Кофти хъркане

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Хъркате ли?

Да
70
30%
Не
51
22%
Понякога
93
40%
Незнам
20
9%

Общо гласове: 234
Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Кофти хъркане

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 29 юли 2009 12:55

решението е само едно и 100% ефикасно
тапи за уши за жената mhihi

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Сря 29 юли 2009 13:01

Когато те усети че хъркаш, да те ръга в ребрата, по някое време ше образдиш mhihi

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 29 юли 2009 13:03

Дашо написа:Когато те усети че хъркаш, да те ръга в ребрата, по някое време ше образдиш mhihi

Не помага, сутринта ми е казвала че в ребрата ме е ръгала, радио Веселина ми е пускала, побутвала и т.н. Аз спа харабийската и тези неща не ме вълнуват.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 29 юли 2009 13:09

Наистина пропускате важен детайл от цялата постановка, върху който vasstop се опита да спре вниманието ви, а именно: при какви точно обстоятелства е получен резултата от представителната извадка (колежката е установила въпросните звукови детонации, причнинени от колегата), а? mhihi

Както и да е, ето още напълно рационални решения на проблема:

1. Посредством систематично прилагани психо/физически упражнения, изтощаваш околните субекти до състояние, в каквото, причинените от теб, колега, несъзнателни звукови (де)ефекти ще бъдат игнорирани. Вярвам, че имаш достатъчно богато въображение, за да не ги изброявам тук сега; mhihi

2. Организиране на последователни тренировъчни сесии с всички настоящи, както и потенциални бъдещи, потърпевши на твоите хай-фи аудио ноктюрнални вибрации. Демек, редовно спане с/при/около/под/над/в съпругата/колежките/приятелките и т.н. до окончателно привикване към подобни "недъзи".

Искрено вярвам, че помогнах с гореизложените съвети. :beer

Последна промяна от ChimeyJimmey на Сря 29 юли 2009 13:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Сря 29 юли 2009 13:10

rosy написа:
Дашо написа:Когато те усети че хъркаш, да те ръга в ребрата, по някое време ше образдиш mhihi

Не помага, сутринта ми е казвала че в ребрата ме е ръгала, радио Веселина ми е пускала, побутвала и т.н. Аз спа харабийската и тези неща не ме вълнуват.

Ама кажи й да се вземе у ръце и да не те подбутва лекинко, ами сериозно да те потупне.
Аз съм спал в стая с хора, които не се влияеха от нищо и след като един час се опитвам да заспя, накрая ставам сритвам го като куче и нещата се оправят :wink:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 29 юли 2009 13:12

роси, кефиш мъ , щи звънна :) :)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 29 юли 2009 13:23

+това не пий алкохол вечерно време
+не спи по гръб
+спи на ниска възглавница
-спиш си накрая в колата :banghead: и всички са доволни

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 29 юли 2009 13:29

Само да добавя още нещо:

Ако фийдбекът от колежката е получен в нормален работен ден - недей да спиш на работното си място, а като се събудиш/те събудят - да пускаш такива теми. Изпълнявай преките си служебни задължения. mhihi

:041:

Приключих, благодаря ви за търпението! :beer

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 29 юли 2009 13:34

да използвам спам темата на роси :) :) :)

някой знае ли, защо за бога са затворени и двата мимаса ?
да бия толкова път до там да се налапам с хубава мазна храна, а те не ърбайтен.....
малииииииии

добре че на шишман знам едно подобно - правят страхотен огромен ХХХХХХL суджо в арабски хляб вместо на тостер

преял съм като животно :) :) :)

та на въпроса
някой знае ли все пак нещо за мимас - от хеито ли ги баннаха ?
пак ли чора са намерили в майонезата ?

Последна промяна от Pichaga на Сря 29 юли 2009 14:14, променено общо 1 път.
Причина: луд ли си...в мимас имаше САЛМОНЕЛА преди време, не мерси, лятото ....

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 29 юли 2009 13:37

ChimeyJimmey написа:Само да добавя още нещо:

Ако фийдбекът от колежката е получен в нормален работен ден - недей да спиш на работното си място, а като се събудиш/те събудят - да пускаш такива теми. Изпълнявай преките си служебни задължения. mhihi

Ми не, направи ми забележка на една командировка :oops:

Впрочем като спрях дюнерите някакси по-леко се чувствам и това може да се отрази за намаляване на хъркането.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Сря 29 юли 2009 13:39

1. Спи на една страна
По-голяма е вероятноста да хъркате ако лежите по гръб, а ако спите по корем си напрягате повече врата.

2. Намаляне на теглото
Наднорменото тегло, особено около врата, създава натиск върху дихателните пътища, причинявайки отчасти изкривяване.

3. Избягвайте алкохола и успокоителните
Алкохола и успокоителните хапчета могат да потиснат централната нервна система и да испокоят мускулите на гърлото и врата довеждайки до по-голяма вероятност за хъркане. За тези вещества се знае че могат да доведат до апнея, опастно състояние, което е било свързано с заболяване на сърцето. Те не трябва да се употребяват заедно. Ако имаш трудности да заспиваш без преспивни хапета(или използваш алкохол за да заспиш по лесно)говори с лекар.

4. Лекувайте си алергиите
Хроничните алергии на дихателните пътища могат да доведат до хъркане като принуждава боледуващите да дишат през устата докато спят. Взимането на антистамин точно преди лягане може да помогне. Ако носът ти е запушен използвай салинен спрей или овлажнител.

5. Купи си защитник за уста
Твоят зъболекар може да ти предпише противохъркащ защитник за уста, който държи челюстите заедно и пази мускулите на долната да не се отпускат много.

6. Спри пушенето
Спри да си увреждаш дихателната система.

7. Спазвай график
Спи по много. Лягай си и ставай по едно и също време от леглото.

8. Консултирай се с лекар ако си бременна и хъркаш
Понякога жените, които са бременни започват да хъркат. Хъркането може да започне поради повишеното тегло или поради хормоналните промени на бременноста, които карат мускулите да се отпускат. Каквато и да е причината, хъркането повреме на бременност може да лиши твоето бебе от кислород. Говори с твоя доктор за това.

9. Издигай си главата
Ако спиш с вдигната глава може да се улесни дишането като се премахне част от напрежението от дихателните пътища. Издигай края на леглото, от където ти е главата като слагаш блокчета под поставките на леглото или надигни тялото си нагоре (не само главата, което може всъщност да попречи на дишането) с възглавници.

Засилването на хъркането може да означава също че страдаш от Апнея (сериозно заболяване свързано със съня). The National Sleep Foundation препоръчва да се срещнете с докрор ако:

* Ако се събуждате през нощта задушавайки се и борейки се за въздух.
* Ако ви е било казано че хъркането ви тревожи другите.
* Ако не се чувствате отпочинал като се събудите
* Ако сте много изморени през деня.
* Ако се събудите с главоболие.
* Ако качвате килограми.
* Ако имате проблеми с концентрацията или запаметяването.
* Ако човека с когото спите забележи че спирате да дишате по време на сън.

Важно е апнеята да се лекува, не само защото обърква ежедневното функциониране, но защото засилва риска от заболяване на сърцето. Апнеята може да се лекува с подредбата на начина на живот, операция, предпазител за уста, или СРАР машина, която вдъхва въздух в гърлото ви докато спите.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 29 юли 2009 13:40

One написа:да използвам спам темата на роси :) :) :)

някой знае ли, защо за бога са затворени и двата мимаса ?
да бия толкова път до там да се налапам с хубава мазна храна, а те не ърбайтен.....
малииииииии

добре че на шишман знам едно подобно - правят страхотен огромен ХХХХХХL суджо в арабски хляб вместо на тостер

преял съм като животно :) :) :)

та на въпроса
някой знае ли все пак нещо за мимас - от хеито ли ги баннаха ?
пак ли чора са намерили в майонезата ?

Може да са ги отцепили пожарникарите под претекст, че артикулите им предизвикват образуване на опасно високи концентрации от метан в стомашно-чревния тракт на употребилите ги и това може да доведе до спонтанно самовзривяване на последните...
Не е гот в София да си ходиш и хора да си гърмят ей така около тебе, а не само отзад, през блоу-оф клапаните... mhihi

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 29 юли 2009 13:42

Varbona, то това сериозната работа ще излезе. Аз верно ще ходя на лекар :|

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Сря 29 юли 2009 13:43

Как възниква хъркането?

Когато дишаме през носа въздушния поток минава над мекото небце, което приляга плътно към корена на езика. Въздушната струя навлиза без излишно завихряне в ларинкса.

Изображение

При дишане с отворена уста, въздушната струя първоначално се завихря в зоната на фаринкса, което при стеснени въздухоносни пътища и при отпусната мускулатура е съпроводено с вибрация на меките тъкани и акустично се възприема като хъркане.

Изображение

Какво да направя, когато партньорът ми хърха?

Хъркането не винаги може да се повлияе, но последиците могат да се преодолеят. Когато интензитетът на звука не е голям, този постоянен шум се толерира от нормално спящия човек:

Ако сънят ви е повърхностен и хъркането на партньора ви буди, съкращаването на вашето време за сън често е за сметка на по-високото му качество и равномерния звук няма да бъде вече дразнител.

Ако си лягате по различно време, съществува възможност да спите дълбоко, когато се проявят иначе смущаващите ви звуци.

По-силното хъркане може значително да се отслаби с помощта на "тапи за уши". По законите на физиката, силата на звука отслабва пропорционално на квадрата на разстоянието - отделна стая за сън е разумно решение.

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Сря 29 юли 2009 13:54

дайте още някакъв полезен съвет, че ей сега ще цъфне чефиту да каже, че си е купил нови маратонки и не му дреме. и темата заминава.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”