ПТП с пешеходец.. :(

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 15 фев 2006 18:06

....ето за пример - всеки ден минавам от дианабад през студ град. На светофара на Студ поликлиника , пасмината винаги на рояци се втурва през протежение на цялото платно , кой къде свари , А светофара е на 5м!!!! Никога не им давам път. Но за сметка на това на пешеходната пътека която е на 20 м след това точно с/у УНСС винаги спирам на пешеходците , които са си там - дори и с риск и както често ми се случва да ми свиркат яростно отзад......Пешеходеца не си пази живота, аз как да го опазя. Аз когато съм пешеходец смея да твърдя , че съм достатъчно стриктен Щом аз мога - могат и другите

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Сря 15 фев 2006 18:10

Да ти кажа One, не знам кой е прав и кой е крив, аз точно нито съм съдия нито нищо, никого не съдя.....

Обаче, знаеш ли имал съм удоволствието да посетя други страни освен България, е там карат по-коренно различен начин, доближи ли се човек на метър-два от пътя......спират.........закон, няма ама, няма мяу, спира се .....но пък вярно е и че пешеходците спазват елементарна култура.......просто някъде нещо е объркано, аз лично незнам какво и къде.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 15 фев 2006 18:15

Веднага ти казвам къде е сбърканото - сбъркана нация сме, не сме виновни за което. Но при положение , че всеки гледа да не се мине случайно, мисли се за по велик от останалите, мисли останалите , че са по прости и са му длъжни с нещо...така ще е . прос народ сме и от там ни е слаба държавата. Докато не почнем да уважаме другите (уважавание в най-широкото понятие..) , няма се оправим ама нивга и всичкото ще ни е по криво и по сбъркано

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Сря 15 фев 2006 18:21

One написа:Веднага ти казвам къде е сбърканото - сбъркана нация сме, не сме виновни за което. Но при положение , че всеки гледа да не се мине случайно, мисли се за по велик от останалите, мисли останалите , че са по прости и са му длъжни с нещо...така ще е . прос народ сме и от там ни е слаба държавата. Докато не почнем да уважаме другите (уважавание в най-широкото понятие..) , няма се оправим ама нивга и всичкото ще ни е по криво и по сбъркано

bowdown

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 15 фев 2006 18:22

нека някой да пробва в една нормална държава, да застане на бордюра на някоя градска улица и да гледа сеир - слагаш крака на платното и веднага спират :) и мисля, че така трябва да е :)

Колегата с произшествието сам описва ситуацията така - отляво кола, отдясно ограда, отпред баба. Къде да се бутна? В бабата, разбира се, е правилният отговор. Защото, недай си Боже, да беше станала по-голяма беля, щяха да ти побелеят косите, а при избор на оградата, щеше да се разминеш с малко разхождане по застрахователи и сервизи ...

Ама всеки си знае за себе си. Май много хора намират броните и калниците си за уникални и неповторими, а баби има към полвин милион в БГ.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 15 фев 2006 18:29

стига и вие сте скачали...
едвам я е ударил щом нищо и няма...
тя какво е правила там?
има ли подлез?
а за спирачния път как пък някой прави сметки за скороста без да е запознат дори със пътя атмосферните условия има ли абс няма ли...
аз съм си правил опит и зимата на една улица при 10км/ч имах спирачен път 10м

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 15 фев 2006 19:12

аз докато карам из софия, гледам едновременно: 3 огледала,слаумирам между дупките и гледам цвета на светофара пред мен, как да гледам и кой се кани да стъпи от тротоара-на улицата?!
нещо немога да ги съчетая всички тия действия едновременно ама това е сигурно защото съм лош шофьор gruebel
ако някой успява, нека да каже как го прави :roll:
даже рядко се заглеждам по късите поли на тротоара, камо ли по бабите :lol:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 15 фев 2006 21:32

ами мога/немога ама трябва...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 15 фев 2006 22:07

musura написа:нека някой да пробва в една нормална държава, да застане на бордюра на някоя градска улица и да гледа сеир - слагаш крака на платното и веднага спират :) и мисля, че така трябва да е :)

Колегата с произшествието сам описва ситуацията така - отляво кола, отдясно ограда, отпред баба. Къде да се бутна? В бабата, разбира се, е правилният отговор. Защото, недай си Боже, да беше станала по-голяма беля, щяха да ти побелеят косите, а при избор на оградата, щеше да се разминеш с малко разхождане по застрахователи и сервизи ...

Ама всеки си знае за себе си. Май много хора намират броните и калниците си за уникални и неповторими, а баби има към полвин милион в БГ.

колега оградата е вляво и там е спирката.а е мръднал натам и че пребие всички на спирката

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Чет 16 фев 2006 8:24

musura написа:Ама всеки си знае за себе си. Май много хора намират броните и калниците си за уникални и неповторими.....

какво да ти кажа, колега... като се обърне каруцата, пътища много.... не бързай да съдиш кой крив, кой - прав. има хора за това.
и понеже наистина не си запознат със ситуацията, оградата отделя трамвайната спирка, където традиционно е пълно с хора, сменящи една линия с друга, по продължение на оградата са разположени множество будки, продаващи вестници... оставям на теб да прецениш сам ситуацията, предполагам си интелигентен човек...

musura написа:.....а баби има към полвин милион в БГ.

не знам колко точно броя баби има в БГ, може да са половин милион, може да са и повече, но тая точно баба непрекъснато ми е пред очите, денем и нощем, непрекъснато ми се върти филмовата лента от инцидента. на никой не пожелавам да попада в тая ситуация.

r0ksi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот r0ksi » Чет 16 фев 2006 8:53

ChampioN написа:
Lawyer написа:Скромно мнение на корпоративен адвокат:

Няма да има последствия от административно-наказателен характер, щом като акт не ти е бил съставен. Само съставеният акт слага началото на административно-наказателното производство. Щом като нямаш вина, няма и наказание - принцип в правото.

Относно каското - щом като няма протокол за ПТП, акт и т.н., пишеш, че си намерил колата така, пред блока и застрахователят плаща. Хлапета са си играли, младежи са скачали по нея... Такива работи. Никъде няма доказателства, че е имало ПТП с твое участие. :wink:

Успех!!! (Да спра ли брояча?!) mhihi

Е това е България...........32м спирачен път(Аз със 100% гаранция казвам, че скоростта е била над 50км/ч.....но както и да е).........виновно Бабето......... насичкото отгоре в близост до спирка...

Супер...........само мога да кажа, на колегата........имаш късмет, че си в България........

А сега малко общо........лично аз преди 2-3 дни, за малко не попаднах в една далечно близка до тази ситуация...........ненормална жена, която е решила да се самоубива на пътя, точно преди басейна на ЦСКА по пътя от Слатина към Дружба......и успях да спра, при това пътя беше заледен!!!!!! Обаче аз лично, рядко се движа със скорост над 60км/ч

Една молба към всички, Уважавайте пешеходците, и те души носят, и винаги когато карате имайте едно на ум, за тези който не са виждали трупове, или кръв......по добре да не виждат всъщност......абе просто бъдете внимателни и когато живо същество се доближи до пътя, намалявайте скоростта......

Такаааааа.... да уважаваме пешеходците не значи да се опитваме да променим законите на физиката.... на 14-ти сутринта валеше сняг за около час, между 9 и 10 сутринта...това предполагам ти говори нещо за настилката......на сух асфалт 32 метра спирачен път по шосе без наклон и по права линия означава 60 км/ ч, по хлъзгав, леко заледен път - 43 км/ч..... за повече информация относно изчисляването на скоростта, сцеплението и т.н. мога да ти дам информация / от обучителни лекции за вещи лица по автотехнически експертизи/.
Колкото по напред на капака е удара, толкова по ниска е скоростта.

В крайна сметка аз лично като пешеходец съм свидетел как мен, чинно чакаща на сфетофара до централата на Булбанк, при червено за пешеходците, разни баби ме избутват от "островчето" между платната и се бутат да пресекат......и ме псуват мен, че седя и чакам и им препречвам пътя към нарушенията....е, там е завой и скоростта по обясними причини е почти нулева....но това не променя общата ситуация на пътя.

Потребителски аватар
nina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nina » Чет 16 фев 2006 9:07

musura написа:.............. а при избор на оградата, щеше да се разминеш с малко разхождане по застрахователи и сервизи ...

За мое щастие не съм участвала в ПТП досега като "шофьор" и се надявам така да бъде и за напред... но мисля, че в такава сигуация, човек няма време да мисли накъде точно да завие и да избира в какво да се блъсне...в смисъл, че действа по инстинкт.
А културата на пешеходеца е.... нямам думи! Особено вечер или рано сутрин, като е тъмно... пресичат където им падне... обикновенно с черни дрехи са облечени (особено по-възрастните) и си мислят, че ние сме с орлови очи и ги виждаме от 100м.. .да ама не - в повечето случаи ги забелязваме като са на 5, 10м пред колата!!!

Последна промяна от nina на Чет 16 фев 2006 9:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Чет 16 фев 2006 9:34

musura написа:нека някой да пробва в една нормална държава, да застане на бордюра на някоя градска улица и да гледа сеир - слагаш крака на платното и веднага спират :) и мисля, че така трябва да е :)

Колега никаде не те учат как да реагираш при подобна ситуация,всичко става за секунди и обикновено нямаш време да прецениш ситуацията...каквото стане.Да не се случва на никой подобно нещо.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 16 фев 2006 9:39

Ото Кац написа:...

Колега,

Съжалявам за първоначално острият ми тон. Прав си, че няма как да преценя обстановката и най-важното е, че всички са живи и здрави.

Твоята тема беше повода, да се разпеня, но всъщност не беше за теб, а за всички, които смятат автомобилите за по-важни от хората.

Много пъти съм виждал да се изпокарват на вид културни хора, за това, че на еди-кое-си кръстовище, единият одраскал калника на другия.

Абе като цяло народа е супер изнервен и супер неколегиален. Стана традиция да се прави ляв завой от средната лента, да не се спира на пешеходци, да се бибитка с клаксони и да се предприемат маневри без мигач.

С две думи - по пътищата цари хаос.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”