лекции и упражнения през деня, но интересите ми винаги са били в софтуерната индустрия, където и работя вече по-серизно. Тежко е и те разбирам. Кофти моменти са това, но ако се бориш и победиш, после ще си най-малкото горд със себе си.

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Нед 07 юни 2009 18:09

Така е много си прав, благодаря за куража!

Най малко желая да сменям работно място през 2-3 месеца.
Но ако намеря подходяща работа, която да работя на фул тайм лятото да ми носи добри пари и да работя парт-тайм зимата през семестъра, няма да има по добро от това !

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Нед 07 юни 2009 19:21

Що не пробваш нещо по морето - хем ще изкараш лятото, хем ще си направиш и морето.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Нед 07 юни 2009 23:50

Аз докато бях студент бях сервитьор една година и две години хамал...последното е кофти малко...
Моята препоръка е, щом си търсиш работа за лятото, да поработиш като сервиьор, щом си го работил знаеш, че там има пари. Не е перфектната работа, но става за момента. И ако бях на твое място бих отишъл да питам в ресторанта The Corner на Сливница и К.Величков. Чух че имат много работа и е много вероятно да те вземат, опитай поне. Аз ще стискам палци :)

Успех ти желая най-искрено, защото съм бил в твоето положение и те разбирам напълно!

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Нед 07 юни 2009 23:57

zloby3400 написа:Що не пробваш нещо по морето - хем ще изкараш лятото, хем ще си направиш и морето.

от морето трудно се връщаш с пари вервай ми

Върни се в “ОФФ-Топик - други”