TOP GEAR

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
BoX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BoX » Вто 14 фев 2006 18:31

Айде да дам и един линкос за пълнота :lol:
http://free.linkos.bg/details.php?id=28370

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Вто 14 фев 2006 23:18

Очаквам коментари .. ? Аз съм тотално вманиячен на тема Top Gear. За мен са абсолютно най-добрите! Няма друго предаване, което да ме вдъхновява толкова много.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 14 фев 2006 23:39

А аз искам да питам... сега, що се делят на две предавания? Едното е това Top Gear, а другото върви по Viasat Explorer - Fifth Gear (с Тиф Нийдел и Вики забравих коя си там...)!?!?
Не, че имам против да има повечко предавания, ама като гледам са правени по един сценарий... тестовете са им еднакви... да не би нарочно да е направено така, за да има работа за повечко журналисти :shock :roll: :D

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Вто 14 фев 2006 23:50

Vicky Buttler Henderson ..

Не се делят на две отделни предавания, а просто са две тотално различни предавания. Jeremy Clarkson (водещия на Top Gear) и Tiff Needel (водещия на Fifth Gear) работеха заедно в Top Gear от 1989г. След известни разстановки се разделиха и през 2002г. Top Gear продължи като продукция на BBC във формата с водещ Jeremy Clarkson и Richard Hammond и още един пич, който след първия сезон бе сменен от James May. Tiff Needel от своя страна до тази година правеше 30 мин предаване по Five TV и за мен е повече от скучно ако си свикнал на това, което Jeremy и компания правят. От тази година Fifth Gear е вече 1 час и е с малко по-разчупен сценарии, но е далеч зад институцията Top Gear! Предаванията обаче, които се излъчват по Explorer са прекалено стари, а по BBC World повтарят също орязани издания от Top Gear, така че българския кабелен зрител е леко неактуален такъв.

Имам всички сезони на Top Gear, първо защото съм невероятен фен на работата на Top Gear във формата от 2002г. насам, а от скоро се занимавам и професионално с подобни неща, така че представляват за мен източник на идеи, но преди всичко като автомобилен ентусиаст и тотално посветен на автомобилите фен се прекланям пред работата им.

Потребителски аватар
BoX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BoX » Сря 15 фев 2006 0:05

Преди малко го гледах, е няма такава лудница! Биатлон с audi, volvo xc90 и автомат H&K mp5 :heavymetal: Много весело предаване и предишните епизоди от сезона бяха супер, особено ми хареса онзи момент с трите супер коли в парижкия гараж :lol:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 15 фев 2006 0:08

Ясно... Благодаря за разяснението ;) Значи така, ааа... те са работели заедно. Абе ясно е, че Топ Гиър е институция, но аз много рядко го засичам, а и както казваш просто е орязано от ВВС. А пета скорост наистина повтарят едни и същи серий вече от много време. :(
Както и да е - Top Gear rocks ;)

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Сря 15 фев 2006 0:32

www.finalgear.com

това е сайт с форум посветен изцяло на Top Gear и Fifth Gear с хиляди фенове. Епизодите по време на сезоните се качват на www.mininova.org (торент тракер), има един пич българин, който ги тегли от там и ги качва в arenabg.com, в момента обаче не виждам да е качил извънредния епизод от 12.02.2006г , за който дадох линковете по-горе. Вероятно не знае за него. Така обаче можете да сте в крак с модата ;)

Отделно Jeremy Clarkson издава филми редовно с част от предаванията или изцяло нови поредици, които си заслужават в доста от случайте. Tiff Needel също има няколко като най-интересния филм е Burning Rubber.

Ако имате някакви въпроси относно Top Gear - мога да помагам :)

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 15 фев 2006 2:29

При мен дори се наложи да позатрия доста от колекцията ми с 5та скорост, за да имам малко повече място на компа, но от Топ Гиара не бих затрил нищо. Явно трябва да мисля за нов хард диск, защото 80ГБ не стигат.
Предаването на Тиф Нийдел също не лошо, но е само предаване за разлика от Топ Гиара, което е шоу. Вики Бутлър Хендерсън също ме кефи как кара.
Много ме радва как се закача с гостите в студиото и с публиката. Даже някой път ми става жал за хорицата как ги еб*ва.
Не може да се отрече, че определено Джереми си има пристрастия, за разлика от Тиф, който ми се вижда малко по-обективен, въпреки, че и двамата критикуват когато трябва.
Имаше едно предаване посветено на корейските автомобили, което ви препоръчвам да си свалите. Няма такъв смях, направи ги на две стотинки. Другото, което ме развеселява е как с няколко думи разказва играта на всичките тези хора, които са се трудили по даден автомобил. Много ми хареса когато обясняваше как американците са създали Додж Вайпър - няма такъв смях.
Имаше едно предаване където сравняваше 911 ГТ3 РС и 360Модена ЦС и тогава ме издразни много, защото съм чел на много места сравнение м/у двата автомобила и Поршето печели навсякъде, а той изкара Ферарито уникално, въпреки че дори и обикновенното 911 ГТ3 е по-бързо от 360Модена CS. Но какво да се прави. Имаше един път сравнение м/у Г4 ГТИ и Окатавия ТДИ на драг и октавията победи, което пак не е вярно. Същото беше и сравнението м/у Пагани Зонда С и Ягуара Екс Джей 220.
Та с две думи предаването(шоуто) за мен е много яко, но не винаги Джереми е обективен и не трябва да му се вярва на 100%, когато дава оценка за даден автомобил.

П.С Много се смях като обесняваха, че Роувър ис Оувър и даваха акъл на хората как могат да си купят евтини Роувъри след фалита им.

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Сря 15 фев 2006 10:19

а Best Motoring гледали ли сте :roll: засега съм си свалил 6 серий от http://torrents.linkos.bg :wink:
тези луди ,луди японци :twisted:
п.п. ама много ме е яд ,ако серията не е преведена на английски :evil:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 15 фев 2006 10:22

Sir T написа:Очаквам коментари .. ? Аз съм тотално вманиячен на тема Top Gear. За мен са абсолютно най-добрите! Няма друго предаване, което да ме вдъхновява толкова много.

Същия съм и аз, само че тия дни нямах много време да гледам, по разбираеми причини hug love

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 15 фев 2006 10:29

nero написа:а Best Motoring гледали ли сте :roll: засега съм си свалил 6 серий от http://torrents.linkos.bg :wink:
тези луди ,луди японци :twisted:
п.п. ама много ме е яд ,ако серията не е преведена на английски :evil:

И от тях имам доста епизодчета: Кеиши Тсушия, Оридо, Накая и компания са големи симпатяги.
Имат един епизод Дрифт Байбъл - много е як гледай го там показват различните начини на накараш автомобила да върви настрани.

Доста от нещата са избробвани с моя голф и предното му предаване и вече имам разбити задни лагери и главини :oops:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 15 фев 2006 12:25

Хахахахах, ми нашите скромни колички не са правени за дрифтове... аз гледах по дискавъри някво предаване за дрифт шампионат... повтарят го вече за трети път, незнам защо толкова ги повтарят. И американците решиха да участват с някакъв понтиак - за целта смениха абсолютно всичко по окачването с много усилени нещица... Ние тука с нашите ако направим дрифт, става така както ти казваш - лагери, главини, изовщо цялото окачване отива сигурно... :)

Потребителски аватар
BoX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BoX » Сря 15 фев 2006 12:33

niikoo_1 написа:Предаването на Тиф Нийдел също не лошо, но е само предаване за разлика от Топ Гиара, което е шоу.

Precisely :D. Top Gear ми харесва точно заради начина по който Jeremy Clarkson води предаването, без много технически подробности, с повече хумор. Не съм много запален по автомобилите (какви еретични думи за този форум, сега да не ме пребиете с камъни :lol: VW е изключение :twisted: ), затова (без)пристрастноста му не ме притеснява изобщо.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 15 фев 2006 17:44

VW_FEN написа:Хахахахах, ми нашите скромни колички не са правени за дрифтове... аз гледах по дискавъри някво предаване за дрифт шампионат... повтарят го вече за трети път, незнам защо толкова ги повтарят. И американците решиха да участват с някакъв понтиак - за целта смениха абсолютно всичко по окачването с много усилени нещица... Ние тука с нашите ако направим дрифт, става така както ти казваш - лагери, главини, изовщо цялото окачване отива сигурно... :)

Ясно де аз затова само на мокро и на сняг, но пак ми отидоха главините и лагерите на задните колела. Иначе Пасатко с тая тежка задница се утепал и няма да тръгва на недозавива толкова колкото голфа и е по-дълго м/у осие така, че няма кво да му мислиш. Ако са ти скапани задите гуми, задницата тръгва и без ръчна, ако му фанеш "технологията".
Но поне се убедих, че и с предно предаване може човек да си направи фън и то много. Даже един ден се въртях половин час на Била Младост, при следващия як сняг обещавам филмче.
Завоя зад Зимния Дворец в Студ.град много го уважавам особено когато е студено и хлъзгаво - става е*ати красотата на ляво на дясно обратен волан, ама трябва да се внимава също с бордютите, че два пъти ми тръгва колата на недозавиване и се спасявах на косъм с ръчната.

Lazar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lazar » Сря 15 фев 2006 19:41

Никога няма да забравя какви извращения си правиха с един червен пикап(джип) Тойота :twisted: TOP GEAR FOREVER!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”