Имам проблеми с домоуправителката...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Re: Имам проблеми с домоуправителката...

Мнениеот batmilko » Сря 01 юли 2009 10:09

Night_elf написа:
Varbona написа:Прекопай градинката пред блока, занеси и цветя, чисти снега пред входа зиме, разхождай й кучето...

Да и всеки ден да й носи кафе нали ...
Подмазването ли трябва да е точния начин ?
След като си платил сметките,няма за какво да те закача. Напълно в правото си си ...
Подходи тактично , опитай се да поговориш с нея като нормален човек , да се разберете. Ако не стане по добрия начин играй контра.
Преди имахме един домоуправител ,който от 8мия етаж (аз бях на 2рия) всяка божа вечер идваше да ми крещи "кви са тия купони бее" при положение ,че аз си бях легнала... Има и такива които просто си търсят за какво да се заяждат .
Пробвай веднъж ,дваж с добро , ако не ... после няма да си гузен .Поне си опитал .

мисля, че някой не е усетил иронията тук :screwy :screwy :screwy

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 01 юли 2009 10:13

питай съседите с всички ли се държи така или само с теб - ако към всчки е така - сменете я !!!
ако не, отидеи и поговори с нея обясни и, че не си то кретените и мисля ще си ОК

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 01 юли 2009 10:27

а защо не и казваш като реве едно "ДОБЪР ДЕН ГУСПУЖА" и да отминаваш...що се разправяш с такива хора...тури си я па си я завърти...не виждам никва драма иначе

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Сря 01 юли 2009 11:07

batmilko написа:
Night_elf написа:
Varbona написа:Прекопай градинката пред блока, занеси и цветя, чисти снега пред входа зиме, разхождай й кучето...

След като си платил сметките,няма за какво да те закача. Напълно в правото си си ...
Подходи тактично , опитай се да поговориш с нея като нормален човек , да се разберете. Ако не стане по добрия начин играй контра.
Преди имахме един домоуправител ,който от 8мия етаж (аз бях на 2рия) всяка божа вечер идваше да ми крещи "кви са тия купони бее" при положение ,че аз си бях легнала... Има и такива които просто си търсят за какво да се заяждат .
Пробвай веднъж ,дваж с добро , ако не ... после няма да си гузен .Поне си опитал .

Мислиш ли ,че има място за точно тая Ирония ? Колегата си задава въпроса като нормален човек и иска разумен отговор .
И не съм :screwy . Смятам мнението на Варбона за напълно излишно в случея ... Ясно е ,че е ташак ама не го е наместил на място . Ае със здраве .

Последна промяна от LILO&STICH на Сря 01 юли 2009 11:11, променено общо 1 път.
Причина: имате си лични за целата!

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 01 юли 2009 11:08

Night_elf написа:
batmilko написа:
Night_elf написа:

Мислиш ли ,че има място за точно тая Ирония ? Колегата си задава въпроса като нормален човек и иска разумен отговор .
И не съм :screwy . Смятам мнението на Варбона за напълно излишно в случея ... Ясно е ,че е ташак ама не го е наместил на място . Ае със здраве .

:039: :039: :039: :039: :twisted:

Последна промяна от LILO&STICH на Сря 01 юли 2009 11:11, променено общо 1 път.
Причина: имате си лични за целата!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 01 юли 2009 11:21

Pichaga написа:а защо не и казваш като реве едно "ДОБЪР ДЕН ГУСПУЖА" и да отминаваш...що се разправяш с такива хора...тури си я па си я завърти...не виждам никва драма иначе

One написа:питай съседите с всички ли се държи така или само с теб - ако към всчки е така - сменете я !!!
ако не, отидеи и поговори с нея обясни и, че не си то кретените и мисля ще си ОК

Стиви Джи написа:Може да е в конфликт с наемодателя и да иска да му прави мизерии, като му гони наемателите. Питай го и него какъв й е проблема.

Говори с хази, кажи му че имаш проблем с нея, в негов интерес е да изглади нещата, за да не си търси други квартиранти.
А тая можеш да я затапиш за шума много лесно.. Да викне полиция когато е шумно, те мисля, че могат да те глобят само ако засекат децибелите, което го правят ХЕИ mhihi mhihi mhihi

п.п. Боте, ти друга работа немаш ли си, та се заяждаш с Алекс във всяка тема? Аз честно казано ирония не усетих.

Последна промяна от Varbona на Сря 01 юли 2009 12:40, променено общо 2 пъти.
Причина: за това с дребният шрифт си имаш ЛС

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 01 юли 2009 11:25

темата се превръща в безобразен спам, щом и лично автора започна да си спами и след това да си трие спама, с модераторска редакция в него....
при следващо мнение не по темата, или мнение, което може да бъде оформено като въпрос, драма, трагедия, ще трябва да се заключва...

Потребителски аватар
Commander_Keen
Автомобил: Golf 2
Двигател: RH 88 Auto
Контакти:

Мнениеот Commander_Keen » Сря 01 юли 2009 11:35

След обстоен преглед на закона си набелязах някои неща за които ще се заяда. Аз не съм конфликтен,затова ще пробвам първо с добро,ама ме съмнява,че ще стане.
Другото което искам да питам е,че тя задължително трябва да ми дава разписка за това което плащам.Понеже в "Хаджи Димитър" имаме само студена вода и се отчита на целия блок и после си я делим предполагам,че и за това след като платя трябва да получа разписка или нещо такова.
И другия ми въпрос е относно книгата на собствениците,в която се вписват и "обитателите" какъвто се падам аз.Аз ли трябва да поискам да се запиша в тази книга или тя е длъжна да ме впише,защото в закона пише,че до 15 дни става вписването,но не се уточнява аз ли трябва да поискам или тя?
Другото за което мога да я зачекна е хигиената във входа...имам чувството,че не е чистен с месеци,особено стъклата.Доколкото разбрах тя трябва да отговаря за извършването на тези услуги....или греша?

П.С. Извинявам се на Pichaga-та,но просто честно казано доста теми отиват накъм спам,което не е хубаво и за съжаление и тази тема тръгна натам,затова и аз ще помоля колегите да се въздържат иу ако нямат съвет да не пишат излишно. Относно изтрития ми пост прецених,че е по-добре да го махна тъй като няма смисъл от него извинявам се за което!!!

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало

Мнениеот Night_elf » Сря 01 юли 2009 11:39

За хигиената във входа мисля ,че не отговаря домоуправителя .
Има си човек който поддържа чистотата във входа. Поне при нас е така . Има една жена, която минава да мие и чисти навсякъде ... Можеш за това да я попиташ домоуправителката .

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 01 юли 2009 11:39

1. Вписваш се като наемател в книгата, защото пребиваваш повече от ....дни, не помян колко, поискай да се впишеш ти
2. Водата се дели на броя на хората, затова те мъчи да си впишеш приятелката
3. Бележка за платената вода надали ще ви раздава на всеки, но квитанция че е взела парата за еди кой си месец да и следва да ти дава
4. Хигиената-ако има бюджету, събират се пари, има чистачка ДА, ама ако няма, сега жената няма тя да чисти

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Сря 01 юли 2009 13:22

Съветът ми към Тихомир е напълно сериозен, batmilko, гарантирам че този подход ще е много по-успешен, отколкото "с рогата напред". А на колегата Night_elf предлагам да се кандидатира за модератор и спокойно да оценява мненията на другите потребители като разумни/неразумни. Разбира се тогава няма да може да ползва изрази като "ташак", то и сега не е подходящ речник за млада дама, но кой съм аз, извинете отнесох се.

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало

Мнениеот Night_elf » Сря 01 юли 2009 13:48

И за това ,че ти не ми го написа това на лс и аз ще отговоря по същия начин . Тук в темата .
Кандидатура за модератор .. никога. Не бих станала част от вас . Освен заради шуробаджанащина,то е ясно.
Не оценявам мненията на никой , просто казвам собствената си гледна точка .Тука в случея не съм виновна аз , вие започнахте с интригата. Първия ти пост от който започна всичко беше излишния . Аз си отговорих на Командъра по темата .
Много се извинявам на автора на тази тема , просто не мога да седя и да си мълча докато някой ме храни.Не искам да се развиват пак филми тип ..земи тия 100 предупреждения ,айде марш в модула . Просто исках да си кажа това което имам .
В тази тема повече едно мое мнение няма да има. Оттук Нататък Който каквото има да каже - да ми го пусне на лс.

И Варбоне нямам нищо лично против теб, но не мисля ,че си човека който ще ме учи как да се държа , и как да разговарям .

Последна промяна от Pichaga на Сря 01 юли 2009 14:06, променено общо 1 път.
Причина: когато потребителр нарушава правилата му се прави забележка в темата. Ти ги наруши неколкократно.

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Сря 01 юли 2009 13:54

Командър, съветите, които ти е дал Пичага малко по-нагоре са хубави, следвай ги. От мен само още нещо - прояви малко повече твърдост и категоричност в диалозите с въпросната домоуправителка. Не става въпрос да си груб, но не й се гъни насреща, щото такива усещат слабостта на човека и захапват. А най-добре говори първо с хазяина си, със сигурност ще знае за какво иде реч.
Не мисля, че в случая правна помощ е нужна, не е станало кой знае какво, а и трудно ще докажеш нещата, които си описал. С изключение на това, че не ти е дала разписка.
Записването в книгата мисля, че е твое задължение, но тук вече не съм сигурен...
Успех, човече!
P.S. Останалите, успокойте се бе хора... Отидете, пийте по кафе, пушете по 1 цигара и не пишете неща, които след това ще триете и ще съжалявате за тях. Peace, brothers & sisters! :beer

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 01 юли 2009 15:00

Изобщо не се давай на такива дребнави душици. Следващият път ий кажи,че я съдиш за клеата.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Сря 01 юли 2009 17:09

Аз лично виждам три варианта:

1. Хващаш я на къс пас и провеждаш с нея културен и възпитан разговор в който подчертаваш, че не си "момченце" и настояваш за културно и равно отношение за да вървят нещата гладко и безпроблемно за в бъдеще.

2. Ако вариант едно не сработи заявяваш, че с нея нямаш никакви договорености и прехвърляш топката на наемодателя ти който да се оправя с проклетията. На нея пък и заявяваш да се обръща за похвали и оплаквания към прекия собственик, а теб да те подминава като непознат и в краен случай да се обръща с учтиво ВИЕ!

3. Ако варинат едно е пропаднал, а вариант две е неосъществим поради нежелание на хазяина или друга причина... яхваш метлата и започвате да си лазите по петите. Хващаш осата за ушите и настояваш за заверена разписка за всякак стотинка която плащаш. Настояваш да видиш домовата книга както и за редовен отчет на всички харчове (приходи и разходи) по общия бюджет. Касови бележки и тн. Като редовен платец имаш правото да ревизираш състоянието на касата и да пожелаеш да си в течение кой за какво плаща, кой не плаща и за какво се харчат парите.
Късай и нервите с каквото можеш - мръсно стълбище, шумни съседи, теч от някой улук, шум от асансьора, тряскане на врати, счупени керемиди, кално междублоково пространство и тн и тн и тн.
Разговаряй с нея винаги на ВИЕ и настоявай за същото отношение. Дишай и във врата при всяка стъпка. Съблюдавай дали ТЯ като домоуправител си спазва стриктно задълженията...
Относно гостите и тн... щом не можете да излезете на глава и даваш номера на близкото РПУ и я съветваш да им се обади в случай на "голям" шум от твоя страна. Ще дойдат веднъж два пъти и като се отворят, че гадна комунистка реститутка която се чуди с кой да се заяжда ще я отрежат тотално ;)

Като цяло си я сложи на оная работа и не и се връзвай. Капути които си нямат друга работа винаги е имало и винаги ще има. Не им позволявай да ти тровят нервите :)

ПП
Ако ядовете продължават... звънни ми да спретнем един купон у вас и обещавам, че няма да имаш повече ядове с бабата :twisted:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”